Gość: Sanczi IP: *.aster.pl 30.06.09, 12:16 Ktoś był? jakies newsy ;-) Dawajcie opinie a jak ktoś tez leci to do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andzia Re: Lece 26 lipca !! MAHDIA Thapsus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 15:18 ja tez jade do Mahdi ale do LTI Mahdia Beach :) Odpowiedz Link Zgłoś
maurra Re: Lece 26 lipca !! MAHDIA Thapsus 30.06.09, 16:04 do Thapsusa lecę za dwa dni, jak wrócę i nie zapomnę, podzielę się newsami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanczi Re: Lece 26 lipca !! MAHDIA Thapsus IP: *.aster.pl 30.06.09, 20:29 oki to czekam na opowiesci ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cyntia33 Re: Lece 26 lipca !! MAHDIA Thapsus 06.07.09, 15:52 Ja wróciłam niedawno. Przyzwoity hotel. Choć w lipcu sfrunęło do niego stado Włochów, Czechów, Rosjan... i zrobiło się trochę tłoczno. Odpowiedz Link Zgłoś
maurra Wróciłam 18.07.09, 22:01 Hotel OK, plaża i morze BAJKA! animacje fajne, jedzenia dużo i smaczne (aczkolwiek stołówka czasy świetności ma już za sobą, krzesła się lepią). Dostaliśmy pokój na 3 piętrze i to była idealna lokalizacja - boczny widok na morze, cisza, spokój, pokój odnowiony, czysty, sprzątany codziennie, malutki balkon. Klimatyzacja taka sobie, tj. nad ranem chodził tylko nawiew ale spokojnie da się wytrzymać. Wieczorami animacje, mini disco dla dzieci oraz KidsKlub dla dzieciaków pod opieką animatorki (w godzinach 10-12 oraz 15-17). Animacje przy basenie, aqua-aerobik, ćwiczenia przy muzyce - animatorzy naprawdę się starają. Siatkówka plażowa, korty, boiska, plac zabaw, minizoo, jazda konna... jest co robić:-). Jakieś 400 m od hotelu jest mały pasaż ze sklepami i 3 knajpkami - tanio i smacznie. Jest tam też wypożyczalnia quadów. Niedaleko stacja kolejowa, przy hotelu przystanek autobusowy. Taxi do centrum Mahdii - 4 dinary. Plaża 10/10 pkt - szeroka, piaszczysta, sprzątana wieczorem i rano, pełno muszelek, morze nieprzyzwoicie ciepłe i turkusowe. I sprzedawcy plażowi oferujący mydło i powidło. Basen średnio obłożony, ale leżaki na plaży trzeba sobie klepnąć rano tj. o ile leżak ustrzelisz i o 9 - 10 to parasole plażowe są towarem deficytowym i jeśli chcesz mieć cień to trzeba rezerwować miejsce ok. 6.30 - 7.00 rano (7.30 - 8.00 naszego czasu) I to tyle tak na szybko:-) Jakbym się miała czepić to in minus: niezbyt czysta stołówka, czasem kolejki do szwedzkich stołów i za mało parasoli na plaży ale to IMO raczej pierdoły nam w każdym razie urlopu w żaden sposób nie zepsuły. In plus cała reszta - przede wszystkim fantastyczna plaża i morze, animatorzy, standard pokoju, mili i pomocny ludzie z obsługi, smaczne jedzenie. Oczywiście warto czasem zostawić dinara pani sprzątającej czy kelnerowi ale nikt się o napiwki nie dobija. najwięcej w Thapsusie Słowian:-) Odpowiedz Link Zgłoś