Gość: Alinaaa IP: *.crowley.pl 16.04.08, 14:19 Czy ktoś wywoził parasol przeciwsłoneczny do Tunezji? Jak go ptraktować na lotnisku? Przypiąć do walizki? Oddać luzem , ale czy się wtedy nie zapodzieje? Pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
selinakonsultantka Re: Parasol przeciwsłoneczny 16.04.08, 15:05 Dość dawno temu ( to już 9 lat :)) lecieliśmy z parasolem z Majorki. Mąż go dokładnie przymocował do walizki, namotał, namotał, po czym... na odprawie wstrzymaliśmy ruch, bo się okazało, że parasol musi lecieć luzem :) Więc mąż z 10 minut go odczepiał od tej walizki :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alinaaa Re: Parasol przeciwsłoneczny IP: 81.210.69.* 16.04.08, 16:24 Dzieki za radę, nie będę go przyczepiać .Ryzyk -fizyk moze się uda . Odpowiedz Link Zgłoś
cz_darek Re: Parasol przeciwsłoneczny 16.04.08, 20:40 Miałem taki sam problem. Oddałem parasol jako odrębny bagaż. Doleciał ale nie było go na karuzeli razem z walizkami, tylko... pan z obsługi lotniska zaprowadził mnie do małego pokoju gdzie już leżała sterta takich parasoli i mogłem wybrać mój. Lecąc z wakacji, nauczony doświadczeniem zabrałem go do samolotu jako bagaż podręczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moobeauty Re: Parasol przeciwsłoneczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 23:44 Alinaaa radzę najpierw dowiedziec się czy w hotelu, do którego lecisz, nie ma parasoli na plazy i basenie (np w "moim" hotelu były więc nie ma sensu wtedy zabierać) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alinaaa Re: Parasol przeciwsłoneczny IP: *.crowley.pl 17.04.08, 07:34 Przy hotelu i na plazy są parasole ,ale tak myślę jakbym chciała korzystać z plazy innej niz hotelowa, a tam leżaków nie będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleżanka Re: Parasol przeciwsłoneczny IP: *.sta.asta-net.com.pl 17.04.08, 11:41 2 lata temu leciałam do Egiptu i też miałam problem z parasolem.Nie widziałam jaką długość wybrać parasola , ale metodą prób i błędów najlepszy parasolem okazał się parasol 50 cm .Włożyłam go sobie w d...e i powiem że nie było problemów na lotnisku.Trochę uwierał nie mogłam siedzieć swobodnie w samolocie ale co tam co się nie robi dla parasola.Po przylocie w hotelu trzeba go tylko wyprać jest ok. Tylko trzeb uważać żeby w trakcie lotu się nie otworzył. Pozdrawiam i życzę miłego lotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana J. Re: Parasol przeciwsłoneczny IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 17.04.08, 11:28 Zawsze wożę ze soba parasol w powodów podanych powyżej. Uszyłam specjalny pokrowiec z mocnego materiału, z paskiem, takim, jak ma np. długa broń, żeby zalozyć na ramię. Ponadto w dwóch miejscach dodatkowe troczki do przewiązania. Nadaję, jako odrębny bagaż, bo jest spory i nie wiem, czy zmieściłabym w luku. Przygód, jakie wcześniej opisujecie nie miałam, póki co. Zawsze wyjeżdża na tasmę z walizami. W Tunezji juz raz był i wybiera się ponownie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alinaaa Re: Parasol przeciwsłoneczny IP: *.crowley.pl 17.04.08, 11:40 To mnie pocieszyłaś ;-))) bo juz zaczynałam się czuć jak baba- dziwo , a tak to wiem ,że ludzie jeżdżą z parasolami i wiem mniej więcej jak go przewieźć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parasol Re: Parasol przeciwsłoneczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 11:41 a leżaka nie bierzesz ? no wiesz jakby były zajęte :):):) dla mnie to trochę dziwne, że parasole ludzie biorą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alinaaa Re: Parasol przeciwsłoneczny IP: *.crowley.pl 17.04.08, 12:26 No wiesz , jakby leżaki były zajete to można uwalic się na piachu ;- )))Wolę wozić niz się prosić , zwłaszcza ,że bagażu nie trzeba taszczyć , byle do samolotu .Myslę ,że lepiej wziąść niz potem żałować ,że się nie wzięło , bo akurat by sie przydał .Jak nie będzie potrzebny wrzucę do kąta i tyle;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
gia600 Re: Parasol przeciwsłoneczny 17.04.08, 20:13 a ja myślę że jak bierzecie parasole to ja wezmę ze sobą stolik i 2 krzesła plastikowe myślę że wystarczy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana J. Re: Parasol przeciwsłoneczny IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 17.04.08, 20:41 Parasol biore także dlatego, że czasem wybieramy się dalej, niż hotelowa plaża. Więc parasol jest potrzebny po to choćby, by rzeczy przed słońcem uchronić. Nic to nie kosztuje, znaczy przewiezienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alimaaa Re: Parasol przeciwsłoneczny IP: *.crowley.pl 18.04.08, 07:28 Też tak myślę ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alinaaa Re: Parasol przeciwsłoneczny IP: *.crowley.pl 18.04.08, 07:55 Do gia600 . Weż też chełm , bo na pewno Ci się przyda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alinaaa Re: Parasol przeciwsłoneczny IP: *.crowley.pl 18.04.08, 07:58 Jak masz głupio dogadywać to lepiej nic nie pisz Odpowiedz Link Zgłoś