astra21 03.12.07, 20:02 Jak mogę chronić włosy na basenie odkąd tam chodze to moje włosy są w gorszej kondy6cji?pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikoru Re: włosy a basen 03.12.07, 21:12 Może nosić silikonowy czepek? Swego czasu, kiedy jeszcze malowałam się na blond zauważyłam, że po basenie zielenieją mi włosy! Zaczynałam wyglądać jak Ania z Zielonego Wzgórza. Szczególnie intensywną zieleń miałam w miejscach, gdzie włosy nie były całkowicie schowane pod czepkiem. A czepek miałam z materiału. Zainwestowałam w nowy, większy i silikonowy. Od tamtej pory mam spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Re: włosy a basen 04.12.07, 11:54 Bez szans. Pod silikonowym czepkiem miałam smętne strąki (pomimo mycia po pływaniu). Pod czepkiem z tkaniny nie są takie oklapłe, ale chlorowana woda chyba trochę je niszczy. Najlepiej obciąć. Odpowiedz Link Zgłoś
california_rose Re: włosy a basen 04.12.07, 13:20 Popieram sylikonowy czepek. Kiedys nosiłam zwykły to chlor bardzo osłabił wlosy. Sylikonowy jest lepszy i polecam przed zalozeniem czepka nalozyc na włosy jakąs maske albo odrzywke to chlor nie zniszczy włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: włosy a basen 04.12.07, 16:20 uzywaj szamponow "plywackich", fenomenalnie usuwaja chloryne z wlosow, nie wiem jakie sa w Europie ale gwarantowanie jakies sa Odpowiedz Link Zgłoś