aniazsk 20.11.06, 20:15 Mam pytanie -ile kosztuje noszenie soczewek na miesiąc? Chodzi mi o soczewki miesięczne, zdejmowane codziennie + koszt płynów. Proszę o pomoc, bo nie wiem czy się decydować na soczewki czy to będzie za drogie.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j0anna1 Re: soczewki 20.11.06, 20:37 Ostatnio kupowalam dobre soczewki (02Optix) na allegro - 70 zl za 3 pary (u optyka 2 razy tyle) i plyn Alcon 355 ml za 31 zl (u optyka 45zl) plus wysylka 7,5. Plyn wystarcza chyba na jakies 2 miesiace, moze wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: soczewki 21.11.06, 12:56 Ja znalazłam sklep internetowy gdzie kupiłam optixy 3 szt. za 49 zł :) Płyn kupuję w największej butelce, płace ok. 50zł i stracza mi go prawie na 3 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
katakon Re: soczewki 21.11.06, 14:34 hej:) czy mozesz podac namiary na ten sklep internetowy? pozdrawiam - kasia Odpowiedz Link Zgłoś
pierogowa Re: soczewki 20.11.06, 22:18 Ja kupuję u optyka 40 zl soczewki miesięczne plus płyn na mc 120ml za 25, chociaż oststnio mam soczewki do ciągłego noszenia przez miesiac (w dzień i w nocy) za 60zl. Nie wyobrażam sobie powrotu do okularów. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: soczewki 20.11.06, 22:56 Pierogowa, a jaka to firma tych do ciągłego noszenia? bo ja mam Focus i za parę płacę prawie 100zł:/ tzn. od paru miesięcy kupuję na Allegro i wychodzi mi coś koło podanej przez Ciebie sumy, no ale w salonie optycznym jednak cena jest powalająca. ciekawa jestem jakie są tańsze, może bym spróbowała. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pierogowa Re: soczewki 21.11.06, 17:12 To soczewki Baush & Lomb, cena w promocji, normalnie kosztują 80, ale podobno ta promocja jest juz długo i długo będzie...jestem w Lublina więc jak jakimś cudem Ty tez to kupisz je w Sokole :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: soczewki 23.11.06, 15:28 no niestety, jestem z Wawy, ale też poszukam:) dzięki za odpowiedź. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
intensywna_terapia Re: soczewki 20.11.06, 22:49 zależy jaką masz wadę. czy masz astygmatyzm czy tylko krótko- dalekowzroczność. ja przy astygmatyźmie dalekowzrocznym wydaję na soczewki ok. 300zł na pół roku, co daje ok. 50zł miesięcznie. ale soczewki dla osób bez astygmatyzmu są znacznie tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: soczewki 20.11.06, 22:52 na miesiac place 44zł za soczewki (1para) a raz na 3 miesiace duzy plyn (42zł) Odpowiedz Link Zgłoś
aniazsk Re: soczewki 21.11.06, 19:08 Dzięki wszystkim za informacje. Myślę, że teraz w końcu zdecyduję sięna soczewki... A co do mojej wady, to jest to krótkowzroczność. Odpowiedz Link Zgłoś
milarts Re: soczewki 21.11.06, 20:22 Hej, ja też jestem krótkowidzem. Nosiłam okulary, ale od 2,5 roku przerzuciłam się na soczewki. I absolutnie nie żałuję. Fakt, że tanie one nie są, ale dużo wygodniejsze. Ja kupuję zawsze u optyka. Noszę Acuvue2Advance i za 3 pary płacę 99 zł. Wcześniej kosztowały więcej, nawet 120 zł, ale jakoś teraz obniżyli cenę i chwała im za to :) Za duży płyn Opree Free płacę 44 zł i wystarcza mi na długo. Jakieś 3 miesiące. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
trolejbuska Re: soczewki 24.11.06, 15:04 ja nosze soczewki przez rok i się sprawdzają w 100% płace za 3 pary 109zł, a wy ile już nosicie i czy kiedys was zawiodły?:) Odpowiedz Link Zgłoś
pierogowa Re: soczewki 25.11.06, 14:31 Noszę coś około 4 lat, kilka razy zdarzyło się że coś mi wpadło do oka i zostało na soczewce- czyli soczewka do wyrzucenia, poza tym wszystko super. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczna.dziewczyna Re: soczewki 24.11.06, 19:37 Soczewek nie polecam jedynie przy pracy przy monitorze starego typu, tego sprzed ery LCD. Bardzo miga, co potwornie męczy wzrok. Dlatego do pracy noszę okulary. Odpowiedz Link Zgłoś
sophisticated_shrew Re: soczewki 25.11.06, 16:51 Ja przekonałam się do soczewek 2,5 roku temu i nie żałuję :) Noszę je codziennie i nie wyobrażam sobie już powrotu do okularów. Nigdy mnie nie zawiodły. Noszę Fresh Look Radiance kolor Moonlight :) Odpowiedz Link Zgłoś