kasiabraun 25.05.08, 11:53 Witam, tydzien temu robilam sobie peeling migdalowy (pierwszy raz w zyciu) od tego czasu mam olbrzymi wysyp przyszczy, plamek itp. Czy tak jest zawsze po peelingu? Czy powinnam isc na drugi zabieg? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liselle Re: peeling migdalowy-pomocy 25.05.08, 12:32 Spokojnie. Peelingi mają działanie oczyszczające. To znaczy, że najpierw wszystkie ukryte niedoskonałości wychodzą na buzię. Przeprowadzający zabieg powinien Cię o tym poinformować. Nie przejmuj sie wszystko powinno Ci poschodzić. A peelingów trzeba robić serię, żeby był porządny efekt. Tak z 4 przynajmniej. Ale może bezpieczniej będzie jak się wstrzymasz do jesieni. Bo teraz lato i sporo słońca. Mam nadzieję, że używasz filtrów, bo chociaż mówią że migdałek nie fotouczula to lepiej tego nie testować. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabraun Re: peeling migdalowy-pomocy 25.05.08, 12:43 uff, to mi troche ulzylo. Filtro naturalnie uzywam i staram sie chronic twarz od slonca. Kosmetyczka powiedziala jedynie, ze moze mi sie delikatnie zluszczaj skora i ze po zabiegu bedzie bardzie nawilzona. Czy po drugim zabiegu tez mi powychodza wszystkie niedoskonalosci? Ale moze faktycznie sie wstrzymam a z tym co mam pojde do dermatologa, bo mja twarz wyglada teraz strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
liselle Re: peeling migdalowy-pomocy 25.05.08, 12:54 Może jak się bardzo stresujesz to idź. Ale ja miałam podobnie - też straszyłam na początku :) To jest tak, że z pozoru buzia wydaje się czysta, a dopiero peeling to wszystko wyciąga. Widocznie musiałaś mieć sporo zanieczyszczeń. A im wyższe stężenie kwasu tym bardziej działa. Z tym nawilżeniem to trochę przesada. Potem trzeba mocno samemu nawilżać. Zabiegi robi się tak w odstępach mniej więcej, 2-3 tygodni. Przynajmniej ja tak miałam. I nie rób u kosmetyczki - lepiej, jeśli masz możliwość, u dermatologa. Odpowiedz Link Zgłoś