iga2211 11.05.07, 19:37 jaki odcien wybrac zeby nie byl za ciemny.mam jasne wlosy i ciemna karnacje.Z gory dziekuje za rade. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martina_wawa Re: pryzma givenchy 12.05.07, 14:45 Nie wiem jak ciemna jest Twoja karnacja ale zobaczymy:) 01 beautiful pastel -to pastelowe kolorki,ktore rozswietlaja,ktore powinny pasowac do kazdej karnacji.Ich odcienie maja maskowac przebarwienia i takie tam:) mój ukochany odcień cholernie trudno dostępniy w Polsce. 02 Chic white,mgę byc za jasne-jak sama nazwa wskazuje 03 elegant beige powinien byc dobry bo 04 impertinent rose jest...różowy:)(chyba ze wybierasz pudry ktore mają odcienie różowawe). 05 happy sun i 06 fantasy gold są bardziej jako brązujące(albo do rzeczywiscie ciemnych karnacji) 10 pearly satin to raczej rozswietlenie. Nie zaznaczyłaś czy mają to być pryzmy prasowane czy sypkie. Ja opisałam prasowane. Natomiast sypkich ogólnodostępne w Polsce są tylko 2 odcienie: 02 elegant beige i 03 sweet caramel. I to zależy od Twojej karnacji-o2 zawiera odcien lawendowy natomiast 03 to same beże i brązy. Nie wiem jak bardzo ciemna jest Twoja karnacja-moze byc i 03. Ale sprobuj pomiziac się w perfumerii i wyjsc na swiatlo dzienne. Odpowiedz Link Zgłoś
iga2211 Re: pryzma givenchy 12.05.07, 16:37 Martinko sprobuje ci troche przyblizyc moja karnacje no kurcae taka dosyc ciemna jest,moze inaczej rozowych pudrow nigdy nie uzywam a najbardziej podobny do koloru mojej skory jest diorskin400 odpisz prosze co myslisz Odpowiedz Link Zgłoś
azazella Re: pryzma givenchy 12.05.07, 16:20 A moim zdaniem, niestety, ten kosmetyk to pomyłka. A szkoda, bo pięknie pachnie i cudownie opakowany. Odpowiedz Link Zgłoś
feralcat Re: pryzma givenchy 12.05.07, 17:02 Hej, to musisz ladnie wygladac jak masz ciemna karnacje i jasne wlosy, widze czasem takie dzieci we francji, cudownie to wyglada, zlocisty blad i zlocista skora. Zazdroszcze ci. Odpowiedz Link Zgłoś
arleta.czysz Re: pryzma givenchy 12.05.07, 17:04 feralcat napisała: > Hej, to musisz ladnie wygladac jak masz ciemna karnacje i jasne wlosy, widze > czasem takie dzieci we francji, cudownie to wyglada, zlocisty blad i zlocista > skora. Zazdroszcze ci. a czy Twoja cera to efekt solarki czy naturalna karnacja? a włosy są jasne od wody utlenionej czy blond z natury? Odpowiedz Link Zgłoś
feralcat Re: pryzma givenchy 12.05.07, 17:37 arleta.czysz napisała: > feralcat napisała: > > > Hej, to musisz ladnie wygladac jak masz ciemna karnacje i jasne wlosy, wi > dze > > czasem takie dzieci we francji, cudownie to wyglada, zlocisty blad i zloc > ista > > skora. Zazdroszcze ci. > > > a czy Twoja cera to efekt solarki czy naturalna karnacja? > a włosy są jasne od wody utlenionej czy blond z natury? pytasz sie mnie? ja mam jasna cere i ciemne blond wlosy, nie opalam twarzy wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
arleta.czysz Re: pryzma givenchy 12.05.07, 20:59 nie, pytałam autorkę wątku:) bo jeśli to solarka i perhydrol to ja bym najperw wróciła do swojej karnacji a potem szukała pudru:) Odpowiedz Link Zgłoś
iga2211 Re: pryzma givenchy 12.05.07, 22:58 odp.pyt1-nie opalam sie w solarium za to bardzo lubie prawdziwe slonce,jednak nie dla efektu samego opalenia sie po prostu lubie lato.Twarz natomiast wybielam jak moge ale z marnym skutkiem.Teraz testuje nowa serie z shiseido ta white jeszcze nie wiem czy dziala bo dopiero od tygodnia.odp.pyt.2wlosy mam farbowane na sredni blond a nie rozjasniane bo moje sa zbyt jasne taki jestem oto wybryk natury zawsze na odwrot.Nie jest jednak tak slodko mam odstajace uszy i krzywy nos moze kiedys zafunduje sobie korekte.Atak na marginesie wiesz cos o tej prismie? Odpowiedz Link Zgłoś
martina_wawa Re: pryzma givenchy 13.05.07, 14:29 Myślę,że nie ma co kupować zbyt ciemnego. Jeżeli chodzi o sypkie to myślę,że 03 sweet caramel. Odpowiedz Link Zgłoś