Dodaj do ulubionych

Djerba Explore Parc - zwiedzanie

IP: *.4web.pl 27.07.14, 22:41
Nie mogę nigdzie znaleźć inf. ile czasu trzeba zarezerwować na zobaczenie wszystkiego w parku. Czy to jest wyprawa całodniowa? Na stronie sam park nie wygląda na bardzo duży. Proszę o podpowiedź ile czasu mamy przeznaczyć? dzx
Obserwuj wątek
    • olin1980 Re: Djerba Explore Parc - zwiedzanie 28.07.14, 16:30
      2 godziny powinny wystarczyć, chyba, że lubisz dokładnie oglądać każdy dzbanek czy miskę. Krokodyle najlepiej odwiedzić w środę, piątek lub niedzielę, o 16-tej jest karmienie.
      • Gość: Ola dzięki n/t IP: *.4web.pl 28.07.14, 21:03
      • toya666 Re: Djerba Explore Parc - zwiedzanie 04.08.14, 00:23
        Olin, czy są to godziny karmień w tym roku? Na stronie Parku nie ma dokładnej informacji, a znalazłam w necie opinię (z 2012 roku) o innych dniach i godz. karmień.

Czy ktoś może to potwierdzić? Będę wdzięczna :)
        • olin1980 Re: Djerba Explore Parc - zwiedzanie 04.08.14, 15:48
          Mam zdjęcie tablicy w parku zrobione w czerwcu 2014, i są tam napisane w.w. dni tygodnia, co do godziny to my byliśmy na 16-tą i o tej było karmienie, znajomi byli tydzień wcześniej na 17-tą(wyczytali w necie) i ochrona powiedziała im ,że po "ptakach" -było na 16-tą.Możliwe, że w miesiącach letnich jest jeszcze inaczej, najlepiej zapytać w recepcji hotelu lub guest relations-powinni mieć takie info.
          • toya666 Re: Djerba Explore Parc - zwiedzanie 04.08.14, 19:25
            Dziękuję!
    • wieczna.optymistka Re: Djerba Explore Parc - zwiedzanie 06.08.14, 21:54
      To ja Ola - założycielka tego wątku. A zatem - byłam w Parcu w ostatnią niedzielę. Karmienie było o 17.00 czasu tunezyjskiego. Wyjechaliśmy w hotelu taksówką o 14.30, dojazd zajął jakieś 10 minut. Zobaczyliśmy wystawę w budynku, a następnie zewnętrzny "skansen" i do karmienia zostało nam 1godz. 20 minut. Oczywiście to wszystko zależy jak dokładnie ogląda się te ekspozycje stałe. My je w zasadzie tylko przelecieliśmy. W budynku było ok., ale na zewnątrz upał nam dopiekł - dosłownie, ktoś mówił, że jest 46 stopni. Karmienie najlepiej ogląda się z zacienionego dachem "tarasu", albo z alejki, kierując się na prawo od wejścia. Nie stawajcie na mostkach, które biegną przez sam środek - to jest w zasadzie najdalszy punkt. Tam spaceruje ochrona i można zapytać, gdzie stanąć najlepiej. My tak zrobiliśmy, facet dokładnie pokazał, gdzie stanąć i skąd rzucają kurczaki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka