Dodaj do ulubionych

Kazimiera Szczuka z TVN

IP: 62.89.110.* 29.03.04, 11:21
Ostatnio miała tę nieprzyjemnosć zobaczyc u dziadków kawałek dennego
teleturnieju, który prowadziła ta kobieta. Ja na szczeście zrezygnowałam z
telewizora u siebie w domu... Usiadłam sobie po obiadku przed telewizorkiem a
dziadek przełacza na TVN. Patrzę, babsztyl brzydki jak noc, blacha na zębach.
Krótko mówiąc O MATKO! No ale dobra... swiania nie jestem, nie oceniajmy
ludzi po wygladzie. Moze jak zdejmie aparat to bedzie miała równe zabki, i
świetna dykcję, wyładnieje może... Ale zaraz wyszło szydło z worka.

Rany boskie! Jak to jest możliwe żeby taką chamską, obrzydliwą babę dać na
wizję! Jak ona się do ludzi zwaraca? Obraża zawodników, docina, wypomina
głupotę, albo kłóci sie z nimi. Tego programu nie da się ogladać!

A wy to widzieliście? Co myślicie o tej babie? (mój ojciec powiedział, że to
ponoć wojujaca feministka)
Obserwuj wątek
    • praxi Re: Kazimiera Szczuka z TVN 29.03.04, 11:27
      No bo to jest taka konwencja programu!
      To wlasnie tak ma byc!
      Ona nie ma glaskac ludzi po glowkach, ale wlasnie im dogryzac.
      Mi sie podoba program wlasnie ze wzgledu na jej teksty.
      Jedyny zarzut, ze jest jeszcze malo medialna, ale tego sie nauczy. Trema ja
      zrzera czasem.
      Uwazam, ze babka jest ok. A program mi sie podoba, bo zawsze uslysze takie
      teksty, ze az boki zrywam!
      • Gość: Kristy Re: Kazimiera Szczuka z TVN IP: *.zigzag.pl 29.03.04, 11:57
        Wow.. Współczuję autorce postu. Dziewczyno, jeśli ty nie zdajesz sobie sprawy z
        takiej banalnej rzeczy jak to, że w tv wszystko jest reżyserowane, każda
        wypowiedź jest napisana w scenariuszu, a charakter i profil zachowania
        zaprojektowany na potrzeby danego programu - często jeszcze właśnie połączone
        jest to z "kontrowersyjną" postacią - jak tu Szczuka, to poprostu wow i
        gratuluję wiedzy i obycia w czasach gdzie tv jest głównym medium przekazu
        informacji. Może jednak sobie kup ten tv, bo juz nieco odstajesz..

Ps: A Szczukę można również obejrzeć np w programie gdzie dyskutuje się o
        literaturze - i tam jest zupełnie inną osobą :) Pozdrawiam!
        • Gość: Marian Koniuszko Re: Kazimiera Szczuka z TVN IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 12:08
          Wow.. Współczuję autorce postu. Dziewczyno, jeśli ty nie zdajesz sobie sprawy z
          takiej banalnej rzeczy jak to, że w tv wszystko jest reżyserowane, każda
          wypowiedź jest napisana w scenariuszu, a charakter i profil zachowania

ale bełkot.
          Niektórym babom to nawet Polański by nie pomógł.
        • Gość: Shemreolin Re: Kazimiera Szczuka z TVN IP: 62.89.110.* 29.03.04, 12:11
          Hmmm,... wiesz zdaje sobie z tego zprawę. Mój ojciec pracuje w mediach i raczej
          wiem o co w tym chodzi. W zwiazku z tym czuje pewien niesmak. Telewizja TVN to
          telewizja , która łamie wszelkie zasady dobrego smaku i czy jest to
          wyreżyserowane czy nie to dla mnie jest to po prostu porażające. Dla przykładu
          podam taka oto sensacje, którą zrobiłą TVN. Otóż podała, ze jakas rodzina męczy
          swoje niepełnosprawne dziecko trzymajac je w skrzyni. Ta biedna rodzina
          przeżyła koszmar. Rodziców zamknęli w areszcie, dzieci zostały same z babcia. A
          co sie okazało potem? Okazało sie, że ta rodzina była tak biedna, że nie stać
          jej było na łóżeczko dla dziecka i zbili je z desek. Jak pracowali w domu to
          musieli tam wkładac dziecko, bo inaczej zrobiłoby sobie krzywdę. Znam ta
          historię dobrze, bo mój ojciec walczył o to zeby Ci biedni ludzie wrócili do
          domu, do dzieci, rozmaiwał z nimi wielokrotnie przez telefon. TVN wyrzadził im
          wielką krzywdę... Moimzdaniem ta telewizja robi wszystko żeby swoim
          prymitywizmem przyciagnąż jak najwięcej ludzi... Zupełny brak klasy.
          • Gość: Shemreolin Re: Kazimiera Szczuka z TVN IP: 62.89.110.* 29.03.04, 12:22
            W zwiazku z powyższym mam pytanie... Czy chamstwo zaplanowane jest mniejszym
            chamstwem niż chamstwo z zaskoczenia? Czy to, że taka jest konwencja programu
            sprawia, że ten teleturniej jest interesujący? A gdyby nie było to zaplanowane
            i prowadzący byłby chamem ot tak od siebie to juz byłoby oburzające?

Aha! I nie mam zamiaru kupować telewizora. Od kiedy go nie mam czuje się dużo
            szcześliwsza i mam wiecej czasu na inne rzeczy, np. na poczytanie książki.
            Heheheh, po raz pierwszy spotykam się z zarzutem typu "nie masz telewizora,
            jesteś zacofany". Ale jaja... Najważniejsze rzecz, które mnie interesują znajde
            jeszcze w gazecie czy w radioa nawet w internecie ( o dziwo nie jestem az tak
            zacofana i nawet umiem html!:P). A film moge sobie obejrzeć na komputerze. Po
            co mi jakieś "Big brothery", "Chwile prawdy", teleturnieje i tok szoły... Czy
            bez tego człowiek juz zostaje w tyle i jest zacofany?
            • Gość: barbinator Re: Kazimiera Szczuka z TVN IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.04, 13:15
              > W zwiazku z powyższym mam pytanie... Czy chamstwo zaplanowane jest mniejszym
              > chamstwem niż chamstwo z zaskoczenia? Czy to, że taka jest konwencja programu
              > sprawia, że ten teleturniej jest interesujący? A gdyby nie było to
              zaplanowane
              > i prowadzący byłby chamem ot tak od siebie to juz byłoby oburzające?

Chamstwo jest chamstwem niezaleznie czy zaplanowane czy z zaskoczenia - zgoda.
              Ten teleturniej jest głupi i niesmaczny - też zgoda.
              Ale ocenianie na jego podstawie samej Szczuki ma mniej więcej tyle samo sensu
              co powiedzenie: aktor X to wstrętny zboczeniec (bo w filmie Y zagrał rolę
              pedofila)
              Szczuka po prostu gra swoją rolę i niczym się w tym nie różni od aktora - taka
              właśnie jest współczesna tv i to właśnie Kristy chciała ci powiedzieć. Czy to
              jest dobre, to już zupełnie inna sprawa...
              Co do Szczuki - mnie się ona w tej roli nie podoba (oglądałam raz przez 5 minut
              i wystarczyło;), dlatego wspomnianego programu nie oglądam - ale nie ma to
              wpływu na moją opinię o samej Kazi.
              Innym się podoba, to oglądają...

>
              > Aha! I nie mam zamiaru kupować telewizora. Od kiedy go nie mam czuje się dużo
              > szcześliwsza i mam wiecej czasu na inne rzeczy, np. na poczytanie książki.
              > Heheheh, po raz pierwszy spotykam się z zarzutem typu "nie masz telewizora,
              > jesteś zacofany". Ale jaja... Najważniejsze rzecz, które mnie interesują
              znajde
              >
              > jeszcze w gazecie czy w radioa nawet w internecie ( o dziwo nie jestem az tak
              > zacofana i nawet umiem html!:P). A film moge sobie obejrzeć na komputerze. Po
              > co mi jakieś "Big brothery", "Chwile prawdy", teleturnieje i tok szoły... Czy
              > bez tego człowiek juz zostaje w tyle i jest zacofany?

Nie jest zacofany, natomiast faktycznie zostaje w tyle. Ja co prawda mam
              telewizor, ale w pewnym sensie już dawno zostałam w tyle - nigdy nie oglądałam
              żadnego reality show, z teleturniejów czas mi się zatrzymał na Wielkiej Grze...
              Nie uważam natomiast by taki rodzaj "zostawania w tyle" był powodem do
              kompleksów - raczej wręcz przeciwnie...

Pozdr. B.
              • tad9 Re: Kazimiera Szczuka z TVN 29.03.04, 17:48
                Gość portalu: barbinator napisał(a):

> Chamstwo jest chamstwem niezaleznie czy zaplanowane czy z zaskoczenia - zgoda.
                > Ten teleturniej jest głupi i niesmaczny - też zgoda.
                > Ale ocenianie na jego podstawie samej Szczuki ma mniej więcej tyle samo sensu
                > co powiedzenie: aktor X to wstrętny zboczeniec (bo w filmie Y zagrał rolę
                > pedofila)

Teleturniej to nie film, Szczuka to nie aktorka. Dlaczego nie oceniać jej na
                podstawie tego, w czym zgodziła się brać udział i na podstawie tego, jak to
                robi?
                • Gość: barbinator Re: Kazimiera Szczuka z TVN IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.04, 21:33
                  > Teleturniej to nie film, Szczuka to nie aktorka.

A jaka to różnica?

Dlaczego nie oceniać jej na
                  > podstawie tego, w czym zgodziła się brać udział i na podstawie tego, jak to
                  > robi?

Jeśli robi wszystko zgodnie ze scenariuszem programu, to mozna ja tylko
                  pochwalić - bo robi co do niej należy. Jeżeli natomiast rozwala producentowi
                  scenariusz jakimiś własnymi "inicjatywami", to zapewne prędko się jej pozbędą i
                  znajdą kogoś kto będzie robił dokładnie to co mu się każe.

Pozdr. |B.
                  • Gość: misiu Re: Kazimiera Szczuka z TVN IP: 5.2.* / *.chello.pl 30.03.04, 19:57
                    Czy postulujesz, aby w takim razie zrehabilitować rzecznika rządu PRL, Jerzego
                    Urbana? On również robił, co do niego należało i powinno się go za to tylko
                    pochwalić. Gdyby on tego nie robił, znaleźliby przecież kogo innego, kto
                    robiłby dokładnie to, co mu sie każe. Tak?

• Gość: barbinator Re: Kazimiera Szczuka z TVN IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.04, 22:07
                      Poważnie porównujesz głupawą zabawę w tvn z tym co robił Urban i jego mocodawcy
                      czy tylko trenujesz na mnie demagogię?

Pozdr. B.
          • Gość: BRvUngern-Sternber Z ta skrzynia to wstrzasajace... IP: *.bg.am.lodz.pl 29.03.04, 14:16
            No tak czego mozna sie spodziewac po takiej TV z szefem w stylu Waltera,ktora
            sprowadza nam Bigbradery promuje rozne Kazie i Wisniewskich.A ostatnio w sposob
            bandycki wykopali Lisa...To jest dno...
        • Gość: klarysa Re: Kazimiera Szczuka z TVN IP: 62.233.181.* 29.03.04, 12:54
          Kazia już nie siedzi w "Dobrych książkach" -chyba musiała zrezygnowaać z
          telewizji publicznej ze wzgledu na kontrakt z TVN. Teraz w "Dobrych książkach"
          rozmawia z Łubieńskim i Wąsowiczem Kinga Dunin i uważam ,że to bardzo dobra
          zmiana.A w Kazi nie lubię jednego - DYKCJI !!! Michał Wiśniewski to przy jej
          dykcji ,fenomen...No,więc nie lubię jej przez tę dykcję słuchać,niestety i nic
          na to nie poradzę...Ale,cholera,przecież nad tym mozna pracować,dlaczego ona
          tego nie robi?
          • Gość: Shemreolin Re: Kazimiera Szczuka z TVN IP: 62.89.110.* 29.03.04, 14:54
            Dykcja p. Szczuki jest zapewne wyikiem jej aparatu nazębnego. ;)

Hmmm... no tak szczerze to ja ta Szczuke pierwszy raz ujrzałam dopiero w tym
            teleturnieju. Jestem wredna i oceniam wszystko na podstawie tej osoby, ale z
            drugiej strony jak tego nie robić? Wiem, że ona gra swą rolę i taka jej dola,
            ale w koncu nie musiała sie na to zgadzać. Ja bym sie nie zgodziła nawet za
            pieniadze ludzi obrażać.

A z wygladu ona mi się zdecydowanie nie podoba, ale to jest tylko i wyłącznie
            mój gust.

Nie mam telewizora, wiec jestem zacofana... jakie to smutne. Popadne w
            depresje ;)
            • Gość: Monika Re: Kazimiera Szczuka z TVN IP: *.chello.pl 30.03.04, 01:19
              Gość portalu: Shemreolin napisał(a):

> Dykcja p. Szczuki jest zapewne wyikiem jej aparatu nazębnego. ;)
              >
              > Hmmm... no tak szczerze to ja ta Szczuke pierwszy raz ujrzałam dopiero w tym
              > teleturnieju. Jestem wredna i oceniam wszystko na podstawie tej osoby, ale z
              > drugiej strony jak tego nie robić? Wiem, że ona gra swą rolę i taka jej dola,
              > ale w koncu nie musiała sie na to zgadzać. Ja bym sie nie zgodziła nawet za
              > pieniadze ludzi obrażać.

A nie zastanawiają cie ludzie, którzy wiedzą doskonale co to za program i biorą
              w nim udział. Po co tam idą ? Dla pieniędzy, pokazać się w tv, czy coś jeszcze
              innego ? Za pare groszy dać się obrażac ?

• lee.miller wywalili ją z TVP 29.03.04, 18:06
            za śmiałe rozmowy nt męskich genitaliów, w Pegazie.
            • tad9 Re: wywalili ją z TVP 29.03.04, 18:54
              lee.miller napisała:

> za śmiałe rozmowy nt męskich genitaliów, w Pegazie.

Nie za śmiałe, tylko za przygłupie i nie o męskich tylko o żeńskich.
              • Gość: Klarysa Re: wywalili ją z TVP IP: 62.233.181.* 29.03.04, 19:13
                Nie przygłupie ,tylko z Gretkowską.Gdzie Gretkowska tam będą genitalia,Manuela
                sama oświadczyła na spotkaniu autorskim,że też nie ma chwilowo wstępu do TVp.A
                ja tam byłam i diabelnie się nudziłam.
        • Gość: praxi do prostaka Kristy IP: *.crowley.pl 07.04.04, 12:45
          Naucz sie ciemniaku czytac, bo chyba brakuje ci piatej klepki!
          W zyciu nie czytalam takich bzdur.

Slowa "po prostu" pisze sie osobno, idiotko.

Nie ma czegos takiego, jak "medium przekazu informacji". Ten zbitek slowny
          nadaje sie do umieszczenia w rankingu najglupszych wypowiedzi. Gratuluje
          wiedzy, idiotko po zawodowce fryzjerskiej.
          • Gość: Klarysa Do inteligenta Praxi. IP: 62.233.181.* 07.04.04, 13:06
            Mylisz sie.To,że tak nikt nie mówi,nie znaczy ,że to błąd i tak powiedzieć nie
            można. W sformułowaniu "medium przekazu informacji" pojawia się po prostu
            piekny przyklad latynizmu,którego znaczenie pierwotne niewielu ludzi dziś
            kojarzy.Szczególnie tych spędzających czas przed TV. Medium to nic innego jak
            <środek /przekaźnik czegoś.> Tak więc ona napisała:<środek przekazu publicznego>
        • Gość: ola Re: Kazimiera Szczuka z TVN IP: *.crowley.pl 07.04.04, 15:13
          NIe robcie jej bezplatnej reklamy.Skonczcie juz,bo to zaczyna byc nudne.
        • aganiok13 Re: Kazimiera Szczuka z TVN 21.04.04, 17:32
          Gość portalu: Kristy napisał(a):

> gratuluję wiedzy i obycia w czasach gdzie tv jest głównym medium przekazu
          > informacji. Może jednak sobie kup ten tv, bo juz nieco odstajesz..
          >
          > Ps: A Szczukę można również obejrzeć np w programie gdzie dyskutuje się o
          > literaturze - i tam jest zupełnie inną osobą :) Pozdrawiam!

A co Tobie po posiadaniu TV, skoro nie wiesz, że Miss Szczuka już nie prowadzi
          rozmów o literaturze ?.....
    • lee.miller wielka jest ciemnota w narodzie ;) 29.03.04, 18:11
      Przecież ten program to zachodni format :) Szczuka w porównaniu do oryginału
      (nie znam) jest podobno bardzo ugrzeczniona.

Jeśli coś jest tam załosne, to ludzie, którzy dla kasy (a może z masochizmu?)
      dają się upokarzać publicznie. Ale skoro taka ich wola?

Natomiast jedno mnie zastanawia - występujesz ze świętym oburzeniem w obronie
      dobrych manier. Czy do nich należy pisanie "Patrzę, babsztyl brzydki jak noc,
      blacha na zębach"? Wbrew temu co deklarujesz, oceniłaś ją po wyglądzie.

I coś jeszcze. Klasycznie czy też nieskazitelnie urodziwe prezenterki są
      charakterystyczne tylko dla prowincjonalnych telewizji, ale to inny temat.
      • nadszyszkownik.kilkujadek Z ciekawości... 30.03.04, 00:23
        Czy ktoś wie, jaka audycja jest tym 'oryginałem'?
        • lee.miller Re: Z ciekawości... 30.03.04, 00:36
          "The weakest link", BBC.

• Gość: Shemreolin Re: wielka jest ciemnota w narodzie ;) IP: 62.89.110.* 30.03.04, 08:44
        Nie zaprzeczyłam, że oceniłam po wygladzie tylko napisałam, ze po wyglądzie nie
        powinno sie oceniać i dlatego postanowiłam obejrzec choc kawałek programu, bo
        kobieta mogła być przeciez fajna. A mimo to, że po wygladzie nie powinno sie
        oeniać to i tak wszyscy tak robia. Po co sie oszukiwać? Przeciez to normalne...
        • Gość: Shemreolin dodatkowo... IP: 62.89.110.* 30.03.04, 08:46
          Dodatkowo nie występuje w obronie dobrych manier, ale dobrego smaku...
          • lee.miller Re: dodatkowo... 30.03.04, 13:37
            Myślę, że wystepujesz w obronie dobrych manier właśnie, kwestionując czyjeś
            zachowanie.

Ale niech :)
            Czy w takim razie "Patrzę, babsztyl brzydki jak noc, blacha na zębach"? jest
            przykładem takiego dobrego smaku? :D

Poza tym, w kwestii oceniania po wyglądzie - mów za siebie. Ja, kiedy wybieram
            na przykład ortopedę albo kafelkarza, nie oceniam ich przez pryzmat tego, czy
            są ładni. Śmiem twierdzić, że większość ludzi również. Zadaniem osoby
            prowadzącej taki show jak "The Weakest Link" nie jest bycie ładnym, tylko bycie
            ironicznym i uszczypliwym. Ot i wszystko.
            • Gość: Shemreolin Re: dodatkowo... IP: 62.89.110.* 31.03.04, 10:52
              Tak, ale Ty poszukujesz specjalisty od czegoś, wiec jego wyglad nie jest dla
              Ciebie wazny. Natomiast jak kogoś poznajesz albo po prostu widzisz człowieka
              idacego ulica to wyciagasz wnioski z tego jak wygląda, jak jest ubrany, jak sie
              zachowuje. Jego gesty i mimika, to wszystko jest ważne i niestety taka jest
              prawda, ze kazdy tak ocenia.

Ja pracuję na recepcji. Po roku pracy mam doszłam do wniosku, ze wyglad i
              charakter ma naprawdę wiele wspólnego. mozna ocenic w 60-70% jaka jest ta osoba
              tylko po wyglądzie. Osoby, które sa pogodne maja zmarszczki wokół oczu, zaciete
              mają zaciśniete usta, zmarszczone brwi itp. Styl ubierania tez ma wiele do
              powiedzenia. Zazwyczaj jak widzę kobiete w starszym wieku ubrana jak hrabina w
              futro, z wielkim kokiem na głowie i z zaciśnietymi ustami to od razu wiem, ze
              będzie traktować mnie jak osobę drugiej kategorii. Oczywiscie to tylko
              przykłady które mozna mnożyć.

A wogóle to ja po hydrauliku czy elektryku nie spodziewałabym sie, ze będzie
              super przystojny, w garniturze i z teczka... Taka jest jego praca i tyle...
              • lee.miller Re: dodatkowo... 31.03.04, 16:03
                A co jak kardiologa nie szukam tylko poznaję? :)

Oczywiście, że ubranie czy fryzura jest pewnym kodem. Gdybym zobaczyła
                obszarpaną czy brudną prezenterkę w TV to bym się zdziwiła.

Mówimy jednak o czymś innym. Nie oczekuję od prowadzących teleturniej, ze będą
                ładni, bo nie jest to ich zadaniam. Ładna to ma być modelka powiedzmy - choć i
                tu bywa moda na ładne inaczej. A Ty ewidentnie oceniłaś Szczukę po aparacie na
                zębach i kontrowersyjnej urodzie, tak jakby miało to jakiekolwiek znaczenie w
                przypadku osoby prowadzącej teleturniej o założeniach takich jak "Najsłabsze
                ogniwo".

• dokowski Przecież to zwykła komercja, a nie feminizm 07.06.04, 13:25
        lee.miller napisała:

> Przecież ten program to zachodni format :) Szczuka w porównaniu do oryginału
        > (nie znam) jest podobno bardzo ugrzeczniona.

Być może właśnie feministycznym poglądom Szczuki polscy widzowie zawdzięczają
        fakt ugrzecznienia programu, jednak program jest skierowany tylko do widzów o
        specyficznym chamskim guście z domieszką mizantropii, którzy pragną oglądać
        prawdziwe chamstwo w programach, które powinny być kulturalne - to takich ludzi
        podnieca, to tak jakby mogli nasrać na dywanie w Zamku Królewskim i cieszyć się
        gdy zwiedzający goście oburzeni zatykają nosy. Jest na takie programy popyt, a
        więc musi być też podaż. Osoba pokroju Szczuki jest gwarancją, że program nie
        stoczy sie poniżej pewnego poziomu.
    • Gość: misia Re: Kazimiera Szczuka z TVN IP: 150.254.115.* 07.04.04, 13:57
      Ja dla odmiany ogladam tez teleturniej tylko i wylacznie dla Szczuki, jej
      komentaze niezwykle mnie bawia. Bez watpienia jest chamska, bezposrednia i ma
      poczucie wyzszosci bo zna definicje degrengolady itd Niewyobrazalna rzecza jest
      dla mnie fakt, ze w kilku programow jakie widzialam nikt z nia nie rozpoczął
      dyskusji . Jak Ci ludzie te ponizania wytrzymuja, gdzie ich godność? To
      wszystko razem wziete jest dla mnie zabawne i trzeba to ogladac poki jeszcze
      jest bo obawiam sie ze ja zdejma w najblizszych tygodniach
      • Gość: miłka Re: Kazimiera Szczuka z TVN IP: *.chello.pl 07.04.04, 15:07
        Gość portalu: misia napisał(a):

> Niewyobrazalna rzecza jest
        > dla mnie fakt, ze w kilku programow jakie widzialam nikt z nia nie rozpoczął
        > dyskusji . Jak Ci ludzie te ponizania wytrzymuja, gdzie ich godność?

Obejrzałam jeden odcinek z powodu dyskusji na forum o tym teleturnieju. Szczuka
        wypada dość blado, a całóość jest nudna, ale zgadzam się z tobą. Miałam
        identyczną refleksję co do uczestników. Mnie wprost cisnęły się na usta różne
        odpowiedzi w ich imieniu. Chyba rzeczywiście idą tam ludzie bez poczucia
        godnosci.
        • Gość: JB. MAMY BARDZO ZRÓŻNICOWANE OCENY pani K.Sz. IP: *.chello.pl 07.04.04, 15:21
          Przeczytałem wszystkie oceny tu wyrażone. Czasami są bardzo skrajne. Ale może
          takie są założenia programu. Jest dużo wypowiedzi na temat pani K.Sz. na forum
          "Telewizja". Ponieważ dotychczas NIE obejrzałem jeszcze ani jednego odcinka
          tego programu i nie kojarzę która to jest pani K.Sz. - jeszcze dziś to zrobię.
          Widzę, że jest w programie tvn o 17.05. Jestem bardzo ciekawy jakie będą moje
          wrażenia.
          • Gość: JB. Re: MAMY BARDZO ZRÓŻNICOWANE OCENY pani K.Sz. IP: *.chello.pl 07.04.04, 18:12
            Obejrzałem i wysłuchałem program "Najsłabsze ogniwo" prowadzony przez panią
            K.Sz. i jestem MILE ZASKOCZONY. Program był prowadzony bardzo sprawnie i nie
            zauważyłem ze strony prowadzącej żadnych wypowiedzi przekraczających granice
            taktu, grzeczności czy dobrego smaku. Zadziorne czy czasem uszczypliwe pytania
            lub wypowiedzi w stosunku do uczestników są zapewne przewidziane w tym programie
            NIE ŻAŁUJĘ CZASU POŚWIĘCONEGO NA OBEJRZENIE. Zrobiłem to dlatego, że
            zaintrygowały mnie bardzo NAPASTLIWE oceny wygłaszane na temat pani K.Szczuki
            na tym forum. Mało oglądam programów TV. Wyjątkiem sa programy typu Discovery,
            Travel, Planete i t.p. Czasami dobre fabularne i rozrywkowe.
            • Gość: agnieszka Re: MAMY BARDZO ZRÓŻNICOWANE OCENY pani K.Sz. IP: *.elpos.net 07.04.04, 18:25
              w 100% popieram. To jedyny teleturniej jaki ogladam i robię to tylko ze względu
              na sposob prowadzenia przez p. Kazimierę. A ignorancja uczestników robi
              naprawde kolosalne wrazenie. Przy takim poziomie wiedzy WSTYDZILABYM sie nawet
              wystartowac w eliminacjach.
    • Gość: azja Re: Kazimiera Szczuka z TVN IP: *.janet.waw.pl 11.04.04, 16:29
      Biedna masochistko gdybyś po obiadku pomogła babci zmywać gary zamiast oglądać
      telewizję, wyszłoby ci na zdrowie.Przecież zaczęłaś od oceniania po
      wyglądzie.Lubimy ładnie,grzecznie i miło,a oceniamy niegrzecznie,nieładnie i
      chamsko.Formuła tego programu właśnie na tym polega ,że prowadząca ma ostro
      zawstydzać uczestników,oni powinni być na tyle inteligentni żeby
      ripostować.Niestety nie są.A skoro są głupi to im się należy.
    • Gość: trenerka Re: Kazimiera Szczuka z TVN IP: *.toya.net.pl 11.04.04, 16:57
      Ja nie rozumiem jak mozna tą panią nazwać brzydką???
      Całkiem zadbana, dość zgrabna, twarz sympatyczna, "inteligentna", a to ze ma
      aparat na zębach? ludzie, przecież tak nie mozna!!!!!
      • miriammiriam Shemreolin - Wasza Naiwności 11.04.04, 18:29
        Szczuka Szczuką, ale twój wywód świadczy tylko o naiwności
        znam pewnego profesora - łebski facet, od czasu do czasu pojawia się w mediach,
        gdzie plecie bzdury, gdybym nie znała go prywatnie pomyślałabym że faktycznie
        taki głupi, albo szalony, że błaźni się publicznie, jednak on bardzo dobrze wie
        co robi. wie, że do mas mówi się innym językiem, niż do elit, a jeśli chce się
        być popularnym trzeba uśmiechnąć się także do tłumu. popularność na ogół wiąże
        się z pieniędzmi, a on (podobnie, jak Szczuka) musi z czegoś żyć.
        reasumując: można ocenić taką strategię zarabiania pieniędzy jako niegodną, nie
        można jednak ocenić osoby na podstawie jej wizerunku w mediach. również
        wyobrażenie o umiejętnościach technicznych występującego będzie błędne, jeśli
        nie bierze się pod uwagę do jakiej publiczności przekaz jest skierowany.
        TVN, jak każda komercyjna telewizja utrzymująca się z reklam na bieżąco mierzy
        oglądalność, więc jeśli Szczuka źle gra swoją rolę to ją zdejmą, czy tak wąskie
        nastawienie na zysk jest dobre, czy złe to już odrębna kwestia dotyczaca danej
        stacji, a nie samej Szczuki.
    • Gość: molly bloom Re: Kazimiera Szczuka z TVN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 16:02
      boże, całe szczęście nie oglądam od dłuższego czasu tv i mogę wyrabiac sobie
      opinię na temat ludzi na podstawię tego co o nich słyszę albo czytam. ale teraz
      do tego jeszcze wiem, że powinnam przestać zaglądać na wszelkiego rodzaju
      forum. nigdy nie zrozumiem jak ludzie mogą sobie robić coś takiego?? to się
      nazywa wolność słowa.a w rzeczywistości nie jest niczym innym jak rzyganiem na
      wszystkoch i wszytsko dookoła z pełną świadomością błogosłąwieństwa
      anonimowości. aha - zapomniałam dodać - nie jestem feministką, feministki mnie
      śmieszą i żal mi ich. drugie aha - w przeciwieństwoe do większości "świadomych
      oglądaczy tv" zdajkę sobie sprawę, że jak komuś płacą za "bycie prezenterem
      albo prowadzącym tokszoł lub inne tvgówno" to on wówczas nie fika i nie mówi że
      będzie go sobie prowadził po swojemuy tylko robi to zgodnie z formułą -
      najczęsciej wymyśloną przez amerykanów.
    • Gość: wągier Re: Kazimiera Szczuka z TVN IP: *.zurawica.sdi.tpnet.pl 07.05.04, 09:55
      Moja opinia na temat Pani Kazimiery Szczuki jest troche inna
      Mianowicie uważam ją za osobę badzo cyniczna, dumna (wręcz cwaną ) i
      nieprzyjemną .
      Irytuje mnie sposób w jaki prowadzi ten dretwy program - czyta pytania na tyle
      wolno żeby gracze nie zarobili za wiele, pozatym sepleni co utrudnia
      interpretacje pytań.
      Ponadto zauważyłem że Pani Kazimiera nie jest obiektywna w stosunku do graczy -
      dokłądnie widać do kogo czuje antypatie - wybiera sobie zawsze kogoś kogo
      prześladuje w sposób bezczelny swoimi upierdliwymi, kąśliwymi zaczepkami
      słownymi . Nie rozumiem dlaczego nikt z graczy tego nie kontruje ??? ale
      podejżewam że zostaje to poprostu wycięte.
      Jeszcze jedno - wyraz twarzy Pani Szczuki ( pżymrużone oczy, metny wzrok,
      szczękościsk , przejawy agresji w wypowiedziach ) daja mi do myslenia czy aby
      nie jest pod wpływem środków psychoaktywnych ( narkotyki lub silne leki
      psychotropowe)
      nie rozumien kto ją wogle wylansował do tego programu
      Uważam że program wiele by zyskał gdyby prowadzącą została Wioletta Willas !!!
      • Gość: anka Re: Kazimiera Szczuka z TVN IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 23:05
        Moim zdaniem Sczuka się ostatnio poprawiła, robi sie coraz lepsza. Niech się
        jeszcze nauczy od Martyny Wojciechowskej jak szybko czytać pytania i wyjmie ten
        obleśny aparat. Generalnie formuła jest dobra. Czasami uda jej się przywalić i
        o to chodzi ...
        Niech trwają igrzyska, niech poleje się krew...
        • Gość: mw Re: Kazimiera Szczuka z TVN IP: 217.113.233.* 04.06.04, 22:37
          Szczuka jest rewelacyjna, a jej powiedzenia są genialne, już dawno tak dobrze
          nie bawiłam się na żadnym teleturnieju
    • tripper Re: Kazimiera Szczuka z TVN 11.05.04, 16:46
      mam niejasne wrazenie, ze kazia szczuka jest jebnieta...
      • Gość: graga Re: autorko postu IP: *.ny5030.east.verizon.net 05.06.04, 22:23
        twoj ojciec nie pracuje w tv, bo bys wiecej wiedziala czym rzadzi sie tv i nie
        miala takich problemow z odbiorem tego teleturnieju.
    • magic00 Re: Kazimiera Szczuka z TVN 09.06.04, 00:20
      Eee tam, na BBC jest jeszcze bardziej chamsko. Szczuka w porównaniu z
      prowadzącą z BBC jest całkiem przyjemna. Intelektualistom w dzisiejszych
      czasach nie łatwo i wcale się nie dziwię, że prowadzi ten teleturniej dla kasy.
      A czego wy nie zrobilibyście dla kasy? Wielu chętnie obraża innych ludzi
      zupełnie za darmo. Zawodników nie bardzo mi żal, bo wielu by jeszcze dopłaciło,
      aby ich w telewizji pokazać, nawet gdyby mieli zrobić z siebie ostatnich
      idotów.
      Nie widzieliście głupszego teleturnieju?
    • Gość: Szczuka Waldemar Re: Kazimiera Szczuka z TVN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 21:27
      Szanowna Pani popieram Pania dlatego ,ze takze nazywam sie Szczuka .
      Mam nadzieję ,ze kiedyś bedę mógł zamienić z Panią kilka słów.
      Pozdrawiam .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka