Gość: ania IP: *.chello.pl 29.10.03, 14:00 Czy tych samych olejkow mozna uzywac np. do palenia i do kapieli??? Jak sie dozuje do kapieli"?! Co ogolnie o nich sadzicie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghot Re: Olejki eteryczne IP: 62.148.83.* 29.10.03, 14:17 Używam olejków, które kupuję najczęsciej w aptece. Na opakowaniu jest adnotacja ile kropli do kąpieli, a ile do kominka. Uważaj jednak, ponieważ niektóre olejki sprzedawane w sklepach są tylko i wyłącznie do kominków! Najczęściej stosuję lawendowy, pomarańczowy, melisowy, goździkowy, cytrynowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Olejki eteryczne IP: *.chello.pl 29.10.03, 14:23 No wlasnie, ja nie kupilam w aptece, ale sprzedawczyni powiedziala, ze mozna dodawac do kapieli, a takze do masazu. Jednak po kapieli, albo przedobrzylam, albo to tylko do kominkow, bo skora sie zaczerwienila i troszku piekla. Teraz to przeszlo, no i pachne;)! Silne te olejki nie ma co! Napisz, ile wlewasz kropli do wanny?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghot Re: Olejki eteryczne IP: 62.148.83.* 29.10.03, 14:26 Lepiej nie stosuj olejka do kapieli, jeśłi na opakowaniu nie jest to zaznaczona. Może faktycznie jest on również do wanny, a Ty po prostu masz na niego uczulenie. Na 1 wannę zazwyczaj wlewam ok.10-15 kropli i przyznam, że pomimo wrażliwej skóry nigdy uczulenia nie miałam. W aptece buteleczka kosztuje ok. 6zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Olejki eteryczne IP: *.chello.pl 29.10.03, 14:33 Chyba masz racje, moze mam za wrazliwa skore. Teraz wszystko minelo, ale jak lezalam w wannie, niezle pieklo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Olejki eteryczne IP: *.chello.pl 29.10.03, 14:45 Aroma Canela Byc moze to tylko do kominkow, ale sprzedawczyni nie boi sie wsadzac kitu?! Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Olejki eteryczne 29.10.03, 14:50 Gość portalu: ania napisał(a): > Aroma Canela > Byc moze to tylko do kominkow, ale sprzedawczyni nie boi sie wsadzac kitu?! Pojęcia nie mam. A sprzedawcom czasem lepiej nie wierzyć w 100% :( niestety Kupuję olejki Avicenna Oil www.avicenna.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Olejki eteryczne IP: *.jci.com 30.10.03, 00:36 ja tak miewam z cytrynowym, chociaz nie jestem uczulona - uwazaj zeby w wannie nie usiasc na nierozpuszczona krople olejku (takie oko jak w rosole :) bo piecze ze hej!!!!!!!! szczegolnie w cieplej wodzie, a zmyc b. trudno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anja Re: Olejki eteryczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 08:06 W każdym opakowaniu olejku powinna być info. dot. przeznaczenia, ostatnio kupiłam pomarańczowy (PRZEPIEKNIE pachnie! polecam), stosuję go do kominka (1O kropli), do kąpieli, czy do masażu - UWAGA! Olejku nie wolno stosować nierozcieńczonego, do masażu należy wymieszać łyżkę stołową oleju zwykłego z 4 kroplami eterycznego. A propos - słyszałyście o oleju migdałowym? (producent poleca właśnie ten do masażu), ale użyłam zwykłego, kuchennego oleju i masaż był super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Olejki eteryczne IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 30.10.03, 08:20 oleju migdalowego uzywalam w celach kulinarnych. niestety wcale nie pachnie migdalami. Odpowiedz Link Zgłoś