Dodaj do ulubionych

sos dla włosów

IP: *.chello.pl 16.12.03, 11:22
Zrobiłam jasne pasemka to raz
Pocieniowano mi włosy tzw chińskimi nożyczkami (brzytwa wrrr)więc się puszą
jak diabli...tragedia.

Włosy mam w tragicznym stanie buuu

Szukam więc czegoś co :
Odżywi nawilżająć spektakularnie (ale nie obciąży bardzo bardzo)
nada puszystości ale nie zmatowi i nie natłuści.

Okara odpada kupiłam w sprayu i do kitu...

Czyli jednym słowem szukam ideału do 100 zł
Obserwuj wątek
    • setorika Re: sos dla włosów 16.12.03, 13:50
      a próbowałaś czegoś prostego? Umyj włosy szamponem Elseve do włosów farbowanych
      (czerwona butelka) i nałóż potem odżywkę też Elseve, też do włosów farbowanych.
      Spłucz i ułóż włosy. Dla mnie bomba, a miałam włosy i kręcone i pocieniowane i
      cienkie i farbowane na wszystkie możliwe kolory na przestrzeni 5 lat ;))
      powodzenia
      • Gość: Trine Re: sos dla włosów IP: *.chello.pl 16.12.03, 15:11
        Używam czerwone Elseve...ale teraz sprawa jest gorsza i nie działa

Muszę użyć coś naprawdę ratunkowego
        • setorika Re: sos dla włosów 16.12.03, 15:17
          kup coś w salonie fryzjerskim z kosmetyków profesjonlnych
    • Gość: b Re: sos dla włosów IP: *.zapora / 217.96.25.* 16.12.03, 15:24
      raz na tydzień WAX dla włosów janych/ciemnych (sama musisz się określić)
      a podczas mycia odżywka Elsev albo PAlmolive
      możesz też kupić odżywkę bez spłukiwania (w Twoim przypaku chyba taka będzie
      najlepsza) - odpowiednią do twojego rodzaju włosów
    • mantha Re: sos dla włosów 16.12.03, 15:28
      Zrobilam jakis czas temu identyczny blad - rozjasnione pasemka i takie wlsnie
      pocieniowanie.
      Mija pol roku od tej chwili i wygladam w miare normalnie, uzywalam henna wax, i
      wbrew pozorom dove jest niezły, poza tym niestety systematyczne podcinanie
      NORMALNYMI nozyczkami.
      pozdrawiam i zycze wytrwalosci i cierpliwosci - przyda sie
      • Gość: Trine Re: sos dla włosów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 18:00
        Dzięki dziewczynki

Chyba jednak na łyso...
        Po waxie (coconut oil z body shopu) wyglądam jak zmokła kura i mam dokładnie
        trzy piórka...buuuuu
        • magnolijka Re: sos dla włosów 16.12.03, 18:13
          może wypróbuj Gliss Kur do włosów farbowanych (szampon i balsam), oraz jedwab w
          płynie na suche włosy
          aaaa i jeszcze Sun Silk mleczko do puszących się włosów
          • Gość: Trine Re: sos dla włosów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 18:18
            jedwab?
            Gdzie i jakiej firmy!!!
            • Gość: marysia Re: sos dla włosów IP: *.crowley.pl 16.12.03, 18:22
              z wlasnego doswiadczenia polecam Ci maseczke dove.poza tym ukazal sie teraz
              swietny specyfik L'oreal , niestety nie pamietam nazwy, jest w sprayo w takiej
              malej czarnej buteleczce-to jest naprawde rewelacja , wlosy ukladaja sie bardzo
              dobrze, cena okolo 40-50 zl(dostalam w prezencie wiec nie wiek dokladnie)
              oczywiscie tylko w salonach fryzjerskich.pozdrawiam
              • magnolijka Re: sos dla włosów 16.12.03, 18:29
                jedwab silk therapy firmy BIOSILK,malutka buteleczka 10zł. jak jesteś z wawy to
                na koszykowej jest sklep z art. fryzjerskimi i tam można kupić, a jak nie z
                wawy to w podobnych sklepach bądź w salonach fryz.
                • Gość: Trine Re: sos dla włosów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 18:34
                  Z Wawy i jutro uderzam na Koszykową. Zapomniałam o tym sklepie kompletnie!!!
        • bubster Re: sos dla włosów 17.12.03, 11:22
          BO KUPIŁAŚ NIE TEN WAX CO TRZEBA!!!
          to się dokładnie nazywa Henna Treatment Wax
          jest to odżywka którą bodajże nakłąda się po myciu raz na kilka dni (np raz na
          tydzień) i trzyma się głowę w cieple - czyli najlepiej iść do ciepłej kąpieli
          dostepne w drogerii
    • Gość: Z Re: sos dla włosów IP: *.net.pl 17.12.03, 11:59
      jakiś czas temu z powodów których nie będę teraz opisywać (zajęłoby to zbyt
      wiele czasu) w niektórych miejscach na głowie (najbardziej z przodu po bokach)
      prawie wyłysiałam, kłopot dodatkowy polegał na tym że nic mi nie pomagało,
      stosowałam wiele preparatów i nic, wciąż wypadały mi włosy, wtedy ktoś poradził
      mi abym robiła sobie maseczkę z jajka (całego) + łyżeczka soku z cytryny,
      trzeba to nałożyć na umyte włosy przykryć workiem foliowym i trzymać 30 min.
      (ten czas 30 min jest bardzo ważny) potem tylko spłukać letnią wodą wytzeć
      włosy i nałożyć lotion seboradin z rzepy bez spłukiwania (w aptekach), w tej
      chwili mam na głowie mnustwo odrastających włosków a co najważniejsze przestały
      wypadać, gorąco was namawiam, jest to nieco uciążliwe ale warto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka