Gość: kasiek IP: hpcache:* 30.06.03, 08:26 Była już lista najładniejszych imion żeńskich, to może teraz odwrotnie? Mam z tym problem, bo mój mąż preferuje imiona staropolskie:Stanisław, Ignacy - dla mnie koszmar, ja wolałabym Igor lub Kuba, a Wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dresiara Re: jakie imię dla chłopca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.03, 08:34 pikne imiona Krystian Sebastian Wiktor Oskar Dawid Emil Kamil Gracjan Aaron jak ze klasy dzie moja Samantka sie łuczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ani Re: jakie imię dla chłopca IP: 212.14.48.* 01.07.03, 16:57 Gość portalu: u25 napisał(a): > Max Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: jakie imię dla chłopca IP: 212.14.48.* 01.07.03, 16:57 Gość portalu: u25 napisał(a): > Max Tylko nie Max- mój pies sie tak wabi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: jakie imię dla chłopca 30.06.03, 10:54 3 moje koleżanki z 3 różnych miast polski dały swoim synkom tak samo na imie :) (dziewczyny nie znają sie :)) Każda chciała by było to imię małopopularne a zarazem niedziwne. No i .... jestem "ciocią" 3 Kacperków :) imion męskich jest więcej i nie są tak różne pokoleniowo jak żeńskie. Znam kilku chłopców o imieniu Kuba, Jaś, Franek, Oskar - po 3 szt. :) A moje wymarzone..... to słodka tajemnica ;) pozdrawiam, KIKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: jakie imię dla chłopca IP: *.kap.citynet.pl 30.06.03, 11:06 Zbyszek :) Odpowiedz Link Zgłoś
ania109 Re: jakie imię dla chłopca 30.06.03, 12:11 Na pierwszym miejscu - Łukasz Na drugim - Przemek Na trzecim - Mateusz Na czwartym - Marek Na piątym - Oskar Moje top 5 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beemka Re: jakie imię dla chłopca IP: *.acn.waw.pl 30.06.03, 12:15 i jeszcze Marcin! Odpowiedz Link Zgłoś
nanan1 Re: jakie imię dla chłopca 30.06.03, 16:12 ania109 napisała: > Na pierwszym miejscu - Łukasz też jestem fanem Łukasz i Igor (w ogole podobają mi sie te z ruska brzmiące:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: jakie imię dla chłopca IP: 194.204.162.* 30.06.03, 15:07 Kornel Cyryl Cyprian Krystian Maksymilian Kacper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: jakie imię dla chłopca IP: *.euv 30.06.03, 16:16 Julian Benjamin Felix Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: jakie imię dla chłopca IP: *.acn.waw.pl 30.06.03, 17:57 Marcinek - dla mnie najpiękniejsze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beemka Re: jakie imię dla chłopca IP: *.acn.waw.pl 30.06.03, 22:47 Gość portalu: mika napisał(a): > Marcinek - dla mnie najpiękniejsze :-) a może jednak Łukaszek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: jakie imię dla chłopca IP: 212.14.48.* 01.07.03, 16:59 zdecydowanie Szymon!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: jakie imię dla chłopca IP: *.sloneczny.pl / 10.102.17.* 30.06.03, 18:05 Mateusz Jonasz Maciej Jakub Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marvel Re: jakie imię dla chłopca IP: *.acn.pl 30.06.03, 19:41 Juliusz Jan Franciszek Antoni Marcin Maksymilian Maciej nie znosze wszelkich radkow, darków, czarków...ble Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwka Re: jakie imię dla chłopca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.03, 20:30 Mnie sie podobają: - Piotruś - Kuba - choc za bardzo popularne ostatnio - Maciek - Janek - Stasio - Michał - Leszek ;) - Damian (moja dawna sympatia :) ) Na razie tylko te mi do głowy wpadają... Jak coś mi sie przypomni to napiszę. Pozdraiam/oliwka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: jakie imię dla chłopca IP: w3cache:* / 192.168.20.* 30.06.03, 20:52 Jakub!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JULITA30 Re: jakie imię dla chłopca IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 20:58 DORIAN ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: jakie imię dla chłopca 30.06.03, 23:21 Juli!! Syn mojego kolegi tak ma na imie i strasznie sie złościłam, że własnie wybrał to imie!! :) Jest piękne!! Mnie jeszcze podoba sie Nestor ale... to nie naa nasz polskie warunki :(( Buziaczki, KIKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita30 Re: jakie imię dla chłopca IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 08:07 Ja obecnie znam dwóch Dorianów-ośmioletniego i trzyletniego;-)ale z tego co widze juz coraz więcej chłopców nosi to imie.Moja kolezanka, mama starszego Doriana była bardzo oryginalna jak kilka lat temu nadawała mu to imie, wielu osobom się nie podobało ;-) Mi się podoba ;-)Mam sentyment do imienia Krzysztof, bardzo lubie to imie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeta Re: jakie imię dla chłopca IP: *.pl / 192.168.100.* 01.07.03, 22:24 Gość portalu: JULITA30 napisał(a): > DORIAN ;-) Rozumiem, ze taki żart. Nikt normalny (poza Dorianem Greyem) nie nosi takiego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita30 Re: jakie imię dla chłopca IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 22:29 Gość portalu: zeta napisał(a): > Gość portalu: JULITA30 napisał(a): > > > DORIAN ;-) > > Rozumiem, ze taki żart. Nikt normalny (poza Dorianem Greyem) nie nosi takiego > imienia. Nie, nie żart...nie rozumiem czemu jesteś taka krytyczna?Osoby które znam i nosza to imię sa najnormalniejsze w świecie ;-) Moge miec wtpliwosci co do twojej " normalności " skoro krytykujesz czyjes imiona ;-// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaa1 Re: jakie imię dla chłopca IP: *.acn.waw.pl 01.07.03, 00:17 ariana1 napisała: > Po prostu Tomasz. :) Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: jakie imię dla chłopca 01.07.03, 00:12 Same kobiety tu praktycznie piszą... Ale do rzeczy. Z narzeczoną wybraliśmy imię Lucjan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: jakie imię dla chłopca IP: *.dyn.optonline.net 01.07.03, 07:38 Mi sie podoba:Andrew(Andrzej po polsku,bardzo popularne,etc.) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
madzia773 Re: jakie imię dla chłopca 01.07.03, 08:01 Łukasz-oczywiście i jeszcze Andrzej-bardzo je lubię w swojskiej wersji Jędrek Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: jakie imię dla chłopca 01.07.03, 16:40 jak dla mnie,to najlepsze są:Robert,Marcel,Grzegorz,Tomasz,głównie z osobistych powodów:-) Odpowiedz Link Zgłoś
addinka Re: jakie imię dla chłopca 01.07.03, 18:14 Tomasz Szymon Alek Hubert Marek Igor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vera Re: jakie imię dla chłopca IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 18:32 Imiona jakie sama bym chętnie nadała swojemu synowi to; Mikołaj; Szymon; Kacper; Jakub; Vera Odpowiedz Link Zgłoś
agnietta Re: jakie imię dla chłopca 01.07.03, 22:39 ALEKSANDER GABRIEL PIOTR ale tez STANISLAW ANTONI ... najlepiej jakbym miala pieciu synow.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debra Adam IP: 217.159.1.* 02.07.03, 00:01 Ładne, poważne, ponadczasowe. Pasuje i do małego chłopca i do dorosłego, poważnego mężczyzny. Gość portalu: kasiek napisał(a): > Była już lista najładniejszych imion żeńskich, to może teraz odwrotnie? Mam z > tym problem, bo mój mąż preferuje imiona staropolskie:Stanisław, Ignacy - dla > mnie koszmar, ja wolałabym Igor lub Kuba, a Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
kacha222 Re: jakie imię dla chłopca 02.07.03, 07:20 MACIEJ Maciek Maciuś Maciejka a młody mówi na siebie: Matusiek (ma prawie 3 latka) piękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agda Re: jakie imię dla chłopca IP: 212.244.249.* 02.07.03, 10:12 Antoni, Franciszek. Ile zdrobnień! Żałuję, że nie byłam dość twarda i nie uparłam się na jedno z tych imion dla mojego syna. Został Jakubem, jak mój pradziadek. Teraz kiedy jest mały to wszelkie zdrobnienia pasują (Kubuś, Kubanek, Kubanka, Kuba), ale jak będzie dorosły, to czy będą mówić na niego "panie Jakubie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: jakie imię dla chłopca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 20:09 Tymoteusz lub Tymon, znajoma ma Lotara, ale to wersja dla ekscentryków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naturalna Re: jakie imię dla chłopca IP: 62.121.132.* 03.07.03, 02:32 Wybierając imię dla syna pomyśl o wszystkich odmianach, jakie temu imieniu mogą wymyśloć dzieci i pomyśl czy chłopiec będzie z nich zadowolony. Np. Kuba to ładne imię dla chłopczyka, Jakub dla mężczyzny, ale jak Twój syn będzie się czuł, kiedy będą mówili na niego Kubek? Puść wodze wyobraźni, bo dzieci ich nie wstrzymują. Oczywiście, idąc tym tropem niewiele jest odpowiednich imion. Łukasza nie radzę, bo teraz mnóstwo jest Łukaszów (ja sama jestem Kasią i głupio się czułam w podstawówce, kiedy w klasie było nas 3 ;). Stanisław też nie bardzo pasuje, jest nie bardzo na czasie i syn nie będzie się czuł z tym dobrze. Optymalne są, moim zdaniem imiona takie jak: Paweł, Tomek, Adrian, Patryk, Wojtek, Mateusz, Marcin. Chociaż nie jestem pewna, bo nie wiem za dobrze, jakie imiona teraz się wbiera dla maluchów. Proponuję dowiedzieć się tego, a potm wybrać takie pośrodku: nie za częste, nie za rzadkie. Powodzenia w wyborze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiek Re: jakie imię dla chłopca IP: *.zep.com.pl 03.07.03, 07:47 Gość portalu: naturalna napisał(a): > Wybierając imię dla syna pomyśl o wszystkich odmianach, jakie temu imieniu mogą > > wymyśloć dzieci i pomyśl czy chłopiec będzie z nich zadowolony. Np. Kuba to > ładne imię dla chłopczyka, Jakub dla mężczyzny, ale jak Twój syn będzie się > czuł, kiedy będą mówili na niego Kubek? Puść wodze wyobraźni, bo dzieci ich nie > > wstrzymują. Oczywiście, idąc tym tropem niewiele jest odpowiednich imion. > Łukasza nie radzę, bo teraz mnóstwo jest Łukaszów (ja sama jestem Kasią i > głupio się czułam w podstawówce, kiedy w klasie było nas 3 ;). Stanisław też > nie bardzo pasuje, jest nie bardzo na czasie i syn nie będzie się czuł z tym > dobrze. Optymalne są, moim zdaniem imiona takie jak: Paweł, Tomek, Adrian, > Patryk, Wojtek, Mateusz, Marcin. Chociaż nie jestem pewna, bo nie wiem za > dobrze, jakie imiona teraz się wbiera dla maluchów. Proponuję dowiedzieć się > tego, a potm wybrać takie pośrodku: nie za częste, nie za rzadkie. Powodzenia w > > wyborze! Dzięki za wszystkie odpowiedzi!!! Naturalna ja mam takie samo imię jak Ty i nie najlepiej kojarzę z dzieciństwa szkołę podstawową, kiedy pani nauczycielka nazywała mnie i moje koleżanki Kasia1, Kasia2... dlatego zawsze wtedy chciałam mieć jakieś inne imię. Teraz mi zupełnie to nie przeszkadza, a nawet b. mi się podoba, a poza tym Kasie to oryginalne i sympatyczne osóbki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: jakie imię dla chłopca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.03, 18:57 Gość portalu: naturalna napisał(a): > Wybierając imię dla syna pomyśl o wszystkich odmianach, jakie temu imieniu mogą > > wymyśloć dzieci i pomyśl czy chłopiec będzie z nich zadowolony. Np. Kuba to > ładne imię dla chłopczyka, Jakub dla mężczyzny, ale jak Twój syn będzie się > czuł, kiedy będą mówili na niego Kubek? Puść wodze wyobraźni, bo dzieci ich nie > > wstrzymują. Oczywiście, idąc tym tropem niewiele jest odpowiednich imion. > Łukasza nie radzę, bo teraz mnóstwo jest Łukaszów (ja sama jestem Kasią i > głupio się czułam w podstawówce, kiedy w klasie było nas 3 ;). Stanisław też > nie bardzo pasuje, jest nie bardzo na czasie i syn nie będzie się czuł z tym > dobrze. Optymalne są, moim zdaniem imiona takie jak: Paweł, Tomek, Adrian, > Patryk, Wojtek, Mateusz, Marcin. Gorszego jak Patryk juz chyba nie ma , teraz co drugi to taki Papryk własnie... Chociaż nie jestem pewna, bo nie wiem za > dobrze, jakie imiona teraz się wbiera dla maluchów. Proponuję dowiedzieć się > tego, a potm wybrać takie pośrodku: nie za częste, nie za rzadkie. Powodzenia w > > wyborze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka_ Re: jakie imię dla chłopca IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.07.03, 23:51 ja nie mam problemu z moim ukochanym imieniem dla chlopca bo ono od 19 lat jest takie same tzn. od chwili odkąd urodził sie mój brat - Kubuś, choć raczej powinnam napisać Jakub (jak był mały kazał do siebie mówić Kuba ponieważ uznawał,że imię Jakub jest to całkowicie inne imię :)) a poza tym podobaja mi się skandynawskie imiona typu Olaf, Igor, Eryk, Bjorn...tylko jakoś nie zabardzo jestem zainteresowana urodzeniem aż tylu chłopców, wiec zapewne będę miał niemały dylemat :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SUZI Re: jakie imię dla chłopca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 07:10 ADRIAN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: jakie imię dla chłopca IP: *.chello.pl 07.07.03, 16:15 Dodam i tu swoje trzy grosze:)! Bezapelacyjnie Mateusz, imie bardzo wdzieczne, ale niestety dosc popularne. Dlatego podoba mi sie jeszcze Tymotuesz:)! Moje typy to: Mateusz, Tymoteusz, Wit, Miron, Leszek, Leon (badz Leonard),Mieszko i Kazimierz, Konrad! Nie lubie imienia Henryk, ale chyba dzis nikt juz tak nie nazywa malych chlopcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: jakie imię dla chłopca IP: *.tel161.petrotel.pl 15.07.03, 13:11 Ja mam synka Filipa i jest to dla mnie najładniejsze imię. Kiedy je wybierałam wydawało mi się, że za sprawą "Filipa z konopii" nigdy nie będzie popularne, niestety coraz częściej je słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: jakie imię dla chłopca IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 13:47 Dodam nowe: Otton Heliodor Airbert-autentyczne polskie Odpowiedz Link Zgłoś