joldre 10.12.08, 15:10 Szukam sprawdzonego gabinetu. Zależy mi na dość głębokiej mikrodermabrazji, tak, aby usunąć blizny po trądziku. Raczej zatem dermatolog niż kosmetyczka. Macie jakieś doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nie_lubie_marchewki Re: Mikrodermabrazja we Wrocku - gdzie i za ile? 11.12.08, 15:01 Znam 2 sprawdzone gabinety medycyny estetycznej: CTL i Dermamed (nie mylić z Dermedem). Z usług Dermamed korzystałam osobiście. Mikrodermabrazja kosztuje tam 150 zł, na wyposażeniu mają głowice diamentowe. Niestety musisz się nastawić na to, że po jednym zabiegu mikrodermabrazji nie znikną Ci blizny, sama byłam narazie na jednym zabiegu, efekt był taki, ze skóra była gładka w dotyku i przez długi czas taka pozostała. Blizny nie zniknęły ani pory się nie zwęziły ale też nie nastawiałam się na cudowne wygładzenie. Podejrzewam, że Pani, z którą się umówisz poradzi Ci kwasy TCA aby zlikwidować blizny i tutaj też nie wystarczy jeden zabieg ale 4-5. Odpowiedz Link Zgłoś
joldre Re: Mikrodermabrazja we Wrocku - gdzie i za ile? 12.12.08, 12:32 Dziękuję... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia130300 Re: Mikrodermabrazja we Wrocku - gdzie i za ile? 12.12.08, 16:39 jestem po 2 mikrodermabrazjach nie zniknęły nawet pory nikt nawet nie zauważył różnicy no może jestem jaśniejsza na twarzy czytałam że na trądzik trzeba zrobić ok. 10 zabiegów po 2 tygodniowo bardzo ciekawa jestem opinii innych o mikrodermabrazji Odpowiedz Link Zgłoś
plasynka Re: Mikrodermabrazja we Wrocku - gdzie i za ile? 13.12.08, 22:47 Ja byłam w gabinecie aw-derma, w rejonach placu Kromera (wpisz nazwę w google). Chciałam się pozbyć problemu trądziku i rozjaśnić stare blizny. Bardzo miła pani doktor, podczas kilku wizyt zrobiła mi różne zabiegi, nie pamiętam już w jakiej kolejności, ale były to peelingi kwasami i mikrodermabrazje, poleciła odpowiednie antybiotyki i moje problemy zniknęły! :) Jestem bardzo zadowolona! Odpowiedz Link Zgłoś
sekretlaury Re: Mikrodermabrazja we Wrocku - gdzie i za ile? 14.12.08, 21:11 a ile zaplacilas za ta wizyte? Odpowiedz Link Zgłoś
plasynka Re: Mikrodermabrazja we Wrocku - gdzie i za ile? 17.12.08, 21:53 niestety nie jestem w stanie sobie przypomnieć ile dokładnie za jaki zabieg zapłaciłam, to już było rok temu. Ale wiem, ze cennik jest na stronie internetowej tego gabinetu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
bach28 Re: Mikrodermabrazja we Wrocku - gdzie i za ile? 17.12.08, 22:19 ja chodze na mikro juz rok efekty są ale stopniowo i nie spektakularnie Odpowiedz Link Zgłoś
filona.may Re: Mikrodermabrazja we Wrocku - gdzie i za ile? 17.12.08, 22:43 Sama mikrodermabrazja na zanikowe blizny potrądzikowe nie pomoże. Nawet jeśli weżniesz serię wielu zabiegów. Słusznie, że szukasz gabinetu dermatologicznego, a nie kosmetycznego W gabinetach lekarskich robą na takie blizny zabieg złożony z mikrodermabrazji, a następnie kwasu, np. wspomniane tu TCA. Oczywiście trzeba wziąć serię kilku zabiegów w odpowiednich odstępach czasu, dermatolog na wstepnej konsultacji poinformuje Cię ile. Po każdym takim zabiegu kilka dni - tydzień siedzi się w domu, bo twarz jest czerwona, łuszczy się itp. Cena takiego zabiegu to ok 300zł. Odpowiedz Link Zgłoś
joldre Re: Mikrodermabrazja we Wrocku - gdzie i za ile? 18.12.08, 13:00 Kurcze siedzenie w domu raczej odpada - praca. Dzięki za radę. Jola Odpowiedz Link Zgłoś
filona.may Wala z bliznami nie jest prosta 18.12.08, 13:12 W ogóle walka z bliznami po trądziku to nie prosta sprawa. Poszukaj informacji w wyszukiwarce. Poczytaj tez tu: f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3326215&start=3630 Odpowiedz Link Zgłoś
plasynka Re: 21.12.08, 18:41 Uważam, ze siedzenie w domu po mikrodermabrazji aż tydzień wiąże się z tym, że zabieg po prostu nie był profesjonalnie dobrany! Przecież w przeciwnym razie nikt by się na takie coś nie decydował! To nie ma być męczeniem skóry, a udoskonalaniem jej :) Ja po każdym zabiegu miałam zaczerwienioną twarz, ale przy odpowiednio dobranych kremach regeneracyjnych twarz bardzo stopniowo się złuszczała i bez problemu mogłam to ukryć pod makijażem! Tego samego wieczoru byłam na imprezie :) Choć nie powiem, że dyskomfort na twarzy był spory! Ale nie był to jakiś mega widoczny dramat, wymagający schowania się w domu aż na kilka dni!! Odpowiedz Link Zgłoś
filona.may Re: 21.12.08, 19:55 Po samej mikrodermabrazji nie trzeba siedziec, to jest delikatny zabieg, jest tak jak piszesz. Po mikrodermabrazji lekarskiej, takiej w której mikrodermabrazje łaczy się z kwasami, skóra się łuszczy, jest miejscami napięta i sucha (zanim sie nie złuszczy), trzeba to smarować odpowiednimi kremami, nie da się wyglądać wyjściowo. A łuszczących się skórek to ja nie potrafię ukryć pod makijażem, wtedy już lepiej wygląda sie bez makeupu. Tego samego dnia wieczorem byc może jeszcze da się wyjść, ale dzień-dwa później już raczej nie. Zabieg, po którym nie ma tego typu niedogodności nie daje niestety żadnego efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia130300 Re: po 4 mikrodermabrazji 25.12.08, 15:09 co do łuszczenia łuszczyło mi się bardzo na brodzie powiedziałam kosmetyczce że za mocno mi zrobiła ona odpowiedziała że wręcz przeciwnie łuszczy się jak jest zrobiona za słabo w tym miejscu po mikrodermabrazji wychodzę od kosmetyczki "normalna"tylko nieumalowana co innego że mam skórę której nic nie rusza żadne zaczerwienienia Odpowiedz Link Zgłoś
kropla_beskidu Re: po 4 mikrodermabrazji 09.01.09, 20:25 kasia130300 napisała: > co do łuszczenia łuszczyło mi się bardzo na brodzie powiedziałam kosmetyczce ż > e > za mocno mi zrobiła > ona odpowiedziała że wręcz przeciwnie łuszczy się jak jest zrobiona za słabo w > tym miejscu > po mikrodermabrazji wychodzę od kosmetyczki "normalna"tylko nieumalowana co > innego że mam skórę której nic nie rusza żadne zaczerwienienia Jeśli skóra po zabiegu mikrodermabrazji łuszczy się to nie znaczy, że została wykonana zbyt mocno czy za słabo. Skóra ma prawo tak reagować. Odpowiedz Link Zgłoś
kropla_beskidu Re: 09.01.09, 20:24 filona.may napisała: > Po mikrodermabrazji lekarskiej, takiej w której mikrodermabrazje łaczy się z > kwasami, skóra się łuszczy, jest miejscami napięta i sucha (zanim sie nie > złuszczy). > Zabieg, po którym nie ma tego typu niedogodności nie daje niestety żadnego efek > tu. Nie ma czegoś takiego jak podział na mikrodermabrazję lekarską i nielekarską. Mikrodermabrazja jest jedna - a jeśli gdziekolwiek jest inaczej napisane to jest to tylko reklama. Niezależnie czy wykonywana w gabinecie kosmetycznym czy lekarskim. Mikrodermabrazja łączona z peelingami chemicznymi (kwasami) występuje również w gabinetach kosmetycznych, nie tylko lekarskich. Odpowiedz Link Zgłoś
agatkaszal Re: Mikrodermabrazja we Wrocku - gdzie i za ile? 18.12.08, 19:24 ja polecam dermed na armii krajowej. lekarz i p.kosmetolog super mogą zaproponowac mikro albo fraxel na blizny po tradziku. nie tani ale skuteczny laser. Mikro ok200. Odpowiedz Link Zgłoś
joldre Re: Mikrodermabrazja we Wrocku - gdzie i za ile? 09.01.09, 12:16 Dzięki. Chyba ójdę do nich na Mikro, bo fraxel kosztuje 1800 zł!! Odpowiedz Link Zgłoś