0golone_jajka 06.04.05, 09:04 Dziś na onecie wśród wiadomości na stronie głównej, znalazłem DWIE wiadomości NIE O PAPIEŻU. Jedna o śmierci księcia Monako, druga o jakimś głupim meczu piłkasrksim. Czy to początek końca histerii? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pereop Re: Początek końca histerii 06.04.05, 09:21 mam wrażenie że sam na tym forum wpadłeś w histerię ) i to o wiele większą niż wierzący Odpowiedz Link
dupekzoledny Re: Początek końca histerii 06.04.05, 09:30 jest jeszcze trochę piniążków do zarobienia. jest okazja do błyśnięcia poetycznym żalem- licytacja na piękno przeżywania żałoby. kościołek ma ostatnią szansę na wyszarpanie od podatników paru grosików. będą to przedłużac do oporu. Odpowiedz Link
gosc_jak_osc Re: Początek końca histerii 06.04.05, 09:35 dupekzoledny napisał: > jest jeszcze trochę piniążków do zarobienia. > jest okazja do błyśnięcia poetycznym żalem- licytacja na piękno przeżywania > żałoby. > kościołek ma ostatnią szansę na wyszarpanie od podatników paru grosików. będą > to przedłużac do oporu. jakich pieniążków od jakich podatników - coś ci się chyba miesza w głowce Odpowiedz Link
pereop Re: Początek końca histerii 06.04.05, 09:35 stary o czym ty piszesz? chyba wpadłeś w histerie Odpowiedz Link
dupekzoledny Re: Początek końca histerii 06.04.05, 09:40 np.ostatnia szansa na zbudowanie św.opatrzności czy jakoś tak. Odpowiedz Link
pereop Re: Początek końca histerii 06.04.05, 09:43 kościół sobie poradzi - nie martw się ) nie doceniasz ich Odpowiedz Link
gosc_jak_osc Re: Początek końca histerii 06.04.05, 09:47 no od Ciebie nic nie weźmie, a jeszcze państwo - świeckie wbrew waszym opiniom zarobi Odpowiedz Link
red_one Re: Początek końca histerii 06.04.05, 09:50 nowa histeria :o) to analizowanie "13". i szukanie nowych gdzie sie da. buuuuu... podajcie jakis dobry link do poczytania. Odpowiedz Link
dupekzoledny Re: Początek końca histerii 06.04.05, 09:54 w to że kościolek sobie poradzi-nie wątpię. ale po co buodwać za swoje jak ,mogą to zrobić podatnicy.analogicznie-po co płącic katechetom-jk moga top zrobić podatnicy. Odpowiedz Link
ant777 Re: Początek końca histerii 06.04.05, 09:56 Dotychczas pewnie żadna wiadomość nie mogła się równać tej o śmierci papieża. Teraz, widocznie z braku tematów o papieżu, nieśmiało będą wpuszczane jakieś newsy. Podejrzewam że za miesiąc wszystko wróci do normalności. W portalach do JPII zostanie jakiś link, kibice zaczną się bić, politycy kraść, złodzieje dobrowolnie oddzacą co ukradli.. ee przesadziłem. Ale za rok będzie pierwsza rocznica śmierci więc znów będzie spory ruch w temacie. Własnie wyczytałem w lokalnej prasie, że sankturaium w Rokitnie w woj. lubuskim posiada jakieś szaty JPII. Jeśli zostanie a zostanie uznany świętym, to szaty staną sie relikwiami. Odpowiedz Link
murowany Re: Początek końca histerii 06.04.05, 15:53 na stronie glownej gazety.pl sa juz nawet odnosniki do notek prasowych o artykulach swiatowych gazet w tonie krytykujacym JP2 - ale po tym co wyborcza wyprawia to juz watpi czy kiedykolwiek wroci do korzeni pluralizmu i laickosci. Odpowiedz Link
watanabe.miharu wyborcza 06.04.05, 16:03 murowany napisał: > ale po tym co wyborcza wyprawi > a to juz watpi czy kiedykolwiek wroci do korzeni pluralizmu i laickosci. Ja tak samo wątpię w to. Wyborcza ostatnio coraz więcej czasu spędzała na kolanach przed krzyżem, a kiedyś potrafili pisać obiektywnie, a i skrytykować kk się ośmielali. Od jakiegoś czasu nawrócili się czy jak? A śmierć papieża to już u nich apogeum uwielbienia... A tak lubiłam tę gazetę... Co do histerii w mediach - zagraniczne już od dawna dały sobie spokój z tematem i wróciły do normalności. Tylko u nas jeszcze się tłucze jedno i to samo, choc już widac pierwsze oznaki znudzenia tematem wśród ludzi. Odpowiedz Link
murowany Re: wyborcza 06.04.05, 16:11 > Ja tak samo wątpię w to. Wyborcza ostatnio coraz więcej czasu spędzała na > kolanach przed krzyżem, a kiedyś potrafili pisać obiektywnie, a i skrytykować Bardzo cenilem wyborcza za drazenie tematów niewygodnych dla kk, np. molestowania dzieci przez ksiedza w Tylawie na Podkarpaciu. Ale te czasy juz sie skonczyly. Nie chodzi mi tu o pisanie o tych niewygodnych kwestiach tylko po to aby komus "dokopac" dla przyjemnosci ale dla realizowania postulatow praw czlowieka, rownosci i wolnosci slowa. Odpowiedz Link
watanabe.miharu Re: wyborcza 06.04.05, 16:17 murowany napisał: > Nie chodzi mi tu o pisanie o tych niewygodnych kwestiach tylko po to aby kom > us "dokopac" dla przyjemnosci ale dla realizowania postulatow praw czlowieka, r > ownosci i wolnosci slowa. Tak, trzeba im przyznać, że nigdyś nie bali się poruszać niewygodnych dla kleru tematów, zachowując przy tym powściągliwość i pisząc bez agresji, rzeczowo i odważnie. Teraz otwieram Wyborczą - calutka już nawet nie o "papieżu" ale o "ojcu świętym". Wszystkie artykuły pisane na kolanach.. Do tego dodatek specjalny o papieżu, na drugi dzień podobnie, ale poczekam, może jak się to wszystko uspokoi, Wyborcza przeżuje te zachwyty nad papieżem i powoli zaczną pisac bardziej obiektywnie. Jakiś krytyczny artykulik o p.Wojtyle by się przydał, dla równowagi - przecież to tylko głownie u nas był on tak wielbiony. Dla Zachodu jest kontrowersyjną postacią, warto byłoby to uświadomić polskim katolikom. To zadanie dla Gazety. Odpowiedz Link
0golone_jajka Nawet w Gazecie jest lepiej 07.04.05, 09:35 Dziś, wyobraźcie sobie, na głównej stronie Gazety, widać już odnośniki do około 10 artykułów NIE O PAPIEŻU! To cud! I to nawet jest tam artykuł nt łowców skór. Nie wiem czy to licuje z żałobą?!! Odpowiedz Link
watanabe.miharu Re: Nawet w Gazecie jest lepiej 07.04.05, 21:32 Fakt, a na końcu gazety jest nawet relacja z meczu. Niesamowite Odpowiedz Link
dupekzoledny Re: Nawet w Gazecie jest lepiej 07.04.05, 21:39 nie ma michnika to nzszy harcują.cy on jako tako trzymał? Odpowiedz Link