Gość: sowa IP: *.waw.cdp.pl, / *.waw.cdp.pl 26.09.03, 14:46 Czy macie jakieś sposoby na bóle w plecach, które są prawdopodobnie spowodowane 8-godzinnym siedzeniem w pracy? Pomóżcie!!! z góry wielkie dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monia76 Re: Ból pleców... IP: *.u.mcnet.pl 26.09.03, 14:50 cwiczenia, cwiczenia, cwiczenia... na mnie idealnie dzialaja cwiczenia z zestawu cindy c. z poczatkowej czesci rozgrzewki. rozluzniaja caly kregoslup i lopatki. b. polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: Ból pleców... IP: *.wp-sa.pl 26.09.03, 14:57 Polecam cwiczenia Pilates - sa bardzo dobre na bole kregoslupa Odpowiedz Link Zgłoś
anaisanais Re: Ból pleców... 26.09.03, 16:29 Ja polecam basen, mi pomogl bardzo. Ale efekty widoczne sa po jakims miesiacu, wiec sie nie zrazaj. Jak lubisz sie pomoczyc to naprawde polecam. Jest to tez swietna forma ruchu. Warto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psotka Re: Ból pleców... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 19:24 mam podobny problem,bo mam bóle kości ogonowej,najprawdopodobniej od siedzenia w pracy,polecam voltaren żelalbo jego odpowiednik veral gel.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madusiak Re: Ból pleców... IP: *.acn.pl / 10.66.4.* 26.09.03, 23:51 swego czasu b cierpialam z powodu koszmarnego bólu"w ogonie", dysk wypadl i te sprawy-polecam masc deep heat-smierdzi kamfora, ale rozgrzewa i pomaga. Teraz wyszedl tez zel o nazwie deep relief zel-ma w skladzie mentol(fajnie chłodzi) i ibuprofem. Najwazniejsze to cwiczonka, chociazby "kocie grzbiety", pilatesy tez sa ok, mnie na chory kregoslup dawali podobne bardzo. No i wzmacnianie miesni brzucha-tak tak, wtedy sie nie garbimy, lepiej sie trzymamy, w efekcie nie nadwyrezamy kregoslupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElisaDay pilates? IP: *.tele2.pl 27.09.03, 13:27 a podajcie jakies przykładowe cwiczenia z pilates? i na co to dziala szczególnie. wiem ze to na zajeciach jest, ale mozna opisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: pilates? IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 28.09.03, 10:03 Prosze bardzo: www.fit.pl/pilates.htm www.fit.pl/cw_pilates.htm oraz: polki.pl/wiadomosc.htmlwid=1118274&kat=1684&katn=Figura+i+fitness&widn=Pilates i kobieta.interia.pl/uroda/sylwetka/news?inf=392822 Odpowiedz Link Zgłoś