Gość: gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.10, 11:14 był ktoś?? ja się wybieram w październiku na początku i zastanawiam się czy warto?? proszę o opinie i z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asia Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: 212.106.19.* 09.02.10, 13:54 miałam przyjemność być w tym hotelu w październiku roku ubiegłego i była to prawdziwa przyjemność. hotel jest bardzo zadbany, przylegający do plaży, jedzenie bardzo smaczne, ciekawe animacje dla dzieci jak i dla dorosłych. gdybym miała jechać ponownie do Hammametu to bez wachania wybrałabym ten hotel ponownie bo jest godny polecenia. polecam poogladac zdjecia i poczytać opinie o hotelu na stronie www.holidaycheck.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.10, 14:28 Dziękuję Ci bardzo. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
flamenca Re: hotel Paradis Palace z Itaką 10.02.10, 20:39 Ja właśnie rozważam wybranie się tam ale w ostatnim tygodniu marca. Waham się, bo nie wiem jakich temperatur mogę się spodziewać, a chciałabym tak powyżej dwudziestu :-) Mam pytanie: czy polecałabyś pobyt w tym hotelu małżeństwu z rocznym dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzia Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: 212.244.241.* 12.02.10, 08:32 Byłam w tym hotelu w lutym. Hotel, jak najbardziej dla małżeństw z dziećmi. W lutym pogoda była w dzień nawet 20-24C. Wróciłam opalona !! Więc w końcem marca będzie jeszcze cieplej. Ale noc bardzo zimne. Ja bardzo polecam ten hotel. Miła obsługa, miła atmosfera, czysto i spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: 212.106.19.* 12.02.10, 12:38 Dzieci jeszcze nie posiadam, więc nie zwracałam większej uwagi na atrakcje dla dzieci, ale hotel jest bardzo przestronny więc myślę, że każdy coś dla siebie tam znajdzie, jest plac zabaw i coś w stylu przedszkola dla dzieci, w którym animatorzy bawią się z dziećmi, choć roczne dziecko jest chyba zbyt małe aby z tego korzystać. W trakcie mojego pobytu było trochę dzieci i jak najbardziej wyglądały na zadowolone, nie wiem jak wygląda w marcu opieka animatorów ale w październiku dzieci biegały z uśmiechem od ucha do ucha za animatorami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_f Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: 94.75.121.* 26.02.10, 17:47 A jak okolica tego hotelu? Czy jest gdzie połazić? Czy tylko wchodzą w grę dalsze wycieczki lub stacjonarnie na miejscu. I pytanie najważniejsze.. czy jest w pobliżu sklep tak zaopatrzony że można kupić pieluchy dla dziecka? Planuję urlop w czerwcu i biorę ten hotel pod uwagę. Z góry dziękuję za odpowiedź. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzia Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 22:12 Niestety, ale hotel Paradis Palace jest trochę na tzw "odludziu". Zero konkretnych sklepów w pobliżu . Jest dwa, trzy stragany - budki z ...pamiątkami tunezyjskimi i dwa klubo-barowo-lokale. I to trzeba trochę sie nachodzić ! . I zostaje jedynie każdodzienny wyjazd do centrum Hammamt. Taxi ( ja tak płaciłam) z hotelu PP 6-8 DT. I w centralnym Hammamet już są sklepy,gdzie można ( chyba?) kupić pieluchy! Ten hotel jest super i cisza i spokój dookoła. Ale już z sprawami , zakupami itp to trzeba jechać do głównego centrum. Do hotelowej dzielnicy Hammamet- Yasmine też jest jazda taxi. Ale w Yasmine też nie narobisz zakupów, bo to bardziej nadmorski kurort z cenami , jak u nas np na Krupówkach z Zakopanem !!! Miałam tam okazję w jednej z restauracji jeść zupę z świeżych pomidorów za bagatela 45 DT za maleńką miseczkę. Ale, jak szaleć to szaleć ha ha ha . Pozdrawiam i chętnie odp na każde pytanie , oczywiście w miarę możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_f Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: 94.75.121.* 28.02.10, 22:50 Dziękuję bardzo za informację. Jeszcze przy okazji :) ... jak w kwestii placu zabaw na terenie hotelu? W opisie TUI jest napisane, że jest - w opisie ITAKI nic nie ma na ten temat. Rozmawiając z biurem obsługi klienta, powiedzieli, że skoro nie ma w katalogu informacji to znaczy że nie ma :) Jak jest naprawdę? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzia Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 19:47 Powiem szczerze,że osobiście nie widziałam placu zabaw dla dzieci. Ale może dlatego,że byłam w okresie, gdzie jest mało turystów i poprostu w tym czasie takowy plac nie funkcjonuje. Byc może w sezonie turystycznym jest, ale w lutym nie było. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: 212.106.17.* 02.03.10, 12:43 z tego co pamiętam to jest plac zabaw przy drodze dojazdowej od bramy głównej do głównego wejścia do hotelu, ale nie wiem jaki poziom prezentuje bo nie korzystałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_f Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: 94.75.121.* 02.03.10, 12:51 Wielkie dzięki :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kalina51 Re: hotel Paradis Palace z Itaką 18.03.10, 13:54 Plac zabaw jest, niestety taki sobie. Nie jest to jednak żaden problem, bo w hotelu dużo się dzieje i dzieci z pewnością będą świetnie się bawić:). Byłam w tym hotelu w czerwcu zeszłego roku z TUI. Polecam - hotel bardzo przyjemny, przepiękna duża plaża i czyste, lazurowe morze:)). Idealne miejsce na wakacje z dziećmi:)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyteg Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: 193.108.194.* 09.03.10, 10:32 > trochę sie nachodzić ! . I zostaje jedynie każdodzienny wyjazd do > centrum Hammamt. Taxi ( ja tak płaciłam) z hotelu PP 6-8 DT. Etam, mozna pojechac autobusem 115 za 1DT na poludnie do Hammametu Sud (dla turystow) lub w przeciwna strone do Hammametu Polnocnego - tego z Medyna. Tu jest rozklad jazdy z przystanku Bir Loubita - czyli 2 przystanki od Hammametu Sud i49.tinypic.com/2emea7q.jpg > Yasmine też nie narobisz zakupów, bo to bardziej nadmorski kurort Trzeba poszukac - bylismy w fajnych knajpkach oraz nieopodal ronda przy przystani znajduje sklep spozywczy - taki jak u nas Biedronki, co mozna zakupic nawet alkohol :-) Warto pozwiedzac sklepy z podrobami, tam nie ma czegos takiego jak prawa autorskie dla Adisada, Pumy, Nike i "markowych" zegarkow czy perfum :-) Ogolnie, polecam troche spacerow, a mile zaskoczenia beda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzia Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: 212.244.241.* 12.03.10, 14:52 voyteg- ale Ty chyba nie byłeś tam w lutym. Bo w lutym wiekszość sklepików, knajpek itp jest nieczynne. Co nie zmienia fakty,że jest tam świetnie zwłaszcza w lutym, bo jest spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marina Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: *.polkomtel.com.pl 12.03.10, 12:31 A czy możesz napisać jakie atrakcje są w hotelu w lutym (chcę lecieć w marcu). Czy są jakieś animacje dzienne i wieczorne, czy jest jakaś dyskoteka w hotelu? Jakie ciuchy na wieczór zabrać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzia Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: 212.244.241.* 12.03.10, 14:54 W lutym nie ma żadnych animacji. W barze hotelowym jest chłopka od muzyki i bywało ,że pary tańczyły. W sąsiednich hotelach była dyskoteka, ale nie byłam. Cichy weź najlepiej....ciepłe, bo w nocy zimni , jak cholera! Odpowiedz Link Zgłoś