Dodaj do ulubionych

wypadające włosy

13.05.03, 19:37
Dziewczyny, strasznie wypadają mi włosy. Doradźcie coś proszę.
Obserwuj wątek
    • Gość: imoe Re: wypadające włosy IP: *.acn.pl / 10.67.7.* 13.05.03, 19:44
      polecam vit H czyli biotyne. a jesli masz lojotok bo to czesto przyczyna
      wypadania wlosow to polecam seboradin w ampulkach,ale jesli masz suche lub
      normalne wlosy to nie stosuj tego bo ja sobie strasznie przesuszylam tym
      wlosy. teraz jem vitapil i biotyne i jest coraz lepiej ale na efekty dosc
      dlugo czekalam. pozdrawiam!
    • Gość: justy Re: wypadające włosy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 21:46
      po pierwsze sprawdź, czy jesteś zdrowa.
      po drugie połąćz jakieś "tabletki na włosy" typu Vitapi, Silika itp z masażem i
      preparatem do wcierana w skórę głowy, najlepiej z minoksidilem (Piloxidil,
      Loxon)
      • spodnica Re: wypadające włosy 14.05.03, 00:50
        a na co mam sie przebadac? jakie choroby wplywaja na wypadanie wlosow?
        • Gość: justy Re: wypadające włosy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.03, 06:40
          wiele jest takich chorób, chociażby anemia, tarczyca,...
          idź do lekarza, będzie wiedział, jakie badanie zalecić
    • mellinda Re: wypadające włosy 14.05.03, 10:11
      Ja kupiłam sobie w aptece wyciąg ze skrzypu polnego - mi pomogło.
      Ale jeżeli przyczyna jest bardziej poważna to może faktycznie lepiej iść z tym
      do lekarza.
      • Gość: penelope_75 Re: wypadające włosy IP: 213.17.175.* 14.05.03, 11:33
        bierz zestaw witamin. polecam płyn Neril. trzeba go codziennie wcierać we
        włosy. mnie bardzo pomogło. Po zużyciu 1,5 butelki zaczęły mi rosnąć nowe
        włosy. naprawdę bardzo polecam.
        • Gość: Apila Re: wypadające włosy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 09:24
          Polecam leczniczy wosk do włosów VAX coś tam, w aptece powinni wiedzieć (sorki
          nie pamiętam :)). Mi pomógł naprawdę jakiś rok temu i do tej pory nie mam
          żanych problemów. Odradzam natomiast ampułki Vichy drogie toto i mnie nie
          pomogło chociaz zuzyłam dwa opakowania. Na mnie nie podziałało. Pozdrawiam
        • Gość: mala Re: wypadające włosy IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.05.03, 12:13
          Gość portalu: penelope_75 napisał(a):

> bierz zestaw witamin. polecam płyn Neril. trzeba go codziennie wcierać we
          > włosy. mnie bardzo pomogło. Po zużyciu 1,5 butelki zaczęły mi rosnąć nowe
          > włosy. naprawdę bardzo polecam.

Penelope czy moglabys powiedziec jaka jest mniej wiecej cena tego specyfiku?
          jak czesto go stosowalas?i czy przetluszcza czy wysusza wlosy?DZieki i
          pozdrawiam:)
    • Gość: Nika Re: wypadające włosy IP: *.kap.citynet.pl 15.05.03, 16:41
      Wez zoltka z dwoch jajek, dodaj kilka kropli olejku rycynowego, sok z polowy
      cytryny (jesli masz wlosy raczej tluste) lub miod (jesli suche) i 1-2 razy w
      tygodniu przed myciem naloz na pol godziny - mozesz zawinac glowe w recznik lub
      folie. Dziala. Ja sie mecze teraz tylko z tym, ze mam bardzo duzo odrostow
      dlugosci ok. 5 cm - cala reszta jest sporo dluzsza ;)
    • malgorzatkam4 Re: wypadające włosy 15.05.03, 16:44
      Mi też kiedyś wypadały, robiłam maseczki z jajek kurzych:-) Pomogło- wystarczy
      rozbic jajko, lekko zamieszać i nałożyć na włosy i nakryć jakąś szczelną folią
      na kilka minut np 10.
    • isia67 Re: wypadające włosy 15.05.03, 18:58
      No tak, najpierw zobacz, czy to aby napewno wypadanie, moze one poprostu sie
      lamia? Ja tez myslalam, ze mi wypadaja, ale okazalo sie, ze tylko lamia.
      Nawilzylam, odzywilam (domowym sposobem: zoltko, oliwka) i teraz jest Ok. Na
      wiosne podobno zawsze bardziej wypadaja. Polecam skrzyp, chyba, ze jestes
      uczulona, bo i z takim przypadkiem sie spotkalam (nie wiem, czy to bylo
      konkretnie na sam skrzyp, czy na jakis inny skladnik tych tabletek z wyciagiem
      ze skrzypu, ale jest faktem). Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka