13g3 11.05.08, 18:41 NATYCHMIAST NISZCZĘ PRYSZCZE.Bezpłatne porady kosmetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lime-tte Re: trądzik młodzieńczy 16.05.08, 12:57 Ja na trądzik używam kremu acne-derm z kwasem azelainowym, znasz go? Odpowiedz Link Zgłoś
hex22 Re: trądzik młodzieńczy 17.05.08, 16:35 ja używałem tego środka przez pewien czas i nie przynosił efektów. Potem przerzuciłem sie na skinoren. jest podobny, też zawiera kwas azelainowy, ale w moim przypadku jest bardziej skuteczny ima łagodniejsze działanie, nie podrażnia mi skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
asiabed Re: trądzik młodzieńczy 17.05.08, 22:42 Mnie na likwidacje pryszczy i zapobieganie wykwitom tego typu pomogła rezygnacja z jedzenia mleka i jego przetworow:) Odpowiedz Link Zgłoś
mika-1977 Re: trądzik młodzieńczy 18.05.08, 17:05 Nie wyobrażam sobie zycia bez produktów mlecznych... Czy mleko naprawdę ma taki wpływ nma naszą cerę??? A co do Acne Derm używałam i uważam, że jest OK. i wcale nie jest gorszy w skuteczności od Skinorenu(stosowałam oba)a zapewne tańszy.Wiadomo, że są różne rodzaje tradziku i nie na każdego działa ten sam preparat, ale jeżeli dla kogos skuteczny jest właśnie kwas azelainowy , to ja polecam AD. Odpowiedz Link Zgłoś
lime-tte Re: trądzik młodzieńczy 28.05.08, 18:33 Fajnie, że nie tylko ja używam acne-derm i , że nie tylko ja jestem z niego zadowolona. Słyszałam o tym drugim preparacie z kwasem azelainowym ale właśnie ze względu na cenę wybrałam acne-derm. A wiesz Mika ,że jako jeden z niewielu preparatów na trądzik po tym właśnie kremie nie ma przeciwwskazań z wychodzeniem na słońce. :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiabed Re: trądzik młodzieńczy 28.05.08, 22:40 Mozna spokojnie "poradzic" sobie bez mleka, a bez tego pochodzacego z masowej produkcji - juz na pewno. A przynajmniej warto ograniczyc jego spozycie. Co do jego wplywu na nasz stan zdrowia - no coz, nie bede ksiazek, artykulow i newsow przepisywac. Zainteresowani, na pewno znajda duzo info na ten temat. Polecam zwlaszcza obcojezyczne zrodla - bo u nas to poki co znow ruszyla pelna para kampania "pij mleko, bedziesz....." .... kaleka - jak mawiaja niektorzy:) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha664 Re: trądzik młodzieńczy 29.05.08, 08:49 Asiu, w mieście łatwiej jest kupić mleko z masowej produkcji. Czasami na bazarze spotykam babunię, która sprzedaje prawdziwe mleko, jednak warunki sprzedaży "z ziemi", na kawałku papieru nie odpowiadają mi. Co innego, kiedy w wakacje kupuję mleko bezpośrednio z gospodartwa. Fragment książki: Dr nand Kishare Sharma "Mleko cichy morderca" Celem pasteryzacji mleka jest niszczenie "złych" bakterii... Wysoka temperatura nie rozróżnia dobrych i złych bakterii, zabija oba rodzaje, również korzystne dla człowieka bakterie kwasu mlekowego. Autorytet wśród znawców tego zagadnienia dr M.Murray, nazwał pasteryzowane mleko "zupą bakteryjną", ponieważ ciała zabitych w czasie pasteryzacji bakterii pozostają przecież nadal w mleku. Stanowią one duże zagrożenie, ponieważ są świetną pożywką dla innych szkodliwych bakterii, które mogą wtedy bardzo szybko się mnożyć. Ponadto produktem rozkładu martwych już bakterii są substancje toksyczne mogące wywołać dolegliwości chorobowe, jeżeli ich stężenie będzie odpowiednio wysokie."... Dobrze, że autor wspomina o istnieniu złych i dobrych bakterii... Odpowiedz Link Zgłoś