charlottea 13.02.08, 22:22 Nigdy nie farbowałam sobie włosów, jestem ciemną szatynką, a marzy mi się zostanie brunetką...ale mam pytanie: jak wygląda sprawa z farbowaniem sobie włosów farbą z henną- czy długo się trzyma itd. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziubasekk Re: farbowanie włosów farbą z henną 13.02.08, 23:12 Trzyma się krótko-jakieś 2 tygodnie.Przynajmniej u mnie... Za każdym razem na ręczniku zostają ślady-chyba schodzi równomiernie z każdym myciem! Ale są też plusy:) Włosy są bardzo lśniące i po pewnym czasie wydaje się jakby ich było więcej:) Jakieś takie zdrowsze:)ale być może tylko mi się wydaje:) Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: farbowanie włosów farbą z henną 14.02.08, 00:33 Mi henna trzyma się pięknie i błyszcząco do czasu, gdy zetnę włosy. Wcześniej nie ma mowy, że się zmyje, dlatego już jej nie używam, choć włosy wyglądają po hennie naprawdę dobrze. Trochę babraniny jest z farbowaniem, trzymanie zielonej papki na włosach przez parę godzin jest średnio wygodne, zwłaszcza, że to paskudztwo kapie (konieczna folia na głowie, i to ciasno), a plamy są absolutnie nie do usunięcia. Po hennie nie wolno nakładać farb chemicznych i tego radzę się trzymać. Oznacza to, że włosy z henną będziesz musiała całkowicie ściąć zanim nałożysz farbę chemiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasekk Re: farbowanie włosów farbą z henną 17.02.08, 15:01 Ja używałam specjalnych past,żeby nie babrać się z papkami!Trzyma się je ok pół godziny z tego co pamiętam...Może dlatego są mniej trwałe. Odpowiedz Link Zgłoś