rachela25 30.06.08, 23:54 Czy któraś zna przepis na cukrową depilacje domową? słyszałam ze sie przypala cukier na patelni ale co i jak to nie wiem , a nie chce eksperymentować Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justy1 Re: Depilacja cukrem 30.06.08, 23:58 a sprawdziłaś już w forumowej wyszukiwarce hasło pasta cukrowa? Odpowiedz Link Zgłoś
rachela25 Re: Depilacja cukrem 01.07.08, 00:32 Ale mi chodzi o paste ale domowej roboty Odpowiedz Link Zgłoś
absit Re: Depilacja cukrem 01.07.08, 04:46 rachela25 napisała: > Ale mi chodzi o paste ale domowej roboty justy1 też chodzi o to samo:) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Depilacja cukrem 01.07.08, 11:50 a wiesz co to jest wyszukiwarka? w zeszle wakacje mocno wałkowany temat Odpowiedz Link Zgłoś
astra85 Re: Depilacja cukrem 13.08.08, 23:20 Depilacja cukrowa jest zdecydowanie najgorszym sposobem depilacji z jakim jak dotąd się spotkałam. Masę trudno zbić w jedną całość, lepi się wszędzie, całe dłonie są tym oblepione. Po długim czasie jak już da się uformować coś w rodzaju kulki (ale resztki i tak pozostają na palcach i międz nimi) zaczyna się dłuuuuga zabawa. Masa klei się do wszystkiego, tylko nie do włosów. Ciężko to oderwać, boli tak jak wosk czy depilator. Włoski prawie się nie odrywają. Po 20 minutach, gdy już ma się wydepilowane 10cm2 powierzchni nóg (i to niezbyt dokładnie) masa znów przestaje być jednolita i nie można jej oderwać od skóry. Koszmar. Po całej zabawie zostają ślady wygldające jak popażenia... STANOWCZO ODRADZAM!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kotapsota Re: Depilacja cukrem 14.08.08, 20:11 Dzień dobry:) Mam trochę ponad 40 lat i mocne czarne włoski na nogach od liceum (moja zmora). Przeszłam wszystkie chyba metody depilacji oprócz laserowej i jestem zachwycona woskiem cukrowym. Lata temu sama sobie ten wosk robiłam według przepisów z Internetu-raz było super, raz beznadziejnie (generalnie dużo roboty i dużo nerwów) Aż wreszcie znalazłam wosk cukrowy w sprzedaży wysyłkowej. Dla mnie po prostu rewelacja! Bardzo dla mnie ważne jest również to, że resztki wosku można po depilacji zmyć zwykła wodą, a nie specjalnym olejkiem. Nie jestem pewna, czy wypada reklamować produkt, ale wiem, ile problemów niosą za sobą te niechciane włochy, to podaję: www.allegro.pl/item414875274_wosk_cukrowy_w_puszce_naturaverde_400_ml.html Pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link Zgłoś