Dodaj do ulubionych

Dobry krem/zel pod oczy....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 23:53
Prosze Was o rade, bo sama nie wiem juz co wybrac z kremow czy zeli pod
oczy. Co prawda mam 26 lat ale ze wzgledu na moja mimike mam juz
pare "kresek" w okolicach oczu i zastanawiam sie jaki kosmetyk wybrac.
Uzywalam przez pewien okres estee laude advanced night repair eye, dzialal
rewelacyjnie, ale to chyba jest dla mnie jeszcze za silny
srodek.Podpowiedzcie cos!dzieki z gory-pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ika Re: Dobry krem/zel pod oczy.... IP: *.telmax.com.pl 29.12.03, 10:30
      polecam wazelinę !!!
      Na noc nakładam gruuuuubą warstwę pod oczy - skóra to po prostu pije !!!
      Na dzień - no nie wiem bo się świeci.
      • Gość: madie Re: Dobry krem/zel pod oczy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 10:47
        ale jaka to ma byc wazelina, gdzie ja kupic?
      • Gość: katinka Re: Dobry krem/zel pod oczy.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 09:13
        Spróbowałam dziś w nocy wazeliny. Delikatnie, żeby nie dostała się do oka.
        Efekt nie jest spektakularny, ale.. JEST!! Tyle kremów już przetestowałam a tu
        taki prosty sposób. I działa. Zobaczymy co będzie dalej..
        • Gość: katinka Re: Dobry krem/zel pod oczy.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 09:15
          Ze swoje strony polecam sorbet pod oczy Daxa (z serii bioenergia). Kosmetyk z
          niższej półki, ale nieźle działa. Nie podrażnia, delikatnie rozjaśnia skórę,
          nawilża, pięknie pachnie.
    • Gość: ika Re: Dobry krem/zel pod oczy.... IP: *.telmax.com.pl 29.12.03, 11:01
      Najzwyklejsza wazelina na świecie !!
      Można ją kupić napewno w aptece (bo tam kupuję) i kosztuje naprawde niewiele.
      Wyczytałam to kiedyś w takeij książce "Twarz bez zmarszczek" nie pamiętam
      autorki, ale ona tam pisała , że też tak robi od lat nawet na dzień i aby
      uniknąć świecenia po posmarowaniu i odczekaniu chilki przykłada chusteczkę
      higieniczną i już. Ale ja mam strasznie tłustą cerę i u mnie to nie działa bo
      wtedy się świecę na twarzy cała
    • Gość: Z Re: Dobry krem/zel pod oczy.... IP: *.net.pl 29.12.03, 11:08
      zamiast wazeliny proponuję oliwę z oliwek (jest delikatniejsza i ma więcej
      substancji odżywczych) oraz 2-3 razy w tygodniu witaminę A w płynie (po prostu
      na oczyszczoną skórę smaruję i czekam aż wchłonie).
      • Gość: madie Re: Dobry krem/zel pod oczy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 16:45
        dzieki za wszystkie odpowedzi, sprobuje z ta wazelina i oliwa.pozdrowa!:)
        • Gość: dalloway Re: Dobry krem/zel pod oczy.... IP: *.chello.pl 29.12.03, 17:37
          Wazelina i oliwka powoduje u mnie podrażnienie spojówek nawet przy bardzo
          ostrożnym stosowaniu. Witaminy są OK, ale nie dostrzegam żadnego efektu. Dla
          mnie krem pod oczy to duży problem, bo prawie wszytsko, w tym górna półka i
          apteka nie mono uczula. Przez pewien czas nie uczulał mnie antigravity
          clinique -ale niestety zaczął, poza tym uważam, że to dla nas jeszcze troche
          za "stary" krem. Tej samej firmy moisture surge czy jakoś tak - też OK, ale dla
          mnie za słabo nawilżał. Odkrycim wszechczasów jest dla mnie kremik sorai za 14
          złotych - pod oczy z serii ultranawilżania. Nic a nic nie podrażnia, super
          nawilża, leciutko napina skórę. Ja mam już całkiem spore zmarszczki wokół oczu
          na bardzo młodej buzi, bo po pierwsze mam wysoką krótkowzroczność i zgubny
          nawyk mrużenia oczu, żeby lepiej dojrzeć, a po drugie tzw. żywą mimikę, nad
          którą nie panuje. Po kremie sorai przestało mi sie wydawać, że jestem starym
          p0marszczonym próchnem ( w porównaniu do koleżanek).
          • ainer1 dalloway 29.12.03, 22:02
            a jak dlugo tej sorai n\uzywasz? bo mnie tez po wszystkim szcypia oczy.
            ostantio nie szcypaly po age fir\tness buiothermu ale nie wiem czy z kolei dziala...
            Renia
            • Gość: dalloway Re: dalloway IP: *.chello.pl 29.12.03, 23:10
              chyba niecałe 2 miesiące. Kupiłam jakoś na początku listopada. Naprawdę
              polecam, jest na tyle niedrogi, że nawet jesli okaże się nietrafiony to ma ła
              strata, a poza tym ja przypisałam mu dodatkowa funkcję nawilżacza awaryjnego
              gdy skóra się łuszczy np. na skrzydełkach nosa - w tej roli też spisuje się
              świetnie. Naprawdę uważam że jest lepszy od wielu drogich i ekskluzywnych.
    • ainer1 Madie 29.12.03, 22:03
      a Estee Lauder na jak dlugo Ci starczal i ile ml? 15?

Renia
      • Gość: dixi Re: Madie IP: *.net / *.tv 29.12.03, 22:14
        ja dla wrażliwców polecam krem pod oczy Flos Leku z serii hipoalergicznej - w
        takim zielono-białym opakowaniu; mojej siostrze nic nie pasowało z niższych
        półek a ten kremik bardzo sobie chwali, zauważyła nawet że zmniejsza cienie
        pod oczami; ja używam też Flos Leku z fitohormonami z koniczyny i też go
        polecam, ale głównoie dla suchej skóry, gdyż lekko natłuszcza co nie wszystkim
        może odpowiadać;
        • Gość: Lenka Re: Madie IP: *.chello.pl 29.12.03, 23:00
          Ja używam Preventii Dermiki i jestem zadowolona (mam 27lat).Zauważyła,że
          poprawił on stan skóry pod oczami;jest teraz dobrze nawilżona,wygładzona,oczy
          mam mniej podpuchnięte,drobne zmarszczki mniej widać.
      • Gość: madie Re: Madie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 23:25
        estee lauder nie stosowalam regularnie ale powiedzmy 3 razy w tygodniu i na
        pewno, przed wyjsciem np. na imprezke do poznej nocy. Pomimo jego wrecz
        wazelinowej konsystencji po kilku chwilach wsiakal pozostawiajac skore
        gladziusienko w dotyku i zdecydowanie odprezoną. opakowanie 15 ml mialam chyba
        przez ponad 3m-ce. jest barzo wydajny.
        • Gość: trinka Re: Madie IP: *.toya.net.pl 30.12.03, 00:23
          Chyba bardzo NIEwydajny??? Mnie kremy pod oczy z górnej pólki starczają na 6-9
          miesięcy (15ml) przy stosowaniu 2x dziennie
          • Gość: magda Mona Lisa i Soraya IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.12.03, 07:50
            Miałam z gazety (Pani domu czy NAJ) żel pod oczy Mincer Mona Lisa seria
            odmładzająca - pamiętam bo szukałam wszędzie i nie było a jest to żel świetny -
            wydajny, chłodzi, nawilża i wygładza (przynajmniej ja czułam że mi wygładzał
            okolice oczu) ale nawet w aptekach nie mogłam dostać więc kupiłam Sorayi
            Dotleniający krem pod oczy i też jestem bardzo zadowolona w Rossamnie za 10 zł.
            • Gość: Z Re: Mona Lisa i Soraya IP: *.net.pl 30.12.03, 09:04
              ja też polecam kremy Mona Liza i to nie tylko pod oczy (seria z algami jest po
              prostu świetna)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka