Dodaj do ulubionych

jakie imię dla chłopca

IP: hpcache:* 30.06.03, 08:26
Była już lista najładniejszych imion żeńskich, to może teraz odwrotnie? Mam z
tym problem, bo mój mąż preferuje imiona staropolskie:Stanisław, Ignacy - dla
mnie koszmar, ja wolałabym Igor lub Kuba, a Wy?
Obserwuj wątek
    • Gość: dresiara Re: jakie imię dla chłopca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.03, 08:34
      pikne imiona

Krystian

Sebastian

Wiktor

Oskar

Dawid

Emil

Kamil

Gracjan

Aaron

jak ze klasy dzie moja Samantka sie łuczy
      • Gość: u25 Re: jakie imię dla chłopca IP: *.ihug.net 30.06.03, 08:42
        Max
        • Gość: Ani Re: jakie imię dla chłopca IP: 212.14.48.* 01.07.03, 16:57
          Gość portalu: u25 napisał(a):

> Max
        • Gość: Ania Re: jakie imię dla chłopca IP: 212.14.48.* 01.07.03, 16:57
          Gość portalu: u25 napisał(a):

> Max
          Tylko nie Max- mój pies sie tak wabi!!!!
    • dorenia20 Re: jakie imię dla chłopca 30.06.03, 09:32
      Jordan ; ))
    • alluette Re: jakie imię dla chłopca 30.06.03, 10:24
      Mateusz
    • kika_kika Re: jakie imię dla chłopca 30.06.03, 10:54
      3 moje koleżanki z 3 różnych miast polski dały swoim synkom tak samo na imie :)
      (dziewczyny nie znają sie :)) Każda chciała by było to imię małopopularne a
      zarazem niedziwne. No i .... jestem "ciocią" 3 Kacperków :)

imion męskich jest więcej i nie są tak różne pokoleniowo jak żeńskie.
      Znam kilku chłopców o imieniu Kuba, Jaś, Franek, Oskar - po 3 szt. :)
      A moje wymarzone.....
      to słodka tajemnica ;)

pozdrawiam,
      KIKA
    • Gość: Nika Re: jakie imię dla chłopca IP: *.kap.citynet.pl 30.06.03, 11:06
      Zbyszek :)
      • ania109 Re: jakie imię dla chłopca 30.06.03, 12:11
        Na pierwszym miejscu - Łukasz
        Na drugim - Przemek
        Na trzecim - Mateusz
        Na czwartym - Marek
        Na piątym - Oskar

Moje top 5 ;)
        • Gość: beemka Re: jakie imię dla chłopca IP: *.acn.waw.pl 30.06.03, 12:15
          i jeszcze Marcin!
        • nanan1 Re: jakie imię dla chłopca 30.06.03, 16:12
          ania109 napisała:

> Na pierwszym miejscu - Łukasz

też jestem fanem Łukasz
          i Igor (w ogole podobają mi sie te z ruska brzmiące:)
    • Gość: Kaśka Re: jakie imię dla chłopca IP: 194.204.162.* 30.06.03, 15:07
      Kornel
      Cyryl
      Cyprian
      Krystian
      Maksymilian
      Kacper
    • Gość: Ania Re: jakie imię dla chłopca IP: *.euv 30.06.03, 16:16
      Julian
      Benjamin
      Felix
    • Gość: mika Re: jakie imię dla chłopca IP: *.acn.waw.pl 30.06.03, 17:57
      Marcinek - dla mnie najpiękniejsze :-)
      • Gość: beemka Re: jakie imię dla chłopca IP: *.acn.waw.pl 30.06.03, 22:47
        Gość portalu: mika napisał(a):

> Marcinek - dla mnie najpiękniejsze :-)

a może jednak Łukaszek :)
      • Gość: Asia Re: jakie imię dla chłopca IP: 212.14.48.* 01.07.03, 16:59
        zdecydowanie Szymon!!!!!!!!!!!!
    • Gość: aga Re: jakie imię dla chłopca IP: *.sloneczny.pl / 10.102.17.* 30.06.03, 18:05
      Mateusz
      Jonasz
      Maciej
      Jakub
      • Gość: marvel Re: jakie imię dla chłopca IP: *.acn.pl 30.06.03, 19:41
        Juliusz
        Jan
        Franciszek
        Antoni
        Marcin
        Maksymilian
        Maciej

nie znosze wszelkich radkow, darków, czarków...ble
    • Gość: oliwka Re: jakie imię dla chłopca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.03, 20:30
      Mnie sie podobają:
      - Piotruś
      - Kuba - choc za bardzo popularne ostatnio
      - Maciek
      - Janek
      - Stasio
      - Michał
      - Leszek ;)
      - Damian (moja dawna sympatia :) )

Na razie tylko te mi do głowy wpadają... Jak coś mi sie przypomni to napiszę.
      Pozdraiam/oliwka
      • Gość: Nina Re: jakie imię dla chłopca IP: w3cache:* / 192.168.20.* 30.06.03, 20:52
        Jakub!!!
        • Gość: JULITA30 Re: jakie imię dla chłopca IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 20:58
          DORIAN ;-)
          • kika_kika Re: jakie imię dla chłopca 30.06.03, 23:21

Juli!! Syn mojego kolegi tak ma na imie i strasznie sie złościłam, że własnie
            wybrał to imie!! :) Jest piękne!! Mnie jeszcze podoba sie Nestor ale... to nie
            naa nasz polskie warunki :((

Buziaczki,
            KIKA
            • Gość: julita30 Re: jakie imię dla chłopca IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 08:07
              Ja obecnie znam dwóch Dorianów-ośmioletniego i trzyletniego;-)ale z tego co
              widze juz coraz więcej chłopców nosi to imie.Moja kolezanka, mama starszego
              Doriana była bardzo oryginalna jak kilka lat temu nadawała mu to imie, wielu
              osobom się nie podobało ;-) Mi się podoba ;-)Mam sentyment do imienia
              Krzysztof, bardzo lubie to imie.
          • Gość: zeta Re: jakie imię dla chłopca IP: *.pl / 192.168.100.* 01.07.03, 22:24
            Gość portalu: JULITA30 napisał(a):

> DORIAN ;-)

Rozumiem, ze taki żart. Nikt normalny (poza Dorianem Greyem) nie nosi takiego
            imienia.
            • Gość: julita30 Re: jakie imię dla chłopca IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 22:29
              Gość portalu: zeta napisał(a):

> Gość portalu: JULITA30 napisał(a):
              >
              > > DORIAN ;-)
              >
              > Rozumiem, ze taki żart. Nikt normalny (poza Dorianem Greyem) nie nosi takiego
              > imienia.

Nie, nie żart...nie rozumiem czemu jesteś taka krytyczna?Osoby które znam i
              nosza to imię sa najnormalniejsze w świecie ;-) Moge miec wtpliwosci co do
              twojej " normalności " skoro krytykujesz czyjes imiona ;-//
    • ariana1 Re: jakie imię dla chłopca 30.06.03, 22:33
      Po prostu Tomasz.
      • Gość: kaa1 Re: jakie imię dla chłopca IP: *.acn.waw.pl 01.07.03, 00:17
        ariana1 napisała:

> Po prostu Tomasz.
        :)
    • nauma Re: jakie imię dla chłopca 01.07.03, 00:12
      Same kobiety tu praktycznie piszą... Ale do rzeczy. Z narzeczoną wybraliśmy
      imię Lucjan.
    • Gość: Aneta Re: jakie imię dla chłopca IP: *.dyn.optonline.net 01.07.03, 07:38
      Mi sie podoba:Andrew(Andrzej po polsku,bardzo popularne,etc.)
      pozdr
    • madzia773 Re: jakie imię dla chłopca 01.07.03, 08:01
      Łukasz-oczywiście
      i jeszcze Andrzej-bardzo je lubię w swojskiej wersji Jędrek
      • kwiat_paproci Re: jakie imię dla chłopca 01.07.03, 16:40
        jak dla mnie,to najlepsze są:Robert,Marcel,Grzegorz,Tomasz,głównie z
        osobistych powodów:-)
    • addinka Re: jakie imię dla chłopca 01.07.03, 18:14
      Tomasz
      Szymon
      Alek
      Hubert
      Marek
      Igor
      • Gość: Vera Re: jakie imię dla chłopca IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 18:32
        Imiona jakie sama bym chętnie nadała swojemu synowi to;

Mikołaj;
        Szymon;
        Kacper;
        Jakub;

Vera
    • agnietta Re: jakie imię dla chłopca 01.07.03, 22:39
      ALEKSANDER
      GABRIEL
      PIOTR
      ale tez
      STANISLAW
      ANTONI ... najlepiej jakbym miala pieciu synow..
    • Gość: debra Adam IP: 217.159.1.* 02.07.03, 00:01
      Ładne, poważne, ponadczasowe. Pasuje i do małego chłopca i do dorosłego,
      poważnego mężczyzny.

Gość portalu: kasiek napisał(a):

> Była już lista najładniejszych imion żeńskich, to może teraz odwrotnie? Mam z
      > tym problem, bo mój mąż preferuje imiona staropolskie:Stanisław, Ignacy - dla
      > mnie koszmar, ja wolałabym Igor lub Kuba, a Wy?
    • kacha222 Re: jakie imię dla chłopca 02.07.03, 07:20
      MACIEJ
      Maciek
      Maciuś
      Maciejka

a młody mówi na siebie: Matusiek (ma prawie 3 latka)
      piękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: agda Re: jakie imię dla chłopca IP: 212.244.249.* 02.07.03, 10:12
      Antoni, Franciszek. Ile zdrobnień! Żałuję, że nie byłam dość twarda i nie
      uparłam się na jedno z tych imion dla mojego syna. Został Jakubem, jak mój
      pradziadek. Teraz kiedy jest mały to wszelkie zdrobnienia pasują (Kubuś,
      Kubanek, Kubanka, Kuba), ale jak będzie dorosły, to czy będą mówić na
      niego "panie Jakubie"?
    • Gość: lola Re: jakie imię dla chłopca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 20:09
      Tymoteusz lub Tymon, znajoma ma Lotara, ale to wersja dla ekscentryków
      • Gość: naturalna Re: jakie imię dla chłopca IP: 62.121.132.* 03.07.03, 02:32
        Wybierając imię dla syna pomyśl o wszystkich odmianach, jakie temu imieniu mogą
        wymyśloć dzieci i pomyśl czy chłopiec będzie z nich zadowolony. Np. Kuba to
        ładne imię dla chłopczyka, Jakub dla mężczyzny, ale jak Twój syn będzie się
        czuł, kiedy będą mówili na niego Kubek? Puść wodze wyobraźni, bo dzieci ich nie
        wstrzymują. Oczywiście, idąc tym tropem niewiele jest odpowiednich imion.
        Łukasza nie radzę, bo teraz mnóstwo jest Łukaszów (ja sama jestem Kasią i
        głupio się czułam w podstawówce, kiedy w klasie było nas 3 ;). Stanisław też
        nie bardzo pasuje, jest nie bardzo na czasie i syn nie będzie się czuł z tym
        dobrze. Optymalne są, moim zdaniem imiona takie jak: Paweł, Tomek, Adrian,
        Patryk, Wojtek, Mateusz, Marcin. Chociaż nie jestem pewna, bo nie wiem za
        dobrze, jakie imiona teraz się wbiera dla maluchów. Proponuję dowiedzieć się
        tego, a potm wybrać takie pośrodku: nie za częste, nie za rzadkie. Powodzenia w
        wyborze!
        • Gość: kasiek Re: jakie imię dla chłopca IP: *.zep.com.pl 03.07.03, 07:47
          Gość portalu: naturalna napisał(a):

> Wybierając imię dla syna pomyśl o wszystkich odmianach, jakie temu imieniu
          mogą
          >
          > wymyśloć dzieci i pomyśl czy chłopiec będzie z nich zadowolony. Np. Kuba to
          > ładne imię dla chłopczyka, Jakub dla mężczyzny, ale jak Twój syn będzie się
          > czuł, kiedy będą mówili na niego Kubek? Puść wodze wyobraźni, bo dzieci ich
          nie
          >
          > wstrzymują. Oczywiście, idąc tym tropem niewiele jest odpowiednich imion.
          > Łukasza nie radzę, bo teraz mnóstwo jest Łukaszów (ja sama jestem Kasią i
          > głupio się czułam w podstawówce, kiedy w klasie było nas 3 ;). Stanisław też
          > nie bardzo pasuje, jest nie bardzo na czasie i syn nie będzie się czuł z tym
          > dobrze. Optymalne są, moim zdaniem imiona takie jak: Paweł, Tomek, Adrian,
          > Patryk, Wojtek, Mateusz, Marcin. Chociaż nie jestem pewna, bo nie wiem za
          > dobrze, jakie imiona teraz się wbiera dla maluchów. Proponuję dowiedzieć się
          > tego, a potm wybrać takie pośrodku: nie za częste, nie za rzadkie. Powodzenia
          w
          >
          > wyborze!

Dzięki za wszystkie odpowiedzi!!! Naturalna ja mam takie samo imię jak Ty i nie
          najlepiej kojarzę z dzieciństwa szkołę podstawową, kiedy pani nauczycielka
          nazywała mnie i moje koleżanki Kasia1, Kasia2... dlatego zawsze wtedy chciałam
          mieć jakieś inne imię. Teraz mi zupełnie to nie przeszkadza, a nawet b. mi się
          podoba, a poza tym Kasie to oryginalne i sympatyczne osóbki!!!!
        • Gość: lola Re: jakie imię dla chłopca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.03, 18:57
          Gość portalu: naturalna napisał(a):

> Wybierając imię dla syna pomyśl o wszystkich odmianach, jakie temu imieniu
          mogą
          >
          > wymyśloć dzieci i pomyśl czy chłopiec będzie z nich zadowolony. Np. Kuba to
          > ładne imię dla chłopczyka, Jakub dla mężczyzny, ale jak Twój syn będzie się
          > czuł, kiedy będą mówili na niego Kubek? Puść wodze wyobraźni, bo dzieci ich
          nie
          >
          > wstrzymują. Oczywiście, idąc tym tropem niewiele jest odpowiednich imion.
          > Łukasza nie radzę, bo teraz mnóstwo jest Łukaszów (ja sama jestem Kasią i
          > głupio się czułam w podstawówce, kiedy w klasie było nas 3 ;). Stanisław też
          > nie bardzo pasuje, jest nie bardzo na czasie i syn nie będzie się czuł z tym
          > dobrze. Optymalne są, moim zdaniem imiona takie jak: Paweł, Tomek, Adrian,
          > Patryk, Wojtek, Mateusz, Marcin.
          Gorszego jak Patryk juz chyba nie ma , teraz co drugi to taki Papryk własnie...

Chociaż nie jestem pewna, bo nie wiem za
          > dobrze, jakie imiona teraz się wbiera dla maluchów. Proponuję dowiedzieć się
          > tego, a potm wybrać takie pośrodku: nie za częste, nie za rzadkie.
          Powodzenia w
          >
          > wyborze!
          • Gość: lenka_ Re: jakie imię dla chłopca IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.07.03, 23:51
            ja nie mam problemu z moim ukochanym imieniem dla chlopca bo ono od 19 lat
            jest takie same tzn. od chwili odkąd urodził sie mój brat - Kubuś, choć raczej
            powinnam napisać Jakub (jak był mały kazał do siebie mówić Kuba ponieważ
            uznawał,że imię Jakub jest to całkowicie inne imię :))
            a poza tym podobaja mi się skandynawskie imiona typu Olaf, Igor, Eryk,
            Bjorn...tylko jakoś nie zabardzo jestem zainteresowana urodzeniem aż tylu
            chłopców, wiec zapewne będę miał niemały dylemat :))
    • Gość: SUZI Re: jakie imię dla chłopca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 07:10
      ADRIAN
    • Gość: aga Tomasz, Tomasz;) (n/txt) IP: *.devs.futuro.pl 06.07.03, 20:03
    • Gość: Ania Re: jakie imię dla chłopca IP: *.chello.pl 07.07.03, 16:15
      Dodam i tu swoje trzy grosze:)!
      Bezapelacyjnie Mateusz, imie bardzo wdzieczne, ale niestety dosc popularne.
      Dlatego podoba mi sie jeszcze Tymotuesz:)!

Moje typy to: Mateusz, Tymoteusz, Wit, Miron, Leszek, Leon (badz
      Leonard),Mieszko i Kazimierz, Konrad!

Nie lubie imienia Henryk, ale chyba dzis nikt juz tak nie nazywa malych
      chlopcow.

• Gość: niki Re: jakie imię dla chłopca IP: *.tel161.petrotel.pl 15.07.03, 13:11
        Ja mam synka Filipa i jest to dla mnie najładniejsze imię. Kiedy je wybierałam
        wydawało mi się, że za sprawą "Filipa z konopii" nigdy nie będzie popularne,
        niestety coraz częściej je słyszę.
    • Gość: Madzia Re: jakie imię dla chłopca IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 13:47
      Dodam nowe:
      Otton
      Heliodor
      Airbert-autentyczne polskie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka