anielkami 20.05.09, 14:20 czym smarowac ciało??? co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nioma Re: ciaza 20.05.09, 14:49 kosmetyki dla kobiet w ciazy napisalas ogolnikow, a moze sprecyzuj czy chodzi o zwykle nawilzanie czy przeciwdzialanie rozstepom? Odpowiedz Link Zgłoś
miimbla Re: ciaza 20.05.09, 15:21 W zasadzie to odpadają kosmetyki/balsamy silnie ujędrniające, zawierające kofeinę itd, natomiast moim zdaniem cała reszta normalnych, nawilżających balsamów jest dozwolna i nie ma co przesadzać. Ja uzywam na przemian oliwki (aktualnie olejek Nivea), masła do ciała, normalnego balsamu nawilżającego Dove. Staram się systematycznie robić peeling, tyle, że z kawowego przerzucić sie lepiej na cukrowy czy inny bezkofeinowy :) Poza tym naprawdę oferta kosmetyków dla kobiet w ciązy jest ogromna w zależności od potrzeb znajdziesz specyfik na każdy kawałek ciała :) ja osobiście nie wierzę w cudowne kremy do pielegnącji tego i owego lub zapobiegające rozstępom - sukces tkwi w genach i nawilżaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
clementine_kruczynski Re: ciaza 22.05.09, 17:15 Aby zminimalizować ryzyko powstania rozstępów polecam krem Fissan (do nabycia w aptekach za ok. 25-30 zł) na przemian z oliwką Bambino. Najważniejsza jest systematyczność w nawilżaniu skóry i umiar w przybieraniu... Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: ciaza 23.05.09, 22:31 U mnie oliwka nie zdala egzaminu :( jak na moją skórę to natłuszczała, a nie nawilżała. Całą ciążę używałam balsamów do ciała Loreal i nie mam żadnych rozstępów, a brzuch miałam duży. Moja mama ma straszne rozstępy po ciąży i myślałam że też mnie to spotka bo to ponoć genetyczne :))), ale na szczęście mnie ominęło. Odpowiedz Link Zgłoś
eny79 Re: ciaza 24.05.09, 11:52 Z perspektywy dwóch ciąż: Mustela - bardzo słaby stosunek ceny do jakości, Oliwki dla dziecki- kompletna porażka skóra wogóle nie jest nawilżona wiec o rozstępy bardzo łatwo. Absolutnym hitem jest dla mnie Decleor Perfect Sculpt. Drogi jak nieszczęscie, ale kupuje okazyjnie na allegro lub ebay. Do tego koniecznie peeling 2 razy w tygodniu i masaż szczotka. Przy trzeciej ciąży nie bede sobie juz zawracac glowy szukaniem innego zestawu. Odpowiedz Link Zgłoś