Dodaj do ulubionych

Pure Zone firmy Loreal

IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 19:10
Czy ktoś z Was tego używa? Dostałam komplet tych kosmetyków w prezencie, z
USA. Z tego co zrozumiałam są to kosmetyki oczyszczające pory. Pomimo iż mam
tłustą cerę, buzia bardzo mnie piecze po zastosowaniu samego toniku, lub
samego kremu. Nie wyobrażam sobie żebym użyła jednocześnie mleczka, toniku i
kremu. Dodam, że nie robiłam wcześniej peelingu. Czy któraś z Was tego
używała? Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • lady Re: Pure Zone firmy Loreal 03.07.03, 19:12
      Mój chłopak myje twarz tym żelem i jest zachwycony. Ale on ma taką skórę, że
      jakby się posmarował olejem silnikowym, to pewnie też by jej różnicy nie
      zrobiło... ;-)
      • Gość: kaladia Re: Pure Zone firmy Loreal IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 19:16
        Zaproponowałabym mężowi, ale on nie ma problemów z cerą. Trochę mi głupio, bo
        mąż chciał mi zrobić niespodziankę tym prezentem, ja na początku się cieszyłam,
        ale po pierwszym użyciu humor mi się zepsuł.
        Do jakiej cery są te kosmetyki?
        • Gość: ... Re: Pure Zone firmy Loreal IP: *.ras13.floca.alerondial.net 03.07.03, 19:20
          do tlustej, pelny komplet moze uzywac ktos z bardzo tlusta cera, choc i on
          raczej powinien to dzielic, tonik jest na alkoholu, zmywacz jest dosc silny,
          tylko dla tlustej cery, niektore z kremow tez zawieraja alkohol, wszystkie
          produkty zawieraja kwas salicylowy BHA, w roznym stezeniu, tonik i jeden krem
          punktowy 2% niektore nieco mniej, dla cery mieszanej lub lekko
          przetluszczjacej sie jest to zestaw za silny i moze przesuszyc, w zaleznosci
          od cery wybierz sobie cos z serii, ale nie stosuj wszystkiego na raz.
          • Gość: kaladia Re: Pure Zone firmy Loreal IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 19:23
            Gość portalu: ... napisał(a):

wszystkie
            > produkty zawieraja kwas salicylowy BHA, w roznym stezeniu, tonik i jeden krem
            > punktowy 2% niektore nieco mniej,

tzn. że te kosmetyki zawierają te kwasy, po których powoli złuszcza się
            naskórek?
            • Gość: .... Re: Pure Zone firmy Loreal IP: *.ras13.floca.alerondial.net 03.07.03, 19:25
              jeden rodzaj kwasu betahydroksylowego BHA - kwas salicylowy, tak zluszcza
              naskorek i oczyszcza pory,
              • Gość: kaladia Re: Pure Zone firmy Loreal IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 19:30
                Hmm, szczerze mówiąc ostatnio przymierzałam się do kupna kosmetyku o takich
                właściwościach. Doradźcie mi proszę, czy dobrze zrobię, jak będę go używać
                codziennie na noc. Mam tłustą cerę z rozszerzonymi porami. Jeszcze nie
                stosowałam kosmetyków tego typu. Czy kremy typu Effaclar działają tak samo?
                Czy to pieczenie jest normalne w tego typu kremach?
                • Gość: ... Re: Pure Zone firmy Loreal IP: *.ras13.floca.alerondial.net 03.07.03, 19:37
                  "go" to znaczy krem?
                  tak dziala tak samo jak Effaclar
                  czy jak cie pieklo to uzylas wszystkiego, zel, tonik, krem? czy tylko kremu? i
                  ktory to krem? bo jest ich kilka w US z tej serii
                  • Gość: kaladia Re: Pure Zone firmy Loreal IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 19:45
                    Jest to komplet trzy kroki.
                    Napiszę, co pisze na opakowaniu kremu:
                    3 step, Skin Relief, Oil-free Moisturizer
                    Oil-free, Salicylic Acid Breakout Treatment
                    Dermo-Calm Complex
                    RELIEVES DRYNESS
                    WON'T CLOG PORES
                    SHINE-FREE
                    Buzia piecze mnie po zastosowaniu każdego z tych kosmetyków, jest to tonik,
                    mleczko i krem. Wszystkich trzech na raz nie stosowałam.
                    Ale po jakimś czasie, jak przestanie piec, to mam fajną głądką skórę i widzę,
                    że jest dobrze oczyszczona.
                    • Gość: .... Re: Pure Zone firmy Loreal IP: *.ras13.floca.alerondial.net 03.07.03, 19:48
                      jesli to tylko pieczenie, ktore mija po chwili bez zaczerwienienia skory, nie
                      trwa dlugo to uzywaj na noc kremu, na poczatek mozesz co 2-3 dni
                      • Gość: kaladia Re: Pure Zone firmy Loreal IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 19:50
                        ..., dziękuję Ci za rady.
                        • Gość: Balbina Alexandra Re: Pure Zone firmy Loreal IP: *.interglob.com.pl / 192.168.0.* 05.07.03, 12:34
                          Miałam próbki tych preparatów - wg mnie działają dość agresywnie przychylam
                          się do zdania innych, nie odwazyłbym się uzywać ich wszystkich na noc. Ja
                          zakupiłam sobie żel do mycia twarzy z tej serii w wygodnej buteleczce z pompką
                          (bez peelingu), używałam go tylko raz dziennie (rano) i byłam z niego
                          zadowolona, nawet bardzo. Dobrze oczyszcza, nie przesusza zandto, mnie nie
                          podrażnił a mam bardzo alergiczną cerę. Myślę że osoby ktore nie mają bardzo
                          tłustej cery nie powinny uzywam wszystkiego razem a tylko jeden kosmetyk.
                          • Gość: Balbina Alexandra Re: Pure Zone firmy Loreal IP: *.interglob.com.pl / 192.168.0.* 05.07.03, 12:37
                            pomyliłam sie rzecz jasna nie mialo być "wszystkich na noc" tylko "wszystkich
                            na raz" - za to można spokojnie kupić sobie jedną rzecz i jej uzywać :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka