Dodaj do ulubionych

Jestem homoseksualny

17.03.13, 17:21
Jestem homoseksualny i wierzacy. Wierze w Boga i zwyklem chodzic do kosciola, chociaz wiem, ze mnie nie akceptuje. Nie wiem jak polaczyc moja wiare i moj homoseksualizm, ja sie taki urodzilem, nikt nie dal mi mozliwosci wyboru: hereto czy homo, tak samo jak rodzimy sie blondynami czy brunetami. Kiedys osoby leworeczne probowano "leczyc", ale juz wszyscy wiemy ze sie nie da. Z tym jest tak samo.
Problem z tym, ze sie zakochalem, chce byc z ta osoba, uszczesliwic go i byc szczesliwym. Kosciol mowi mi, ze to grzech, ze mam byc samotny i nieszczesliwy do konca zycia, i przy okazji osoba, ktora mnie kocha, tez ma byc nieszczesliwa.
Co to jest zlo i dobro??? Nieszczescie, samotnosc sa dobre? Szczescie i milosc to zlo? Ja jestem stworzony aby kochac i byc kochanym, chce dzielic sie wszystkim czym mam z moja kochana osoba, chce wierzyc w dobrego Boga i moc chodzic do kosciola. Ja juz wiem co to samotnosc i nienawidze jej, wole umrzec. Jestem zagubiony, juz nic nie rozumiem. Dlaczego Bog stwarza mnie takim, osoba seksualna, homoseksualna, chcaca kochac i byc kochanym, i mowi mi, ze to jest zle, ze aby byc dobrym czlowiekiem, mam byc nieszczesliwy? Jakie dobro moge czynic bedac nieszczesliwym? Raczej zadne. Ktos mi powie "Bog cie poddaje probie"... Jakiej probie?? Dlaczego?? Probie ile wytrzymam zanim popelnie samobojstwo? Naprawde nasz dobry Bog traktuje nas jak szczury eksperymentalne, poddajac probom, torturujac nas i oceniajac jak sie zachowamy??

Jesli ktos potrafi wytlumaczyc mi to bede wdzieczny.
Obserwuj wątek
    • marina0321 Re: Jestem homoseksualny 17.03.13, 21:04
      ranger4 napisał(a):

> Jestem homoseksualny i wierzacy. Wierze w Boga i zwyklem chodzic do kosciola, c
      > hociaz wiem, ze mnie nie akceptuje.

Na pewno Ciebie akceptuje.

> Nie wiem jak polaczyc moja wiare i moj homo
      > seksualizm, ja sie taki urodzilem, nikt nie dal mi mozliwosci wyboru: hereto cz
      > y homo, tak samo jak rodzimy sie blondynami czy brunetami. Kiedys osoby leworec
      > zne probowano "leczyc", ale juz wszyscy wiemy ze sie nie da. Z tym jest tak samo.

Bądź sobą i nie przejmuj się tym, co mówią inni. Nie jesteś w "swoim wydaniu" jedynym.

> Problem z tym, ze sie zakochalem, chce byc z ta osoba, uszczesliwic go i byc sz
      > czesliwym. Kosciol mowi mi, ze to grzech, ze mam byc samotny i nieszczesliwy do
      > konca zycia, i przy okazji osoba, ktora mnie kocha, tez ma byc nieszczesliwa.

Kościół, to nie Bóg. Gdyby duchowni wierzyli w to, co głoszą, sami musieliby przestrzegać celibat, który Ciebie nie obowiązuje.

> Co to jest zlo i dobro??? Nieszczescie, samotnosc sa dobre? Szczescie i milosc
      > to zlo? Ja jestem stworzony aby kochac i byc kochanym, chce dzielic sie wszystk
      > im czym mam z moja kochana osoba, chce wierzyc w dobrego Boga i moc chodzic do
      > kosciola.

Chcąc czynić dobro, większą szansę mamy ku temu, jeżeli sami jesteśmy szczęśliwi. Jeśli uszczęśliwiasz drugą osobę i ona Ciebie, nikt na tym nie cierpi. ("Nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe").

> Ja juz wiem co to samotnosc i nienawidze jej, wole umrzec. Jestem zag
      > ubiony, juz nic nie rozumiem. Dlaczego Bog stwarza mnie takim, osoba seksualna,
      > homoseksualna, chcaca kochac i byc kochanym, i mowi mi, ze to jest zle, ze aby
      > byc dobrym czlowiekiem, mam byc nieszczesliwy? Jakie dobro moge czynic bedac n
      > ieszczesliwym? Raczej zadne. Ktos mi powie "Bog cie poddaje probie"... Jakiej p
      > robie?? Dlaczego?? Probie ile wytrzymam zanim popelnie samobojstwo? Naprawde na
      > sz dobry Bog traktuje nas jak szczury eksperymentalne, poddajac probom, torturu
      > jac nas i oceniajac jak sie zachowamy??

Nie słuchaj żadnych klechów, rób, jak ci sumienie każe i niczym się nie przejmuj. Duchowni nie powinni wnikać w sprawy seksualne innych, kiedy sami pod tym względem grzeszą , np. molestowanie nieletnich, grawując im bolesną skazę na całe życie. Uszczęśliwiają się krzywdząc innych.
      U mnie w pracy (mieszkam na Zachodzie) był bardzo miły kolega, homo, oficjalnie żył z mężczyzną. Pokazywał nam nawet zdjęcia swojej drugiej połowy. Był wesoły, miał duże poczucie humoru, koleżeński i wszyscy go lubili.Obecnie emeryt. Nie sądzę, żeby dobry Bóg miał w przyszłości wszystkie jego dobre czyny puścić płazem i osądzić za seksualność. Nie wiem, czy Bóg w ogóle wnika w sprawy seksualne; powiedziane jest tylko, żeby dwoje się kochali i byli sobie wierni. Owszem, czytałam w Biblii o homoseksualiźmie, ale przypuszczam, że są to zdania później dopisane przez KK, jak wiele innych.

> Jesli ktos potrafi wytlumaczyc mi to bede wdzieczny.
      • ranger4 Re: Jestem homoseksualny 20.03.13, 20:12
        Dziekuje za te slowa. Mnie sie tez tak wydaje, ale rzeczywistosc (spoleczna, koscielna) bardzo odbiegaja od zdrowo-rozsadkowego spojrzenia na te kwestje.
        Bylbym wdzieczny jesli moglby sie wypowiedziec moze jakis ksiadz.. na pewno zagladaja na forum.
        • marina0321 Re: Jestem homoseksualny 21.03.13, 00:24
          ranger4 napisał(a):

> Dziekuje za te slowa. Mnie sie tez tak wydaje, ale rzeczywistosc (spoleczna, ko
          > scielna) bardzo odbiegaja od zdrowo-rozsadkowego spojrzenia na te kwestje.
          > Bylbym wdzieczny jesli moglby sie wypowiedziec moze jakis ksiadz.. na pewno zag
          > ladaja na forum.

Jeśli chcesz wysłuchać opini księdza, też mogę ci napisać, co on Ci powie.
        • wanda43 Re: Jestem homoseksualny 24.03.13, 11:47
          Ty sie nie przejmuj zadnym ksiedzem, wielu z nich jest homo, co nie przeszkadza ani im, ani ich przelozonym. Jestes sobą i bądz sobą. Powodzenia w zyciu smile
      • ww.zz Re: Jestem homoseksualny 29.03.13, 15:42
        Tego nie da się logicznie wytłumaczyć. Kościół przyjął pewien schemat, od którego nie ma odstępstw, nawet gdyby wydawało się, że sytuacja przemawia za tym, albo się to akceptuje albo nie. Możesz być wierzący i nie przejmować się tym.
      • tylkojezusnaszympanem Re: Jestem homoseksualny 27.05.13, 20:00
        Tylko Jezus jest naszym Panem.

Wypowiedź poniżej krytyki i do tego skrajna naiwność. Przycieszcież ten post to prowokacja jakiegoś półgłówka który moderuje to forum. Ludzie nie dajcie się nabierać!
      • kolter-xl Re: Jestem homoseksualny 15.07.13, 22:57
        marina0321 napisał(a):

> ranger4 napisał(a):
        >
        > > Jestem homoseksualny i wierzacy. Wierze w Boga i zwyklem chodzic do kosciola, chociaz wiem, ze mnie nie akceptuje.
        >
        > Na pewno Ciebie akceptuje.

Na pewno nie akceptuje jego orientacji .
    • kleha Re: Jestem homoseksualny 04.04.13, 14:59
      No to pasujesz do tej organizacji.
    • kot_miau Re: Jestem homoseksualny 06.04.13, 17:58
      Do kontaktów z Bogiem nie potrzebujesz księży tylko własnej wolnej woli.

=================================
      In Googlis non est, ergo non est.
      • tylkojezusnaszympanem Tylko Jezus jest naszym Panem ... 10.07.13, 15:02
        kot_miau napisał:

> Do kontaktów z Bogiem nie potrzebujesz księży tylko własnej wolnej woli.

Tak powstaje kłamstwo.

Chrystus Pan, ustanawiając Kościół, zbudował go na "opoce", to jest na Piotrze Apostole, a kim on był jak nie pierwszym papieżem, kapłanem KSIĘDZEM w końcu. Jezus oddał Apostołom władzę nauczania, sprawowania Sakramentów świętych i rządy nad wiernymi. Otóż nie tylko osoby Apostołów, ale też ich rządy były czymś widzialnym, odbywały się w świecie "zewnętrznym", dla zmysłów przystępnym; a więc był to Kościół widzialny. I nadal jest. Jezus powiedział, "Gdy wy zamilkniecie, kamienie wołać będą".

Tylko Jezus jest naszym Panem ...
        • kociak40 Re: Tylko Jezus jest naszym Panem ... 10.07.13, 18:17

Niejeden zbłądził na ziemi - kierując się znakami na niebie.
        • marina0321 Re: Tylko Jezus jest naszym Panem ... 10.07.13, 20:34
          tylkojezusnaszympanem napisał:

> Chrystus Pan, ustanawiając Kościół, zbudował go na "opoce", to jest na Piotrze
          > Apostole, a kim on był jak nie pierwszym papieżem, kapłanem KSIĘDZEM w końcu.

Apropo Piotra Apostoła bardziej dla mnie wiarygodne jest to, co mówi pan P. Listkiewicz na youtube, niż dopisek w jedynej tylko ewangelii Mateusza.
          www.youtube.com/watch?v=KDVMdWC-Yhk
          • kolter-xl Re: Tylko Jezus jest naszym Panem ... 15.07.13, 23:11
            marina0321 napisał(a):

> tylkojezusnaszympanem napisał:
            >
            > > Chrystus Pan, ustanawiając Kościół, zbudował go na "opoce", to jest na Pi
            > otrze
            > > Apostole, a kim on był jak nie pierwszym papieżem, kapłanem KSIĘDZEM w ko
            > ńcu.
            >
            > Apropo Piotra Apostoła bardziej dla mnie wiarygodne jest to, co mówi pan P. Lis
            > tkiewicz na youtube, niż dopisek w jedynej tylko ewangelii Mateusza.

Zmarły w roku 202 Ireneusz z Lyonu, napisał ze Piotr i Paweł ewangelizowali Rzym a pierwszym biskupem ustanowili Linusa . 2 wieki później kiedy Rzym nie był już główną stolica cesarstwa niejaki Liberiusz biskup Rzymu napisał tzw Chronograf ,czyli kalendarz ze spisem mi.n biskupów Rzymu , tam napisał ze Piotr tylko Rzym ewangelizował i Piotr był pierwszym biskupem Rzymu . Tak to w pozostawionym przez cesarzy miasta zaczęli budować niczym nie uzasadniony prymat Piotra
        • sclavus Re: Tylko Jezus jest naszym Panem ... 15.07.13, 19:21
          Strach ogarnia, widząc tyle głupoty w jednym poście...
        • kolter-xl Re: Tylko Jezus jest naszym Panem ... 15.07.13, 23:05
          tylkojezusnaszympanem napisał:

> Tak powstaje kłamstwo.

Twoje !!

> Chrystus Pan, ustanawiając Kościół, zbudował go na "opoce", to jest na Piotrze
          > Apostole, a kim on był jak nie pierwszym papieżem, kapłanem KSIĘDZEM w końcu.

Kolejne kłamstwo chorej na władze sekty ; Piotr nie był papieżem nawet w Rzymie, nie był biskupem, nie był kapłanem, był kaznodzieją który przemierzał imperium z dobrą nowiną

Jezus oddał Apostołom władzę nauczania, sprawowania Sakramentów świętych i rządy
          > nad wiernymi.

Jakich sakramentów , odbiło ci ?jakie to były sakramenty w I wieku ??

Otóż nie tylko osoby Apostołów, ale też ich rządy były czymś wid
          > zialnym, odbywały się w świecie "zewnętrznym", dla zmysłów przystępnym; a więc
          > był to Kościół widzialny. I nadal jest. Jezus powiedział, "Gdy wy zamilkniecie,
          > kamienie wołać będą".

Ano a Jezus mówił ze jest jedynym pośrednikiem do Boga , wniosek prosty kto ma do niego sprawę może sam z nim to omówić smile

> Tylko Jezus jest naszym Panem ...

Tylko Jezus ? no a jego tato juz nie ?
    • sclavus Taka rada: 15.07.13, 19:18
      Usraj się na kościół katolicki, przejdź ewangelickiego - bóg ten sam, Jezus ten sam ... o wiele mniej blichtru tylko... no, i musiałbyś zrezygnować z kultu maryjnego smile
      Plus?
      Byłbyś akceptowany razem z twoją miłością....
      PeeS - ateizm też jest wyjściem... Możesz popuścić wodze rozumowi wink
      • gosiula81.4 sclavus 16.10.13, 10:40
        ale jesteś żałosny w tej wypowiedzi jak można zrezygnować z Maryji tej niewiasty która zetrze głowę diabła .....Matka Boża jest naszym największym skarbem jaki dostaliśmy od Pana Boga naszą orędowniczką i pomocą w trudnościach .....naszą obroną przed szatanem który nas nienawidzi bo jesteśmy stworzeni na obraz i podobieństwo Boga ..... ja kocham Maryje i jestem jej oddaną czcicielką i nie rozumie jak można Matkę Bożą wykluczyć z kościoła tą która nosiła,urodziła naszego Boga Pana i władce wszechświata ...A CO DO PANA kTÓRY jest innej orientacjji to Pan bóg stworzył mężczyzne i kobietę a nie 2 mężczyzn albo 2 kobiety takie jest moje zdanie osądu nie dam bo w dzisiejszym słowie Bożym powiedziane jest o sądzeniu drugiego czlowieka że nam tego nie wolno robić tylko Pan bóg który stworzył wszystko i wszystkim ma do tego prawo.....pozdrawiam
        • kociak40 Re: sclavus 16.10.13, 18:05
          "Jak można Matkę Bożą wykluczyć z kościoła tą która nosiła, urodziła naszego Boga Pana i władce wszechświata " - gosiula81.4

Jak człowiek, ludzka kobieta, może urodzić Boga władcę wszechświata? Myślisz choć trochę samodzielnie?
          Twoja głupota jest tak widoczna, bo chodzi na szczudłach.
      • kociak40 Re: Taka rada: 16.10.13, 19:12
        "przejdź ewangelickiego - bóg ten sam, Jezus ten sam ... o wiele mniej blichtru tylko... no, i musiałbyś zrezygnować z kultu maryjnego " - sciavus

Protestantyzm jest wyższą formą religii. Wymaga w większym stopniu samodzielnego myślenia niż w KK. Protestantyzm opiera się większym stopniu na zapisie NT. Nie powoduje w takim stopniu popadania w dewocję jak w katolicyzmie, który jest "rajem" dla dewotów.
        • mieux Re: Taka rada: 01.11.13, 13:33
          > Protestantyzm jest wyższą formą religii

Agnostycy są na jeszcze wyższym poziomie.
          • kociak40 Re: Taka rada: 01.11.13, 13:42
            mieux napisała:

> > Protestantyzm jest wyższą formą religii
            >
            > Agnostycy są na jeszcze wyższym poziomie.

Zgadzam się z tym twierdzeniem.
            • mieux Re: Taka rada: 01.11.13, 13:59
              Jeśli odrzucimy z Biblii to co złe, np. to,
              że Bóg zabijał ludzi,
              że Bóg kazał Izraelitom zabijać niewinnych ludzi,
              że Bóg karał Izraelitów za to, że nie chcieli zabijać niewinnych kobiet i dzieci,
              że Bóg złorzeczył Adamowi i Ewie,
              Że Bóg zadręczał Hioba prowadząc sobie zagrywki z Szatanem,
              że Bóg zamienił w słup soli żonę Lota tylko dlatego, że się odwróciła,
              że Bóg testował sobie wyznawcę, każąc mu zabić swego pierworodnego kilkuletniego syna?
              itp.
              to co zostanie?
    • qqww1122 Re: Jestem homoseksualny 16.10.13, 20:25
      ranger4 napisał(a):

> Jestem homoseksualny i wierzacy. Wierze w Boga i zwyklem chodzic do kosciola, c
      > hociaz wiem, ze mnie nie akceptuje.

Wypisujesz nonsensy.
      Bp Paetz i bp Kaszak tez są gejami,i nic złego się nie dzieje.
    • ps.29 Re: Jestem homoseksualny 18.10.13, 00:31
      Też jestem homoseksualny. Jest mi czasami trudno z tego powodu. Znalazłem jednak swoje miejsce w Kościele. Nigdy nie byłem w zwiazku z drugim mężczyzną. Nauka kościoła wydaje mi się trudna, ale jest do zaakceptowania. Czuję sie czasami samotny. Przecież nie założyłem i nie założę własnej rodziny. Trudno mi o tym mówić, alę chcę żebyś wiedział, że da się żyć inaczej. Moje uczucia homoseksualne są bardzo silne. Trwam jednak w łasce uświęcającej, przyjmuję Komunię Świętą i czerpię z niej siłę. Pan Jezus żyje we mnie i powoli uczy mnie jak być szczęślywym mimo tych wszystkich życiowych trudności.
      • wanda43 Re: Jestem homoseksualny 19.10.13, 18:59
        współczuję serdecznie
    • zauroczonaewa Re: Jestem homoseksualny 24.10.13, 06:49
      Bóg stworzył nas na podobieństwo swoje i tak naprawdę jakimiś tam uczynkami szkodzimy sobie - nie jemu.Wyobraź sobie człowieka,który dogłębnie poznał naturę ludzką,a co za tym idzie relacje międzyludzkie. Osobę,która poznała naszą naturę w sposób mentalny,emocjonalny i na podstawie tego potrafiła przewidzieć korzyści lub straty z układów panujących między kobieta-mężczyzna,kobieta-kobieta,mężczyzna-mężczyzna.
      Oczywiście najwięcej korzyści jest z układu kobieta-mężczyzna,uzupełniają się na poziomie fizycznym i emocjonalnym - fizycznym nie muszę Ci tłumaczyć - emocjonalnym -> kobiety są bardziej emocjonalne, mężczyźni mniej - bardziej "logiczni" - czyli układ kobieta,mężczyzna uzupełnia się.W jakim stopniu uzupełnia sie układ mężczyzna-mężczyzna? Tylko z reguły tyko fizycznym a to za mało aby móc stworzyć normalny związek oparty na relacjach i czuć się szczęśliwym - nie tylko na poziomie spełnienia fizycznego ale i emocjonalnego.Potwierdzają to statystyki zrobione na homoseksualistach - rzadko kiedy potraficie stworzyć związek oparty nie tylko na seksie ale i na głębszych relacjach,a to prowadzi do pustki emocjonalnej i uczuciu osamotnienia.
      • kociak40 Re: Jestem homoseksualny 24.10.13, 10:13
        "Oczywiście najwięcej korzyści jest z układu kobieta-mężczyzna" - zauroczonaewa

Czyli rodzina. Tu jeszcze potrzebna jest druga kobieta - teściowa. Rodzina bez teściowej to jak zegar bez wskazówek.
        • marina0321 Re: Jestem homoseksualny 24.10.13, 11:06
          kociak40 napisał:

> "Oczywiście najwięcej korzyści jest z układu kobieta-mężczyzna" - zauroczonaewa

> Czyli rodzina. Tu jeszcze potrzebna jest druga kobieta - teściowa. Rodzina bez
          > teściowej to jak zegar bez wskazówek.

Dlaczego Adam żył 900 lat?
          - Bo nie miał teściowej.
          • zauroczonaewa Re: Jestem homoseksualny 24.10.13, 11:36
            c.d. smile)) i nie traktuj Boga jako sędziego,który wydaje wyrok i skazuje smile)
            może raczej warto jako mądrego przewodnika,który był na tyle mądry i litościwy dla nas by nas chronić przed nami samymi.
            'nie czyń drugiemu,co Tobie nie miłe" lub np. nie zabijaj,nie kradnij.
            Zamiast myśleć "Kara za grzechy" myśl -> Konsekwencje za nieodpowiedzialność
            pozd.

ps. i nie identyfikuj z Bogiem mafii która wykorzystując jego wizerunek,mądrość przez tysiąclecia siała strach ciemnotę która za pomocą jego wizerunku robi $ która nam każe być "cacy" a sama jest "be" tz. "podwójne dno"
        • zauroczonaewa Re: Jestem homoseksualny 24.10.13, 11:56
          kociak40 napisał:

> "Oczywiście najwięcej korzyści jest z układu kobieta-mężczyzna" - zauroczonaewa
          >
          > Czyli rodzina. Tu jeszcze potrzebna jest druga kobieta - teściowa. Rodzina bez
          > teściowej to jak zegar bez wskazówek.

Mam nadzieje,że to już wszystko co chciałaś napisać pod moim postem adresowanym do autora wątku.
          I dziękuję łaskawie za oświecenie mnie kim jest teściowa w rodzinie smile)) / matką mojego partnera / smile))
          • kociak40 Re: Jestem homoseksualny 24.10.13, 14:51
            "I dziękuję łaskawie za oświecenie mnie kim jest teściowa w rodzinie " - zauroczonaewa

Jak kobieta staje się teściową - wtedy wie wszystko.
      • aisha777 Re: Jestem homoseksualny 29.10.13, 17:27
        zauroczonaewa napisała:

> Bóg stworzył nas na podobieństwo swoje i tak naprawdę jakimiś tam uczynkami szk
        > odzimy sobie - nie jemu.Wyobraź sobie człowieka,który dogłębnie poznał naturę l
        > udzką,a co za tym idzie relacje międzyludzkie. Osobę,która poznała naszą naturę
        > w sposób mentalny,emocjonalny i na podstawie tego potrafiła przewidzieć korzyś
        > ci lub straty z układów panujących między kobieta-mężczyzna,kobieta-kobieta,męż
        > czyzna-mężczyzna.
        > Oczywiście najwięcej korzyści jest z układu kobieta-mężczyzna,uzupełniają się n
        > a poziomie fizycznym i emocjonalnym - fizycznym nie muszę Ci tłumaczyć - emocjo
        > nalnym -> kobiety są bardziej emocjonalne, mężczyźni mniej - bardziej "logi
        > czni" - czyli układ kobieta,mężczyzna uzupełnia się.W jakim stopniu uzupełnia s
        > ie układ mężczyzna-mężczyzna? Tylko z reguły tyko fizycznym a to za mało aby mó
        > c stworzyć normalny związek oparty na relacjach i czuć się szczęśliwym - nie ty
        > lko na poziomie spełnienia fizycznego ale i emocjonalnego.Potwierdzają to staty
        > styki zrobione na homoseksualistach - rzadko kiedy potraficie stworzyć związek
        > oparty nie tylko na seksie ale i na głębszych relacjach,a to prowadzi do pustki
        > emocjonalnej i uczuciu osamotnienia.

NIE WIEM na jakich badaniach statystycznych bazujesz. Bo to co piszesz, to głupota. W homoseksualizmie niekoniecznie chodzi o pociąg seksualny...ale też i o emocjonalny kontakt. Nie każdy jest dla seksu. To samo można rzec i o heteroseksualnych związkach, to co napisałaś o 'głębszych relacjach'. Poczytajcie sobie książkę Lwa-Starowicza o homoseksualizmie. smile Albo o LGB wink na bazie rzetelnej nauki. A nie jakichś wyszukanych głupot z neta czy stereotypów.
    • zauroczonaewa Re: Jestem homoseksualny 24.10.13, 07:01
      c.d. regułą jest,że homoseksualiści spotykają się w celu zaspokojenia tylko swoich potrzeb seksualnych,przypadkowi partnerzy,wielu partnerów, co przekłada się na większe ryzyko złapania choróbska i w konsekwencji zgonu. Paradoksalnie sami siebie eliminujecie takim zachowaniem.Dodatkowo gdyby nie homoseksualiści czy lesbijki - nie mielibyśmy odnośnika do normalnych związków,takich które prowadzą do reprodukcji. Jeżeli znalazłeś partnera z którym uzupełniacie się nie tylko na poziomie fizycznym ale i emocjonalnym ( czyli tworzycie zgrany związek ) to nic innego jak dziękować Bogu,ze dał Wam doświadczyć nie tylko miłości fizycznej ale i duchowej.Bowiem powiedział on,ze kocha wszystkich.
    • aisha777 Re: Jestem homoseksualny 29.10.13, 17:18
      ranger4 napisał(a):

> hociaz wiem, ze mnie nie akceptuje. Nie wiem jak polaczyc moja wiare i moj homo
      > seksualizm, ja sie taki urodzilem, nikt nie dal mi mozliwosci wyboru: hereto cz
      > y homo, tak samo jak rodzimy sie blondynami czy brunetami. Kiedys osoby leworec
      > zne probowano "leczyc", ale juz wszyscy wiemy ze sie nie da. Z tym jest tak sam
      > o.
      > Problem z tym, ze sie zakochalem, chce byc z ta osoba, uszczesliwic go i byc sz
      > czesliwym. Kosciol mowi mi, ze to grzech, ze mam byc samotny i nieszczesliwy do
      > konca zycia, i przy okazji osoba, ktora mnie kocha, tez ma byc nieszczesliwa.
      > Co to jest zlo i dobro??? Nieszczescie, samotnosc sa dobre? Szczescie i milosc
      > to zlo? Ja jestem stworzony aby kochac i byc kochanym, chce dzielic sie wszystk
      > im czym mam z moja kochana osoba, chce wierzyc w dobrego Boga i moc chodzic do
      > kosciola. Ja juz wiem co to samotnosc i nienawidze jej, wole umrzec. Jestem zag
      > ubiony, juz nic nie rozumiem. Dlaczego Bog stwarza mnie takim, osoba seksualna,
      > homoseksualna, chcaca kochac i byc kochanym, i mowi mi, ze to jest zle, ze aby
      > byc dobrym czlowiekiem, mam byc nieszczesliwy? Jakie dobro moge czynic bedac n
      > ieszczesliwym? Raczej zadne. Ktos mi powie "Bog cie poddaje probie"... Jakiej p
      > robie?? Dlaczego?? Probie ile wytrzymam zanim popelnie samobojstwo? Naprawde na
      > sz dobry Bog traktuje nas jak szczury eksperymentalne, poddajac probom, torturu
      > jac nas i oceniajac jak sie zachowamy??
      >
      > Jesli ktos potrafi wytlumaczyc mi to bede wdzieczny.

DROGI RANGER.
      Uwierz mi... 'Kościół' opowiada czasami bzdety. Jeżeli wierzysz w Boga - to wiedz, że Bóg jest Miłosierny...i akceptuje WSZYSTKICH... m.in. homoseksualistów.
      Najważniejsze na Ziemii jest to, żeby NIKOMU NIE robić krzywdy.
      A to, że kochasz osobę tej samej płci - nie ma znaczenia.
      To Ty wybierasz szczęście dla siebie.
      I wcale nie znaczy to, że musisz być samotnym.
      A ludzie głupoty i tak będą opowiadać...i tak, i tak.
      I Kościół...i Katechizm Kościoła Katolickiego, a także Pismo Św. - po prostu są to nadinterpretacje...przez niektórych księży, teologów...wiele rzeczy jest naciąganych... smile znajdziesz swoją drogę... sam musisz ją znaleźć i zrozumieć... I nie przejmować się... A jeżeli chodzi o spowiedź to spowiadaj się Bogu... nie księżom - bo jeden powie 'tak' a drugi 'tak'... chyba, że masz super spowiednika ...ale coraz rzadziej jest księży z powołania...a jeżeli nie odpowiada Ci taka forma...to spróbuj spowiedzi Powszechnej...to powinno Ci wystarczyć... i swojej miłości do faceta nie traktuj po prostu jako grzech... jeżeli chodzi o biologię wink wykracza to trochę poza sferę biologii...ale homoseksualizm był od zawsze...tylko o tym wcześniej tak nie mówiono... wink to istnieje. To nie jest ŻADNE ZABURZENIE ANI ZBOCZENIE. Jest ok. ! wink Bądź sobą i bądź szczęśliwy ! Nie zważaj na docinki ludzi na ten temat smile...księża też nie mają pojęcia o wielu sprawach...nie traktuj ich jako wyrocznię... BÓG CIĘ KOCHA I AKCEPTUJE, I PO TO CI PODAROWAŁ TO UCZUCIE. NIE JESTEŚ 'INNY'. Jesteś taki sam jak inni. Pozdrawiam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka