Dodaj do ulubionych

Początek końca histerii

06.04.05, 09:04
Dziś na onecie wśród wiadomości na stronie głównej, znalazłem DWIE wiadomości NIE O PAPIEŻU. Jedna o śmierci księcia Monako, druga o jakimś głupim meczu piłkasrksim. Czy to początek końca histerii?
Obserwuj wątek
    • kathy83 Re: Początek końca histerii 06.04.05, 09:08
      Jeszcze rok poczekajmy wink
    • pereop Re: Początek końca histerii 06.04.05, 09:21
      mam wrażenie że sam na tym forum wpadłeś w histerię wink) i to o wiele większą niż
      wierzący wink
      • dupekzoledny Re: Początek końca histerii 06.04.05, 09:30
        jest jeszcze trochę piniążków do zarobienia.
        jest okazja do błyśnięcia poetycznym żalem- licytacja na piękno przeżywania
        żałoby.
        kościołek ma ostatnią szansę na wyszarpanie od podatników paru grosików. będą
        to przedłużac do oporu.
        • gosc_jak_osc Re: Początek końca histerii 06.04.05, 09:35
          dupekzoledny napisał:

> jest jeszcze trochę piniążków do zarobienia.
          > jest okazja do błyśnięcia poetycznym żalem- licytacja na piękno przeżywania
          > żałoby.
          > kościołek ma ostatnią szansę na wyszarpanie od podatników paru grosików. będą
          > to przedłużac do oporu.

jakich pieniążków od jakich podatników - coś ci się chyba miesza w głowce
        • pereop Re: Początek końca histerii 06.04.05, 09:35
          stary o czym ty piszesz? chyba wpadłeś w histerie wink
          • dupekzoledny Re: Początek końca histerii 06.04.05, 09:40
            np.ostatnia szansa na zbudowanie św.opatrzności czy jakoś tak.
            • pereop Re: Początek końca histerii 06.04.05, 09:43
              kościół sobie poradzi - nie martw się wink)

nie doceniasz ich smile
            • gosc_jak_osc Re: Początek końca histerii 06.04.05, 09:47
              no od Ciebie nic nie weźmie, a jeszcze państwo - świeckie wbrew waszym opiniom
              zarobi
    • red_one Re: Początek końca histerii 06.04.05, 09:50
      nowa histeria :o) to analizowanie "13". i szukanie nowych gdzie sie da.

buuuuu... podajcie jakis dobry link do poczytania.
      • dupekzoledny Re: Początek końca histerii 06.04.05, 09:54
        w to że kościolek sobie poradzi-nie wątpię. ale po co buodwać za swoje
        jak ,mogą to zrobić podatnicy.analogicznie-po co płącic katechetom-jk moga top
        zrobić podatnicy.
    • ant777 Re: Początek końca histerii 06.04.05, 09:56
      Dotychczas pewnie żadna wiadomość nie mogła się równać tej o śmierci papieża.
      Teraz, widocznie z braku tematów o papieżu, nieśmiało będą wpuszczane jakieś
      newsy. Podejrzewam że za miesiąc wszystko wróci do normalności. W portalach do
      JPII zostanie jakiś link, kibice zaczną się bić, politycy kraść, złodzieje
      dobrowolnie oddzacą co ukradli.. ee przesadziłem.
      Ale za rok będzie pierwsza rocznica śmierci więc znów będzie spory ruch w
      temacie.

Własnie wyczytałem w lokalnej prasie, że sankturaium w Rokitnie w woj. lubuskim
      posiada jakieś szaty JPII. Jeśli zostanie a zostanie uznany świętym, to szaty
      staną sie relikwiami.
    • murowany Re: Początek końca histerii 06.04.05, 15:53
      na stronie glownej gazety.pl sa juz nawet odnosniki do notek prasowych o artykulach swiatowych gazet w tonie krytykujacym JP2 - ale po tym co wyborcza wyprawia to juz watpi czy kiedykolwiek wroci do korzeni pluralizmu i laickosci.
      • watanabe.miharu wyborcza 06.04.05, 16:03
        murowany napisał:

> ale po tym co wyborcza wyprawi
        > a to juz watpi czy kiedykolwiek wroci do korzeni pluralizmu i laickosci.

Ja tak samo wątpię w to. Wyborcza ostatnio coraz więcej czasu spędzała na
        kolanach przed krzyżem, a kiedyś potrafili pisać obiektywnie, a i skrytykować kk
        się ośmielali. Od jakiegoś czasu nawrócili się czy jak? A śmierć papieża to już
        u nich apogeum uwielbienia... uncertain
        A tak lubiłam tę gazetę...

Co do histerii w mediach - zagraniczne już od dawna dały sobie spokój z tematem
        i wróciły do normalności. Tylko u nas jeszcze się tłucze jedno i to samo, choc
        już widac pierwsze oznaki znudzenia tematem wśród ludzi.
        • murowany Re: wyborcza 06.04.05, 16:11

> Ja tak samo wątpię w to. Wyborcza ostatnio coraz więcej czasu spędzała na
          > kolanach przed krzyżem, a kiedyś potrafili pisać obiektywnie, a i skrytykować

Bardzo cenilem wyborcza za drazenie tematów niewygodnych dla kk, np. molestowania dzieci przez ksiedza w Tylawie na Podkarpaciu. Ale te czasy juz sie skonczyly. Nie chodzi mi tu o pisanie o tych niewygodnych kwestiach tylko po to aby komus "dokopac" dla przyjemnosci ale dla realizowania postulatow praw czlowieka, rownosci i wolnosci slowa.
          • watanabe.miharu Re: wyborcza 06.04.05, 16:17
            murowany napisał:

> Nie chodzi mi tu o pisanie o tych niewygodnych kwestiach tylko po to aby kom
            > us "dokopac" dla przyjemnosci ale dla realizowania postulatow praw czlowieka, r
            > ownosci i wolnosci slowa.

Tak, trzeba im przyznać, że nigdyś nie bali się poruszać niewygodnych dla kleru
            tematów, zachowując przy tym powściągliwość i pisząc bez agresji, rzeczowo i
            odważnie. Teraz otwieram Wyborczą - calutka już nawet nie o "papieżu" ale o
            "ojcu świętym". Wszystkie artykuły pisane na kolanach.. Do tego dodatek
            specjalny o papieżu, na drugi dzień podobnie, ale poczekam, może jak się to
            wszystko uspokoi, Wyborcza przeżuje te zachwyty nad papieżem i powoli zaczną
            pisac bardziej obiektywnie. Jakiś krytyczny artykulik o p.Wojtyle by się
            przydał, dla równowagi - przecież to tylko głownie u nas był on tak wielbiony.
            Dla Zachodu jest kontrowersyjną postacią, warto byłoby to uświadomić polskim
            katolikom. To zadanie dla Gazety.
    • 0golone_jajka Nawet w Gazecie jest lepiej 07.04.05, 09:35
      Dziś, wyobraźcie sobie, na głównej stronie Gazety, widać już odnośniki do około 10 artykułów NIE O PAPIEŻU! To cud! I to nawet jest tam artykuł nt łowców skór. Nie wiem czy to licuje z żałobą?!!
      • watanabe.miharu Re: Nawet w Gazecie jest lepiej 07.04.05, 21:32
        Fakt, a na końcu gazety jest nawet relacja z meczu. Niesamowite smile
        • dupekzoledny Re: Nawet w Gazecie jest lepiej 07.04.05, 21:39
          nie ma michnika to nzszy harcują.cy on jako tako trzymał?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka