Dodaj do ulubionych

co ile depilacja nóg???

IP: *.ha2-s.us.edu.pl 29.12.03, 10:13
co ile depilujecie nogi depilatorem?? bo ja czy gole czy depilator i tak co
2 dni to po co sie męczyć efekt ten sam.
Obserwuj wątek
    • Gość: nika Re: co ile depilacja nóg??? IP: *.zamek.net.pl / *.zamek.net.pl 29.12.03, 13:44
      właśnie wydepilowałam nogi i mam nadziej że do sylwestra już wystarczy:-)
      problem mam podobny do Ciebie dep nie usuwa włosków dokładnie te krótkie
      zostają i tak w kółko. usuwam coś zostaje. w sumie golenie mniej bolesne a
      efekt??? chyba ten sam
    • czerwiec2 Re: co ile depilacja nóg??? 29.12.03, 15:17
      nie ten sam
      włoski t5roszkę cieńsze i nie mają ostro zakończonych końcówek tylko miękkie
      • Gość: ja Re: co ile depilacja nóg??? IP: *.ha2-s.us.edu.pl 29.12.03, 17:07
        no nie bardzo są one miękkie. raczej ta sama szcecina plus wrastające włoski.
        wróciłam do golenia. i jest ok
        • Gość: romcia Re: co ile depilacja nóg??? IP: *.slp.pl 29.12.03, 17:25
          a jaki masz depilator???
          bo cos mi sie wydaje ze to moze byc wina zlego depilatora, ktory urywa wloski
          a nie usuwa ich z cebulkami.
          ja sama uzywam depilatora od kilku lat i jestem bardzo zadowolona - wloski
          zaczynają odrastac rzeczywiscie juz po kilku dniach ale są to POJEDYNCZE
          sztuki! Natomiast po goleniu (zrobilam to raz i nigdy wiecej!), juz nastepnego
          dnia jest rowna szczecina, brrr.
          • Gość: ja Re: co ile depilacja nóg??? IP: 155.158.61.* 30.12.03, 10:44
            mam philipsa satinele
            • justyna_i Re: co ile depilacja nóg??? 30.12.03, 11:06
              Mam ten sam i ten sam problem oraz pełno powrastanych kłaków, zrezygnowałam,
              może do niego powrócę ale najpierw muszę znaleść jakąś metodę na to paskudne
              wrastanie. Tymczasem? Maszynka!
        • czerwiec2 Re: co ile depilacja nóg??? 30.12.03, 11:42
          to może masz zły depilator?
          jak widze z postów na tym forum dużo dziewczyn, które mają problemy z
          wrastającymi włoskami używa Philipsa
          Ja mam depilator Braun i jestem bardzo z niego zadowolona.
          Włoski odrastają z cienką końcówką
          a po maszynce z grubą
          • Gość: ja Re: co ile depilacja nóg??? IP: 155.158.61.* 30.12.03, 12:14
            nie wiem czy rodzaj depilatora ma wpływ na jakość odrastanych włosów. raczej
            na ilość, czy dokładnośc depilacji. bo na miękka końcówke to chyba nie.
            a ile skóra przyzwyczaja sie do depilatora. tzn włosy zaczynaja odrastać w
            takim tempie i odstępach czasu że mozna mówić o regularności depilacji. bo tam
            gdzie je dep wyrwał jest ok, te pod skórą zostały, tych krótkich nie uchwycił
            i tak wna razie to wygląda. sa gładkie ale na 2 dzień odrastają inne co
            polecacie i jak sobie z tym radzicie??
            • bubster Re: co ile depilacja nóg??? 30.12.03, 12:32

> nie wiem czy rodzaj depilatora ma wpływ na jakość odrastanych włosów.
              jeżeli depilator jest niesprawny to zamiast wyrywać ucina przy skórze dużą
              część włosów

> . bo na miękka końcówke to chyba nie.
              wyrwany włos odrasta tak, jak nowy włos - czyli z sieńszą końcówką na górze (o
              ile cieńsza to może zależeć od osoby)
              a ucięty wyrasta z grubszą końcówką

> a ile skóra przyzwyczaja sie do depilatora. tzn włosy zaczynaja odrastać w
              > takim tempie i odstępach czasu że mozna mówić o regularności depilacji. bo
              tam
              > gdzie je dep wyrwał jest ok, te pod skórą zostały, tych krótkich nie uchwycił
              > i tak wna razie to wygląda. sa gładkie ale na 2 dzień odrastają inne co
              > polecacie i jak sobie z tym radzicie??

ja raz na jakiś czas golę maszynką - wtedy odrastają równomiernie
    • Gość: sylwia Re: co ile depilacja nóg??? IP: 81.210.120.* 04.01.04, 18:32
      Przez jakiś czas używałam depilatara, ale dla mnie efekty marne.Bolało i włosy
      wrastały w skórę.Dlatego polecam wosk.Spokojnie raz na m-c wystarczy można
      depilowac, oczywiście to zależy od szybkości odrastania. Po 2letnim stosowaniu
      wosku, są miejsca na nogach, gdzie praktycznie włosy nie rosną lub są
      niewidoczne/meszek/ :))Pierwszy raz był najgorszy, a teraz sama depiluję w domu!
      Jadę na wakacje 2 tyg. i nie martwie się depilacją!
    • yagienka Re: co ile depilacja nóg??? 08.01.04, 19:59
      co tydzień.
    • nina39 Re: co ile depilacja nóg??? 08.01.04, 22:28
      Gość portalu: ktośka napisał(a):

> co ile depilujecie nogi depilatorem?? bo ja czy gole czy depilator i tak co
      > 2 dni to po co sie męczyć efekt ten sam.

co 2, 3 dni//:(( w lato, a w zime to sobie moge pozwolic na co tydzien, a co mi
      tam, i tak chodze w spodniach:))
      depilatora uzywam od 2 lat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka