hellious 03.04.08, 10:25 Jakie na nie cwiczenia? Bo zamiast miesni, mam tam jakas oblesna galarete :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madiya Re: Wewnetrzne miesnie ud 03.04.08, 16:59 Witam :) Znalazłam dla Ciebie kilka ćwiczeń w magazynie SHAPE. Każde ćwiczenie wykonuj w 3 seriach po 8-10 powtórzeń każda. 1.Przysiady: Rozstaw nogi na szerokość bioder, ciężar ciała na piętach, ugnij kolana do półprzysiadu, staraj sie ustawić uda równolegle do podłoża. Wyprostuj kolana. Powtarzaj. 2.Przysiady w rozkroku(pozycja sumo): Stań w szerokim rozkroku, palce stóp i kolana na zewnątrz. Wyprostuj plecy, a dłonie oprzyj na biodrach. Wykonaj pozycję zawodnika sumo - napnij mięśnie pośladków i zrób przysiad, starając się ustawić uda niemal równolegle do podłoża. Wyprostuj kolana. 3.Wypady: Stań w rozkroku na szerokość bioder, ręce na biodrach. Wykonaj wypad prawą nogą i ugnij kolana: prawe powinno znależć się w jednej linii nad kostką, lewa pięta uniesiona, lewe kolano nad podłożem. Wytrzymaj przez kilka sekund, a następnie powtórz ćwiczenie wykonując wypad lewą nogą w przód. 4.Nożyce: Połóż się na plecach. Ręce ułożone wzdłuż tułowia. Unieś nogi do góry i wykonuj nożyce pionowe. 5.Unoszenie: Połóż się na prawym boku, nogi wyprostowane w kolanach i złączone. Głowę oprzyj na prawej dłoni, zwróć uwagę, aby w czasie ćwiczeń nie napinać mięśni szyi. Lewa ręka oparta o podłoże. Unieś lewą nogę wysoko w górę. Opuść nogę. Wykonaj zalecaną liczbę powtórzeń, a następnie wykonaj ćwiczenie, leżąc na drugim boku. 6.Unoszenie nogi na leżąco: Połóż się na brzuchu i podłóż dłonie pod brodę. Nogi ułóż w rozkroku na szerokość bioder, kolana wyprostowane. Prawą nogę unieś w górę, prawe kolano lekko ugięte. Zwróć uwagę, by biodra były dociśnięte do podłoża. Utrzymuj prawe udo nad podłożem i wykonuj nogą krótkie, pulsujące ruchy jak najwyżej w góre i odrobinę w dół. Ćwicz w ten sposób przez 5-6 sekund, opuść nogę i powtórz ćwiczenie lewą nogą. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
medron Re: Wewnetrzne miesnie ud 03.04.08, 18:54 Witam Jakiś czas temu kupiła na allegro urządzenie do ćwiczeń właśnie tych wewnętrznych mięśni ud i jestem bardzo zadowolona ...działa nieźle pod warunkiem ,że będziesz na nim ćwiczyć regularnie . To się nazywa "leg magic" , tanie nie jest , ale bardzo skuteczne , wykonuje się na nim takie ruchy , których na codzień raczej nie robisz . U mnie tych mięśni wewnętrznych ud w ogóle prawie nie było (miałam bardzo chude nogi ), teraz się pokazały od ćwiczeń na tym właśnie sprzęcie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
anik.sweden Re: Wewnetrzne miesnie ud 03.04.08, 19:10 Hej. Ja polecam tzw motylka, to taki mały przyżąd w kształcie motylka, kosztuje ok 20 zł w Decatlonie. Bardzo fajnie kształtuje mieśnie ud :) Odpowiedz Link Zgłoś