maszmi 21.03.09, 22:27 Fryzjer dobral mi zbyt jasne kolory,co radzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielona.ona Re: zbyt jasny balejage 22.03.09, 00:24 eee... przyciemnić ???? LOL :) Odpowiedz Link Zgłoś
maszmi Re: zbyt jasny balejage 22.03.09, 11:36 Ale farba po calosci, czy pasemka? Wiem ,ze fryzjer bedzie najlepiej wiedzial co zrobic ,ale ja juz raz zaplacilam i to wcale nie malo,wiec troche sie obawiam znowu isc do fachowca.... Odpowiedz Link Zgłoś
lesialesia Re: zbyt jasny balejage 22.03.09, 14:18 dobrał zbyt jasny kolor to mogłaś reklamować usługę i nie zapłaciłabyś za poprawki. w ogóle nie rozumiem pojęcia 'zbyt jasny'- to znaczy, że Tobie się po prostu nie podoba czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
maszmi Re: zbyt jasny balejage 22.03.09, 15:34 Chcialam odnowic kolor a wyszlo jak wyszlo,czyli z ciemnej szatynki z jasnymi pasemkami wyszlam jasny orzech ze zlotymi pasemkami... zaplacilam , ale wyrazilam niezadowolenie,a moze bardziej zaskoczenie efektem. Odpowiedz Link Zgłoś
lesialesia Re: zbyt jasny balejage 22.03.09, 16:01 jasny orzech+złote pasemka to jak dla mnie ok. jeśli zaczniesz samodzielnie przyciemniać tylko pasemka moim zdaniem nie podołasz bo to dość trudne. radzę znaleźć farbę zbliżoną do tego koloru "ciemna szatynka" i zafarbować całość. jeśli potrzymasz farbę krócej (tzn najkrótszy czas podany na opakowaniu) możesz mieć nadzieję na to, że całość się przyciemni, ale i tak pasemka będą widoczne (ciemniejsze włosy 'lepiej złapią' farbę niż rozjaśnione pasemka) Odpowiedz Link Zgłoś
maszmi Re: zbyt jasny balejage 22.03.09, 21:45 Dzieki za porade.Jasne pasemka mi nie przeszkadzaja tylko ten jasny orzech wchodzacy w rudy.Wydalam kupe kasy i jestem niezadowolona.... Odpowiedz Link Zgłoś
lesialesia Re: zbyt jasny balejage 22.03.09, 22:47 tylko nie farbuj od razu, bo zniszczysz włosy. poczekaj chociaż tydzień.... Odpowiedz Link Zgłoś
maszmi Re: zbyt jasny balejage 24.03.09, 13:52 Nie mogłam czekać , bo muszę wyglądać,więc podciemniłam sobie trochę grzywkę i teraz przed każdym myciem sama sobie będę poprawiała lekkimi pasemkami kolor.Jestem zła sama na siebie,bo zdradziłam swojego fryzjera i poszłam w ciemno do nowootwartego salonu, a teraz mam nauczkę.Najbardziej wnerwiła mnie fryzjerka,młoda siksa, która widząc moją kwaśną minę,powiedziała, przecież pani taki kolor chciala! Odpowiedz Link Zgłoś
katerina233 Re: zbyt jasny balejage 23.03.09, 13:51 ja bym spróbowała farbą bezamoniakową bo skoro włosy są rozjaśnione to kolejne nakładanie farby może je mocno zniszczyc a bezamoniaki są delikatne. Tak mówi mój fryzjer i bardzo je chwali. A poza tym jak nałożysz na całosc odpowiednio dobrany kolor i rozcieńczenie to całośc się przyciemni ale pasemka się zachowają. Tylko to musi by ktos kto pracuje na bezamoniakach i je zna. Ja chodzę do studia 6 , oni pracują na bezamoniakach jalyd i zawsze jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: zbyt jasny balejage 24.03.09, 14:13 poczekaj pare dni, może po prostu potrzebujesz czasu na przyzwyczajenie się do nowego koloru? a jak nie to zrób sobie parę brazowych pasemek do tego i będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś