Dodaj do ulubionych

Olejki eteryczne

IP: *.chello.pl 29.10.03, 14:00
Czy tych samych olejkow mozna uzywac np. do palenia i do kapieli???
Jak sie dozuje do kapieli"?!
Co ogolnie o nich sadzicie??
Obserwuj wątek
    • Gość: marghot Re: Olejki eteryczne IP: 62.148.83.* 29.10.03, 14:17
      Używam olejków, które kupuję najczęsciej w aptece.
      Na opakowaniu jest adnotacja ile kropli do kąpieli, a ile do kominka.
      Uważaj jednak, ponieważ niektóre olejki sprzedawane w sklepach są tylko i
      wyłącznie do kominków!
      Najczęściej stosuję lawendowy, pomarańczowy, melisowy, goździkowy, cytrynowy.
      • Gość: ania Re: Olejki eteryczne IP: *.chello.pl 29.10.03, 14:23
        No wlasnie, ja nie kupilam w aptece, ale sprzedawczyni powiedziala, ze mozna
        dodawac do kapieli, a takze do masazu. Jednak po kapieli, albo przedobrzylam,
        albo to tylko do kominkow, bo skora sie zaczerwienila i troszku piekla. Teraz
        to przeszlo, no i pachne;)! Silne te olejki nie ma co!
        Napisz, ile wlewasz kropli do wanny?!
        • Gość: marghot Re: Olejki eteryczne IP: 62.148.83.* 29.10.03, 14:26
          Lepiej nie stosuj olejka do kapieli, jeśłi na opakowaniu nie jest to
          zaznaczona. Może faktycznie jest on również do wanny, a Ty po prostu masz na
          niego uczulenie.
          Na 1 wannę zazwyczaj wlewam ok.10-15 kropli i przyznam, że pomimo wrażliwej
          skóry nigdy uczulenia nie miałam.
          W aptece buteleczka kosztuje ok. 6zł
          • Gość: ania Re: Olejki eteryczne IP: *.chello.pl 29.10.03, 14:33
            Chyba masz racje, moze mam za wrazliwa skore. Teraz wszystko minelo, ale jak
            lezalam w wannie, niezle pieklo.
            • marghot Re: Olejki eteryczne 29.10.03, 14:35
              a jaki to był olejek?
              • Gość: ania Re: Olejki eteryczne IP: *.chello.pl 29.10.03, 14:45
                Aroma Canela
                Byc moze to tylko do kominkow, ale sprzedawczyni nie boi sie wsadzac kitu?!
                • marghot Re: Olejki eteryczne 29.10.03, 14:50
                  Gość portalu: ania napisał(a):

> Aroma Canela
                  > Byc moze to tylko do kominkow, ale sprzedawczyni nie boi sie wsadzac kitu?!

Pojęcia nie mam. A sprzedawcom czasem lepiej nie wierzyć w 100% :( niestety
                  Kupuję olejki Avicenna Oil

www.avicenna.com.pl/
            • Gość: kk Re: Olejki eteryczne IP: *.jci.com 30.10.03, 00:36
              ja tak miewam z cytrynowym, chociaz nie jestem uczulona - uwazaj zeby w wannie
              nie usiasc na nierozpuszczona krople olejku (takie oko jak w rosole :) bo
              piecze ze hej!!!!!!!! szczegolnie w cieplej wodzie, a zmyc b. trudno
              • Gość: Anja Re: Olejki eteryczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 08:06
                W każdym opakowaniu olejku powinna być info. dot. przeznaczenia, ostatnio
                kupiłam pomarańczowy (PRZEPIEKNIE pachnie! polecam), stosuję go do kominka (1O
                kropli), do kąpieli, czy do masażu - UWAGA! Olejku nie wolno stosować
                nierozcieńczonego, do masażu należy wymieszać łyżkę stołową oleju zwykłego z 4
                kroplami eterycznego.
                A propos - słyszałyście o oleju migdałowym? (producent poleca właśnie ten do
                masażu), ale użyłam zwykłego, kuchennego oleju i masaż był super.
                • Gość: kk Re: Olejki eteryczne IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 30.10.03, 08:20
                  oleju migdalowego uzywalam w celach kulinarnych. niestety wcale nie pachnie
                  migdalami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka