Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej?

17.11.03, 13:13
Witajcie! Powiedzcie mi co sadzicie o diecie kopenhadzkiej. Zamierzam sie za
nią wziac i czekam na porady czy warto. Nasluchalam sie o niej samych
pozytywów. Czy zgadzacie się? Czy występuje efekt jojo?
Bede wdzieczna za kazdą odpowiedz!
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 17.11.03, 13:26
      Bardzo niezdrowa, wyniszczająca dieta. Człowiek jest po niej głodny, zły i
      śpiący. Dzienna dawka to ok 400 kalorii,a to jest niedopuszczalne. Jak organizm
      dostaje za mało kalorii to magazynuje te które już ma. Komórki tłuszczowe nigdy
      nie znikają, każdy ma ich tyle samo tylko każdy ma inną objętość. Organizm
      który nie dostaje odpowiedniego pożywienia traci WODĘ ( stąd uczucie luzu w
      spodniach po paru dniach ) a nie spala tłuszcz!!! Tym bardziej po tej diecie
      występuje efekt jo-jo.

Najlepiej jest jeśc 5 posiłków dziennie, w równych odstępach czasowych i by
      każdy zawierał po 200 kalorii. Organim na samo strawienie zabiera 180 kcal,
      więc z każdego posiłku nam zostaj tylko 20 zbędnych kalorii.

JAk chcesz to podam Ci dietę którą stosowałam. Spadło mi po niej 8 kg w trzy
      miesiące i NIGDY NIE WRÓCIŁO!
      • marghot Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? 17.11.03, 13:31
        Sama tej diety nie stosowałam, ale koleżanka, która postanowiła wypróbować
        kopenhaska, poddała się po tygodniu.
        Była wiecznie głodna, doszło nawet do osłabienia i zawrotów głowy.
        Obecnie stosuje bardziej racjonale żywienie - więcej owoców, soków, warzyw i
        czuje się znacznie lepiej.
      • martynkaa1 Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? 17.11.03, 13:31
        Dziekuje Ci Marto! Jesli mozesz to podaj mi te diete! Dziekuje za cenne uwagi!
      • Gość: pixi Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? IP: 195.94.222.* 17.11.03, 13:33
        Zgadzam się zTobą w 100%, to dieta niszcząca zdrowie ( i urodę). Napisz proszę, jaką dietę stosowałaś. Jeśli wolisz, to na priva: bbilli@wp.pl
      • Gość: kati Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? IP: *.gliwice.enko.pl 17.11.03, 13:38
        jaką dietę stosowałaś Marto, czy możesz ją nam tu podać na forum??? napewno
        więcej osób będzie Ci wdzięcznych, a ja napewno bardzo :))
        pozdrawiam!
      • Gość: marie Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? IP: *.icpnet.pl 17.11.03, 19:28
        Marta, a jaka to dieta? Mozesz cos wiecej o tym napisac? Bede wdzieczna za
        wszelkie info. Moj mail: mariesoleil@poczta.gazeta.pl
    • Gość: weronika Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? IP: *.acn.pl 17.11.03, 13:41
      ja w takim razie jestem wyjątkiem,bo stosowalam tę dietę osiem miesięcy
      temu,schudłam 6kg i od tamtej pory ani kilograma na plusie. pzdr.
      • martynkaa1 Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? 17.11.03, 13:48
        No właśnie słyszałam dużo takich wypowiedzi jak Weroniki! Znajoma schudla w
        ciągu 2 tyg 8 kg i nie przytyła!
      • Gość: Marta Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 17.11.03, 13:58
        śniadanie:
        - jogurt ( naturalny lub owocowy)
        - płatku musli lub owsianne
        - banan
        - kawa, lub herbata- jak wolicie.
        Mieszamy te płatki z jogurtem i pokorojonym bananem - jest to danie bardzo
        sycące.

II śniadanie:
        - 2 kromki chleba ciemnego, razowca, słonecznikowego albo Kołodziej ( ja
        stosowałam)
        - 2 plasterki chudej szynki, sera lub pomidora - tu jak wolicie, ja najczęsciej
        jadłam z grillowanym indyczkiem.

obiad:
        - kotlecik - schabowy, mielony, pierś z kurczaka -obojętnie
        - surówka
        - zero ziemnaków!!
        Tu można urozmaicac, podaję inne propozycje które stosowałam : np. ryż
        ugotowany,polany jogurtem, albo sałatka- same warzywa - ogórek ,pomidor, sałata
        i ser feta, mogą być zapiekane ziemniaczki- ale wtedy bez mięsa, albo ryba- -
        smażone kawałki ryby lub paluszki rybne.

kolacja:
        -owoc - ja jadłam grejpfruty. Ale owoc to owoc, może być jabłko,banan.

Jadłam posiłki o 9 , potem o 12, potem o 15 i ostatni o 18. W ten sposób mój
        organizm przywykł i byłam głodna tylko o tych godzinach. Do tego dużo wody
        mineralnej i czerwonej herbaty. No i chodziłam na aerobik 2 razy w tyg. Jak
        komuś się nie chce proponuję chociaż skakankę w domu lub kręcenie hula hopem. I
        przyznaję się pozwalałam sobie na ciasteczko lub czekoladę raz w tygodniu.

DZIAŁA!!!
        • Gość: Marta Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 17.11.03, 14:21
          a poza tym dieta kopenhaska jest nudna, bezsmakowa, mdła łee.
        • Gość: cinka Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 14:42
          podpisuje sie pod tym obiema rekami i nogami :)
          stosowalam podobna diete i rzeczywiscie schudlam, a po jej zakonczeniu [trudno
          w zasadzie powiedziec zakonczeniu, bo pewne nawyki zywieniowe zostaly mi do tej
          pory] schudlam niejako z rozpedu kolejne 2kg przez nastepny miesiac.
          nie jest to dieta ultraszybka ale na pewno trwala i skuteczna.
          • martynkaa1 Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? 17.11.03, 15:04
            Marto!Dziekuje Ci bardzo za diete! Wszystkim dziewczynom dziekuje za rady!:)
            Mysle ze zrobie tak, zacznę tę dietę ale jeśli bede sie zle czuła to moze w
            jakiś sposób ją uzupełnię oczywiście mało kalorycznymi produktami. Owynikach na
            pweno Was poinformuje!
        • Gość: kati Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? IP: *.gliwice.enko.pl 17.11.03, 15:18
          dzięki Marto za przedstawiony program diety, faktycznie bardzo rozsądnie to
          wygląda i chyba nie wymaga tylu wyrzeczeń co kopenhaska
          jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam! :))
    • elve KOPENHADZKIEJ? ludzie, powaliło Was? :D 17.11.03, 13:47
      od kiedy mówi się: kopenhadzkiej?
      • marghot Re: KOPENHADZKIEJ? ludzie, powaliło Was? :D 17.11.03, 13:48
        elve napisała:

> od kiedy mówi się: kopenhadzkiej?

ja to potraktowałam jako przejęzyczenie, a Ty nie?
        • Gość: elve Re: KOPENHADZKIEJ? ludzie, powaliło Was? :D IP: 195.116.62.* 17.11.03, 17:23
          przejezyczenie w kilku (nastu) postach pod rząd? i nikogo to nie waliło po
          oczach? moim zdaniem to błędna odmiana i tyle.
    • Gość: kohol Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? IP: *.crowley.pl 17.11.03, 13:59
      Ja ją stosowałam nieortodoksyjnie (zmieniałam obiad, stosowałam ją przez 12
      dni, piłam w weekend drinki) i schudłam trwale 4kg.
    • Gość: margo Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.03, 18:49
      Ja przeszlam przez te diete latem, ale za namowa lekarza znajomego
      zmodyfikowalam ja o jeden owoc dziennie (grapefruit, albo wtedy kubek czeresni
      czy malin). Powod prosty - doktor powiedzial mi ze bez cukrow prostych
      oszaleje, bo po pierwsze bylam przyzwyczajona do slodyczy, po drugie - mam
      prace z rodzaju tych co wymagaja tworczego myslenia, a mozg wegli potrzebuje ;)
      Schudlam 5 kg. Przeszlam w diete 1000 kcal (miesiac) pozniej 1200 i trzymam sie
      do tej pory, chudsza o 13 kg i poltorej rozmiaru ubraniowego. Docelowo 1400
      kcal, ale to jeszcze za troche. Teraz nawet trudno powiedziec ze jestem na
      diecie, po prostu pewnych rzeczy nie jem wcale a pewne tylko w bardzo
      ograniczonych ilosciach. W nieograniczonych to chyba tylko pije wode i herbate.
      A, i kolezanki maja racje, dieta nazywa sie zdecydowanie kopenhaska. Moj doktor
      mi jej specjalnie nie odradzal, mowil ze przez 13 dni jeszcze nikomu nic zlego
      z niejedzenia sie nie stalo, a efekt jojo wystepuje u tych, ktorzy uwierza ze
      ta dieta reguluje przemiane materii na tyle, ze beda mogli wcinac golonke i
      zagryzac tortem czekoladowym bez tzw. skutkow ubocznych
      • martynkaa1 DIETA KOPENHASKA 18.11.03, 11:02
        Juz napisane poprawnie!Mam nadzieję ze wszystkie Panie są już zadowolone. Ale
        jak dobrze poszukacie w internecie to dieta figuruje pod dwiema nazwami!:)
        • pilea Re: DIETA KOPENHASKA 18.11.03, 11:34
          Zdecydowanie wyraz "kopenhadzka" jest pisany z BŁĘDEM ORTOGRAFICZNYM!
          • martynkaa1 Re: DIETA KOPENHASKA 18.11.03, 13:10
            no tak ale nie o to tutaj w tym wszystkim chodziło!
    • Gość: Ethlinn Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.03, 13:29
      Najlepsza dieta to nie jest nic tłustego, nic smażonego i nic słodkiego.
    • Gość: kika_19@gazeta.pl Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.01.04, 10:30
      I jak wam poszłoz dietą Marty? Jestem ciekawa, bo sama chciałabym spróbować.
    • Gość: celine Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? IP: *.aster.pl 04.01.04, 16:18
      Mdła, bezsmakowa. Po prostu okropna. Niesolona wołowina jest ohydna. Po
      tygodniu nie mogłam patrzeć na mięso i nie mogłam znieśc jego zapachu.W końcu
      się poddałam. Jasne, że się chudnie, ale to nic dziwnego, gdy sie tak małoje.
      Obojetne co by to było. Ogólnie przereklamowana. A mięsa nie mogłam jeść
      jeszcze przez miesiąc.
      • Gość: m Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 04.01.04, 16:47
        Ja zaczynam od poniedziałku. Stosowała ją moja kuzynka, schudła 10 kg. Potem
        były święta, w czasie których specjalnie się nie oszczędzała. Teraz waży
        jeszcze 2 kg mniej. Więcej o tej diecie można poczytać na forum fitness
        pzdr
        m
    • naila Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? 05.01.04, 11:04
      Moja siostra cioteczna stosowała ją i schudła 10 kg. Przybyło 20 kg.
      Bez sensu. Podejrzewam, że po tej całej diecie rzuciła się jak lwica na
      jedzenie ...
    • Gość: Abigail Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.04, 12:46
      jesli to jest ta dieta o której myślę, to ja schudłam 15 kg. tyle że w
      przeciągu 2 mies.
      czuję się świetnie,nie mam żadnych zawrotów głowy i w końcy wyglądam jak kobieta
      (nawet nie wiedziałam że mam tak fajna figurę , super zgrabny tyłek i piekne
      nogi), mój facet jest zachwycony, koleżanki zazdrosne, a ja w końcu szczęśliwa.
      parę miesięcy po zakończeniu diety- nic mi nie przybyło :-)
      • naila Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? 08.01.04, 21:56
        Abigail możesz mi więcej opowiedzieć o swojej diecie? Jeśli nie tu, to na
        emaila. Jestem bardzo zainteresowana. Dieta kopenhaska to dieta na 13 czy 14
        dni, więc to chyba nie taka jak Twoja.
        • Gość: Abigail Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.04, 10:10
          otóz ta moja dieta właśnie trwała tyle , na sniadanie piło się kawę , potem
          jaja na twardo i takie tam różńe , jesli znasz tą dietę to dobrze wiesz z czego
          się składa. po dwóch , trzech dniach odczuwasz ubytek wagi, czujesz się lżejsza
          i nia ma już takiego łaknienia. a po trzynastu dniach nie rzuciłam się na
          jedzenie, tylko dalej się ograniczałam , nie stosowałam juz się dokładnie do
          tej diety, ale po 17 już nic nie jadłam, a w ciągu dnia wciąz piłam kawę,
          jadłam jogurty , serki Danio, gotowane warzywka, chude mięsko. odrzuciłam białe
          pieczywo, które tuczy , ziemniaki polane sosem i takie same makarony.
          odchudzałam się z głową, piłam dużo wody niegazowanej, codzinnie robiłam
          brzuszki i przysiady i podziwiałam efekty. znajomi patrzyli jak się zmieniam i
          to było piękne. nie miałam żadnych problemów z włosami, paznokciami, żadnych
          zawrotów głowy. pamiętam jak na początku niektóre baby śmiały się ze mnie , że
          nie wytrzymam , że takie odchudzanie to bez sensu itd. a potem to każda chciała
          wiedzieć co robiłam i szlag je trafiał jak widziały te spojrzenia facetów
          skierowane na mnie. he he. w końcu jestem zadowolona ! żyć nie umierać !
          dobra rada dla wszystkich odchudzających się kobiet: tylko nie głodujcie,
          wszystko z umiarem i zdrowym rozsądkiem, dużo ruchu , wiary i optymizmu. a
          potem - można góry przenosić !!! buziaki ślę i powodzenia życzę :-)
    • magdzie Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? 07.01.04, 12:50
      hmmm...nie wiem nic o tej diecie, ale wlasnie jem nutelle i sadze, ze nam
      nie potrzebna jest dieta bo i tak wszystko spalamy, a najlepsza dieta sa
      cwiczenia, wiec po co sie katowac dietami?
      • Gość: lany Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? IP: 62.121.108.* 08.01.04, 23:28
        najpiękniejsz dieta pod sloncem to PŻ... połowa żarcia, chudnie się zajebiście
        i nie zdycha się z głodu a jak jedzenie smakuje... i kilogramy nie wracają.
    • Gość: Aga Re: Co sądzicie o diecie Kopenhadzkiej? IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 09.01.04, 17:56
      Po kopenhaskiej schudłam 4.5 kg ale niestety odzyskałam to baaardzo szybko!!!!
      Aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka