Dodaj do ulubionych

Dunki to kaszaloty

19.05.10, 07:32
W Rzeszowie Bronisław Komorowski spotkał się ze studentami. Wkleję Wam
fragment, który zwrócił moją uwagę. W sumie nic nowego, ale mimo wszystko
wydawało mi się, że akurat kandydat PO będzie unikał takich buraczanych odzywek.

"Dyskusja po jego wykładzie zahaczyła o równouprawnienie kobiet i mężczyzn.
Jedna ze studentek opowiedziała, że nie chciano jej przyjąć do straży
pożarnej, dlatego tylko, że jest kobietą. Komorowski tłumaczył, że
równouprawnienie jest ważne, ale trzeba pamiętać, że są zajęcia nieodpowiednie
dla pań. I opowiedział, że gdy był wiceministrem obrony narodowej, pojechał do
Danii. Tam chciał koniecznie zobaczyć statek marynarki, na którym służyły
także kobiety. Nie mógł zrozumieć, dlaczego taka sytuacja nie budzi tam
żadnych problemów. - No i w końcu mnie tam zawieźli i pokazali. Wtedy
zrozumiałem. Dunki nie są najpiękniejszymi kobietami, a to były... kaszaloty -
śmiał się."

Tutaj link:
rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34975,6656433,Komorowski__pamietajcie__kto_was_straszyl.html
Obserwuj wątek
    • pavvka Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 07:38
      Znaczy się, że dla Komorowskiego kobiety w armii stanowią problem
      tylko wtedy kiedy są to kobiety atrakcyjne? Ciekawe.
    • corgan1 ciekawe czy te Dunki były ładniejsze od jego żony? 19.05.10, 08:07
      rozumiem, że żołnierka-kaszalot to raczej nie no chyba że jest matką kilkorga
      dzieci i ew. przed POtencjalną elekcją męża zacznie się intensywnie odchudzać.

hahahahahahahaa ja nigdy nie byłem za Platfusami, ale to co wyprawia hrabia
      Komorowski to już nawet nie jest strzał w stopę.... jedna wtopa goni drugą a
      jakby POwiedział Lenin - ilość przechodzi w jakość.
    • easz Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 08:30

Wrrrrrrr.
    • bene_gesserit Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 09:43

Jezusmaria.
    • gladys_g Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 09:57
      ugh

idiosyncratic.blox.pl/2010/05/po-Komorowski-a-miejsce-kobiety-w-swiecie.html
      • ding_yun Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 10:54
        No w tym momencie to ja już zupełnie nie wiem, na kogo głosować. Czekać
        tylko aż Komorowski rzuci takim dowcipem o, dajmy na to, Angeli Merkel.
        "Polityka nie jest odpowiednim zajęciem dla kobiet. Widziałem kobiety,
        które wysoko zaszły w polityce, wyglądały jak kaszaloty. A czy można
        zgwałcić kaszalota, he he"
    • brajanaa Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 11:02
      Miałam założyć taki sam wątek.
      Przyznam, że jestem wstrząśnięta. Wszystkie inne gafy Komorowskiego to przy tym
      mały pikuś.

Ciekawe co na to jego żona. Mam nadzieję, że ktoś zapyta o zdanie Piterę.
      • easz Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 11:22
        > Ciekawe co na to jego żona. Mam nadzieję, że ktoś zapyta o zdanie Piterę.

Pitera nie jest żoną Komorowskiego;)
        I może szkoda:)

Kurcze dlaczego, dlaczego oni wysunęli kandydaturę Komorowskiego akurat!
        • brajanaa Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 11:31
          Ale jest zaangażowana w jego wybór i skoro jest pytana o wypowiedzi
          Bartoszewskiego czy Wajdy to chciałabym zobaczyć jak tłumaczy nazywanie Dunek
          kaszalotami.
          Ostatnio oglądałam ją u Olejnik, gdzie dyskredytowała Jarosława Kaczyńskiego
          bo... jest samotny. A samotny polityk absolutnie nie powinien być prezydentem bo
          nie zna NORMALNEGO życia. Dodała, że nic przeciwko samotnym ogólnie nie ma. Ba,
          NAWET się z nimi przyjaźni.
          O ile pamiętam prezydentem Litwy jest osoba samotna. W dodatku kobieta.

Doskonale pamiętam aferę z "małpą w czerwonym". Widać jednym wolno więcej, innym
          nic.
          • easz Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 11:54
            brajanaa napisała:

> Doskonale pamiętam aferę z "małpą w czerwonym". Widać jednym wolno więcej, innym nic.

Taa? a gdzie tak stoi? A głosuj se na Kaczora, wolna wola.
            Aha, a tych afer było znacznie więcej, Korowski jeszcze się musi postarać, żeby nadgonić:/
            • 0kruh Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 12:01
              Fajna argumentacja. :D
              Tak, masz rację, "Korowski" "Władysław' zresztą ma jeszcze trochę kobiet do
              poobrażania. A co tam. Nieważne co mówi i o kim, bo inni też mówią.
              Fajna miara.
              Nawet powinien zabić kilka osób, bo zawsze będzie jakiś seryjny morderca, który
              na sumieniu będzie miał więcej.
              • black-emissary Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 12:04
                Ale wybór mamy nie między Korowskim a seryjnym mordercą, a między Komorowskim a
                Kaczyńskim. I wybór ten niestety sprowadza się do wyboru mniejszego zła.
    • black-emissary Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 11:26
      Pan Komorowski stracił mój głos, przynajmniej w pierwszej turze.
      • pyzz Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 16:52
        > Pan Komorowski stracił mój głos, przynajmniej w pierwszej turze.
        Ale pewnie zyskał trochę głosów tradycjonalistycznie nastawionych katolików
        starej daty, którzy wierzą w podział prac na męskie i żeńskie.
      • stephen_s Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 19:50
        Mój też. Nie tylko z powodu tej wypowiedzi, ale ta wypowiedź przelała czarę...
        • black-emissary Re: Dunki to kaszaloty 20.05.10, 00:05
          Oczywiście nie tylko z powodu jednej wypowiedzi, ale co za dużo to niezdrowo.
          W drugiej turze pewnie i tak na niego będę musiała zagłosować, ale w pierwszej
          dla zasady - NIE. Tylko jeszcze nie wiem na kogo w takim razie. :(
    • zyziozyzio veto przeciw kobietom w straży 19.05.10, 11:33
      Nowojorscy strażacy złozyli skuteczne veto przeciw obecnosci kobiet i
      homosexualistow w straży pożarnej. Srażacy heteroexualisci słusznie
      argumentowali, że obecnosc kobiecego tyłeczeczka na drabinie strażackiej
      tuż przed nimi, bardzo ich rozprasza. Natomiast obecnosc homoseksualisty
      z tyłu na drabinie strażackiej, budzi w nich obawy o los własnego odbytu.
      • black-emissary Re: veto przeciw kobietom w straży 19.05.10, 11:42
        To może po prostu tych heteroseksualnych wyrzucić, jak problemy robią?
        • easz nie karm trola, proszę! 19.05.10, 11:52

• takisobienik Re: nie karm trola, proszę! 19.05.10, 12:07
            Chlapnie coś tu i tam, to i szybciej wyleci na kolejne wakacje. Taka karma :P
        • zyziozyzio Re: veto przeciw kobietom w straży 19.05.10, 12:13
          Chciałby byc ratowanym przez wyłącznie femino i homosekso straż pożarną?
          Boże miej cie w opiece.
          • pavvka Re: veto przeciw kobietom w straży 19.05.10, 17:47
            zyziozyzio napisał:

> Chciałby byc ratowanym przez wyłącznie femino i homosekso straż
            pożarną?

Jeżeli heterostrażacy podczas akcji koncentrują się wyłącznie o
            cudzych i własnych dupach jak sugerujesz, to tak, zdecydowanie
            wolałbym tę drugą opcję.
            • black-emissary Re: veto przeciw kobietom w straży 19.05.10, 18:55
              Ja także.
              • zyziozyzio Re: veto przeciw kobietom w straży 19.05.10, 20:32
                Ja także chciałbym byc wyniesionym z pożaru przez biusciatą blondynkę i
                ratowany metodą usta w usta.
      • evita_duarte Re: Nos ci rośnie pinokio 19.05.10, 15:12
        Już w 1982 NYFD przyjął pierwszą kobietę do straży pożarnej, więc daruj sobie te
        kłamstwa. A argumenty tyłkowe nie przeszłyby w obliczu tego, ze sądy amerkańskie
        to na szczęście nie polskie i odszkodowania przyznają spore.
    • berta-live Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 12:52
      Przecież nikt nie będzie głosował na Bronka dla Bronka. Będą głosować na niego
      przeciwnicy Jarosława. Dziwię się PO, że nie wyreżyserowali wcześniej tego co
      Bronek ma mówić i jak się zachowywać. Albo byli tak pewni, że przeciwnicy PiS
      nie zawiodą albo im nie zależy na wygranej. Wszakże PiS i PO to jedno licho,
      wywodzące się z tych samych ugrupowań.
      • tytanya Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 12:59
        Tak..., bo Bronek nic podpisywać, albo wetować nie będzie. ;)
      • bri Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 14:35
        Wszystkiego nie da się wyreżyserować, zawsze gdzieś tam słoma z
        butów wyjdzie. Ale mogliby przynajmniej dać mu mniej szans do
        wolnych wypowiedzi, tak jak PIS robi w przypadku Jarosława ;)

• easz Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 14:57

Zwłaszcza, że to info sprzed roku, kiedy ani myślał ktokolwiek, że Smoleńsk, że samolot, że Jarek;)
          Problem w tym, że u Komorowskiego nic się nie zmieniło przez ten rok a to nawet jeszcze gorsze niż same 'kaszaloty'.
      • black-emissary Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 18:58
        To wydarzenie sprzed roku, więc nie powiązane z tą kampanią, ale faktem jest, że
        PO prowadzi ją koszmarnie, jakby za wszelką cenę chcieli storpedować własnego
        kandydata.
        • easz Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 21:43
          black-emissary napisała:

> To wydarzenie sprzed roku, więc nie powiązane z tą kampanią, ale
          faktem jest, że PO prowadzi ją koszmarnie, jakby za wszelką cenę
          chcieli storpedować własnego kandydata.

Dobrze by było, gdyby było tak, jak mówi Winnie, ale wątpię -
          Komorowski taki już jest:/ No, chyba że specjalnie go wybrali, żeby
          nieświadomie i mimochodem w swój swoiście swoisty naturalny a
          wdzięczny sposób przyciągnął konserwatywny elektorat bez cienia
          aktorstwa, bo innego, to już Kaczor nagoni z kierunku odksobnego.

Samostrzał w stopę, czy nie, ale tylko patrzeć jak będziemy mieć
          Jarka miłościwie nam panującego, bo już widzę że Ty w pierwszej,
          Bene, Stephen, Pochodnia i pewnie parę jeszcze osób w ogóle nie
          zagłosuje, no i drugiej tury może nie być wobec tego...
          • black-emissary Re: Dunki to kaszaloty 20.05.10, 00:07
            Zagłosować pójdę, choćby po to, żeby ta druga tura była.
            Olechowski, Napieralski, Krowin-Mikke, ktokolwiek, byle nie żaden z dwóch
            liderów sondaży.
            • easz Re: Dunki to kaszaloty 20.05.10, 01:11
              black-emissary napisała:

> Krowin-Mikke

No błagammmmm!
              Rozdrabnianie się właśnie może sprawić, że dwójki nie będzie.
              Nie wiem, ja dlaczego to niby mam, ale po co iść to nie mam.
              • black-emissary Re: Dunki to kaszaloty 20.05.10, 01:42
                easz napisała:
                > No błagammmmm!

Jak szaleć to szaleć. :P

> Rozdrabnianie się właśnie może sprawić, że dwójki nie będzie.

Ale jak niby rozdrabnianie ma na to wpłynąć? Im więcej głosów nie na
                Komorowskiego ani Kaczyńskiego tym większa szansa na drugą turę, bez względu na
                to na którego innego kandydata padną.
                • easz Re: Dunki to kaszaloty 20.05.10, 01:54

A tak, że na Komorowskiego będzie mniej, ale na Kaczyńskiwego wcale
                  nie. Zobaczysz.
                  • black-emissary Re: Dunki to kaszaloty 20.05.10, 02:00
                    easz napisała:
                    > A tak, że na Komorowskiego będzie mniej,
                    > ale na Kaczyńskiwego wcale nie. Zobaczysz.

Ale to nie ma żadnego wpływu na to czy druga tura będzie czy nie. To zależy tylko od stosunku ilość głosów na kandydata z największą ilością głosów / ilość wszystkich ważnych głosów.

Załóżmy dla uproszczenia, że jest 100 wyborców plus ja i Stephen.
                    51 wyborców chce zagłosować na kandydata A, 40 na B, reszta rozkłada się bądź jak. Jeżeli ja i Stephen nie pójdziemy do wyborów to w pierwszej turze wygrywa kandydat A mając ponad połowę (51 ze 100) głosów. Jeżeli jednak pójdziemy i zagłosujemy na dowolnych kandydatów poza A to ma on wciąż 51 głosów, ale już ze 102, co nie jest ponad połową, więc będzie druga tura.
                    • easz Re: Dunki to kaszaloty 20.05.10, 10:52

Hmm. Do mnie to mówisz..? ;) Nie za bardzo rozumiem. 51% to 51% nie 49, nie 50%.
                      A może być więcej niż 51. Przejrzałam niusy i dotarło do mnie, że zawsze jak jest kryzys a u nas się chyba szykuje niezły/pogłębia, bo - polityczne dno dna i pukanie od spodu, powódź, kasa na skutki powodzi, na "skutki" katastrofy pod Smoleńskiem, no i stałe - służba zdrowia, system emerytur... zawsze wtedy ludzie zwracają się ku konserwie, zwłaszcza chyba moralno-obyczajowej a przynajmniej to jest najprzykrzej odczuwane wg mnie.
                      Nie wiem, czy jest wobec tego o co się ciskać i bić, i o co d. dawać przy urnie:(
                      • black-emissary Re: Dunki to kaszaloty 20.05.10, 13:55
                        I dlatego jeżeli nie chcesz, żeby konserwa wygrała w pierwszej turze warto iść
                        do wyborów i zagłosować na któregokolwiek z kontrkandydatów. Każdy taki głos
                        zwiększa liczbę głosów z których ten procent jest liczony, więc zmniejsza szanse
                        konserwy.
                        Natomiast głosowanie od razy na Komorowskiego może dać PO złudne odczucie, że
                        jest fajna i cool.
                        • easz Re: Dunki to kaszaloty 20.05.10, 14:16

No dobra, ale na Napieralskiego też nie mam ochoty, na nikogo:/ Chyba że nieważny głos..?
                          • black-emissary Re: Dunki to kaszaloty 20.05.10, 14:21
                            Nieważny głos nic kompletnie nie zmienia w zakresie liczenia, nie zmniejsza
                            szans Kaczyńskiego na wygranie w pierwszej turze.
                            • easz Re: Dunki to kaszaloty 20.05.10, 14:36
                              black-emissary napisała:

> Nieważny głos nic kompletnie nie zmienia w zakresie liczenia, nie zmniejsza
                              > szans Kaczyńskiego na wygranie w pierwszej turze.

Fak. A powinien, co za zwyczaje barbarzyńskie.
                              • black-emissary Re: Dunki to kaszaloty 20.05.10, 15:48
                                Ale dlaczego barbarzyńskie?
                                Głos nieważny jest uznawany za głos błędnie oddany. Jak ktoś nie potrafi nawet
                                karty do głosowania wypełnić to nie powinien podejmować tak ważnych decyzji,
                                nie? A komisja nie jest od tego by zastanawiać się czy easz wrzucając do urny
                                pustą kartę dała wyraz swoim politycznym poglądom czy roztrzepaniu.
                                Można by wprowadzić pole żaden z powyższych, ale to tylko strata papieru
                                i czasu, konkretnego wpływu na wynik mieć to nie będzie.
                                Możesz po prostu nie iść głosować, ale wtedy musisz pogodzić się z faktem, że
                                inni wybiorą za Ciebie. Życie to sztuka wyboru nie tylko wtedy, gdy dostępne
                                opcje nam się podobają.
                                • easz Re: Dunki to kaszaloty 21.05.10, 01:12
                                  black-emissary napisała:

> Głos nieważny jest uznawany za głos błędnie oddany. Jak ktoś nie
                                  potrafi nawet karty do głosowania wypełnić to nie powinien
                                  podejmować tak ważnych decyzji, nie? A komisja nie jest od tego by
                                  zastanawiać się czy easz wrzucając do urny
                                  > pustą kartę dała wyraz swoim politycznym poglądom czy roztrzepaniu.

Mogłabym tu napisać to, co napisałam Pavvce post obok, o tym, że
                                  wybór na jaki pozwala nam demokracja jest większy, niż tylko
                                  pomiędzy zgłoszonymi kandydatami - wiekszy o rezygnację z głosowania
                                  przez oddanie nieważnego głosu lub zignorowanie wyborów. Powinno się
                                  to uszanować.
                                  A więc wziąć pod uwagę przy podliczaniu:)

> Można by wprowadzić pole żaden z powyższych, ale to tylko
                                  strata papieru i czasu, konkretnego wpływu na wynik mieć to nie
                                  będzie.

60% głosów na 'żaden z powyższych' - wyobrażasz to sobie? Hehe.
                                  Dla mnie to ma sens. Ale wiem, że Ty tego nie zrozumiesz, bez urazy,
                                  więc dajmy spokój.

Wiem o co chodzi z przeliczaniem głosów na poparcie, procenty i ew.
                                  nadzieję na druga turę, spoko. Po prostu wq mnie sytuacja.

> Możesz po prostu nie iść głosować, ale wtedy musisz pogodzić się z
                                  faktem, że inni wybiorą za Ciebie.

I tak wybiorą, nie powtarzaj tego mitu.
                                  Myślisz, że za to fajniej jest mieć wątpliwą satysfakcję 'no tak,
                                  głosowałam na tego ch. K., to powinnam mieć teraz poczucie dobrze
                                  spełnionego obowiązku obywatelskiego i satysfakcję, bo..?' No
                                  właśnie nie wiem.

> Życie to sztuka wyboru nie tylko wtedy, gdy dostępne
                                  > opcje nam się podobają.

Blaki mnie życia uczy, jee:)
                                  Życie to sztuka zaciskania zębów i korzystania jak już dają z
                                  możliwości tzw. wyboru jedynie wtedy, gdy dostępne są tylko mniejsze
                                  i większe zło, tego mnie nauczyły wybory w Pl.
                                  • black-emissary Re: Dunki to kaszaloty 21.05.10, 01:51
                                    Zdecydowanie z urazą. Zawsze potrafisz mnie wkurwić.
                                    • easz Re: Dunki to kaszaloty 21.05.10, 02:07
                                      black-emissary napisała:

> Zdecydowanie z urazą. Zawsze potrafisz mnie wkurwić.

?? Czym? Przestań, to nie było nic takiego. W dodatku taki długaśny
                                      post a Ty tylko to zauważyłaś. Jeny, no :(
                                      • black-emissary Re: Dunki to kaszaloty 21.05.10, 02:20
                                        A po co mam argumentować, jeżeli Ty i tak wszystko zbędziesz tekstami i tak
                                        nie zrozumiesz
                                        , spoko czy nie ucz mnie życia? Szkoda klawiatury.
                                        Nie sądzę też, bym otrzymała wyjaśnienie jak niby technicznie wyobrażasz sobie
                                        uwzględnianie głosów nieważnych.
                                        • easz Re: Dunki to kaszaloty 21.05.10, 08:16

Skoro nie czytasz poczty, to będzie prywata tutaj -
                                          Nie myśl, że będę udawała wciąż i wciąż, że ten protekcjonalny styl nie robi na mnie wrażenia. Skoro jesteś tak wrażliwa na każde moje słowo i nie dajesz mi prawa rezygnacji z rozmowy, albo bycia zmęczoną łykaniem własnego/Twojego ogona, to możemy w ogóle nie zaczynać, już Ci mówiłam przecież.
                                          Naprawdę przykra sprawa. Myślę, że jak się uspokoisz, to... zrozumiesz, że wyskoczyłaś jak filip z konopii, bo nie było powodu, a przynajmniej zupełnie nieadekwatnie reagujesz. Wolno Ci.
                                          Cześć.
                          • pavvka Re: Dunki to kaszaloty 20.05.10, 15:00
                            easz napisała:

>
                            > No dobra, ale na Napieralskiego też nie mam ochoty, na nikogo:/

Sorry, ale dla mnie takie podejście jest niedojrzałe. W życiu trzeba
                            wybierać spośród opcji istniejących. Wyobraź sobie że masz do wyboru
                            tylko dwa rodzaje jedzenia - jedno trujące, a drugie tylko
                            niesmaczne. Ty mówisz, że wybór Cię nie urządza, więc wolisz umrzeć
                            z głodu.
                            • easz Re: Dunki to kaszaloty 21.05.10, 00:58
                              pavvka napisał:

> > No dobra, ale na Napieralskiego też nie mam ochoty, na nikogo:/
                              >
                              > Sorry, ale dla mnie takie podejście jest niedojrzałe. W życiu
                              trzeba
                              > wybierać spośród opcji istniejących. Wyobraź sobie że masz do
                              wyboru tylko dwa rodzaje jedzenia - jedno trujące, a drugie tylko
                              > niesmaczne. Ty mówisz, że wybór Cię nie urządza, więc wolisz
                              umrzeć z głodu.

To nie jest dobre porównanie, bo zawęziłeś wybór. Demokracja daje mi
                              większy wybór niż tylko pomiędzy zgłoszonymi kandydatami. Daje mi do
                              wyboru także możliwość oddania nieważnego głosu, albo olania
                              wyborów. Imo to nie jest niedojrzałe a już na pewno nie jest takie
                              wahanie się i zastanawianie co zrobić, zwłaszcza kiedy już kolejny
                              kolejny raz nie mogę zagłosować zgodnie z sumieniem, potrzebą itp.
                              za to znów na mniejsze zło, które wcale się takim nie wydaje.
                              • pavvka Re: Dunki to kaszaloty 21.05.10, 08:27
                                easz napisała:

> To nie jest dobre porównanie, bo zawęziłeś wybór. Demokracja daje
                                mi
                                > większy wybór niż tylko pomiędzy zgłoszonymi kandydatami.

To jest żadna opcja, bo ktoś prezydentem zostanie tak czy inaczej.
                                Po prostu pozwalasz innym decydować za Ciebie.
                                • easz Re: Dunki to kaszaloty 21.05.10, 08:35

Sama decyzja jest mniej ważna, ważniejszy jest wybór i że się go ma. "Wybór" pod wpływem strachu nie jest żadnym wyborem. Cel nie uświęca środków i tego mam wrażenie nie rozumie w mojej postawie Black - że ja mam TAK, choć może głupio i niedojrzale, trudno.
                                  Ja już stąd idę, Pavvka, sori.
                                  eote
    • wesola_wdoowka Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 15:59
      Pokazał tylko jak szanuje swoją żonę.
    • kkkkota komorowski=polski berlusconi? 19.05.10, 16:03
      Fraszka komora:"Kandydaturę Komorowskiego poparło w marcu 36
      posłanek PO. Marszałek zrewanżował się im fraszką, która wywołała
      ironiczne komentarze feministek. "Wielkie dzięki drogie panie,
      wielkie dzięki koleżanki, za poparcie, za zachętę, bym w wyborcze
      stawał szranki. Wielkie dzięki, ale przyznam, że gdy tyle pań
      dokoła, nie wybory mi się marzą, ale inne kwestie zgoła" - mówił
      marszałek."

Naprawdę wolałam Lecha Kaczyńskiego.
      • wesola_wdoowka Re: komorowski=polski berlusconi? 19.05.10, 16:11
        I gdybym była złośliwa, to bym powiedziała, że nie dziwię się tej fraszce w
        zestawieniu ze zdjęciem.
        Ech...
        Normalnie zrównał się do Leppera.
        • bebe.lapin Re: komorowski=polski berlusconi? 19.05.10, 16:56
          piekne obyczaje polskiej szlachty...nic dodac, nic ujac - sarmacka rubasznosc.
          niestety, w XXI wieku lekko anachroniczna.

co do berlusconiego - ostatnio trafilam na video, na ktorym ow pan symulowal
          stosunek od tylu z policjantka...mam nadzieje, ze w Polsce na takie rzeczy sobie
          pozwalac jednak nie beda nigdy..
          • berta-live Re: komorowski=polski berlusconi? 19.05.10, 21:54
            > piekne obyczaje polskiej szlachty

Ale szlachta to akurat taka była. Niczym praktycznie od chłopów się nie różniła,
            dlatego zarówno Lepper jak i Komorowski prezentują podobny poziom intelektualny.
            Szlachcic to mimo wszystko nie arystokrata. Szlachectwa i herby rozdawali na
            prawo i lewo i produkowali tych szlachciurów jak JPII świętych. Wystarczy
            zerknąć na spis nazwisk polskich, to co drugie jest powiązane z jakimś herbem.
            • bebe.lapin Re: komorowski=polski berlusconi? 20.05.10, 10:57
              Ja wlasnie o tym samym :D
    • lieberka Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 16:27
      Dziwi mnie, że naczelne feministki z tego forum nie widzą w tej wypowiedzi nic
      niestosownego.
      • bene_gesserit Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 16:49
        Dziwi mnie, ze masz problem z pojmowaniem. Moze niepotrzebnie.
        • yidele Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 16:58
          Ach, to kolezanka wiedzma jest tzw. przodujaca feministka? Ja osobiscie uwazam
          ze uwaga nie na miejscu, nawet jesli dunki to naprawde kaszaloty.
    • yidele Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 16:36
      no taak...niezbyt lubie Pana Komorowskiego, ale racje niestety musze mu
      przyznac: Dunki to naprawde kaszaloty.

"What happens when one crosses the Danish border? Suddenly the cows are
      prettier than the girls"
      --anonim
    • brajanaa Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 17:15
      Czemu panie feministki nie robią wrzawy w mediach? Już nie są takie skłonne
      bronić znieważanych kobiet? Już równouprawnienie, w które godzi przecież pan
      Komorowski, nie jest dla nich takie ważne?
      • easz Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 21:31
        brajanaa napisała:

> Czemu panie feministki nie robią wrzawy w mediach? Już nie są
        takie skłonne
        > bronić znieważanych kobiet? Już równouprawnienie, w które godzi
        przecież pan Komorowski, nie jest dla nich takie ważne?

To njus sprzed roku, a feministki i tak podeszły krytycznie do
        Komorowskiego. Idź może gdzie indziej bić pianę i robić kampanię
        swojemu kandydatowi, na forum kraj, czy gdzieś.
    • winniepooh Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 17:25
      bronek dopiero się rozkręca
      on gra o poparcie kleru i głosy konserw
      PO założyło, ze pozostali nie mają wyboru, bo przecież nie będą
      głosować na bliźniaka, jak easz
      • bene_gesserit Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 17:30
        Eee, a ja mysle, ze sie przy mlodziezy rozluznil i chcial sie im
        przypodobac, wiec uzyl 'mlodziezowego' jezyka. Wpadka przy pracy,
        jak 'malpa w czerwonym' albo 'spieprzaj dziadu'.

Inna sprawa, ze pasuje do kandydata i umacnia koltunski wizerunek -
        do kupy z oblesnymi fraszkami, tytulowaniem parlamentarzystek
        per 'laska' i mysliwskimi trofeami na scianach.
      • easz Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 21:34
        winniepooh napisała:

> bronek dopiero się rozkręca
        > on gra o poparcie kleru i głosy konserw
        > PO założyło, ze pozostali nie mają wyboru, bo przecież nie będą
        > głosować na bliźniaka, jak easz

Kurcze, takie to oczywiste a nie wpadłabym na to! Widać od razu, że
        do polityki bym się nie nadawała;)

A Ty na kogo dasz głos?
    • stephen_s Niestety, nie jestem zaskoczony... 19.05.10, 19:46
      Kiedy pod koniec lat 90tych polska armia zaczęła przyjmować kobiety, Komorowski
      walnął, że wg niego kobiety powinny służyć jedynie w logistyce i służbie
      medycznej. Bo pełnienie funkcji dowódczej w wojsku przez kobietę uwłacza jej
      godności...

Miałem nadzieję, że przed ostatnią dekadę Komorowski zmądrzał, ale okazuje się,
      że nie :((
    • pochodnia_nerona Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 21:16
      No to ta wypowiedź przypieczętowuje tylko moją, jakiś czas już temu podjęta,
      decyzję o niegłosowaniu na Komorowskiego. Przyjdzie mi oddać głos nieważny.
      Szkoda, bo miałam nadzieję, że wystartuje ktoś mądry; jak widać, tylko głupki,
      osły i bufony pchają się do polityki.
    • manekineko Re: Dunki to kaszaloty 19.05.10, 23:49
      Wypowiedź jest sprzed roku, ale tak obrzydliwie wielce. Mnie już te jego fraszki
      nie nastrajały pozytywnie, więc niczego dobrego się nie spodziewam po Komorowskim.
    • gotlama Re: Dunki to kaszaloty 20.05.10, 22:31
      A może należy poprosić panią Komorowską o ucywilizowanie tudzież towarzyskie
      okrzesanie "Pana i Łowcy"?
      Ewentualnie o wyrażenie wzorem poprzedniej prezydentowej "votum separatum" od
      niektórych poglądów męża ?
    • maitresse.d.un.francais I to jest największy problem Polski? 20.05.10, 23:08
      Może by pan marszałek zechciał sobie przypomnieć, że walczy o fotel prezydenta?

I zgłębił różnice między kampanią wyborczą a spotkaniem z kolesiami przy pyfku?
    • rozczochrany_jelonek Re: Dunki to kaszaloty 21.05.10, 09:38
      Porównując kaszaloty do ludzi, komorowski przekroczył granice dobrego smaku ,
      jestem oburzony .
      Nie wiem czym te zwierzęta sobie zasłużyły na takie traktowanie .
    • johnny-kalesony Re: Dunki to kaszaloty 21.05.10, 12:06
      No cóż - prawda, niezależnie od wysiłków w celu jej zamiecenia polit-poprawny
      dywan, zawsze wyjdzie na wierzch. Frapująca koleżanka w niióweczce nigdy nie
      zdecyduje się na takie nienormalne dla niej zawody jak służba w straży pożarnej
      albo inne bzdury ...

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
    • dzikowy Re: Dunki to kaszaloty 28.05.10, 14:19
      Mimo że Bronek nie jest z mojej bajki, to muszę się z nim zgodzić. Przy Dunkach
      Polki to anielice, a Szwedki nawet to syreny. W Danii syrena jest jedna, której
      zresztą chyba feministki łeb upitoliły były?
      • easz Re: Dunki to kaszaloty 30.05.10, 19:41
        dzikowy napisał:

> Mimo że Bronek nie jest z mojej bajki, to muszę się z nim zgodzić.
        Przy Dunkach Polki to anielice, a Szwedki nawet to syreny. W Danii
        syrena jest jedna, której zresztą chyba feministki łeb upitoliły
        były?

Tak, syrena alarmowa.
        Ale jeśli Dunki to kaszaloty, to Duńczycy to zboki? Oj, u pana
        Komorowskiego to chyba rzeczywiście kiepsko z podejściem do
        równouprawnienia.
        • yidele Re: Dunki to walenie 31.05.10, 18:06
          Dunczycy tez uroda nie grzesza. Wogole dzisiejsza Dania, choc w miare mila dla turysty, to skansen socjopatologii, zboczenia i kazirodzctwa. Pogode maja do dupy. Nawet kryminalistow musza siobie od nas importowac. Tak tylko mozna sobie wytlumaczyc kraj, gdzie ludzie placa dobrowolnie podatek religijny ( wysoka sciagalnosc!) a jednoczesnie ani w bozie nie wierza, ani dekalogu nie znaja, nie mowiac juz o tym ze rowery kradna tak zawziecie , ze nawet policja nie sciga.

No i oczywiscie, zeby dac zadosc formule, Dunki to kaszaloty.
          • swojski_fr_1 Re: Dunki to walenie 15.06.10, 16:42
            no i na domiar zlego Dunki-kaszaloty wychodza za dunczykow -
            niedorobiencow... mam nadzieje, ze widzielsiscie wczorajsza
            samobojcza bramke syna dunskiej ziemii... znajac zycie, zadedykowal
            ja 'brameczke' swojej dunskiej kobiecie... ;-))

yidele napisał:

> Dunczycy tez uroda nie grzesza. Wogole dzisiejsza Dania, choc w
            miare mila dla
            > turysty, to skansen socjopatologii, zboczenia i kazirodzctwa.
            Pogode maja do
            > dupy. Nawet kryminalistow musza siobie od nas importowac. Tak
            tylko mozna sobie
            > wytlumaczyc kraj, gdzie ludzie placa dobrowolnie podatek
            religijny ( wysoka sc
            > iagalnosc!) a jednoczesnie ani w bozie nie wierza, ani dekalogu
            nie znaja, nie
            > mowiac juz o tym ze rowery kradna tak zawziecie , ze nawet policja
            nie sciga.
            >
            > No i oczywiscie, zeby dac zadosc formule, Dunki to kaszaloty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka