Dodaj do ulubionych

szampony do wlosow farbowanych

03.11.03, 19:52
Pofarbowalam sobie wlosy.
I pytanie, czy warto uzywac specjalnych szamponow do wlosow farbowanych.
Dodam, ze mam wlosy normalne i bezproblemowe.
Jedyny powod dla ktorego rozwazam kupno specjalnego szamponu to taki, ze
podobno kolor sie dluzej trzyma.
No wlasnie, czy to prawda czy pic na wode?
Obserwuj wątek
    • Gość: madusiak Re: szampony do wlosow farbowanych IP: *.aster.pl / 10.66.4.* 03.11.03, 20:46
      tak na serio to najlepsze sa te z salonów...inne to raczej pic na wodę jeśli
      chodzi o zatrzymywanie koloru.
      • matylda.80 Re: szampony do wlosow farbowanych 03.11.03, 20:58
        Gość portalu: madusiak napisał(a):

> tak na serio to najlepsze sa te z salonów...inne to raczej pic na wodę jeśli
        > chodzi o zatrzymywanie koloru.

A dlaczego? Co takiego maja w swoim skladzie te z salonow a czego brakuje tym
        ze sklepu?
        Inaczej mowiac, jakie skladniki sa odpowiedzialne za to zatrzymanie kolorow?
    • Gość: Marta Cała prawda ! IP: *.pl / *.ns.slesz.pl 03.11.03, 21:42
      Otóż jest tak !
      SZAMPON dobieramu do skóry głowy -czyli jak masz łupież- przeciwłupieżowy, jak
      masz tłuste - to do włosów tłustych itp.
      ODŻYWKĘ natomiast dobieramy do RODZAJU WŁOSÓW0- czyli np. do farbowanych -
      odżywiająca kolor, do zniszczonych regenerująca itp.
      Kapicie?

I ja np. mają przetłuszczające się, farbowane włosy używam szamponu do tłustych
      włosów wmasowując go mocno w SKÓRĘ GŁOWY po czym spłukuję i odżywkę do
      farbowanych włosów WMASOWUJĘ WE WŁOSY !

Aha a co do działania odżywek. Nie jest to pic na wodę, jak przez jakiś czas
      nie używałam odżywki to włosy spłowiały, zmatowiały...Czyli jednak działa.
      • Gość: madusiak Re: Cała prawda ! IP: *.aster.pl / 10.66.4.* 04.11.03, 00:46
        wiesz chyba tak jest odzywki zawsze wydawały mi się lepsze jeśli chodzi o
        zatrzymanie koloru. Ja jestem teraz w fazie próbowania nowych szamponów Welli z
        serii profesjonalnej Lifetex Stworzyli takie nowe cuda odpowiednio do koloru
        włosów ...chyba troche działaja jak szampony koloryzujące bo mój do włosów
        brązowych jest brązowy. Nie każdemu to moze pasowac bo taki szampon brudzi, ale
        ja kiedysz mialam szampon welli profesjonalny i bylam bb zadowolona bo kolor
        rzeczywiscie dluzej trzymal. Na razie to brazowe cudo sprawdzam ale po kilu
        myciach jestem zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka