Dodaj do ulubionych

hotel Paradis Palace z Itaką

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.10, 11:14
był ktoś?? ja się wybieram w październiku na początku i zastanawiam się czy
warto?? proszę o opinie i z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: asia Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: 212.106.19.* 09.02.10, 13:54
      miałam przyjemność być w tym hotelu w październiku roku ubiegłego i była to prawdziwa przyjemność. hotel jest bardzo zadbany, przylegający do plaży, jedzenie bardzo smaczne, ciekawe animacje dla dzieci jak i dla dorosłych. gdybym miała jechać ponownie do Hammametu to bez wachania wybrałabym ten hotel ponownie bo jest godny polecenia. polecam poogladac zdjecia i poczytać opinie o hotelu na stronie www.holidaycheck.pl
      • Gość: gość Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.10, 14:28
        Dziękuję Ci bardzo. pozdrawiam
      • flamenca Re: hotel Paradis Palace z Itaką 10.02.10, 20:39
        Ja właśnie rozważam wybranie się tam ale w ostatnim tygodniu marca. Waham się,
        bo nie wiem jakich temperatur mogę się spodziewać, a chciałabym tak powyżej
        dwudziestu :-)
        Mam pytanie: czy polecałabyś pobyt w tym hotelu małżeństwu z rocznym dzieckiem?
        • Gość: edzia Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: 212.244.241.* 12.02.10, 08:32
          Byłam w tym hotelu w lutym. Hotel, jak najbardziej dla małżeństw z dziećmi. W
          lutym pogoda była w dzień nawet 20-24C. Wróciłam opalona !! Więc w końcem marca
          będzie jeszcze cieplej. Ale noc bardzo zimne.
          Ja bardzo polecam ten hotel. Miła obsługa, miła atmosfera, czysto i spokojnie.
          • Gość: asia Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: 212.106.19.* 12.02.10, 12:38
            Dzieci jeszcze nie posiadam, więc nie zwracałam większej uwagi na atrakcje dla dzieci, ale hotel jest bardzo przestronny więc myślę, że każdy coś dla siebie tam znajdzie, jest plac zabaw i coś w stylu przedszkola dla dzieci, w którym animatorzy bawią się z dziećmi, choć roczne dziecko jest chyba zbyt małe aby z tego korzystać. W trakcie mojego pobytu było trochę dzieci i jak najbardziej wyglądały na zadowolone, nie wiem jak wygląda w marcu opieka animatorów ale w październiku dzieci biegały z uśmiechem od ucha do ucha za animatorami.
            • Gość: monika_f Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: 94.75.121.* 26.02.10, 17:47
              A jak okolica tego hotelu? Czy jest gdzie połazić? Czy tylko wchodzą w grę dalsze wycieczki lub stacjonarnie na miejscu. I pytanie najważniejsze.. czy jest w pobliżu sklep tak zaopatrzony że można kupić pieluchy dla dziecka? Planuję urlop w czerwcu i biorę ten hotel pod uwagę. Z góry dziękuję za odpowiedź. Monika
              • Gość: edzia Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 22:12
                Niestety, ale hotel Paradis Palace jest trochę na tzw "odludziu".
                Zero konkretnych sklepów w pobliżu . Jest dwa, trzy stragany - budki
                z ...pamiątkami tunezyjskimi i dwa klubo-barowo-lokale. I to trzeba
                trochę sie nachodzić ! . I zostaje jedynie każdodzienny wyjazd do
                centrum Hammamt. Taxi ( ja tak płaciłam) z hotelu PP 6-8 DT. I w
                centralnym Hammamet już są sklepy,gdzie można ( chyba?) kupić
                pieluchy! Ten hotel jest super i cisza i spokój dookoła. Ale już z
                sprawami , zakupami itp to trzeba jechać do głównego centrum. Do
                hotelowej dzielnicy Hammamet- Yasmine też jest jazda taxi. Ale w
                Yasmine też nie narobisz zakupów, bo to bardziej nadmorski kurort z
                cenami , jak u nas np na Krupówkach z Zakopanem !!! Miałam tam
                okazję w jednej z restauracji jeść zupę z świeżych pomidorów za
                bagatela 45 DT za maleńką miseczkę. Ale, jak szaleć to szaleć ha ha
                ha . Pozdrawiam i chętnie odp na każde pytanie , oczywiście w miarę
                możliwości.
                • Gość: monika_f Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: 94.75.121.* 28.02.10, 22:50
                  Dziękuję bardzo za informację. Jeszcze przy okazji :) ... jak w kwestii placu zabaw na terenie hotelu? W opisie TUI jest napisane, że jest - w opisie ITAKI nic nie ma na ten temat. Rozmawiając z biurem obsługi klienta, powiedzieli, że skoro nie ma w katalogu informacji to znaczy że nie ma :) Jak jest naprawdę? :)
                  • Gość: edzia Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 19:47
                    Powiem szczerze,że osobiście nie widziałam placu zabaw dla dzieci.
                    Ale może dlatego,że byłam w okresie, gdzie jest mało turystów i
                    poprostu w tym czasie takowy plac nie funkcjonuje. Byc może w
                    sezonie turystycznym jest, ale w lutym nie było.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: asia Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: 212.106.17.* 02.03.10, 12:43
                      z tego co pamiętam to jest plac zabaw przy drodze dojazdowej od bramy głównej do głównego wejścia do hotelu, ale nie wiem jaki poziom prezentuje bo nie korzystałam.
                      • Gość: monika_f Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: 94.75.121.* 02.03.10, 12:51
                        Wielkie dzięki :) pozdrawiam
                  • kalina51 Re: hotel Paradis Palace z Itaką 18.03.10, 13:54
                    Plac zabaw jest, niestety taki sobie. Nie jest to jednak żaden
                    problem, bo w hotelu dużo się dzieje i dzieci z pewnością będą
                    świetnie się bawić:). Byłam w tym hotelu w czerwcu zeszłego roku z
                    TUI. Polecam - hotel bardzo przyjemny, przepiękna duża plaża i
                    czyste, lazurowe morze:)). Idealne miejsce na wakacje z dziećmi:)).
                • Gość: voyteg Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: 193.108.194.* 09.03.10, 10:32
                  > trochę sie nachodzić ! . I zostaje jedynie każdodzienny wyjazd do
                  > centrum Hammamt. Taxi ( ja tak płaciłam) z hotelu PP 6-8 DT.

Etam, mozna pojechac autobusem 115 za 1DT na poludnie do Hammametu Sud (dla turystow) lub w przeciwna strone do Hammametu Polnocnego - tego z Medyna.
                  Tu jest rozklad jazdy z przystanku Bir Loubita - czyli 2 przystanki od Hammametu Sud
                  i49.tinypic.com/2emea7q.jpg

> Yasmine też nie narobisz zakupów, bo to bardziej nadmorski kurort

Trzeba poszukac - bylismy w fajnych knajpkach oraz nieopodal ronda przy przystani znajduje sklep spozywczy - taki jak u nas Biedronki, co mozna zakupic nawet alkohol :-)

Warto pozwiedzac sklepy z podrobami, tam nie ma czegos takiego jak prawa autorskie dla Adisada, Pumy, Nike i "markowych" zegarkow czy perfum :-) Ogolnie, polecam troche spacerow, a mile zaskoczenia beda!
                  • Gość: edzia Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: 212.244.241.* 12.03.10, 14:52
                    voyteg- ale Ty chyba nie byłeś tam w lutym. Bo w lutym wiekszość sklepików,
                    knajpek itp jest nieczynne. Co nie zmienia fakty,że jest tam świetnie zwłaszcza
                    w lutym, bo jest spokojnie.
          • Gość: Marina Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: *.polkomtel.com.pl 12.03.10, 12:31
            A czy możesz napisać jakie atrakcje są w hotelu w lutym (chcę lecieć
            w marcu). Czy są jakieś animacje dzienne i wieczorne, czy jest jakaś
            dyskoteka w hotelu? Jakie ciuchy na wieczór zabrać?
            • Gość: edzia Re: hotel Paradis Palace z Itaką IP: 212.244.241.* 12.03.10, 14:54
              W lutym nie ma żadnych animacji. W barze hotelowym jest chłopka od muzyki i
              bywało ,że pary tańczyły. W sąsiednich hotelach była dyskoteka, ale nie byłam.
              Cichy weź najlepiej....ciepłe, bo w nocy zimni , jak cholera!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka