Dodaj do ulubionych

Kremy do opalania

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 13:52
Z jak wysokim filtrem powinnam zabrać kremy dla dzieci i dla siebie w
pierwszej połowie czerwca? Mamy wszyscy dość jasną karnację. Czy 30 - stka
dla dzieci wystarcza?
Obserwuj wątek
    • sefora74 Re: Kremy do opalania 22.05.07, 16:16
      Witam my lecimy 14.06 dla nas biorę 30 a dla dzieci (3l i 8l) biorę kremy z
      faktorem 50. Spodziewamy się temperatury 30 stopni a dzieci mają bardzo
      wrażliwą skórę i nie chcę ryzykować. Pozdrawiam
      • yasmin24 Re: Kremy do opalania 23.05.07, 09:53
        My leciny dzisiaj, dermatolog zdecydowanie dla dziecka nakazala faktor 50, a
        dla nas tez 30.
        • Gość: moonbeauty Re: Kremy do opalania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 22:22
          Byłam we wrześniu - 20 do ciała, 30 na twarz - bez poparzeń, ale też nie
          leżałam cały dzień na słońcu, to ważne zwłaszcza na początku. Nie mam dzieci,
          ale też bym zabrała 50 :)
    • Gość: Forumka Re: Kremy do opalania IP: *.toya.net.pl 25.05.07, 23:04
      A my mieliśmy na poczatek 20, potem jak sie troszke opalilismy 10, potem 5 a na
      koniec 3. Wróciliśmy pięknie opaleni. Dziecko 30, jednego dnia posmarowalismy
      go 20. wrocił prawie nieopalony.
      Pamietaj, ze filtr 30 to praktycznie bloker, prawie sie nie opalisz. Weź tez
      jakies slabsze mleczko.
      • Gość: moonbeauty Re: Kremy do opalania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.07, 18:24
        pierwsze słyszę że 30 to bloker - zapytaj dermatologa
        Używałam 30 do twarzy przez cały okres pobytu i wróciłam z brązową opalenizną -
        dziwne...;) Gdybyś powiedziała Australijczykowi (Austarlia była krajem o
        najwyżyszm procencie zachorowalności na czerniaka, dzięki kampanii społecznej
        ludzie przestali nadmiernie się opalać, zaczęli stosować kremy z wysokimi
        filtrami; obecnie procent ten jest o wiele niższy),że zabierasz do Tunezji krem
        z faktorem 5 to by Ci nie uwierzył lub uznał za osobę dziwną.
        • Gość: Ewa Re: Kremy do opalania IP: *.aster.pl 26.05.07, 18:47
          ja właśnie wróciłam wczoraj, cały czas uzywalam nivei z faktorem 12 - jestem
          jasną blondynką i mam sliczną opaleniznę zero czerwonej lub podrażnionej skóry.
          Ale smarowalam się często.
          Pozdrawiam
          Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka