ruda_zlosnica 13.08.07, 14:15 polećcie jakiś dobry balsam brązujący do jasnej karnacji używałam już Ziaji i Garniera, ale kolor niestety nieładny i schodzi w plamy... Czekam na rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
farelkaa Re: balsam brązujący 13.08.07, 14:20 Sprobuj Dove'a ;) ja uzywam juz od dawna (co prawda do ciemnej cery) i jestem bardzo zadowolona ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ewelkaw Re: balsam brązujący 13.08.07, 15:18 Chyba się pokuszę na ten Dove, miałam kiedyś z Johnson'a , ale nie byłam zachwycona, zostawiał plamy na skórze i nieładnie pachniał....a właśnie..ten Dove ma jakiś w miarę znośny zapach?:) Odpowiedz Link Zgłoś
sfrutta Re: balsam brązujący 13.08.07, 15:53 zapach znosny i zostawia naturalny kolor Odpowiedz Link Zgłoś
nucha27 Re: balsam brązujący 13.08.07, 20:54 a jaką masz karnację?ciemną, czy po prostu taki kupiłaś? nie robi się żółty po kilkukrotnym uzywaniu? i czy nie robi zacieków? Jak smarujecie nogi (te kostki i kolana) Odpowiedz Link Zgłoś
ewelkaw Re: balsam brązujący 13.08.07, 22:29 W sumie to powinnam kupić do jasnej karnacji, bo mulatką nie jestem;) ale sprawiłam sobie do ciemnej - to pewnie dlatego robił plamy, odcień na skórze był taki właśnie złoto-żółto-pomarańczowy, robiły się zacieki, no i zapach dość denerwujący. Odpowiedz Link Zgłoś
farelkaa Re: balsam brązujący 13.08.07, 22:30 Zacieki sie nie robia, ale po 2-3 dniach robie porzadny peeling, a co do pytania o karnacje, tak mam ciemnawa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nucha27 Re: balsam brązujący 14.08.07, 08:00 Nie szkodzi, też mi się przydała ta odpowiedź :) Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
madfashion Re: balsam brązujący 13.08.07, 23:24 Niby balsamy brazujace daja slabszy efekt niz samooplacze, ja uzywalalm kilku m.in. Garnier, Nivea, Jonson i kazdy jak na zlosc robil smugi :/ Natomiast od roku uzywam stale Bronzera - Garniera i jestem BARDZO zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_wredna Re: balsam brązujący 14.08.07, 10:25 jestem wierna kolastynie, nie mam uwag Odpowiedz Link Zgłoś
ewelkaw Re: balsam brązujący 14.08.07, 10:32 a właśnie, słyszałam,że balsam z kolastyny ładnie pachnie, jak na balsam z dodatkiem samoopalacza, a jego odcień na skórze jest taki bardziej naturalny, niż sztuczny..prawda to?:) Odpowiedz Link Zgłoś
mala_wredna Re: balsam brązujący 14.08.07, 10:39 prawda, pachnie fajnie, w dodatku nie zostawia smug, ładnie się rozprowadza. Najbardziej lubię ten z drobinkami złota. Ważny plus, że nie trzeba ogłaszać bankructwa po zakupie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sarhaw Re: ja tak jak Justa, nivea jest najlepszy! n/t 14.08.07, 16:22 Stosuję Kolastynę do jasnej karnacji od ponad roku (zimą i latem, nawet na opaloną skórę). Potrzymuje opaleniznę latem, a zimą wygląda bardzo naturalnie. Mam jasną karnację, więc podchodzę do opalających balsamów bardzo ostrożnie. Niedawno kupiłam Jonshon'a, żeby sprawdzić jaki będzie efekt - był straszny: smugi, "zacieki" mimo dokładnego rozsmarowania i ten nieprzyjemny zapach. Byłam bardzo niezadowolona. Kolastyna jest dość tania. Stosuje ją codziennie zimą, latem co drugi dzień. Schodzi równomiernie po zaprzestaniu używania. Nie zostawia smug i przebarwień. Odpowiedz Link Zgłoś
kateloczek86 Re: balsam brązujący 15.08.07, 23:47 czesc jestem hostessa na promocjach i przez dluzszy okres czasu promuje kosmetyki pewnej firmy. Mam duzy kontakt z klientami, a oto ich opinie na temat balsamow brazujacych: Dove-robi plamy i skora bardzo smierdzi po jakims czasie Johnson&Johnson-robi delikatne plamy i tez smierdzi skora po jakims czasie jak mamy balsam na skorze nie od razu ale po kilku dniach Nivea nie robi plam pachnie bardzo ladnie cytrusowo i po czasie zapach skory jest najbardziej przyjemny ze wszystkich -najwiecej pozytywnych opinii Natomiast wszystko zalezy od skory bo jesli ktos ma np sucha skore to plamy beda bardziej widoczne Najlepiej testowac i uczyc sie na wlasnej skorze a w okolicach kolan lokci i kostek rozcienczac balsam brazujacy ze zwyklym balsamem -mniejsze prawdopodobienstwo plam w tych miejscach Odpowiedz Link Zgłoś