spodnica 13.05.03, 19:37 Dziewczyny, strasznie wypadają mi włosy. Doradźcie coś proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: imoe Re: wypadające włosy IP: *.acn.pl / 10.67.7.* 13.05.03, 19:44 polecam vit H czyli biotyne. a jesli masz lojotok bo to czesto przyczyna wypadania wlosow to polecam seboradin w ampulkach,ale jesli masz suche lub normalne wlosy to nie stosuj tego bo ja sobie strasznie przesuszylam tym wlosy. teraz jem vitapil i biotyne i jest coraz lepiej ale na efekty dosc dlugo czekalam. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: wypadające włosy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 21:46 po pierwsze sprawdź, czy jesteś zdrowa. po drugie połąćz jakieś "tabletki na włosy" typu Vitapi, Silika itp z masażem i preparatem do wcierana w skórę głowy, najlepiej z minoksidilem (Piloxidil, Loxon) Odpowiedz Link Zgłoś
spodnica Re: wypadające włosy 14.05.03, 00:50 a na co mam sie przebadac? jakie choroby wplywaja na wypadanie wlosow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: wypadające włosy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.03, 06:40 wiele jest takich chorób, chociażby anemia, tarczyca,... idź do lekarza, będzie wiedział, jakie badanie zalecić Odpowiedz Link Zgłoś
mellinda Re: wypadające włosy 14.05.03, 10:11 Ja kupiłam sobie w aptece wyciąg ze skrzypu polnego - mi pomogło. Ale jeżeli przyczyna jest bardziej poważna to może faktycznie lepiej iść z tym do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penelope_75 Re: wypadające włosy IP: 213.17.175.* 14.05.03, 11:33 bierz zestaw witamin. polecam płyn Neril. trzeba go codziennie wcierać we włosy. mnie bardzo pomogło. Po zużyciu 1,5 butelki zaczęły mi rosnąć nowe włosy. naprawdę bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apila Re: wypadające włosy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 09:24 Polecam leczniczy wosk do włosów VAX coś tam, w aptece powinni wiedzieć (sorki nie pamiętam :)). Mi pomógł naprawdę jakiś rok temu i do tej pory nie mam żanych problemów. Odradzam natomiast ampułki Vichy drogie toto i mnie nie pomogło chociaz zuzyłam dwa opakowania. Na mnie nie podziałało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: wypadające włosy IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.05.03, 12:13 Gość portalu: penelope_75 napisał(a): > bierz zestaw witamin. polecam płyn Neril. trzeba go codziennie wcierać we > włosy. mnie bardzo pomogło. Po zużyciu 1,5 butelki zaczęły mi rosnąć nowe > włosy. naprawdę bardzo polecam. Penelope czy moglabys powiedziec jaka jest mniej wiecej cena tego specyfiku? jak czesto go stosowalas?i czy przetluszcza czy wysusza wlosy?DZieki i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: wypadające włosy IP: *.kap.citynet.pl 15.05.03, 16:41 Wez zoltka z dwoch jajek, dodaj kilka kropli olejku rycynowego, sok z polowy cytryny (jesli masz wlosy raczej tluste) lub miod (jesli suche) i 1-2 razy w tygodniu przed myciem naloz na pol godziny - mozesz zawinac glowe w recznik lub folie. Dziala. Ja sie mecze teraz tylko z tym, ze mam bardzo duzo odrostow dlugosci ok. 5 cm - cala reszta jest sporo dluzsza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzatkam4 Re: wypadające włosy 15.05.03, 16:44 Mi też kiedyś wypadały, robiłam maseczki z jajek kurzych:-) Pomogło- wystarczy rozbic jajko, lekko zamieszać i nałożyć na włosy i nakryć jakąś szczelną folią na kilka minut np 10. Odpowiedz Link Zgłoś
isia67 Re: wypadające włosy 15.05.03, 18:58 No tak, najpierw zobacz, czy to aby napewno wypadanie, moze one poprostu sie lamia? Ja tez myslalam, ze mi wypadaja, ale okazalo sie, ze tylko lamia. Nawilzylam, odzywilam (domowym sposobem: zoltko, oliwka) i teraz jest Ok. Na wiosne podobno zawsze bardziej wypadaja. Polecam skrzyp, chyba, ze jestes uczulona, bo i z takim przypadkiem sie spotkalam (nie wiem, czy to bylo konkretnie na sam skrzyp, czy na jakis inny skladnik tych tabletek z wyciagiem ze skrzypu, ale jest faktem). Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś