Dodaj do ulubionych

uwaga!! rezydent maher z eximu!!!

18.08.06, 17:39
rezyduje m.in w hotelu marabout. Nie ufajcie mu. nas oszukal. Obiecal przeniesc do hotelu w ktorym mielismy zostac do konca pobytu a w miedzyczasie zmienil zdanie i podarl umowe, ktora sam nam zaproponowal i sam ja napisal. Facet jest bezczelny, bezkompromisowy. Wszyscy maja go dosc...oszukuje nie tylko turystow ale tez wlascicieli hoteli
Obserwuj wątek
    • Gość: Sas Re: do zbig79 IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 18.08.06, 18:04
      Nie mozna generalizować . W czasie maszego pobytu w El Hana Beach rezydent
      MAHER z Eximu zachowywal sie POPRAWNIE . Wiem ze bezproblemowo zamienial
      pokoje, wzywal lekarza , ktory zjawil sie bardzo szybko , wycieczki za ktore
      zbierał [pieniadze odbywały się i luidzie byli zadowoleni . Co do TARGANIA
      umowy -przecież umową podpisaleś w Polcse z Eximem a nie w Tunezji z
      Maherem.Nie slyszalem też o WYKRĘCANIU tunezyjczyka przaz tunezyjczyka . Sas
      • zbig79 Re: do zbig79 18.08.06, 18:37
        Jasne, ja nie generalizuje, ale pisze o swoich przezyciach, bo inni mnie nie interesują...
        Nie byłoby problemu, gdybym mieszkał przez dwa tygodnie w hotelu blibane. Jechalem do tunezji z takim nastawieniem i tego oczekiwalem. Tymczasem zaraz na poczatku przekwaterowano nas do hotelu marabout a po czterech dniach mielismy wrocic do blibene.
        No i rzeczywiscie po czterech dniach przyjechala po nas Pani Karolina Tchorzewska (rezydentka eximu). Spóźnila sie ponad godzine (my kwitnelismy na recepcji), ale nie przeprosila, tylko sprawiala wrazenie osoby zblazowanej, wyraznie zmeczonej zyciem(moja opinia)
        w kazdym razie przyjechalismy do blibane i Pani karolina powiedziala ze nie ma pokoi. I kazala czekac bez wyjasnienia. Potem wyszla, ustalala cos przez komorke, a my czekalimsy. Zaproponowala nam przenosiny kolejne na kilka dni do Monastiru. My sie nie zgodzilismy - nie chcielismy kolejnych przenosin. Poza tym wykupilismy hotel w sousse a nie w monastirze. W koncu przyjechal Maher. Od razu zaczal krzyczec, wrzeszczec, straszyc, że jesli nie zgodzimy sie na monastir to nie bedziemy miec dachu nad glowa. A my zastraszyc sie nie dalismy. W koncu Maher przedstawil nam umowe. Podpisal sie i obiecal ze naszym ostatecznym hotelem jest Palm Marina i tam zostajemy do konca.
        Zgodzilismy sie (mielismy dosc przepakowan). Po czym po 2 dniach poinformowal ze te umowe mozemy sobie w dupe wsadzic (jego cytat jakze kulturalny). My sie spzreczalismy z nim, uwazalismy ze umowy nalezy resapektowac. Tymczasem on ostrzegal, ze jesli bedziemy sue sprzeczac to on sie jeszcze bardziej zemsci. I dopial swego. Zamiast w dwojce mieszkalismy potem w pokoju czteroosbowym z obcymi ludzmi.
        Jasne, zgadza sie podpisalem umowe w Polsce z Eximem, ale skoro maher jest z eximu, no to chyba mialem prawo mu zaufac, poza tym to on reprezentowal biuro w tunezji.
        Niedlugo przedstawie jego zdjecie na forum no i z grupa znajomnych robimy wszystko aby zwolnili go z pracy...W kazdym razie pozew do sadu zostal zlozony
        • Gość: Sas Re: do zbig79 IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 18.08.06, 19:08
          Twój post jest TROSZKĘ chaotyczny. Dlaczego RZUCALI wami z hotelu do hotelu. W
          moim odczuciu Bilbane nie umywa sie do Marabouta. Ale jezeli stala Ci sie
          krzywda to ścigaj Exim - do ostatniej kropli krwi . Osobiscie nic nie mam do
          Eximu. Pozdrawiam Sas
          • Gość: zbig79 Re: do zbig79 IP: *.wro.vectranet.pl 18.08.06, 19:44
            Przenosili nas bo chcac zarobic na turystach nie zwracaja uwagi na to czy maja ich gdzie ulokowac. My faktycznie dobrze trafilismy z tymi hotelami, ale inna sprawa,że byliśmy tam 2 tygodnie, nasi znajomi tylko tydzień, i z całego wyjazdu mieli 2 dni na odpoczynek, reszte czasu spędzili zwiedzajac recepcje hotelowe.Wykupując w Polsce wycieczkę celowo wybralismy opcje stacjonarna, bez zwiedzania, gdybysmy chcieli inaczej spędzać wakacje to sami byśmy o tym decydowali, a tak , zapłaciliśmy, chcielismy odpocząć a Exim zafundował nam tydzień nieprzyjemności i stresu.Cos mi sie zdaje,że bronisz tak Eximu bo sam w nim pracujesz....
            • Gość: Sas Re: do zbig79 IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 18.08.06, 19:55
              Nie pracuję , nie bronię - przeczytaj dokladnie moj post / Do ostatniej krpoli
              krwi / . Mimo wszystko Twoje wypowiedzi nadal NIE TRZYMAJĄ SIE KUPY. Pozdrawiam
              Sas
        • Gość: Sas Re: do zbig79 IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 18.08.06, 19:11
          Czekam na zdjecie - zobaczymy czy mówimy o tym samym MAHERZE . Sas
    • Gość: mała Re: uwaga!! rezydent maher z eximu!!! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.06, 19:37
      Jeśli masz uzasadnione pretensje, szybko zgłoś to w stosownym do zamieszkania
      (i wykupienia wczasów) urzędzie marszałkowskim - Departamencie Turystyki. Od
      chwili powrotu masz 7 dni. Musisz to zrobić na piśmie. Nawet jeśli kasy nie
      wyrwiesz to zawsze troszkę facetowi nabruździsz i może z nieuczciwego
      zrzygnują. Powodzenia. mała
      • Gość: Patrycja Re: uwaga!! rezydent maher z eximu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 22:07
        Spotkalismy się z tym rezydentem , był bardzo niemiły , krzyczał , obrażał ,
        jest miły tylko wtedy gdy chcesz kupić u niego wycieczkę , prostak.
    • Gość: ON Re: uwaga!! rezydent maher z eximu!!! IP: *.netia.com.pl 21.08.06, 22:59
      Trzeba było chu..ja udusić na koniec ;)
    • Gość: Sas Re: zbig79 IP: *.citysat.com.pl / *.net81.citysat.com.pl 21.08.06, 23:08
      Miałeś pokazać zdjęcie MAHERA - czekamy. Sas
      • Gość: mania Re: zbig79 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 12:49
        a ja słyszałam że to taki fajny i pomocny człowiek, może ktoś tu jednak
        przesadza, bo nie sądzę żeby były tak różne opinie o tej samej osobie
    • Gość: BooBoo Re: uwaga!! rezydent maher z eximu!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.08.06, 19:39
      A prawda o maherze jest prosta: Jak sytuacja sprzyja to jest OK, natomiast jak
      zaczynają sie problemy - kręci i oszukuje jak Nikoś Dyzma. Byłem tam w czasie
      szczytu i jedno wiem. TEN FACET ZA NIC MA LUDZI (a dokładniej POLAKÓW).
    • Gość: Sas Re: uwaga!! rezydent maher z eximu!!! IP: *.net81.citysat.com.pl 29.08.06, 20:28
      Miałeś wkleić zdjęcie MAHERA . Do tej pory BIJESZ PIANĘ , a nie dotrzymując
      obietnic / wklejka/ stajesz się NIEWIARYGODNYM. Sas
    • Gość: kolo5 Re: uwaga!! rezydent maher z eximu!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.08.06, 08:25
      Trochę nie fair te wpisy, bo forum jest o rezydencie Eximu a nie o tym czy ktoś
      wkleił zdjęcia, czy nie!
      Znam Arabów, a szczególnie w dzisiejszych czasach - ja bym nie wklejał zdjęcia!

A nawiasem pisząc, kto widział Mahera - ten go pamieta. Ja go zapamietałem jako
      oszusta i już!
    • marta308 Re: uwaga!! rezydent maher z eximu!!! 30.08.06, 10:50
      Sas , ale jestes upierdliwy z tym zdjeciem . Widiocznie autor zmienil zdanie i
      nie chce wkleic zdjecia . Daj mu spokoj .
    • Gość: japa Re: uwaga!! rezydent maher z eximu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 14:22
      Czy to byla oferta last minute z opcja typu "loteria"? Jesli tak, to o co te
      pretensje? Jesli zas normalna katalogowa z okreslonym hotelem to Exim powinien
      beknac w sadzie.
      • Gość: Sas Re: uwaga!! rezydent maher z eximu!!! IP: *.net81.citysat.com.pl 30.08.06, 16:31
        Moze i jestem upierdliwy ale jak w przyslowiu - NIE JEDNEMU PSU BUREK NA
        IMIĘ / a zbig 79 pisal że wklei zdjęcie Jego Zlego MAHERA/ . Maher z Eximu ,
        ktory był rezydentem w czasie mojego podytu był O.K. , wiem tez ,że pomógł
        kilku innym wczasowiczą z MOJEGO turnusu. A moze to była FORTUNKA jak sugeruje
        japa. Sas
      • daro78 Re: uwaga!! rezydent maher z eximu!!! 30.08.06, 16:34
        Niewiarygodny to jesteś ty SAS. Wpisujesz się pod wiele wątków i prawie zawsze
        czegoś się czepiasz. Albo jesteś upierdliwy i zakompleksiony albo po prostu to
        forum cie przerasta.
        • Gość: Sas Re: uwaga!! rezydent maher z eximu!!! IP: *.net81.citysat.com.pl 30.08.06, 16:53
          Prosze pokaz jeden watek w ktorym SIE CZEPIAM - bylem ,widzialem , mieszkalem
          wiec staram się pomóc . Nie wiem co to ma wspolnego z upierdliwoscią i
          kompleksami .Jeżeli ktorys z moich postów pomoże choć jednemu forowiczowi to
          będę w niebo wziety . A Ty daro 78 - pisz o Maherze a nie o Sasie bo jezeli
          czytać poradzisz to temat watku brzmi - UWAGA ,REZYDENT MAHER Z EXIMU /nie
          Sas/. Pozdrawiam Sas
          • daro78 Re: uwaga!! rezydent maher z eximu!!! 30.08.06, 19:29
            >Prosze pokaz jeden watek w ktorym SIE CZEPIAM - bylem ,widzialem , mieszkalem
            > wiec staram się pomóc .
            Uparłeś się tego zdjęcia i w kółko o tym samym piszesz. Twoje posty nic nie
            wnoszą.

Tak jasne byłeś w Tunezji i już jesteś ekspertem, może powinnieneś aplikować na
            ambasadora Polski w Tunisie. W koncu byłeś tam, znasz jeden hotel i rezydenta i
            swiernie radzisz sobie z pisaniem na klawiaturze.
            Co do Mahera też miałem z nim do czynienia i opieram tych wszystkich, którzy
            mają o nim złe zdanie. Gość przebiegły, inteligentny, ale przy tym
            niesamowiccie wredny
            • Gość: Sas Re: do daro78 IP: *.net81.citysat.com.pl 30.08.06, 20:06
              Mój Dobry Maher to mężczyzna ok 35 lat. krępy , ok 170 cm wzrostu , krótko
              ostrzyzony , wlosy czarne ,jensy i czerwona koszulka eximu, komórka
              całodobowa / komuś załatwil lekarza ,jakiejs rodzinie zamieniał
              pokoje ,opieprzył szefa stołówki bo ktoś miał problemy z miejscem, itp ogolnie
              spoko facio,A TWÓJ. W Tunezji byłem i tu i tam , staram sie obiektywanie
              odpowiadć na posty forowiczow albo wogóle nie zabieram glosu . Co do EKSPERTA
              to dzieki ale bardzo mnie przeceniasz . Owszem bylem , ale Tunezje tylko
              liznąlem / malym języczkiem /. I na koniec - a co wnosza Twoje posty prócz
              goryczy niepododał Ci sie Twój Maher PŁACZ do Eximu a nie na forum . Sas
    • Gość: BooBoo Re: uwaga!! rezydent maher z eximu!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.08.06, 20:42
      A ja myślałem, że forum jest po to aby obiektywnie wyrażać swoje poglądy.
      Przecież o tym, że w Tunezji jest super i zawsze możesz liczyć na rezydenta
      możesz zawsze dowiedzieć się z FOLDERU REKLAMOWEGO. Rzeczywistość jest inna.
      Proszę napiszcie coś co może pomóc tym którzy jeszcze w Tunezji nie byli.
      Ja mogę napisać jedno: UWAżAJCIE NA MAHERA i Exim oczywiście.
      • Gość: Sas Re: do BooBoo IP: *.net81.citysat.com.pl 30.08.06, 21:08
        W zasadzie to Maher jest mi obojetny , ale dlaczego mam pisać źle o
        czlowieku , skoro w czasie mojego pobytu ja i inni wczasowicze nie mieli do
        niego zastrzezeń. Co do FOLDERU REKLAMOWEGO to oprócz opisu pieknej Tunezji
        jest też dział poswiecony- JAK SKLADAĆ REKLAMACJE . Straszenie Maherem to na
        siłę szukanie CZARNEGO LUDA i psucie wakacji ludziom , ktorzy jeszcze nie
        wylecieli . Przeciez nikt nikomu nie kaze KOCHAĆ MAHERA ,ALE NIE MOZNA TEŻ
        SKREŚLAĆ CZLOWIEKA NA dzień dobry bo ktoś na forum źle go ocenia.. Powtarzam
        moim i innych wczasowiczów z turnusu zdaniem -Maher jest spoko. Twoje ostatnie
        zdanie UWAŻAJCIE NA WSZYSTKICH I WSZYSTKO sprowadza sie do konkluzji -NAJLEPIEJ
        ZOSTAŃCIE W DOMU. Sas
        • Gość: BooBoo Re: do BooBoo IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.08.06, 21:26
          Sas, ale ty jesteś natrętny. Cały czas chodzi mi o to byś pyskówki odstawił na bok.
          Czy ja Ci każę pisać o nim źle?
          Czy ja użalam się, że nie wiem jak się robi reklamacje?
          Czy ja napisałem "uważajcie na wszystkich i wszystko"?
          i w końcu Czy ja chcę zepsuć ludziom wakacje?
          NIE
          A prawidłowa konkluzja jest, aby przy spotkaniu Mahera nie ufać mu jak w
          folderach, tylko zabezpieczyć swoje sprawy. A wszystko po ta by cieszyć się
          wakacjami, zamiast szarpać się z Arabem.
        • daro78 Re: do SAS 30.08.06, 22:47
          Zgadzam się z Boo Boo, bo naprawdę Sas jesteś niereformowalny. Wiem tylko jedno, że chodzi o tego samego faceta i nie twierdzę, że dla on jest dla wszystkich niemiły i nieżyczliwy, bo tego nie wiem.
          Niemniej już kilka osób wyraziło o nim złe sądy, więc chyba o czymś to świadczy. Tu nie chodzi o to, aby kogoś straszyć i przestrzegać przed czymś, zy przed kimś, bo Tunezja to piękny kraj i nawet taki człowiek jak Maher nie przesłania tego obrazu.
          Natomiast Sas nie nadinterpretuj tego co ludzie piszą, tylko zrozum, że każdy może mieć inne doświadczenia. Dla ciebie jest on obojetny (choć piszesz o nim wyłącznie w superlatywach), a innym (w tym mi) dał się we znaki. Po to jest forum, aby podzielić się takimi spostrzeżeniami.
          Na koniec rada - czytając to weź głęboki oddech, w miarę możliwości uspokój się i nie szukaj drugiego dna...Choć pewnie i tak coś wymyślisz...
          Pozdro:)
          • Gość: Sas Re: do daro78 IP: *.net81.citysat.com.pl 31.08.06, 14:03
            Nie bardzo rozumiem Twoje stwierdzenie że jestem NIEREFORMOWALNY. W watku o
            Maherze - mania tez posiada informacje że z jego strony wszystko bylo O.K.
            Wydaje mi sie ze to TY NADINTPRETUJESZ mój stosunek do Mahera. Ja po prostu
            pisze że ROBIŁ SWOJE - co nalezało do jego obowiazkow .Piszac że jest mi
            obojetny mialem na myśli to , ze rozmawialem z nim moze 3 razy przez 2 tyg. Man
            nadziję ze nie Jesteś z tych ,ktorych życiowe credo brzmi - KTO NIE Z NAMI TEMU
            LULA W LEB. Pozdrawiam Sas. P.S . A moze przeczyta ten watek MAHER i
            ustosunkuje sie do calej sprawy- jestem 100% PEWNY ŻE BYLO drugie dno.
            • Gość: BooBoo Re: do daro78 IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.08.06, 15:24
              Sas, a może Ty jesteś Maher?
              • Gość: Sas Re: do BooBoo IP: *.net81.citysat.com.pl 31.08.06, 16:59
                Taaaak, mamy cie . Rysopis się prawie zgadza tylko że jestem trochę starszy ,
                wlosy blond, nie znam arabskiego i nie znam francuskiego ,myślę ze język polski
                znam lepiej od Mahera , jensy mam, koszulki Eximu -brak, tylko portfel
                podróżny.Ale też jestem spoko facio.Pozdrawiam Sas
                • Gość: Ninka Re: a mial ktos do czynienia z rezydentem Pavlem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 01:08
                  :D....to jest dopeiro koles....cieszylam sie ze ja nie mialam klopotow, w
                  ktorych musialby mi "pomoc", bo jak widzilam jak wiele ososb majacych problemy
                  zdrowotne, lub inne, np z pokojami, lub znieknieciem walizki z recepcji, a pan
                  Pavel nie odbieral tel. lub poprostu spoznial sie sporo czasu i w sumie tylko
                  raz przeprosil za to.. ogolem bilo od niego na odleglosc cwaniactwem i
                  chamstwem, oraz dziwnym zartem typu "jestem fajny"..on jest Polakiem, ale
                  podpisywal sie "Pavel"..ogolem wydawalo sie ze chyba bardiej wolalby byc
                  tunezyjczykiem..:P..wszytko mial raczej gleboko w..odnosil wrazenie takie, jakby
                  byl na wakacjach a nie w pracy...naprawde cieszylam sie ze mnie ososbiscie to
                  nie spotkalo, ale widzac w jaki spsob rozmawia z innymi, lub ze w ogole nie
                  rozmawia, bo nie odbiera tel....denerwowalo to....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka