Dodaj do ulubionych

Mucha vs Ziobro

19.11.10, 00:25
Czemu Mucha nie przygotowuje się do rozmowy ze Zbigniewem_Kobieca_Wrażliwość_Ziobro?
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,8684702,Ziobro_do_Muchy___Piekna_poslanka___Mucha__bardzo.html
Ziobro zaczął rozdanie od swojego konika: piękna posłanka, kobieca wrażliwość itd. Mucha odpaliła: Minister Ziobro wtrąca w swoje wypowiedzi komplementy pod moim adresem. Ma to na celu zdyskredytowanie mnie jako polityka. Bardzo bym prosiła pana ministra, żeby zaprzestał. Bycie kobietą nie dyskredytuje
Na co Ziobro był przygotowany, nigdy nie zgadniecie co powiedział. Oczywiście: Mucha źle odczytała jego słowa. Ano wychowywano go w szacunku dla kobiet. I dlatego komplementuje.

Czy nie można było powiedzieć: skoro wychowywano pana ministra w szacunku dla kobiet, to proszę uszanować moją prośbę. I spytać na czym ten szacunek polega? Czy na lekceważeniu kobiecych próśb?
Obserwuj wątek
    • stephen_s Re: Mucha vs Ziobro 19.11.10, 07:16
      No i widzicie, tu się zgodzę, że takie zachowanie jest dyskredytujące.

Inna sprawa, że trochę nie rozumiem Muchy. Z jednej strony krytykuje Ziobrę za takie "upupianie" jej z powodu urody (i słusznie), z drugiej - w jakimś stopniu sama prowokuje skupianie się na swojej urodzie, pozując jako Lara Croft...
      • easz Re: Mucha vs Ziobro 19.11.10, 09:19

Imo to jest jeszcze gorsze niż te Komorowskie nóżki, w moim odczuciu. Nie do końca wiem dlaczego, tak mam po prostu. Tu to normalnie aż zębami się chcę zgrzytać i właśnie wściekać.

Parę dni temu był też filmik w jakichś wiadomościach a potem powtarzany na innych kanałach, jak to Ziobro idąc w pochodzie korytarzem jakąś panią dziennikarkę uratował od potknięcia, czy upadku w ferworze i sam to sobie skomentował w stylu - o, widzi pani, jaki refleks supersamca, jeszcze się to ma, conie, hehe. Hm.
        Co za dup.k. A przecież to jest już inne pokolenie, ale widać nie tak przebiegają granice, o moja naiwności!

> Inna sprawa, że trochę nie rozumiem Muchy. Z jednej strony krytykuje Ziobrę za
        > takie "upupianie" jej z powodu urody (i słusznie), z drugiej - w jakimś stopniu
        > sama prowokuje skupianie się na swojej urodzie, pozując jako Lara Croft...

Nie wszystkim Lara C. kojarzy się tylko z obiektem erotycznych westchnień onanistycznych nastolatków. Tak samo jak np. Harrison Ford, to znaczy Indiana Jones. Poza tym kiedy to dokładnie było? Coś się chyba zmieniło od tego czasu?
        To z upozowaniem Muchy na dziewczynę Bonda na ostatnim plakacie, to też imo ściema i naciągane przez redaktorków - ja tam Bonda nie widzę, no weźcie ludzie :D więc jaka dziewczyna Bonda?
        Przy okazji - ten plakat ma inną wadę - fatalnie się kojarzący jałowy krajobraz na pierwszym planie, którego symbolika, jeśli takowa jest? - może być trudna do odczytania.
        • nihil-istka Zbyszek, nie rucaj perel miedzy wieprze 19.11.10, 10:11
          Zbysek Ziobro, mow Polkom prawde w oczy, zeb sa tluste, brzydkie, bezczelne.
          NIe rzucaj komplementow miedzy wieprze.
        • lernakow Re: Mucha vs Ziobro 19.11.10, 10:19
          easz napisała:

> To z upozowaniem Muchy na dziewczynę Bonda na ostatnim plakacie, to też imo ści
          > ema i naciągane przez redaktorków - ja tam Bonda nie widzę, no weźcie ludzie :D
          > więc jaka dziewczyna Bonda?
          >
          Tu jest zestawienie obu plakatów:
          lublin.gazeta.pl/lublin/51,48724,8667884.html?i=0
          Oczywiście każdy może na nich nie widzieć co mu się żywnie nie podoba.
          • easz Re: Mucha vs Ziobro 19.11.10, 12:25

Widziałam to, ale rzeczywiście, teraz z bliska i dopiero zwróciłam uwagę na napisy. No nie wygląda to za dobrze, racja. I nie jest za bardzo spójne. Ale nie aż takie, żeby upoważniało do takich tekstów j.w. - co w ogóle upoważnia? -> przecież nie brakuje jej przy tym kompetencji itd, prawda? Zresztą te teksty Ziobry, to nie wina Muchy, tylko Ziobry. Bo on tak ma, nie ona. On tak ma do każdej.
            • lernakow Re: Mucha vs Ziobro 19.11.10, 12:42
              easz napisała:

> Zresztą te teksty Ziobry, to nie wina Muchy, tylko Ziobry.
              >
              Nie bronię Ziobry. Chodziło mi tylko o kwestię bondowości plakatu. Której zresztą też nie oceniam w żadnym aspekcie poza technicznym, bo jakość tego montażu jest żałosna.
            • stephen_s Re: Mucha vs Ziobro 19.11.10, 12:43
              Nie no, wiadomo, że nie upoważnia. I dobrze, że Mucha to powiedziała.
        • stephen_s Re: Mucha vs Ziobro 19.11.10, 10:35
          > Imo to jest jeszcze gorsze niż te Komorowskie nóżki, w moim odczuciu.

Och, zdecydowanie gorsze.

> Nie wszystkim Lara C. kojarzy się tylko z obiektem erotycznych westchnień onani
          > stycznych nastolatków. Tak samo jak np. Harrison Ford, to znaczy Indiana Jones.

No wiesz, ja bym jednak zaryzykował twierdzenie, że jest to postać z dość mocnym podtekstem seksualnym. Coś jak Czerwona Sonja, która jest tą niesamowitą wojowniczką w stylu Conana - ale jednak nosi to metalowe bikini...

Nie mam nic do Muchy, ale image, jaki generuje takimi zdjęciami, jest dość niespójny.

> Poza tym kiedy to dokładnie było? Coś się chyba zmieniło od tego czasu?

Maj 2009. Nie tak dawno...

> To z upozowaniem Muchy na dziewczynę Bonda na ostatnim plakacie, to też imo ści
          > ema i naciągane przez redaktorków - ja tam Bonda nie widzę, no weźcie ludzie :D

Nie zgadzam się. "Operacja Lublin", nazwiska zaprezentowane jak na plakacie filmowym, nr listy wyborczej jako "004"... To jest ewidentne nawiązanie do Bonda.
      • menk.a Re: Mucha vs Ziobro 19.11.10, 10:20
        A czemu uważasz, że skupia się na swojej urodzie i pozuję na tą czy na tamtą?
        • stephen_s Re: Mucha vs Ziobro 19.11.10, 10:25
          Dlatego:

lublin.gazeta.pl/lublin/51,48724,8667884.html?i=2

Wiesz, to jest tak, jakby np. Schwarzenegger jednocześnie przekonywał, że jest poważnym politykiem, a nie tylko kulturystą - a z drugiej strony, dawał wywiady ilustrowane podnoszeniem ciężarów.
          • menk.a Re: Mucha vs Ziobro 19.11.10, 10:43
            Nie znałam tego.
            Politykowi nie są potrzebne takie okładki. To fakt. Ale takich i innych sesji w naszej polityce było więcej. Odwracają uwagę od ważniejszych kwestii i potem generują przytyki o 'pięknej pani posłance, co zgubiła gdzieś kobiecą wrażliwość' I to wszystko przez 'szacunek do kobiet'.
    • sabinac-0 Re: Mucha vs Ziobro 19.11.10, 13:19
      Owe grubo ciosane komplementy to typowy chwyt ponizej pasa - nie zareagujesz - traktuja cie lekcewazaco, zareagujesz - zarzuca zle wychowanie lub wysmieja.

Przykre, ze kobieta, angazujac sie w dzialalnosc publiczna, zamiast przygotowywac odpowiedzi na pytania dotyczace programu, musi trenowac riposty na pseudoszarmanckie szpile roznych "pieknych panow".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka