Dodaj do ulubionych

Sahara a małe dziecko

IP: 193.27.6.* 31.05.07, 14:32
Za dwa tygodnie jedziemy z naszym 2.5-letnim synkiem na Djerbe i oczywiście
bardzo chcielibyśmy zobaczyć Saharę.
Chciałabym się zapytać czy ktoś z Was zdecydowal się zabrać tak małe dziecko
na taką wycieczkę a jeśli tak, to jak dziecko to zniosło.
Do tej pory zakładałam wariant, że tylko jedno z nas pojedzie na wycieczkę na
Saharę a drugie zostanie z dzieckiem w hotelu. Ale może jednak nie jest to
tak uciążliwe i dalibyśmy radę pojechać we trójkę?
Czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie?
Obserwuj wątek
    • b-w-w Re: Sahara a małe dziecko 31.05.07, 14:45
      i ja jestem zainteresowana Waszym zdaniem....jedziemy w tym roku z dzieckiem
      troszke starszym bo 3,5 letnim......uwazamy ze da rade ;))
      • Gość: aniaszew Re: Sahara a małe dziecko IP: *.acn.waw.pl 31.05.07, 15:24
        Ja wprawdzie nie byłam na wycieczce z własnym dzieckiem, ale jechaliśmy mini
        busem z 4 letnią dziewczynką ( 2-dniowa wycieczka na Saharę).Zniosła to
        fantastycznie, aż sie dziwiliśmy.Marudziła tylko wtedy jak była spiąca, ale
        byliśmy wyrozumiali, w końcu to dziecko.Jechała z rodzicami na dromaderze,
        wcale sie nie bała.Jechała jeepem, a na trasie Paryż -Dakar, gdzie była
        naprawde ekstremalna jazda krzyczała z radości (rodzice natomiast krzyczeli ze
        strachu).Może trochę marudziła przy jedzeniu, ale zawsze coś tam dziubneła, w
        najgorszym wypadku jadła bagietkę.Myślę że nie będzie tak źle.Próbujcie:o))
    • sanpja Re: Sahara a małe dziecko 01.06.07, 17:32
      Ja byłam w tamtym roku z 2 latkiem. Zniosł to fantastycznie. W czasie wycieczki
      sa czeste postoje. Przed wyjazdem na forum krzyczeli że kto to widzial z takim
      malzm dzieckiem a tam prawie wszyscy z takimi jeżdza. Spokojnie jedzcie tylko
      jezeli dowiecie sie że ma jechac np caly autobus ludzi to dla malucha kupcie
      osobne miejsce. Mnie rezydentka namowiła żeby za malucha nie placic a potem
      mialam nieprzyjemnosci, po pierwsze przewodniczka potraktowala mnie jakbym byla
      zlodziejem (chociaz na bilecie bylo napisane 3 osoby i infant) a po drugie w
      jepach takie małe dziecko musi miec swoje miejsce siedzace i tu znow byl
      problem. I nie jedzcie na wycieczke z Pania Waleria. Okropny przewodnik na
      wszystkich wrzeszczy.
      Jesli macie pytania piszcie na priv.
    • Gość: gość Re: Sahara a małe dziecko IP: 62.87.236.* 04.06.07, 13:01
      no tak tylko my jechaliśmy przez dwa dni cały czas tylko jeepem, ponieważ było
      tylko tyle chętnych, cały jeep był pełny... Siedzieliśmy w trójkę ( z dzieckiem
      10 - letnim ) prawie całą drogę z samego tyłu, masakra, nawet nóg nie można było
      wyprostować...więc jadąc z tak małym dzieckiem należy na to zwrócić uwagę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka