Dodaj do ulubionych

obwód uda!!

12.12.06, 11:11
czy obwód uda , który wynosi 41 to dużo?? Troszeczke sie załamałam .
Obserwuj wątek
    • lili202 Re: obwód uda!! 12.12.06, 13:47
      To zalezy. Jesli przy wzroscie 130 cm (i mniej)to mozna uznac ze duzo w innym
      przypadku raczej nie:P
    • gofera2 Re: obwód uda!! 12.12.06, 13:56
      ma czym się załamałaś, myslę,że to nie duzo , ile masz wzrostu?nie popadajmy w
      paranoje
    • johanka79 Re: obwód uda!! 12.12.06, 18:30
      jesli nie jestes juz dzieckiem to b. mało
    • clockwork.orange Re: obwód uda!! 12.12.06, 18:59
      nie przesadzaj, ja mam ponad 50 a gruba nie jestem.
      • gabi1234 Re: obwód uda!! 12.12.06, 21:21
        ło matko!!
    • arieska Re: obwód uda!! 12.12.06, 21:27
      brawurka75 napisała:

> czy obwód uda , który wynosi 41 to dużo??

Haha, no dla patyczaka pewnie w sam raz, dla doroslej kobiety chyba jednak za malo.
      • jaonna1 Re: obwód uda!! 12.12.06, 21:43
        oj bardzo dużo musisz zacząc kolejna diete. paranoja
    • zettrzy Re: obwód uda!! 12.12.06, 22:20
      normalny obwod uda doroslej kobiety to 45-50 cm ;)
      • laher Re: obwód uda!! 12.12.06, 23:49
        zettrzy napisała

> normalny obwod uda doroslej kobiety to 45-50 cm ;)
        A te co maja powyzej 50 cm to kwalifikuja sie jako wybryki natury?

I wydaje mi sie ze to zalezy tez od dlugosci nog i ogolnie od wzrostu a nie
        wieku kobiety. 50 cm w udzie u osoby ktora ma 157 cm wzrostu i u osoby ktora ma
        175cm wzrostu wyglada zupelnie inaczej.

• arieska Re: obwód uda!! 12.12.06, 23:59
          laher napisała:
          > I wydaje mi sie ze to zalezy tez od dlugosci nog i ogolnie od wzrostu a nie
          > wieku kobiety. 50 cm w udzie u osoby ktora ma 157 cm wzrostu i u osoby ktora ma
          >
          > 175cm wzrostu wyglada zupelnie inaczej.
          >
          Przede wszystkim jednak to kwestia budowy-jedne uda moga byc szczuplutkie,inne
          bardziej umiesnione (i tez przy tym szczuple).
    • mroofka2 zettrzy! 13.12.06, 01:05
      a skąd niby wzięłaś te 45-50 cm u dorosłej kobiety?
      to jakaś bzdura;)))
      • lili202 Re: zettrzy! 13.12.06, 10:22
        mysle ze zettrzy chodzilo o idealny obwod uda (czyli dla niskiej osoby 45 a dla
        wysokiej 50)bo normalny to moznaby dowoli podciagac:)
      • zettrzy Re: zettrzy! 14.12.06, 22:34
        > a skąd niby wzięłaś te 45-50 cm u dorosłej kobiety?

z tabel rozmiarow krawieckich, uzywanych przez producentow ubran i wykrojow
        mniej wiecej na calym swiecie
    • roza06 Re: obwód uda!! 13.12.06, 11:18
      Nad czym tak rozmyslacie? Dziewucha nabija się a wy jej odpisujecie.
      • brawurka75 Re: obwód uda!! 14.12.06, 08:21
        nie nabijam się, po prostu od paru osób słyszałam, ze mam grube uda, mi tez
        wydają się dość masywne( to przez rozbudowane mięśnie) i pierwszy raz
        zmierzyłam obwód uda, mam 167 cm wzrostu i dzieckiem nie jestem , wydaje mi
        się , że uda w stosunku do reszty ciała są za masywne,to taki mój kompleks
        dziękuję za wszystkie komentarze .
        • ewelline Re: obwód uda!! 14.12.06, 14:33
          To te osoby, które ci tak powiedziały są głupie. Mi jakiś czas temu
          moja "koleżnka" powiedziała, że mam cellulit i rozstępy na udach i od tamtej
          poty ciągle patrzę na te moje uda i jakoś nie mogę się doszukać tego cellulitu
          i rozstępów. Jak to w ogóle wygląda?
        • gofera2 Re: obwód uda!! 14.12.06, 15:16
          najważniejsze dobrze sie czuc w swoim ciele, nie mierzyłam uda ale teraz jest
          okej umięśnione ale bez tłuszczu a to dla mnie najważniejsze, juz bym nie
          wstydziła się wyjśc na plaże
          • ewab2507 Re: obwód uda!! 14.12.06, 15:18
            ja mierzyłam swoje uda, i obecnie również sie ich nie wstydzę bo są ładnie
            wymodelowane i umięśnione... ale do obwodu się nie przyznam, bo z tego co tutaj
            czytam, to preferowane są cienkie szczudełka :)
            • gofera2 Re: obwód uda!! 14.12.06, 15:24
              mnie osobiscie podobaja sie jędrne kształty , nie lubi kości i skóry są takie
              nie apetyczne ale teraz mode na anoreksje !
              • ewab2507 Re: obwód uda!! 14.12.06, 15:55
                no właśnie... oglądam czasem Fashion TV i nie mogę się oprzeć wrażeniu, że
                coraz chudsze modelki chodzą po wybiegach. Gdzie te czasy, gdy były tam piękne,
                zgrabne, kipiące zdrowiem dziewczyny? Mówię tu o latach 90-tych, gdy na
                wybiegach bywały Cindy Crawford, Linda Evangelista, Christy Turlington, Nadia
                Auerman, czy Naomi Campbell. To były naprawdę piękne dziewczyny. Teraz mamy do
                czynienia z wychudzonymi dziećmi, bo one często mają po 15 lat i BMI rzędu 13-
                14 (zamiast 18-23). do tego są wpływem agencji modelek, które niby niczego nie
                nakazują, ale sugerują, że trzeba być bardzo szczupłym by zrobić karierę. a
                wszystko napędzają projektanci, którzy na pokazy wybierają coraz to chudsze
                modelki. a te dziewczynki, jeszcze niedojrzałe, pędzą jak oszalałe prosto w
                kierunku przepaści.

zresztą pisze się o tych sprawach ostatnio sporo, szczególnie po śmierci
                modelki z Urugwaju, która mając chyba 19 lat umarła podczas pokazu, z głodu i
                wycieńczenia, na atak serca... hiszpanie wprowadzili dla modelek dolne BMI -
                17, przy którym i tak te dziewczyny muszą być niewiarygodnie szczupłe, ale w
                innych krajach (Francja, Włochy) mówi się, że wprowadzanie takich zakazów jest
                nieporozumieniem (???!!!) bo i tak projektanci mody będą decydowali jakie
                modelki wybiorą.

dla ścisłości
                nie stwierdzam, że 41cm w udzie, to anoreksja. niektóre osoby mają ładne i
                szczupłe nogi.
                • gofera2 Re: obwód uda!! 14.12.06, 15:59
                  Ewa ja napisałam że jest moda na anorektyczki a co do 41 cm to nie mam pojęcia
                  bo nie wiem ile ja mam
                  ostatnio oglądałam reportaż z fotografem który namawiał swoje modelki do
                  schudnięcia, pokazali mu kobietę która jest chora na anoreksje a on stwierdzi,że
                  wygląda ,,normalnie'' i bardzo ładnie,a sam był przy kości absurd
    • armos Re: obwód uda!! 14.12.06, 16:02
      Ja mam 53 no i co???????? Jestes prosiak tak? wy dzieczyny macie jakas obsesje.
      Ciagle tylko o tym odchudzaniu. Palnijcie się w glowe. Lepiej zabierzcie sie za
      nauke!!!!!!
      • gofera2 Re: obwód uda!! 14.12.06, 16:07
        Armos ja juz mam naukę za sobą....:-), ale ja wcześniej mówiłam o zdrowych
        odchudzaniu dzięki gimnastyce i zdrowej lżejszej żywności
    • kihotka jakie cwiczenia? 14.12.06, 21:43
      Nie wiem ile mam cm w udach ale zalezy mi na umiesnieniu ich a raczej na
      wymodelowaniu.Jakie polecacie cwiczenia?
      • ewelline Czy ten debilny wątek będzie tu znowu królował? 14.12.06, 22:39
        Czy ten debilny wątek o udach znowu tu będzie królował aż dobije do 1000 postów?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka