06.07.07, 10:04
Witam.
Zachęcona zachwytami nad tym podkladem kupilam go wczoraj. Jest rzeczywiście
bardzo gęsty i trudno się go naklada. Jak Wy sobie z tym radzicie? Podobno
naklada sie go najlepiej mieszajac go z kremem ale w jaki sposob? Najpierw
krem a potem podklad z kremem? Czy przez to nie swieci sie Wam twarz (chodzi
mi o duza ilosc kremu)? Jakoś dziś się umalowalam i rzecywiscie kryje
rewelacyjnie ale troche sie nameczylam zeby wygladac w miare naturalnie.
Czekam na Wasze opinie i podpowiedzi
Obserwuj wątek
    • papryczka_ag Re: Dermacol 06.07.07, 11:51
      Kiedy go używam mieszam sobie na dłoni mikroskopijną ilość podkładu z emulsją
      matującą, albo kremem matującym. Zawsze nakładam go palcami a potem "wycieram"
      gąbeczka do podkładu.
      Na początku chyba każdy ma problem z tym ile specyfiku użyć na raz - po kilku
      razach juz wiesz.

• zawsze_do_przodu Re: Dermacol 06.07.07, 12:20
        Ja też go używam (wczesniej miałam dermablend vichy - 80 pln a tragedia).
        Trzeba się nauczyć go nakładać. Ja najpierw kremuję twarz a potem małą ilość
        rozsmarowuję po całej twarzy i części szyji. Jakoś jeszcze nie mam problemów.
        Kryje super. Potem puder w kamieniu, puder brązujący na policzki. Ja mam cerę
        tłustą więc i tak chodze raz na jakiśczas do toalety i odtłuszczam cerę
        ręcznikiem jednorazowym i pudruję lekko nos. Nie matuję cery kremami, bo wtedy
        zewnętrzny naskórek jest bardzo suchy i podkład źle wygląda.
        • alicja7-84 Re: Dermacol 06.07.07, 12:35
          przegapiłam wątek, a NIE MAM CZASU KORZYSTAĆ Z WYSZUKIWARKI, więc jesli ktos ma
          cierpliwość to niech mi napisze coś na temat podkładu...szukam czegoś, co
          zakryje mi moje nieestetyczne piegi na ramionach w dniu ślubu, chciałam kupic
          dermablend, który nie ktyje az tak super...prosze też o podanie ceny---z góry
          dzięki
          • papryczka_ag Re: Dermacol 06.07.07, 15:23
            ja kupuję na allegro - około 10 PLN za tubkę
        • ultima-thule Re: Dermacol 09.07.07, 11:03
          mi też cera się przetluszcza, stad moje obawy przed swieceniem. Podklad kryje
          super, jest też trochę ciężki- czy nie za ciężki? Tzn czy nie robią się Wam
          jakieś syfki przez to, że skóra ma utrudnione oddychanie?

Opanowalam juz jako tako nakladanie, ale niestety tak jak po kazdym innym
          podkladzie swiece sie, wiec chyba pozostaje mi kontrolowac to swiecenie
          chusteczkami, bo nie widze innego sposobu..
          • papryczka_ag Re: Dermacol 09.07.07, 11:09
            Ja go używam właśnie dlatego, że jest taki tłusty :) Natomiast moja skóra nigdy
            na niego nie narzekała, nigdy mi po nim nic nie wyskakiwało. Tylko że ja mam
            dość specyficzną skórę i ona reaguje róznie na rózne rzeczy.
    • gosiarkar Re: Dermacol 09.07.07, 11:58
      no wlasnie, szylaszam wiele dobrego o tym podkladzie ale .... czy mozna go
      normalnie kupic w drogeriach ? wiem, ze jest na allegro ale chcialam dobrac
      kolor wiec szukam drogerii, w której go kupię. Znacie jakieś we wroclawiu,
      gdzie jest dermacol ???

pozdr :)
      • ultima-thule Re: Dermacol 10.07.07, 11:28
        Ja trafilam na niego w malym, zapyzialym sklepiku z cyklu "mydlo i powidlo", w
        zadnej drogerii go nie widzialam nigdy.
        Ale nie wiem, czy dobralam sobie zly odcien, czy on po prostu jest taki trudny
        do rozprowadzenia, ale gdy go sobie naloze ( z kremem, delikatnie i niewiele),
        to pozniej 1/3 musze sciagac chusteczka i dopiero wtedy wyglada dobrze, tez tak
        macie?
        • justa_79 Re: Dermacol 10.07.07, 11:59
          Dermacolu używa się naprawdę w minimalnych ilościach, tyle, co na opuszce
          palca, wystarczy na całą twarz.

podkład był stworzony na potrzeby filmu. ostatnio pytałam znajomą
          charakteryzatorkę, czy sama używa na co dzień kosmetyków profesjonalnych do
          makijażu - powiedziała, że nie, gdyż to szkodziło jej cerze.
          • dynia3 Re: Dermacol 10.07.07, 12:22
            przyznam szczerze ,że po wychwalaniu dermacolu też się na niego skusiłam i
            zakupiłam na allegro jakieś 4 m-ce temu użyłam parę razy i zaprzestałam po tym
            jak ufajdałam całą słuchawkę od tel. w prcy :), całe dłonie miałam w dermacolu
            (wystarczyło ,że dotknęłam twarzy)no i ubranie wokół szyji jak umalowane.
            porostu masakra, ale po tych komentarzach może też użyję go razem z kremem i
            oby był lepszy efekt.
            • gosiarkar Re: Dermacol 10.07.07, 15:44
              dużo rozmawiasz przez telefon hihi ;)
              żartuje :)

pozdr
      • ojejkuniu Re: Dermacol 10.07.07, 22:17
        a ja widziałam ostatnio w Realu łódzkim
        pewnie we wrocławskim też jest- jak to w sieciówkach
        o ile we Wrocławiu jest Real oczywiście:)
        • emila60 Re: Dermacol 11.07.07, 10:05
          W realu? Pewnie na stoisku z kosmetykami ale na tym samoobsługowym czy tam gdzie
          podaje ekspedientka?
          • sferos Re: Dermacol 11.07.07, 14:39
            Co do reala to nie w każdym jest,w Gdańsku np nie ma,ja dermacol kupiłam w
            swojej osiedlowej drogerii.
            Co do nakładania to wystarczy naprawdę odrobinka,ja go wyciskałam na środek
            dłoni i czekałam aż się trochę ogrzeje,rozsmarowywałam odrobinę na przegubie i z
            stamtąd nabierałam wilgotną gąbeczką do nakładania podkładu.Efekt był bardzo
            dobry,w ten sposób nie tworzył maski,i na twarzy go było tyle ile trzeba bez
            świnienia wszystkiego wkoło.
          • ojejkuniu Re: Dermacol 11.07.07, 20:22
            u pani ekspedientki
            takie stoisko w części samoobsługowej:)
    • r.i Re: Dermacol 11.07.07, 23:55
      przestań już z tym wizażem, bo to nudne! już chyba każdy wie o jego istnieniu!
      twoje posty powinny być potraktowane jako jego reklama!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka