Dodaj do ulubionych

paszport tunezja

IP: *.warpie.biz 20.03.07, 00:10
witam ;)
w maju wybieram sie od tunezji, mam paszport do lipca - ktos mi powiedzial ze moge miec problem :) bo musze miec "zapas" waznosci paszpotu, prawda to ?

druga sprawa :) lece 3 maja :) z wawy do sousse ;) moze ktos tez leci bo ja jade sam odpoczac wiec dobrze by bylo po drodze juz kogos poznac :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: colin Re: paszport tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 08:44
      Paszport musi być ważny przynajmniej 3 m-ce jeśli trafisz w Tunezji na celnika
      to posiedzisz na lotnisku 2 tyg lepiej wyrób nowy ja czekałem 2 tyg miałem tą
      samą sytuacje co Ty
      • Gość: mateusz Re: paszport tunezja IP: 80.50.84.* 20.03.07, 10:15
        czekales 2 tyg na wyrobienie paszportu ? a co z aktualnym do zniszczenia ?
        • Gość: Pola Re: paszport tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 10:26
          Na paszport czeka się do około 1msc i naturalnie stary się zdaje. Mogą Ci oddać
          go na pamiątke po wcześniejszym pocięciu, które uczyni go nieużytecznym.Ja
          natomiast słyszałam, że wymagany czas ważności paszportu jest dluższy-6msc.
          • Gość: mateusz Re: paszport tunezja IP: 80.50.84.* 20.03.07, 10:29
            ja lece 3 maja wiec powinienem zdazyc ;) dobrze ze sie dowiedzial by bym mial problem ;)

da sie ten temat przycisnac zeby przespieszyc wyrabianie ?:)
            • Gość: Pola Re: paszport tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 10:40
              Teoretycznieteraz nie powinno być tłumów. Jak zwykle wszyscy się rzucą
              wymieniać paszporty przed wakacjami więc myśle, że cała procedura napewno nie
              potrwa cały miesiąc..być może, że dostaniesz nowy po 2tyg.Miesiąc to taki
              maksymalny termin oczekiwania.Czy można tą procedure przyspieszyć? Tak o ile
              się posiada ważny powód tzn pogrzeb bliskiej osoby za granicą itp. Trzeba na
              wszystko posiadać odpowiednie potwierdzające dokumenty. Ciebie to jednak nie
              dotyczy więc radze miło uśmiechnąć się do urzędniczki. U mnie to poskutkowało:)
              I szybko zacząć wszystko załatwiać.Wydaje mi się, że stary paszport zdajesz w
              momencie otrzymania nowego ale to wszystko powiedzą Ci na miejscu w
              urzędzie.Pozdrawiam i powodzenia
              • Gość: mateusz Re: paszport tunezja IP: 80.50.84.* 20.03.07, 11:47
                chodzilo mi raczej o mile usmiechanie sie niz o kombinowanie ;)
                • Gość: Pola Re: paszport tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 12:01
                  Wobec tego próbuj może sie uda:) Zawsze lepiej sprawdzić siłe swego uśmiechu i
                  męskiego uroku na polskiej urzędniczce niż tunezyjskim celniku:))Czym krótszy
                  termin oczekiwania na nowy paszport tym lepiej. Po co masz sie stresować przed
                  wyjazdem!
                • Gość: ann Re: paszport tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 13:37
                  Witam. Niedawno wyrabiałam nowy paszport. Rzeczywiście czas oczekiwania ok.
                  miesiąca. Nie sądzę, żeby uśmiechy na coś się zdały - procedury, biurokracja i
                  tyle. Stary paszport należy tylko okazać, najlepiej przy składaniu dokumentów
                  (choć pani z okienka powiedziała, że można i przy odbiorze) - przedziurkują go,
                  ostemplują i oddadzą na pamiątkę. Zwróć szczególną uwagę na zdjęcie, moje
                  wycofano z powodu zbyt długiej grzywki, choć fotograf zapewniał, że wszystko
                  jest ok i on się na tym zna;-)Zrobiłam z biegu nową fotkę (koszmar), pocieszono
                  mnie jednak, że zeskanowane zdjęcie w paszporcie jest i tak prawie nieczytelne.
                  Myślę, że dobrze jest również wziąć wcześniej druk, wypełnić go i wcześniej
                  wnieść opłatę (140 zł.)- to znacznie przyspiesza procedurę i nie odsyłają do
                  okienka kasowego. Nr konta znajdziesz na stronie internetowej swojego urzedu
                  wojewódzkiego. Powodzenia :-) Ania:-)
                  ps. 5 lipca lecę do Port el Kantaui :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka