Dodaj do ulubionych

Energia kobiet

08.10.11, 20:17

wyborcza.pl/energiakobiet/0,0.html
forum.gazeta.pl/forum/f,1206,Energia_kobiet.html
Dowiedziałam się z FoF i zastanawiam co to i po co to? Wygląda jak dubel. Trochę mam dziur w obserwacji ostatnimi czasy, może ktoś wie coś więcej o tym tworze?
Obserwuj wątek
    • mijo81 Re: Energia kobiet 14.10.11, 19:16
      Oooo, konkurencja dla innych feministycznych pisadeł :)
    • pijatyka Re: Wygląda jak dubel - co to i po co to? 15.01.12, 15:39

Widocznie zwykłej Kobiecie ( kobieta.gazeta.pl/kobieta/0,0.html ) nie starcza już energii ; albo red. Pacewicz dojrzał wreszcie do decyzji o zmianie płci :-)
    • bene_gesserit Re: Energia kobiet 15.01.12, 18:53
      Forum nudne, bo skonczylo dokladnie jak to - tzn na karmieniu przez karmicielki kolejnych reinkarnacji pierdzioszka i mijuchy. Istotnie dubel.

A 'kobieca' inicjatywa GW sponsorowana jest przez Eneę, stąd nazwa zapewne. Jest pieniądz, jest inicjatywa. Pewnie im wyszlo w badaniach, ze to kobiety wybierają dostawcę prądu, he he he.
      • kocia_noga Re: Energia kobiet 15.01.12, 19:46
        Bo kobiety często uważają, ze jak się je gani, to coś w tym jest, a jak się chwali, to nieszczerze, a jak FACET gani, to nqależy to brać poważnie - i faceta i jego popierdywanie.
    • krytyk.systemu.edukacji Re: Energia kobiet 19.01.12, 09:45
      > Dowiedziałam się z FoF i zastanawiam co to i po co to?

Co to? Otóż jest to kolejny cudny wymysł red. Pacewicza. Po co? – Żeby wzmiankowany redaktor się trochę polansował. Dla mnie czystej wody oportunizm. On zresztą chyba naprawdę uważa, że ruch feministyczny doceni kiedyś jego usilne starania i obsypie go zaszczytami w porewolucyjnym raju, podczas gdy nie od dziś wiadomo, że tego rodzaju spokorniały męski element obrywa od feministek bardziej nawet niż seksiści (tacy jak np. ja).

W nomenklaturze feministycznej nazywa się takie zachowanie podczepianiem się pod ruch feministyczny. A, jak powszechnie wiadomo, daleko się w ten sposób nie zajedzie. Aha, specjalistką od wyłapywania tego rodzaju gapowiczów jest feministka Anna Zawadzka.

Nawiasem mówiąc już raz się usiłował red. Pacewicz przymilać do dr. Agnieszki Graff, ale usłyszał niestety, że jest łysy i brzydki. :)

Zresztą, co tu pisać
      • mijo81 Re: Energia kobiet 05.02.12, 14:19
        A wy się pod co podczepiłyście?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka