Dodaj do ulubionych

Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe??

20.08.09, 15:10
Dowiedziałam się, że niektóre salony mają w swoje ofercie zabiegi
wyszczuplające które polegają na spalaniu tkanki tłuszczowej. Reklamuje się
jako Liposukcja bez skalpela. Podobno efekty są od razu widoczne w postaci
znikających centymetrów. Zabieg jest dosyć drogi. Dlatego chciałam się was
poradzić czy coś na ten temat słyszałyście albo może już jesteście po tego
rodzaju zabiegach.
Obserwuj wątek
    • enith Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 20.08.09, 16:12
      Jak konkretnie nazywa się zabieg? Pewnie chodzi o jakieś tam nieinwazyjne (a tym samym mało skuteczne) metody modelowania sylwetki. Tak naprawdę wyłącznie liposukcja (jest kilka jej nowszych odmian) wyszczupli miejscowo sylwetkę NA STAŁE, wszystkie inne zabiegi będą albo nieskuteczne, albo nietrwałe.
    • nessie-jp Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 20.08.09, 17:08
      A czy to aby nie chodzi o lipoLIZĘ, a nie liposukcję? Jest coś takiego jak
      lipoliza iniekcyjna.

Liposukcja to odsysanie, a lipoliza polega na tym, że wstrzykiwana jest
      substancja rozkładająca tłuszcz
    • keepersmaid Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 20.08.09, 17:12
      Liposhaper -> google
    • enith Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 20.08.09, 17:27
      Czyli chodzi o wstrzykiwanie pod skórę substancji rozbijających tłuszcz. Niestety, skuteczność i bezpieczeństwo tych zabiegów, w przeciwieństwie do liposukcji, nie zostało tak naprawdę potwierdzone. Nie ma też chyba ani w Europie, ani w USA norm określających, jakie substancje mogą zostać wstrzyknięte. Tu w USA popularny jest zabieg Lipodissolve, ale już teraz wiele osób skarży się na brak widocznych efektów, reakcje alergiczne i wysoki koszt. Naprawdę, lepiej zdecydować się na którąś z form liposukcji, bo koszt podobny, ryzyko niższe, niż w przypadku wstrzykiwania nieznanych "koktajli chemicznych" pod skórę, a efekt jest trwały (choć często wymaga poprawek).
      • wytrwala Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 20.08.09, 17:36
        albo, za przeproszeniem, zastosowac diete MŻ - mniej żreć, niestety
        sama mam z tym ostatnio problemy :DD
        • enith Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 20.08.09, 18:05
          Obawiam się, że metoda MŻ nie sprawdza u osób z lokalnie umiejscowioną tkanką tłuszczową. Ja jestem szczupła (wg niektórych wręcz chuda), BMI 19 od co najmniej 10 lat, intensywna jazda na rowerze, zbilansowana dieta, a nogi (zwłaszcza okolice kostek) tłuściutkie ;) Zresztą liposukcja nie ma na celu odchudzić, a wymodelować sylwetkę, o tym powie każdy dobry chirurg plastyczny. Stąd, jeśli ma się nadwagę, należy najpierw się odchudzić, a dopiero potem, gdy osiągniemy właściwą wagę i NADAL mamy np. bułę na karku albo oponkę na brzuchu, uderzać należy do lekarza na konsultację (jeśli, rzecz jasna, przeszkadza nam rzeczona buła lub oponka). Autorce wątku odradzam metody usuwania tłuszczu, których działanie i bezpieczeństwo nie zostały potwierdzone. Za dużo czyta się o wypadkach i komplikacjach podczas i po takich zabiegach.
          • missgryzelda Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 20.08.09, 20:00
            Ja czytałam o liposukcji ultradzwiękowej urządzeniem Lipo Royal o ile dobrze
            pamiętam. Podobno można stracić od 1 do 8 cm po jednym zabiegu, ale jeden zabieg
            kosztuje 1000zł na jedną partię ciała. I tak się zastanawiam czy warto.
            Zapisałam się na konsultacje i ciekawa jestem co mi Pani powie. Prze tel.
            dowiedziałam się, że tym urządzeniem można wymodelować sylwetkę w tych partiach
            co dieta zawodzi a siłownia nie pomaga bo rozbudowuje się mięśnie a przy tym na
            pewno nie traci się centymetrów.np uda.
            • someday_someone Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 04.03.10, 21:16
              A ja gdzieś czytałam o vibrolipo, jako o najnowszej metodzie modelowania
              sylwetki. Stosuje się w niej infradźwiękowe drgania kaniuli. Jest to bardzo
              bezpieczny zabieg dla każdego pacjenta. Vibrolipo usuwa taknkę tłuszczową, ale
              nie uszkadza innych tkanek, które znajdują się w pobliżu tkanki tłuszczowej.
              Wszelkie zagrożenia są związane z liposukcją są zredukowane, gdyż kaniule
              Vibrolipo nie są podgrzewane, ani też w żaden inny sposób nie emitują ciepła.
              Dzięki temu można uniknąć martwicy skóry.
              W którymś z numerów Cosmopolitan czytałam o klinice IQ Medica w Warszawie, który
              wykonuje właśnie tego typu zabiegi.
              Bardzo mnie to zainteresowało, gdyż do tej pory liposukcja była zabiegiem dość
              bolesnym, ale także pojawiały się u pacjentek nierówności na skórze. A Vibrolipo
              nie tylko jest mniej bolesne, ale także nie występują nierówności, jest mniejsza
              opuchlizna. oraz jest krótki okres rekonwalescencji. Ale przede wszystkim jest
              precyzyjny i dokładny. Jeśli kiedykolwiek zdecydowałabym się na liposukcję to
              właśnie za pomocą vibrolipo.
              • enith Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 04.03.10, 22:22
                Vibrolipo to jeszcze inna nazwa znanych już zabiegów CoolLipo czy Vaser Lipo. Rozmawiałam z chirurgiem plastycznym i ten uprzedził mnie, że nie ma na razie JEDNOZNACZNYCH wyników badań, które by potwierdzały rzekomą mniejszą inwazyjność tych zabiegów w porównaniu do tradycyjnej liposukcji. Znam osoby po CoolLipo, które albo nie były w ogóle zadowolne z efektu, albo miały nierówności po zabiegu i musiały poddawać się poprawkom, a dodatkowo przechodziły przez wszystkie etapy rekonwalescencji, z potężną opuchlizną włącznie, jak przy "zwykłej" liposukcji. Ta "mniejsza inwazyjność" więc jest kwestią nadal mocno dyskusyjną. Z pewnością nie będzie tak, że rano się odessiesz, a następnego dnia wyskoczysz w bikini. Opuchlizna i siniaki (w zależności od indywidualnych predyspozycji pacjenta) może trwać nawet rok, także po vibrolipo. Warto mieć to na uwadze.
          • helena_13_51_51 Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 13.06.10, 11:44
            Hej...mowisz, ze masz nogi w okolicach kostek tlusciutkie? wydaje mi
            sie, ze masz braki bialka stad takie " tlusciutkie" nozki w
            okolicach kostek.oczywiscie nie sa ona tlusciutkie tylko napuchniete
            woda. Zapytaj doktora bo z tym nie ma zartow! Pozdrawiam serdecznie.
            • enith Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 13.06.10, 18:06
              Opinia dwóch lekarzy flebologów, potwierdzona dodatkowo przez chirurga plastycznego to: tkanka tłuszczowa, nie obrzęki.
              Jestem idealną kandydatką na liposukcję łydek i kostek. Zabiegu póki co nie przeprowadzam, bo nie potrafię mentalnie nastawić się niepewny efekt końcowy, a dodatkowo na rok lub więcej obrzęków i kilka miesięcy siniaków. Niewykluczone natomiast, że może kiedyś się zdecyduję.
              Rówienież gorąco pozdrawiam!
          • rikol Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 31.05.13, 01:38
            A czy to na kostkach to nie sa obrzeki? Kostki sa zwykle chude - wyjatkiem sa kostki z obrzekami.
            • enith Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 16.07.13, 20:21
              Nie, to na kostkach to nie są obrzęki. Wyżej napisałam wyraźnie, że dwoch flebologów (jeden w Polsce, jeden w USA) oraz chirurg plastyczny w Polsce, a niedawno także chirurg plastyczny tu, w USA potwierdzili, że jest to nietypowo umiejscowiona tkanka tłuszczowa. Obrzęków brak.
        • nchyb Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 08.08.10, 12:14
          > albo, za przeproszeniem, zastosowac diete MŻ - mniej żreć

czysta teoria, u osoby szczupłej, z miejscową tylko tkanką
          tłuszczową - może prędzej zaszkodzić, niż pomóc na pozbycie się
          tejże tkanki...

Liosukcji nie poleca się otyłym...
    • asja2 Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 25.08.09, 15:09
      a czy można zrobić liposukcję twarzy?
      • enith Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 25.08.09, 18:03
        Którą konkretnie część twarzy? Zdecydowanie odsysa się podbródek, a nowsze metody liposukcji, jak np. Cool Lipo idealnie nadają się do takich delikatnych miejsc.
        • asja2 Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 27.08.09, 13:07
          a policzki?
          • enith Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 27.08.09, 17:14
            Odsysa się, ale nie wiem czy w Polsce znajdziesz chirurga, który robi te zabiegi.
    • cashek01 trening i l-karnityna 07.12.09, 09:11
      trening i l-karnityna direct. ja polecam to zamiast zabiegow w salonach. Nie
      mozna ladnie schudnac bez cwiczen. A l-karnityna zamienia tluszcz w energie co
      sprawia, ze trening jest efektywniejszy. Polecam- sprawdzcie same!
      • aniorek Re: trening i l-karnityna 08.12.09, 21:11
        To o czym piszesz to placebo, spamerze.
        • stenimi-pl Re: trening i l-karnityna 08.06.10, 14:14
          Oczywiscie ze mozliwe.Pamietajmy,ze nawet medycyna estetyczna idzie
          do przodu-wiec mozemy sie spodziewac nowinek.
          Tak jest tez w przypadku Slim Lipo.Wiem ze w Elite w Warszawie mozna
          to juz wykonac.
          Ja powiem Wam ze ciesze sie z takich nieinwazyjnych zabiegów,bo im
          mniej sa niebezpieczne tym lepiej dla naszego zdrowia.
          • lovecosmetics odysanie portfeli 11.06.10, 08:53
            W większości takie zabiegi kończą się odessaniem portfeli z cieżkich
            tysiaków, a problem zwyczajnie wraca... Te wszystkie termaże, ruyal
            vital, bella contiur kosztują nieprzyzwoicie dużo, latają na nie
            panie z telewizji i dziennikarki od urody (bo dostają zniżki), ale
            jakoś żadna pulchna nagle się wersją slim nie stała... A już na
            pewno efetk nie trwał dłużej niż 2-3 miesiace po serii 6-7 zabiegów.
            Dla mnie ściema.
            • anuska55 Re: odysanie portfeli 12.06.10, 21:50
              Tu macie wszystko dokładnie o liposukcji -
              Liposukcja
              laserowa
              Nie wydaje mi się, żeby była możliwa bez skalpela...
            • krolewna-z-drewnaa Re: odysanie portfeli 21.06.10, 16:37
              że co, odsysanie z portfela? sorry, a le chyba nie do końca wiesz, o czym
              mówisz. tłuszcz raz odessany z jednego miejsca nie odkłada się w nim znowu. po
              liposukcji bez skalpela, takiej jak body jet, czy lipolizie nie dość, że efekty
              sa od razu, a nie po jednym czy dwóch zabiegach, to jeszcze nie ma problemu z
              ich utrzymaniem. takie zabiegi z zasady działają na pewne "problematyczne
              rejony" - bryczesy na udach, oponkę, zadek, to co ciezko jest zbić ćwiczeniami,
              a już na pewno nie dietą. miałam lipolizę laserową Slim Lipo w zeszłym tygodniu
              właśnie w Elite, efekty były widoczne od razu po zabiegu, bo odesano mi trzy
              litry realnego tłuszczu, nie wyimaginowanego. nikt mi nie wmówi, że to nie jest
              skuteczne, skoro mam oczy, patrzę, i widzę że jest!
              • enith Re: odysanie portfeli 21.06.10, 17:22
                Ja myślę, że poprzednikowi chodziło o zabiegi NIEINWAZYJNE, o czym świadczy choćby fakt, ze wspomniał o serii sześciu czy siedmiu zabiegów. Ty miałaś regularną, związaną z naruszeniem powłok skóry liposukcję: kaniule pod skórą i odessany tłuszcz w słoiku, prawda? Wątek jest o liposukcji bez skalpela, czyli wszelkich NIEINWAZYJNYCH zabiegach odchudzających. I to właśnie tych zabiegów dotyczą nasze wątpliwości, tzn. nie ma właściwie żadnych miarodajnych badań, które udowadniają trwałą ich skuteczność. Gdyby takie były, nikt nie dawałby się dźgać kaniulami i narażać na obrzęki, siniaki i ryzyko zatoru.
                • krolewna-z-drewnaa Re: odysanie portfeli 22.06.10, 20:09
                  Yyyy, ale ja nie mam żadnych siniaków o.O no cóż, w takim razie nie zrozumiałam
                  intencji autora. no ale jako osoba, która poddała się takiemu zabiegowi, uważam,
                  że mimo wszystko warto, chociaż jest to jakaś ingerencja w organizm. masażami
                  czy okładami bym tego nie zlikwidowała, co mi ciązyło i wisiało.
                  • enith Re: odysanie portfeli 22.06.10, 20:26
                    > Yyyy, ale ja nie mam żadnych siniaków

Większość osób po liposukcji ma i siniaki i gigantyczne obrzęki, czasami nawet do roku po zabiegu. Masz wyjątkowe szczęście, że ciebie to nie dotyczy.
                    • krolewna-z-drewnaa Re: odysanie portfeli 23.06.10, 16:36
                      ale lipoliza to trochę co innego. dr jaworowski w elite mi tlumaczyl, że to jest
                      nowa generacja sprzętu - przy delikatnym usuwaniu tłuszczu rozpuszczanego nie
                      powstają siniaki, obrzęki też nie są duże no i to się sprawdza w moim przypadku.

myslę, że zabiegi medycyny estetycznej spotykają się jeszcze czasem z
                      nieufnością dlatego, że kiedyś wyglądały inaczej, rekonwalescencja była dłuższa
                      i były bardziej inwazyjne. dziś po prostu mamy inne możliwości.

to trochę jak z tabletkami antykoncepcyjnymi - do dziś trafiają sie osoby, które
                      wierzą w to, że po nich rosna wąsy i się tyje. a przecież takie solidne dawki
                      hormonó jak 40 lat temu w tabsach to przeszlość.
                • krolewna-z-drewnaa Re: odysanie portfeli 22.06.10, 20:11
                  no i na pewno nie było to odsysanie portfela, bo warto było zapłacić. nie
                  miałabym takich efektów tak szybko inną metodą, tak myslę.
            • stenimi-pl Re: odysanie portfeli 30.06.10, 15:07
              Tow takim razie jaki jest jedyny skuteczny sposób na efektywne
              pozbycie sie tłuszczyku-kiedy zawodzi mnie totalnie ruch i kremy?
              • enith Re: odysanie portfeli 30.06.10, 16:31
                W dalszym ciągu wyłącznie liposukcja, która (podkreślam!) nie jest zabiegiem odchudzającym, a modelującym. Pamiętaj jednak, że jeśli masz tendencję do tycia, a po zabiegu lipo nie będziesz się racjonalnie odżywiać, tłuszcz odkładać się zacznie w czasem nienaturalnych miejscach, jak kark, czy plecy. W pułapkę przekonania, że skoro już się odessałam na nogach czy brzuchu, więc mogę jeść, co chcę, wpadło wiele kobiet. A więc trwała zmiana diety na zbilansowaną, ruch oraz wspomagająco liposukcja na miejsca tzw. uparte - to jest klucz do efektywnego pozbycia się tłuszczu.
                • stenimi-pl Re: odysanie portfeli 23.07.10, 13:59
                  Czyli jesli nie bedziemy podtrzymywac potem po zabiegu figury ,
                  stosowac diety,to wróci oponka jak sprzed zabiegu?
                  • enith Re: odysanie portfeli 23.07.10, 18:40
                    stenimi-pl napisał:

> Czyli jesli nie bedziemy podtrzymywac potem po zabiegu figury ,
                    > stosowac diety,to wróci oponka jak sprzed zabiegu?

Nie wróci. Liposukcja na trwałe usuwa komórki tłuszczowe z (uwaga) OPEROWANEJ części ciała. Czyli np. odsysasz sobie oponkę na brzuchu i tam już nigdy nie będziesz mieć kłopotów z nadmiarem tłuszczu (przy dobrze przeprowadzonym zabiegu). Natomiast musisz pamiętać, że jeśli będziesz się obżerać i tyć, ten tłuszcz, który normalnie poszedłby w oponkę, pójdzie tam, gdzie komórki tłuszczowe masz, np. w tyłek, albo w plecy, albo w okolice nad kolanami, albo w biust :) A więc nie radzę się odessać, a potem rzucać na jedzenie, bo efekt może być co najmniej nieciekawy. Jeśli generalnie jesteś osobą szczupłą i masz jedno czy dwa krytyczne miejsca, gdzie tłuszcz za cholerę nie chce zejść pomimo ćwiczeń i diety - jesteś dobrą kandydatką na lipo. Jeśli masz sporą nadwagę, żaden renomowany lekarz nie powinien sie podjąć u ciebie zabiegu, bo LIPOSUKCJA TO NIE METODA ODCHUDZANIA.
                    • krolewna-z-drewnaa Re: odysanie portfeli 26.07.10, 15:27
                      nooo, jakby tłuszczyk szedł w biust, a nie w biodra, to byłby raj na ziemi! masz
                      rację, że to nie jest metoda na odchudzanie - bo tutaj chodzi o kształtowanie,
                      modelowanie sylwetki. nie żałuję, że poszłam do elite na zabieg, bo dzięki temu
                      załatwiłam te obrzydliwe bryczesy, z ktorymi - uwierz - bujałam się strasznie
                      długo. Całe życie odkładał mi się tłuszcz w tym miejscu, a ćwiczenia powodowały
                      taki efekt, że uda zdawały się być jeszcze bardziej "nabite". po slim lipo jest
                      zupełnie inaczej.

zwróć uwagę, że taki zabieg jest też dobry w przypadku, kiedy pacjent jest już w
                      wieku, w którum kolagen tak nie hula... termolifting wszystko podciągnie :) to
                      bezsprzeczna zaleta.
                      • venettina Re: odysanie portfeli 14.08.10, 22:03
                        Pozwole sobie sprostowac: tluszcz nie odkladal ci sie cale zycie,
                        tylko w tym miejscu mialas tkanke tluszczowa od dziecka. Tkanka sie
                        powiekszala gdy tylas.
                        U doroslego czlowieka ilosc tkanki tluszczowej nie wzrasta,
                        powiekszaja sie JUZ ISTNIEJACE komorki.
                    • nessie-jp Re: odysanie portfeli 26.07.10, 17:00
                      > Natomiast musisz pamiętać, że jeśli będziesz się obżerać i tyć, ten tłuszcz, k
                      > tóry normalnie poszedłby w oponkę, pójdzie tam, gdzie komórki tłuszczowe masz,
                      > np. w tyłek, albo w plecy,

To byłoby pół biedy. Co najwyżej człowiek by głupio wyglądał.

Naprawdę niebezpieczne jest to, że liposukcja nie usuwa tłuszczu obrastającego
                      narządy wewnętrzne i ten tłuszcz tam właśnie będzie narastał po zabiegu. Jeśli
                      ktoś zrobi sobie liposukcję, a nadal będzie miał problem z nadmiernym apetytem /
                      nadwyżką podaży kalorycznej nad zużyciem kalorii, to zatuczy się od środka.
                      Obrośnięte tłuszczem serce, stłuszczona wątroba, otrzewna...
                      • enith Re: odysanie portfeli 26.07.10, 19:10
                        Szczerze mówiąc, zawsze się nad tym zastanawiałam. Tendencja do otłuszczania narządów wewnętrznych jest typowa raczej dla mężczyzn (otyłość typu "jabłko") i ciekawi mnie, czy u kobiet, u których tłuszcz zazwyczaj kumuluje się pod skórą, interwencja chirurgiczna (liposukcja) może zmienić tę tendencję i zaskutkować otyłością brzuszną (wokół narządów wewnętrznych). Spytam o to chirurga plastyka, gdy będę miała okazję.
                        Czytając fora o operacjach plastycznych, w przypadku liposukcji zauważyłam dwie ciekawe kwestie. Dla niektórych osób liposukcja, związane z nią stres, ból i koszta spowodowały trwałą zmianę nawyków żywieniowych i życiowych w ogóle. Coś na zasadzie "nacierpiałam się, więc nie zrobię nic, by zniweczyć efekt zabiegu". Niestety, znam osoby, które liposukcję traktują jako remedium na własne obżarstwo i lenistwo, na zasadzie "dziś się objem, jutro odessam". I widzę, zwłaszcza tu w USA, że operacje traktowane są jak metoda odchudzania naprawdę otyłych pacjentów. Jak widać, nie brakuje "lekarzy", któzy zabiegu podejmą się nawet u osób z przeciwwskazaniami do niego :/
                        • krolewna-z-drewnaa Re: odysanie portfeli 28.07.10, 10:37
                          tendencje do odkładania się tłuszczu w pewnych miejcach są raczej genetyczne,
                          nie mogą (nie powinny się zmienić) pod wpływem usunięcia tłuszczu. wydaje mi się
                          to niemożliwe, ale też zapytam. mam w przyszłym tygodniu kontrolę u dr
                          Jaworowskiego, wyduszę zeń fakty :) chyba, że mnie uprzedzisz i zdążysz napisać
                          pierwsza, jak to jest.
                        • ola5777 Re: odysanie portfeli 06.08.10, 19:06
                          A moze tak sie po prostu utarlo ze jest to odsysanie portfeli i sie tego
                          trzymamy.Gdyby tak bylo to tak wiele z nas nie decydowalaby sie na takie zabiegi.
                • rikol Re: odysanie portfeli 31.05.13, 01:43
                  No i wlasnie to mi sie nie podoba. Kobieta przybiera na wadze proporcjonalnie - a liposukcja burzy te proporcje. Przy cczym wiekszosc kobiet z wiekiem tyje, nie ma sie co oszukiwac, ze ktos do 80. roku zycia bedzie wazyl 50 kg.
            • rikol Re: odysanie portfeli 31.05.13, 01:41
              Liposukcja i rozmaite metody niszczenia tkanki tluszczowej nie sluza do odchudzania, tylko do modelowania sylwetki. Sa przeznaczone dla osob szczuplych, ktore maja troche tluszczu na brzuchu czy na nogach, a nie maja nadwagi. tluszcz, ktory sie usuwa, to nie jest tluszcz zbedny, ale niechciany z powodow estetycznych - tylko i wylacznie.
    • zawsze_podpieta Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 15.08.10, 19:21
      dobra, a czy mógłby się wypowiedzieć ktoś kto był na takiej lipolizie. piszecie,
      że to jest ok na taką otyłość w konkretnym miejscu. czy to może być na uda? no i
      jezeli ktos próbował to ile można stracić? i gdzie to sie robi. u chirurgów
      plastycznych. dzięki za pomoc!
      • marionetta Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 15.08.10, 23:35
        Niekoniecznie u chirurga. Moja przyjaciółka robiła w Spa Ce-Ce więc podejrzewam,
        że robią to w salonach urody. Straciła razem 6 cm w brzuchu więc była zadowolona
        i można to robić tylko na udach
      • edith212 Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 20.08.10, 17:49
        ja byłam na takim zabiegach, LIPOSUKCJA ULTRADZWIĘKOWA robi się je serią około
        4-8zabiegów wykupuje się karnet i SZOK!!! schudłam w biodrach 15cm!!! z rozmiaru
        44 jestem 38!!! Zabieg jest super skuteczny, ale ważna jest regularność 1raz w
        tygodniu i picie dużej ilości wody tj. ok 2 litrów dziennie!!!byłam na 5
        zbiegach - karnet ok 1400zł ja polecam bardzo!!!! warto
        • enith Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 20.08.10, 18:32
          Liposukcja ultradźwiękowa polega na wprowadzeniu kaniul pod skórę w znieczuleniu albo ogólnym, albo miejscowym i stopienie (dosłownie) tłuszczu z pomocą wiązki lasera, a następnie wyssanie go do słoika. Wkurzające jest, jak gabinety i kliniki urody NADUŻYWAJĄ terminu "liposukcja" do opisywania nieinwazyjnych zabiegów modelowania sylwetki. To jest robienie klientom wody z mózgu.
          • nessie-jp Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 20.08.10, 18:50
            > Liposukcja ultradźwiękowa polega na wprowadzeniu kaniul pod skórę w znieczuleni
            > u albo ogólnym, albo miejscowym i stopienie (dosłownie) tłuszczu z pomocą wiązk
            > i lasera,

Hm, to w takim razie, skoro metoda jest LASEROWA, dlaczego nazywa się ją
            ultradźwiękową? To jednak dwie zupełnie różne rzeczy...
            • enith Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 20.08.10, 19:04
              Nessie, dziękie za zwrócenie uwagi. Ultradźwiękowa stosuje utradźwięki, laserowa - laser. Obie mają działać tak, że niby stapiają tłuszcz, a potem ogranizm SAM ma się tego tłuszczu pozbyć drogą naturalnej eliminacji. Jest to jednak metoda nietrwała i nadal trwa debata lekarzy nad bezpieczeństwem wysyłania tak wielkich dawek tłuszczu do organizmu, by sam sobie poradził z jego utylizacją. No i samo słowo "liposuction" raczej sugeruje, że tłuszcz jest wysysany (lipo - tłuszcz, suction - ssanie). Powinni wynaleźć jakieś inne nazewnictwo dla wszystkich tych zabiegów nieinwazyjnych.
              • greenbeatris33 Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 20.08.10, 21:52
                Liposukcja ultradźwiękowa polega na tym że podczas zabiegu na
                wysokich ultradźwiękach rozbija się komórki tłuszczowe na mniejsze-
                tak małe by limfa krążąca w organiźmie sobie z nimi poradziła i
                wydaliła je na zewnątrz bezpowrotnie. Bez skalpela i niebezpiecznych
                innych zabegów tradycyjnej liposukcji, która jest bardzo
                niebezpiecza dla zdrowia i odchodzi się od niej. Zaiek liposukcji
                ultradzwikowej jest bardzo skuteczny i sama zaim zdecydowałam się na
                tą formę walki z tłuszczykiem dużo czytałam i dowiadywałam się.
                Najważniejsze że jest skuteczna i daje dobre i dość szybkie
                efekty.Ja miałam 40 min zabieg 1 raz w tygodniu przez 7 tygodni a
                moje uda zeszczuplały o 10cm. Więcej mi nie trzeba. Teraz pracuję
                nad brzuszkiem i juz widzę efekt! A czy to się nazywa liposukcja
                prawidłowo czy nie to już drugorzędna sprawa.DZIAŁA I TO BEZ
                SKALPELA BLIZN ITP
                • soprano90 Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 20.08.10, 22:19
                  greenbeatriss33 ma rację, zw liposukcja ultradźwiękowa vel kawitacyjna jest
                  skuteczna. Jestem zachwycona! Ja wiosną pozbyłąm się boczków miłości a nic nie
                  dawało efektów, treningi bieżna bieganie, brzuszki.NIC. Teraz robiłam
                  endermologię wraz z liposukcją ultradźwiękową na brzuch i uda - takie
                  przeplatane zabiegi i mam rozmiar 36!!! Zjechałam z 40! NIE MA NIC LEPSZEGO!!! a
                  ja jestem szczupła i czuję się piękna! NAPRAWDĘ PIĘKNA.
              • nessie-jp Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 20.08.10, 22:58
                > Powinni wynaleźć jakieś inne nazewnictwo dla wszystkich
                > tych zabiegów nieinwazyjnych.

Bo to się nazywa inaczej
        • edith212 Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 24.08.10, 11:58
          lipiloza to jeszcze coś innego, to wszczykiwanie preparatu pod skórę
          by ten rozpuścił tłuszcz i potem wydalił te komórki tłuszczowe z
          organizmu na zewnątrz. Problem polega na tym że to bardzo bolesne i
          powstają nierówności, mja koleżanka zrobiła sobie brzuch, nie dość
          że zapłaciła 2.000 zł to wyła z bólu i teraz na ogromne nierówności
          na tym brzuchu i chodzi na endermologię by to wyrównać. Brzuch
          wygląda tak sobie, siniak na siniaku NIE POLECAM NIKOMU. Ja poszłam
          na liposukcję ultradzwiękową i powtarzam nie dość że nie boli to
          jeszcze są efekty i nie mam ani nierównych fałd ani siniaków a
          schudłam o przeszło 2 rozmiary. Naprawdę polecam
          • malicki88 Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 14.09.10, 15:15
            Wiem,ze w gabinecie Elite jest jeszcze inny sposób ,a mianowicie- zabieg Palomar SlimLipo 3D.Tutaj dochodzi do usuwania tkanki tłuszczowej przy jednoczesnym termoliftingu skóry, który zapobiega efektowi „obwisłej skóry” oraz powstawaniu nierówności sylwetki po zabiegu.Wiec mysle ze warto jednak rozwazyć tego typu zabieg.
            • becialek Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 25.05.13, 20:31
              Ten zabieg robi furorę wśród moich koleżanek. Teraz zamiast wykupywać karnety w siłowni umawiają się do elite na slim lipo :)
          • rikol Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 31.05.13, 01:48
            Po klasycznej, chirurgicznej liposukcji tez mozna miec nierownosci, cos jak cellulit.
      • rikol Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 31.05.13, 01:46
        To nie jest na otylosc. Owszem, pojawilo sie sformulowanie marketingowe 'otylosc miejscowa', ale to nie ma nic wspolnego z otyloscia. Po prostu niektorzy ludzie maja troche tluszczu na brzuchu czy w innych miejscach i maja prawidlowa wage, natomiast jest to dla nich problem estetyczny.
    • nina137 Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 26.05.13, 16:17
      Jest mozliwe tylko trochę boli. Ale efekty są widoczne już po pierwszym zabiegu jesli masz dużo tłuszczu. Moja kumpela miała dość obszerne uda w porównaniu do reszty ciała, więc poszła do kliniki Anny Pikury. Tam się poddała liposukcji kawitacyjnej i mówiła, że ból jest znośny i warto wytrzymać te kilka chwil dla 2 cm mniej w udach na następny dzień
      • 33janeczka Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 30.05.13, 13:29
        jaki ból, co za bzdury! od kiedy liposukcja bez skalpela boli???? odchudzanie przez ultradzięki czy kawitacje nie boli!!! na tym polega ich fenomen, nie wiem po co ktoś pisze takie głupoty, ktoś kto na pewno nie poddał się zabiegowi takiej nieinwazyjnej liposukcji, bez znaczenia jak się nazywa to bez skalpela i bezinwazyjna po prostu nie boli, ważne by chodzic na taki zabieg regularnie i musi trwać min 40min i tyle, ja korzystałam z cavi-lipo i polecam efekty super i zapewniam nie boli a jak ktoś z wawy to mogę dac namiar gdzie, są specjalistyczną kliniką odchudzania i mają rózny sprzet i robia to profesjonalnie bo nie wszędzie tak jest.
      • edzia1166 Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 26.11.16, 16:25
        Ile kosztowal taki zabieg ? Tez mam mega uda i silownia nie pomaga ;(
    • karolcia282 Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 12.08.13, 13:56
      W nawiązaniu do poniższej wypowiedzi potwierdzam, że zabieg trwa w miarę krótko, spokojnie można samemu wrócić po nim do domu, ale sama z doświadczenia wiem (miałam slimlipo w Bydgoszczy), że nie muszę tego powtarzać, ponieważ efekt jest zadowalający do dzisiaj.

elzbieta9022 napisała:

> Liposukcja bez skalpela to na przykład zabieg lipolizy laserowej, gdzie zabieg
      > jest bezbolesny, trwa krótko i można po nim od razu iść do domu (nazywa się on
      > SlimLipo i można zrobić we wcześniej wspomnianym Elite w Warszawie). Trzeba go
      > powtórzyć 2-3 razy dla utrwalenia efektów, ale jest on niedrogi, a bardzo skute
      > czny więc moim zdaniem warto.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 15.08.13, 13:46
        gdzie wykonywalyscie te 'liposykcje' kawitacyjne czy ultradzwikowe z takim wyraznym efektem? ciezko w to uwierzyc
      • audery25 Re: Liposukcja bez skalpela. Czy to możliwe?? 24.08.14, 21:31
        Również jestem już po zabiegu i sama się zastanawiam dlaczego tak długo się nad nim zastanawiałam, miałam UltraShape RFVac również w Bydgoszczy w LaserMedzie ( bardzo ich polecam), na początku sierpnia, wcześniej również uważałam że liposukcja to tylko rurki ssące a tutaj proszę, 2 godziny i praktycznie wracam do życia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka