Gość: jajo IP: *.acn.waw.pl 21.06.05, 01:49 To wbrew pozorom całkiem poważny problem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MANKIND Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: 213.192.80.* 21.06.05, 08:47 Odpowiedź jest prosta. Zawiera się w pytaniach: "A kto jest cywilizacyjno- twórczy ?". Kto stworzył arcydzieła architektury, literatury, malarstwa, kto wymyślił samolot, rakietę, rower, samochód, lodówkę ? Kto jest twórcą fizyki kwantowej ... ?. NO, KTO ?????. Prowokatorze (Prowokatorko) ! To nie jest twoją zasługą, że urodziłeś się mężczyzną ani nie jest to twoją winą, że urodziłaś się kobietą. To ostatnie, też musi być zrozumiane !. Odpowiedz Link Zgłoś
ell.a Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 21.06.05, 11:43 Gość portalu: MANKIND napisał(a): > Odpowiedź jest prosta. Zawiera się w pytaniach: "A kto jest cywilizacyjno- > twórczy ?". Kto stworzył arcydzieła architektury, literatury, malarstwa, kto > wymyślił samolot, rakietę, rower, samochód, lodówkę ? Kto jest twórcą fizyki > kwantowej ... ?. NO, KTO ?????. Prowokatorze (Prowokatorko) ! To nie jest twoją > > zasługą, że urodziłeś się mężczyzną ani nie jest to twoją winą, że urodziłaś > się kobietą. To ostatnie, też musi być zrozumiane !. Tzn., że ci wszyscy nieszczęśnicy, którzy niczego nie wynaleźli ani nie stworzyli (np. różni autorzy prowokatorskich postów) nie mają męskiego umysłu a są tylko mężczyznopodobni? Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 26.06.05, 21:40 Nie po prostu nie ma sensu wynajdywac czegos jeszcze raz... Nie jest powiedziane ze jesli Eistein wymyslil teorie wzglednosci to ja dzis jej bym nie wymyslil... :) po prostu juz jej nie wymysle bo on to zrobil... Proste... Odpowiedz Link Zgłoś
ell.a Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 27.06.05, 10:47 forum101 napisał: > Nie po prostu nie ma sensu wynajdywac czegos jeszcze raz... Nie jest powiedzian > e > ze jesli Eistein wymyslil teorie wzglednosci to ja dzis jej bym nie wymyslil... > :) po prostu juz jej nie wymysle bo on to zrobil... Proste... Nie synku. Po prostu nie wymyślisz bo ty nie jesteś w stanie wymyślić niczego pożytecznego a co dopiero nowego. Jaki wynalazek, usprawnienie, teorię naukową wymysliłeś? Bo jakoś niektórzy wciąż wymyślają nowe, mimo że teoria względnośći została juz dawno wymyślona. Jesteś tylko mężczyznopodobny? Czy może tylko niektórzy mężczyźni mają supermózgi a reszta to miernoty? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiowa Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 18:55 Ciesze sie ze jestes taki inteligentny. Szkoda tylko, ze masz malego penisa, jestes beznadziejny w lozku i zadna kobieta cie nie chce. wg badan naukowych, poziom przecietnej inteligencji mezczyzn jest identyczny co kobiet, z tym ze u kobiet on jest wyrownany, wsrod mezczyzn natomiast jest wiecej geniuszy i wiecej matołków. taki rozrzut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Przezywacz Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: 195.69.82.* 22.06.05, 15:35 > Ciesze sie ze jestes taki inteligentny. Szkoda tylko, ze masz malego penisa, > jestes beznadziejny w lozku i zadna kobieta cie nie chce. Coz za imponujacy tok rozumowania. Jestes zalosnym dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiowa Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 15:52 najwięcej oburzaja sie ci ktorych to najbardziej dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Przezywacz Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: 195.69.82.* 22.06.05, 18:34 Gość portalu: gosiowa napisał(a): > najwięcej oburzaja sie ci ktorych to najbardziej dotyczy. Tak sobie tlumacz wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Przezywacz Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: 195.69.82.* 22.06.05, 18:37 Gość portalu: gosiowa napisał(a): > najwięcej oburzaja sie ci ktorych to najbardziej dotyczy. Dla scislosci - ja sie nie oburzam, tylko z ciebie szydze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiowa Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 20:04 widocznie cie zabolalo... przykro mi, osobiscie nie mam nic pzreciwko malym penisom, naprawde, rozwinelabym ten watek ale nie to forum. nie chcialam cie obrazic, a tym bardziej szydzic z ciebie, chcialam jedynie zauwazyc ze istnieje taka dziwna zaleznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Przezywacz Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: 195.69.82.* 22.06.05, 20:23 > widocznie cie zabolalo... O tak, az mnie skrecilo ze wstydu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszek Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: *.lodz.mm.pl 22.06.05, 18:37 kto tu sie oburzyl? koles cie tylko wysmial Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 26.06.05, 21:42 ps ja bronie moich wspolbratyncow :) przed wrogiem numer jeden :) Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 26.06.05, 21:41 wlasnie... a w lozku to pewnie ty ejstes slaba... I Ciebie nikt nie chce :P a wiec widzisz... Ci mniej madrzy odpadaja Ci madrzejsi zostaja... Ale Ci genialni sa mezczyznami... Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 25.06.05, 22:20 Gość portalu: MANKIND napisał(a): > Odpowiedź jest prosta. Zawiera się w pytaniach: "A kto jest cywilizacyjno- > twórczy ? Z tego co mnie jest wiadome cywilizacja, na którą się powołujesz pochodzi od kobiety - pramatki Ewy. Znamy ją, wiemy kiedy żyła i w jakich warunkach. O ojcu nic nie wiemy - mógł nim być ktokolwiek - nie pozostawił po sobie śladu. Jeżeli natomiast chodzi o tworzenie tej cywilizacji - no cóż jako płeć uciskana nie miałyśmy możliwości stworzyć cokolwiek, ba do tej pory próbuje się nam zabrać to prawo. Poczekaj jeszcze 20- 50 lat kiedy równouprawnienie całkowicie wejdzie w życie i wtedy, na równych zasadach będzie można dokonać oceny. Odpowiedz Link Zgłoś
bigoseczek Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 25.06.05, 23:14 Dobra jestem na tym forum za 20 lat o ile jeszcze będzie istnieć...Jeśli kobiety będą równe mężczyznom, to w nagrodę zrobię Ci loda, ty będziesz mogła potarmosi me suty...hahaha. Dziewczyno od kiedy kobiety zyskały w Polsce równość prawna z mężczyznami minęło tyle czasu, że podpaskami kobiet naukowców dałoby się obłożyć ściany wszystkich uczelni w Polsce- i nadal efektów waszej inteligencji nie widać. Owszem jesteście bardziej systematyczne i ambitne przez co macie lepsze stopnie, ale każdy profesor wie że lepiej na doktorat wziąć (inteligentnego) faceta z gorszymi stopniami, niż tępą zerokreatywną kujonkę. Wy nazywacie to dyskryminacja, a to jest po prostu zdrowy rozsądek. -- Oczywiście jak zawsze uogólniam pojecie mężczyzny i kobiety, do średniej arytmetycznej ich własności psychofizycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 26.06.05, 03:27 Efektem czego dziś obroniłam już drugą magisterkę :)) Co ciekawe : w 7 osobowej grupie było 5 kobiet. Zresztą tak jest wszędzie. Gdzie się nie ruszę spotykam aktywne zawodowo, sportowo, społecznie kobiety. Mężczyźni zazwyczaj w tych grupach są nieliczni i zazwyczaj pretendują niewiadomo czemu na przywódców. Zapewne stąd mniemanie o ich sukcesie :)) Kit mój drogi to ty możesz wciskać komuś co siedzi w domu i pierdzi w stołek. A i jeszcze. Mamy jeszcze jedną przewagę. Nie wszystko kojarzy nam się z seksem. bigoseczek napisał: > Dobra jestem na tym forum za 20 lat o ile jeszcze będzie istnieć...Jeśli > kobiety będą równe mężczyznom, to w nagrodę zrobię Ci loda, ty będziesz mogła > potarmosi me suty...hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
bigoseczek Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 26.06.05, 04:49 > Efektem czego dziś obroniłam już drugą magisterkę :)) Gratuluje, ale co to ma do inteligencji? >Co ciekawe : w 7 osobowej grupie było 5 kobiet. Co tylko potwierdza to że jesteście bardziej systematyczne, i nic nie mówi o możliwościach intelektualnych. >Gdzie się nie ruszę spotykam aktywne zawodowo, sportowo, społecznie kobiety, Widac specyficznie wybierasz sobie miejsca w których bywasz. > Kit mój drogi to ty możesz wciskać komuś co siedzi w domu i pierdzi w stołek. Jak widać po liczbie twoich postów na tym forum to pierdzenie w stołek to twoje główne zajęcie, ja tu jestem żeby w trakcie rehabilitacji nie stracić kontaktu z idiotami. > A i jeszcze. Mamy jeszcze jedną przewagę. Nie wszystko kojarzy nam się z seksem Nie wiem czy to przewaga... Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Sprytne ale nie do końca :)) 26.06.05, 08:05 Mój drogi nie rozmawiamy tu o inteligencji w sensie stricto lecz o umyśle i tworzeniu cywilizacji. Zresztą najłatwiej wytoczyć działo w postaci czynnika niemierzalnego :) Skoro wyciągasz z rękawa rewelacje typu : mężczyzna jest bardziej inteligętny od kobiety i nie podajesz mierzalnych przykładów ja w równy sposób mogę Ci zaprzeczyć :)) A ujmując temat intligencji logicznie. Zgodnie z zasadami genetyki dziecko zarówno płci męskiej jak i żeńskiej dziedziczy po równo od rodziców. Paranoją byłoby twierdzenie, że po ojcu dziedziczy inteligencję, bo w krótkim czasie doszłoby do zatracenia tej cechy :) Po za tym nie gloryfikowałabym tak udziału inteligencji w rozwoju cywilizacji, występują dużo ważniejsze czynniki. Sam fakt, że muszę Ci to tłumaczyć świadczy o tym, że mężczyźni raczej tytularnie powołują się na przynależność do pewnej grupy społecznej. Chciałabym przy okazji zwrócić uwagę na bardzo ważny fakt, który wszystkim umyka. Udział kobiet w zyciu publicznym nasila się po II wojnie światowej. Od tamtej pory nie zanotowano konflików zbrojnych na skalę światową. Chciałabym to podkreślć jako udział kobiet ( na pewno tylko w jakimś stopniu) w rozwój cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
bigoseczek Re: Sprytne ale nie do końca :)) 26.06.05, 19:35 > Mój drogi nie rozmawiamy tu o inteligencji w sensie stricto lecz o umyśle i > tworzeniu cywilizacji. Zresztą najłatwiej wytoczyć działo w postaci czynnika > niemierzalnego :) Jeśli przyjąć że inteligencja może być mierzona za pomocą testów w stopniach IQ łatwo można zauważyć, iż średnia inteligencja kobiet jest większa niż mężczyzn. Ale nie jesteśmy tez w stanie pominąć faktu, iż odsetek mężczyzn o ponad przeciętnej inteligencji w stosunku do średniej z obydwu płci jest znacznie większy niż kobiet. Najlepiej obrazuje to grupa szympansów, w której męskie osobniki mają (przyjmijmy) 50 IQ a żeńskie 52IQ- średnio oczywiście. Z tym że jeden z osobników męskich ma 70IQ, a jeden żeński 68IQ- to ci z najwyższym IQ w grupach płciowych. Jak wiadomo inteligencja się nie sumuje 2 osobniki po 50IQ zawsze będą mniej kreatywne niż jeden o IQ równym 51. Zakładając że do wynalezienia koła potrzebne jest 69 IQ- wymyśli je szympans płci męskiej, choć zapewne posługiwać się nim będzie umiało więcej żeńskich szympansów. To tak z punktu widzenia logiki. > A ujmując temat inteligencji logicznie. Zgodnie z zasadami genetyki dziecko > zarówno płci męskiej jak i żeńskiej dziedziczy po równo od rodziców. Tak tylko że na różnicę w budowie mózgu kobiety i mężczyzny nie ma wpływu tylko genetyka. W trakcie ciąży organizm matki parokrotnie „zalewa” zarodek a później płód (w zależności od wynikającej z chromosomów płci) testosteronem, lub też tego nie czyni. Co według badan właśnie determinuje budowę ciała mężczyzny i wykształcenie się męskich narządów rodnych i zmiany w budowie mózgu. Na początku wszyscy jesteśmy dziewczynkami ;) Artykuł słaby, ale nie mam czasu szukać w fachowych czasopismach- jak będziesz chciała to szczegółowe dane sobie znajdziesz. hermafrodytyzm.org/biologiczny_charakter_identyfikacji.htm >Po za tym nie gloryfikowałabym tak udziału > inteligencji w rozwoju cywilizacji, występują dużo ważniejsze czynniki. Jakie? Żyjemy w cywilizacji technicznej ona jest oparta na inteligencji. > Sam fakt, że muszę Ci to tłumaczyć świadczy o tym, że mężczyźni raczej > tytularnie powołują się na przynależność do pewnej grupy społecznej. Nie łapie o co chodzi, ale chyba mogę tytularnie przypisać się do grupy społecznej mężczyzn, gdyż nawet teraz kiedy prezentujemy różne poglądy, myślę że możesz być uroczą dziewczyną. Tym właśnie w większości różnimy się od kobiet, różnica zdań nie czynie u nas z oponenta wroga. Zapytaj prywatnie np. Cimoszewicza co myśli o Lepperze, później Jarugę-Nowacką co myśli o Beger, a zrozumiesz o czym pisze. A już chyba łapie chciałaś mnie obrazić mówiąc, że nawet jeśli faceci są inteligentniejsi to ja tylko tytularnie mogę się nim nazwać bo jestem od Ciebie głupszy?? No cóż za szybko myślałaś że wygrałaś, poza tym moja przegrana (mało prawdopodobna) w tej dyskusji jeszcze nie czyniła by mnie głupszym, udowodniłabyś jedynie że się mylę. > Chciałabym przy okazji zwrócić uwagę na bardzo ważny fakt, który wszystkim > umyka. Udział kobiet w zyciu publicznym nasila się po II wojnie światowej. Od > tamtej pory nie zanotowano konflików zbrojnych na skalę światową. Chciałabym to > > podkreślć jako udział kobiet ( na pewno tylko w jakimś stopniu) w rozwój > cywilizacji. To nie jest żaden argument równie dobrze mogę powiedzieć, że przed 1914 rokiem kobiet nie było w życiu publicznym i wojen na skalę światową też nie było. A przyznanie praw obywatelskich i wchodzenie kobiet w życie społeczne właśnie na okres wojen przypada. Czy to jest argument za tym że to kobiety wywołały wojny światowe?? Nie, otrzymałyście prawa gdyż my walczyliśmy na froncie, i nie miał kto bombek w fabrykach lepić. Tak poszłyście do pracy, i uświadomiłyście sobie, że możecie robić to co my, a my się na to zgodziliśmy. Dzięki I wojnie światowej, feminizm odniósł zwycięstwo, więc nie narzekaj że te wojny takie złe i to tylko facetów wina. Bo założenie że mężczyźni są bardziej agresywni niż kobiety też jest mylne. My po prostu mamy więcej siły i nasza agresja jest przez to bardziej brzemienna w skutkach. A jeśli chcesz dowodów to mogę porzucać statystykami Statystyczna 40letnia kobieta: 0,5 razu uderzyła mężczyznę w genitalia z zamiarem uczynienia krzywdy;)A nie sprawienia przyjemności. Przeciętny mężczyzna uczynił to 0,05 razu 3 razy uderzyła mężczyznę dłonią w twarz, przeciętny facet uderzył w ten sposób kobietę 0,7 razu- nie wlicza się w to relacji ojciec, matka - dziecko. 3,6 razu rzuciła w kierunku mężczyzny ciężkim przedmiotem, z zamiarem zrobienia krzywdy, przeciętnemu mężczyźnie zdarzyło się to w stosunku do kobiety 0,02 razu Kobiety dwukrotnie częściej trąca panowanie nad sobą niż mężczyźni. Dane z Dziennika Zachodniego z przed około roku, zanotowane przeze mnie i pokazywane co jakiś czas dziewczynie- nie myśl że mam taka dobrą pamięć;) Szczęście że jestem większy…;P Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Re: Sprytne ale nie do końca :)) 26.06.05, 22:08 bigoseczek napisał: > > Mój drogi nie rozmawiamy tu o inteligencji w sensie stricto lecz o umyśle > i > > tworzeniu cywilizacji. Zresztą najłatwiej wytoczyć działo w postaci czynn > ika > > niemierzalnego :) > Jeśli przyjąć że inteligencja może być mierzona za pomocą testów w stopniach IQ > > łatwo można zauważyć, iż średnia inteligencja kobiet jest większa niż mężczyzn. WEZ POD UWAGE ZE JEST PODZIAL... CZY TEST ROBI KOBIETA CZY MECZYZNA... jak zrobia ten sam test i zaznacza ze sa facetami to pogadamy bo ja nie wiem jaki jest przelicznik!!!!!!! > Ale nie jesteśmy tez w stanie pominąć faktu, iż odsetek mężczyzn o ponad > przeciętnej inteligencji w stosunku do średniej z obydwu płci jest znacznie > większy niż kobiet. Najlepiej obrazuje to grupa szympansów, w której męskie > osobniki mają (przyjmijmy) 50 IQ a żeńskie 52IQ- średnio oczywiście. Z tym że > jeden z osobników męskich ma 70IQ, a jeden żeński 68IQ- to ci z najwyższym IQ w > > grupach płciowych. Jak wiadomo inteligencja się nie sumuje 2 osobniki po 50IQ > zawsze będą mniej kreatywne niż jeden o IQ równym 51. Zakładając że do > wynalezienia koła potrzebne jest 69 IQ- wymyśli je szympans płci męskiej, choć > zapewne posługiwać się nim będzie umiało więcej żeńskich szympansów. To tak z > punktu widzenia logiki. > > > A ujmując temat inteligencji logicznie. Zgodnie z zasadami genetyki dziec > ko > > zarówno płci męskiej jak i żeńskiej dziedziczy po równo od rodziców. > Tak tylko że na różnicę w budowie mózgu kobiety i mężczyzny nie ma wpływu tylko > > genetyka. W trakcie ciąży organizm matki parokrotnie „zalewa” zarod > ek a później > płód (w zależności od wynikającej z chromosomów płci) testosteronem, lub też > tego nie czyni. Co według badan właśnie determinuje budowę ciała mężczyzny i > wykształcenie się męskich narządów rodnych i zmiany w budowie mózgu. Na > początku wszyscy jesteśmy dziewczynkami ;) Artykuł słaby, ale nie mam czasu > szukać w fachowych czasopismach- jak będziesz chciała to szczegółowe dane sobie > > znajdziesz. <a href="hermafrodytyzm.org/biologiczny_charakter_identyfikacji.htm" target="_blank">hermafrodytyzm.org/biologiczny_charakter_identyfikacji.htm</a> AHA tto dlatego kobiety dzis wybieraja slabych mezczyzn... Zeby ich slabe plemniki plodzily dziewczynki... Wiec niedlugo beda gwalty w mysl zasady z filmu "sexmisja" :) > >Po za tym nie gloryfikowałabym tak udziału > > inteligencji w rozwoju cywilizacji, występują dużo ważniejsze czynniki. > Jakie? Żyjemy w cywilizacji technicznej ona jest oparta na inteligencji. > > > Sam fakt, że muszę Ci to tłumaczyć świadczy o tym, że mężczyźni raczej > > tytularnie powołują się na przynależność do pewnej grupy społecznej. > Nie łapie o co chodzi, ale chyba mogę tytularnie przypisać się do grupy > społecznej mężczyzn, gdyż nawet teraz kiedy prezentujemy różne poglądy, myślę > że możesz być uroczą dziewczyną. Tym właśnie w większości różnimy się od > kobiet, różnica zdań nie czynie u nas z oponenta wroga. Zapytaj prywatnie np. > Cimoszewicza co myśli o Lepperze, później Jarugę-Nowacką co myśli o Beger, a > zrozumiesz o czym pisze. > A już chyba łapie chciałaś mnie obrazić mówiąc, że nawet jeśli faceci są > inteligentniejsi to ja tylko tytularnie mogę się nim nazwać bo jestem od Ciebie > > głupszy?? No cóż za szybko myślałaś że wygrałaś, poza tym moja przegrana (mało > prawdopodobna) w tej dyskusji jeszcze nie czyniła by mnie głupszym, > udowodniłabyś jedynie że się mylę. Nawet jesli sie mylisz to ona Ci tego nie udowodni.. predzej Ci powie ze nie bedziesz uprawial sexu przez miesiac :) > > Chciałabym przy okazji zwrócić uwagę na bardzo ważny fakt, który wszystki > m > > umyka. Udział kobiet w zyciu publicznym nasila się po II wojnie światowej > . Od > > tamtej pory nie zanotowano konflików zbrojnych na skalę światową. Chciała > bym > to > > > > podkreślć jako udział kobiet ( na pewno tylko w jakimś stopniu) w rozwój > > cywilizacji. > To nie jest żaden argument równie dobrze mogę powiedzieć, że przed 1914 rokiem > > kobiet nie było w życiu publicznym i wojen na skalę światową też nie było. A > przyznanie praw obywatelskich i wchodzenie kobiet w życie społeczne właśnie na > okres wojen przypada. Czy to jest argument za tym że to kobiety wywołały wojny > światowe?? Nie, otrzymałyście prawa gdyż my walczyliśmy na froncie, i nie miał > kto bombek w fabrykach lepić. Tak poszłyście do pracy, i uświadomiłyście sobie, > > że możecie robić to co my, a my się na to zgodziliśmy. Dzięki I wojnie > światowej, feminizm odniósł zwycięstwo, więc nie narzekaj że te wojny takie złe > > i to tylko facetów wina. Bo założenie że mężczyźni są bardziej agresywni niż > kobiety też jest mylne. My po prostu mamy więcej siły i nasza agresja jest > przez to bardziej brzemienna w skutkach. A jeśli chcesz dowodów to mogę > porzucać statystykami Wlasnie... My jestesmy silniejsi i agresje sila wyladowujemy.. a Wy mowicie ze nie dacie pupci... :P i taka wojenka mala... Cieeeekawe kto wygra... > Statystyczna 40letnia kobieta: > 0,5 razu uderzyła mężczyznę w genitalia z zamiarem uczynienia krzywdy;)A nie > sprawienia przyjemności. Przeciętny mężczyzna uczynił to 0,05 razu > 3 razy uderzyła mężczyznę dłonią w twarz, przeciętny facet uderzył w ten sposób > > kobietę 0,7 razu- nie wlicza się w to relacji ojciec, matka - dziecko. > 3,6 razu rzuciła w kierunku mężczyzny ciężkim przedmiotem, z zamiarem zrobienia > > krzywdy, przeciętnemu mężczyźnie zdarzyło się to w stosunku do kobiety 0,02 raz > u > Kobiety dwukrotnie częściej trąca panowanie nad sobą niż mężczyźni. > Dane z Dziennika Zachodniego z przed około roku, zanotowane przeze mnie i > pokazywane co jakiś czas dziewczynie- nie myśl że mam taka dobrą pamięć;) > Szczęście że jestem większy…;P hehehe gratuluje... statystyke kopiuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Sprytne ale nie do końca :)) 27.06.05, 08:45 Ja nie bardzo rozumiem dlaczego tłumaczysz mi rzeczy oczywiste ?? Czy masz coś na rzeczy to robiąc ?? :)) bigoseczek napisał: > Nie łapie o co chodzi, ale chyba mogę tytularnie przypisać się do grupy > społecznej mężczyzn, (...) > A już chyba łapie chciałaś mnie obrazić mówiąc, > że nawet jeśli faceci są inteligentniejsi to ja tylko tytularnie mogę się nim > nazwać bo jestem od Ciebie głupszy?? No cóż za szybko myślałaś że wygrałaś, > poza tym moja przegrana (mało prawdopodobna) w tej dyskusji jeszcze nie > czyniła by mnie głupszym, udowodniłabyś jedynie że się mylę. Nie ja pierwsza zaczęłam. Jedno co mogę stwierdzić przy okazji tej wypowiedzi, że nie warto wdawać się w dyskusje z osobami, które mają od początku na celu bycie złośliwym względem mnie. bigoseczek napisał: > To nie jest żaden argument równie dobrze mogę powiedzieć, że przed 1914 rokiem > kobiet nie było w życiu publicznym i wojen na skalę światową też nie było Chyba żartujesz. Jeżeli starasz się czemuś zaprzeczyć dla zasady, zastanów się najpierw nad tym. Przecież historia ludzkości do 1945r to jedno wielkie pasmo wojen. Wspomnę tylko największe Egipt, Rzym, Hunów, Wyprawy Krzyżowe, Napoleona, wojny tureckie itd Odpowiedz Link Zgłoś
bigoseczek Re: Sprytne ale nie do końca :)) 28.06.05, 21:13 > Nie ja pierwsza zaczęłam. Jedno co mogę stwierdzić przy okazji tej wypowiedzi, > że nie warto wdawać się w dyskusje z osobami, które mają od początku na celu > bycie złośliwym względem mnie. Ehhhh może i zacząłem i byłem pierwszy złośliwy...Jeśli tak było to najmocniej przepraszam. A teraz jeśli możesz to ustosunkuj się do dowodów i faktów, które w moim poprzednim poście wyczytałaś:).jeśli możesz to zrób to w stosunku do wszystkich(faktów i dowodów). Z góry Ci dziękuje. Jakbyś nie wiedział o który chodzi tutaj masz linka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=212&w=25464383&a=25692738 PS. Cytaty z Ciebie: Pierwszy „Mój drogi nie rozmawiamy tu o inteligencji w sensie stricto lecz o umyśle i tworzeniu cywilizacji” Drugi parę linijek dalej Chciałabym przy okazji zwrócić uwagę na bardzo ważny fakt, który wszystkim umyka. Udział kobiet w zyciu publicznym nasila się po II wojnie światowej. Od tamtej pory nie zanotowano konflików zbrojnych na skalę światową. Chciałabym to podkreślć jako udział kobiet ( na pewno tylko w jakimś stopniu) w rozwój cywilizacji. Moja odpowiedz: Od zawsze wojna jest kołem zamachowym postępu cywilizacyjnego. Więc jaki jest wkład kobiet w postęp cywilizacyjny skoro, wojna jest jego katalizatorem, a kobiety- jak próbujesz udowodnić- wojny powstrzymują. To po pierwsze. A po drugi to się cieszę że dostrzegasz różnice między płciami… bo to pierwszy krok do zrozumienia, że równouprawnienie płci jest dobrym pomysłem, a równość to zupełna głupota. Dlatego właśnie mężczyźni kochają kobiety wyemancypowane, a z pobłażaniem, sarkazmem i litością spoglądają na feministki. PS2. >Chyba żartujesz. Jeżeli starasz się czemuś zaprzeczyć dla zasady, zastanów się >najpierw nad tym. Przecież historia ludzkości do 1945r to jedno wielkie pasmo >wojen. Wspomnę tylko największe Egipt, Rzym, Hunów, Wyprawy Krzyżowe, >Napoleona, wojny tureckie itd. Na początku troszeczkę Cię denerwując, ot ze zwykłej złośliwości, napisze: „O tak!! wydarzenia z przed 1945 r to jedno wielkie pasmo nieszczęść uwieńczone powstaniem ruchów feministycznych i przyznaniem praw obywatelskich kobietom .;)” Ale obydwoje wiemy że tak nie myślę, a złośliwości to taka forma dekoncentracji przeciwnika w dyskusji. Cytat z Ciebie >Udział kobiet w zyciu publicznym nasila się po II wojnie światowej. Od > tamtej pory nie zanotowano konflików zbrojnych na skalę światową. Na to ja w poprzednim poście. >To nie jest żaden argument równie dobrze mogę powiedzieć, że przed 1914 rokiem >kobiet nie było w życiu publicznym i wojen na skalę światową też nie było Zauważ że napisałaś „wojen na skalę światową”, wojen na skale światową znam dwie I i II. Które miały miejsce w latach 1914-1918 i 1939-1945/6 zależy czy chodzi o Europę czy Świat, a to okres właśnie największych aktywności ruchów kobiecych. Uważasz to za argument (ruchy kobiece spowodowały wojnę) racjonalny? Bo ja nie. Więcej wiem, że tak nie było, tak samo wiem że to nie tylko mężczyźni są winni wybuchom wojen przed 1914 r. Wojny wybuchały o wpływy i dobra dla całego nardu, mężczyźni szli na wojnę by utrzymać siebie kobiety i dzieci, i wierz mi że woleli siedzieć w domu, niż ginąc na polach bitew. Próbowałaś uzasadnić wojny w przeszłości agresją mężczyzn, co jest śmieszne bo według wszelkich badań, to kobiety są bardziej agresywne. Poza tym dziś gdy światem współrządzą kobiety, konfliktów też nie brakuje, można także zauważyć brutalizację działań na froncie, brak szacunku dla bezbronnych nie stojących po żadnej stronie konfliktu. Współczesna wojna nazywa się terroryzm i toczy się na niemal całym świecie miedzy innymi przez kobiety, bo tak jak ja jeździsz samochodem na irackiej ropie, a tak zwane „szahidki” wysadzają się równie często co mężczyźni w powietrze. Wiesz co nawet nie chce mi się nadal ciągnąc tego wątku, bo ja wiem(jestem przekonany) że pięknie się różnimy, i żadne z nas nie jest gorsze ani lepsze. A jeśli ktoś pyta która płeć jest inteligentniejsza, silniejsza etc zgodnie z prawdą odpowiem mężczyzna, jeśli ktoś mnie zapyta która płeć jest wrażliwsza, piękniejsza, bardziej odpowiedzialna etc zgodnie z prawda odpowiem kobiety. Co jednakże nie powinno zamykać drogi żadnej płci do spełniania się w dziedzinach życia płcią przeciwnym przypisanych. I w tym właśnie feministki są śmieszne, bo one nie walczą o równouprawnienie lecz o równość, która jest po prostu niemożliwa. Wiesz jeśli moja dziewczyna, a niedługo żona kiedyś uzna że chce być górnikiem tak jak ja, to kocham ją na tyle że nie wyobrażam sobie iż jej tego zabraniam, bo wiem że byłaby nieszczęśliwa, a kocham ją i uwielbiam jej uśmiech. I tak myśli 90% facetów w dzisiejszych czasach. Feminizm w Polsce, nie ma już racji bytu(co świadczy o liczebności waszego ruchu i poparciu wśród kobiet) kobiety już są wolne o czym świadczy choćby fakt że na moim wydziale studiuje około 20% kobiet, a jest to na uczelnia techniczna stricte męski zawód górnik. Oczywiści feministki powiedzą powinno być 50/50 to proszę bardzo zmuszajcie co roku około 100 kobiet żeby wbrew własnej woli zostawało górnikami, zjeżdżało na dół i pracowało w warunkach dla 50% mężczyzn nie do wytrzymania(przecież lepiej kobiety zmuszać dla idei do czegoś czego nie chcą, niż z miłości przed czymś chronić) tylko wykaż mi tą różnicę, dla nieszczęsnej która stanie się ofiarą głupiego faceta lub feministki . A pal licho warunki (wytrzymałość na temperatury i brak tlenu mamy taką samą) powiedz mi jak one przeniosą podzespoły kombajnu górniczego ważące po 80kg. A jeśli chcesz pogadać o problemie, który jest poniekąd następstwem feminizmu, a jest równie ważny i w przeciwieństwie do dyskryminacji kobiet narasta a nie maleje, to załóż wątek „kryzys męskości” jeśli uważasz go za błahy to zapytaj szczerze siebie i swoje koleżanki kiedy ostatni raz byłyście w kulturalny sposób „podrywane” i czy w ogóle byłyście? Bo zapewniam Cię że więcej przyjemności z obcowania z mężczyznami miała twoja babcia niż Ty. Rozpisałem się, ale to dlatego że się zirytowałem, przepraszam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikij Re: Sprytne ale nie do końca :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 12:14 i tak wy mezczyzni jestescie żałosni, jestescie żałosnym wybrykiem ewolucji, pomyłką natury, i nie uda wam sie zatuszowac tej prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Re: Sprytne ale nie do końca :)) 26.06.05, 21:58 boykotka napisała: > Mój drogi nie rozmawiamy tu o inteligencji w sensie stricto lecz o umyśle i > tworzeniu cywilizacji. Wiec dzieki za Twoje wkuwanie na pamiec... Mi wystarczy wyszukiwarka internetowa i sobie poradze bez babki w firmie... > Zresztą najłatwiej wytoczyć działo w postaci czynnika > niemierzalnego :) Skoro wyciągasz z rękawa rewelacje typu : mężczyzna jest > bardziej inteligętny od kobiety i nie podajesz mierzalnych przykładów ja w > równy sposób mogę Ci zaprzeczyć :)) no tak bo Ty zaprzeczasz tylko po to zeby zaprzeczyc... > A ujmując temat intligencji logicznie. Zgodnie z zasadami genetyki dziecko > zarówno płci męskiej jak i żeńskiej dziedziczy po równo od rodziców. Paranoją > byłoby twierdzenie, że po ojcu dziedziczy inteligencję, bo w krótkim czasie > doszłoby do zatracenia tej cechy :) Po za tym nie gloryfikowałabym tak udziału > inteligencji w rozwoju cywilizacji, występują dużo ważniejsze czynniki. sila??? > Sam fakt, że muszę Ci to tłumaczyć świadczy o tym, że mężczyźni raczej > tytularnie powołują się na przynależność do pewnej grupy społecznej. YYYY chyba ten kto tu pisal nie chce zebys mu tlumaczyla... tylko podwaza feminizm i chce zebys sie obronila... potraktuj to jako atak w formie zaproszenia do rozwazan... > Chciałabym przy okazji zwrócić uwagę na bardzo ważny fakt, który wszystkim > umyka. Udział kobiet w zyciu publicznym nasila się po II wojnie światowej. Od > tamtej pory nie zanotowano konflików zbrojnych na skalę światową. Chciałabym to > > podkreślć jako udział kobiet ( na pewno tylko w jakimś stopniu) w rozwój > cywilizacji. ze nie bylo wojen????????????? HAAAAAAAHAAAAAAAAAAAHAAAAAAAAAAAAHAAAAAAAAAAAAHAAAAAAAAAAAAHAAAAAAAAAAAAAHAAAAAA a o Helene to wojny nie bylo prawda??? I to kobieta jestesmy wdzieczni ze nie ma wojen?? nie ONZ czy NATO ?? no niezle... niezle... aha to kobiety wywalczyly nam niepodleglosc?? suoer :) A jesli chcesz wiedziec... Jak pisalem w pierwszym poscie na tym forum to WY DOPROWADZICIE DOPIERO TERAZ DO WOJNY.... KLAS.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MANKIND Re: Sprytne ale nie do końca :)) IP: 213.192.80.* 27.06.05, 15:28 PANI MAGISTER DO KWADRATU !!! "INTELIGENTNY" A NIE INTELIG"Ę"TNY. ŚMIECHU WARTE TE TWOJE DWIE MAGISTERKI. I TY ŚMIESZ PISAĆ O MAŁYM PENISIE (17,5 cm). ZAJMIJ SIĘ SWOIM MAŁYM MÓŻDŹKIEM ZNAJDUJACYM SIĘ W MALUTKIM STANICZKU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 26.06.05, 21:52 bigoseczek napisał: > > Efektem czego dziś obroniłam już drugą magisterkę :)) > Gratuluje, ale co to ma do inteligencji? to swiadczy o jej braku... > >Co ciekawe : w 7 osobowej grupie było 5 kobiet. > Co tylko potwierdza to że jesteście bardziej systematyczne, i nic nie mówi o > możliwościach intelektualnych. > >Gdzie się nie ruszę spotykam aktywne zawodowo, sportowo, społecznie kobiet > y, > Widac specyficznie wybierasz sobie miejsca w których bywasz. dokladnie widzisz to co chcesz widziec... > > Kit mój drogi to ty możesz wciskać komuś co siedzi w domu i pierdzi w sto > łek. > Jak widać po liczbie twoich postów na tym forum to pierdzenie w stołek to twoje > > główne zajęcie, ja tu jestem żeby w trakcie rehabilitacji nie stracić kontaktu > z idiotami. dobre. na prawde dbre :) > > A i jeszcze. Mamy jeszcze jedną przewagę. Nie wszystko kojarzy nam się z > seksem > Nie wiem czy to przewaga... UUUUUUUUUUUUUUUUU. Szkoda... Wam wszystko sie kojarzy z pieniazkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 26.06.05, 21:50 I dlatego widzimy na forum jedynie cala game wiadomosci ktorych nie potrafisz w sensowny sposob ulozyc... Masz natlok mysli... Moze ja sie wyrazam chaotycznie ale to dlatego ze nie wiem jak takiem szarej masie jak ty wyltlumaczyc to co pisze... Chce zeby dotarlo ale nie dociera... To swiadczy ze sie wykulas, obronilas i wszyscy sa zadowoleni... Zasypujesz nas suchymi faktami bez przemyslenia... Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 26.06.05, 21:48 DOOOOOOOOOOOOOKLADNIE juz w podstawowce mi mowil ktos :) (nie powiem kto :) powiem ze facet :)) ze babki sie wykuja wykuja ale nie rozumieja... a facet pojhdzie pograc w pilke, i na dzien przed egzaminem przysiadzie i zda na 3 ale bedize umial na ta 3 a baba dostanie 5 a za miesiac nic nie bedzie umiala... Bo faceci zapamietuja najwazniejsze rzeczy a babki jak sie kuja to wszystko jak leci zeby dostac 5... One sa jak komputery :) Wiec lepoiej zatrudnic inteligentnego faceta, ktory jak nie ma wiedzy to zajrzy do ksiazki lub poszuka w necie i sobie przypomni :) Tak mnie ucza na uczelni... Sa przedmioty na ktorych mogaa miec wszelkie pomoce ksiazki itp w czasie kolokwium :) czyli wazne zebym umial zastosowac wzor a nie zebym go pamietal bo w pracy zawsze moge zajrzec :) Pozdro Pozdro hehe Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 29.06.05, 15:30 > inteligencji nie widać. Owszem jesteście bardziej systematyczne i ambitne > > przezo macie lepsze stopnie, ale każdy profesor wie że lepiej na doktorat wziąć (inteligentnego) faceta z gorszymi stopniami, niż tępą zerokreatywną kujonkę. 1. nie każdy. i nie każda kobieta jest tępą kujonką. 2. Porównujesz tylko studentów i studentki. ok. Przyjmijmy że w grupie jest 50 studentów i 50 studentek. Studentki mają lepsze stopnie, ale (przykładowo) na 5 studentek, które faktycznie rozumieją to, czego się uczą, przypada 10 takichże studentów. Także stosunek jest 1/10 dla dziewczyn i 1/5 dla chłopców.. Ale weźmy inną grupę statystyczną: losowo wybieramy 50 dziewczyn i 50 chłopaków. Z tej grupy 30 dziewczyn studiuje i 20 chłopaków. przyjąwszy taki sam udział procentowy osób rzeczywiście znających się na rzeczy wychodzi że na doktoranckie nadają się 3 dziewczyny i 4 chłopaków. Trochę inny wynik, no nie? Oczywiście, to wyliczenie niewielką ma wartość, bo nie chciało mi się sprawdzać danych w gusie i wszystkie liczby wzięłam z palca. Chciałam tylko pokazać Ci, że niesłusznie bagatelizujesz rolę systematyczności i pracowitości, chwalą się tą - rzekomo posiadaną - inteligencją. Einstein - tak często tu powoływany - też tak uważał: "Geniusz to 5%talentu i 95% potu". No i na koniec - na róznych kierunkach proporcje te będą zupełnie róznie wyglądały. Porównaj np.: liczbę doktorantów/doktorantek na polonistyce, a na matematyce. Odpowiedz Link Zgłoś
bigoseczek Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 01.07.05, 05:09 W zupełności się z Tobą zgadzam, powiem więcej często żałuje że nie jestem systematyczny i bardziej odpowiedzialny...Wtedy to bym był dopiero mądry oj oj oj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.dalia Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 21.06.05, 10:21 > To wbrew pozorom całkiem poważny problem... Ale te pozory są bardziej przekonujące niż powaga "problemu";) Dla mnie przynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
bigus-dickus Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 21.06.05, 10:34 Kobiety kierują się bardziej emocjami, a mężczyźni logiką. A wżyciu bardziej przydaje się jednak inteligencja typowa, niz inteligencja emocjonalna Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 26.06.05, 22:11 powiem Ci... w zyciu tak... Ale facet bez kobiety ktora sie zajmie jego emocjami tez nie ejst w porzadku... W zyciu potrzebna jest harmonia! Ying Yang :) Serio... Dlatego uwazam ze kobieta powinna uzupelniac mezczyzne... dawac mu wparcie emocjonalne... ile to jest piosenek napisanych przez facetow "bo bez Ciebie nie ma nic" "nadajesz memu zyciu sens" i tak dalej... dla mnie facet bez kobiety to nie facet :) a baba bez faceta to nie baba :P a moze i tak tyle ze nie tworza sami harmonii... a to ich stawia nizej niz pary ktpre potrafia sie uzupelniac. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 29.06.05, 15:37 bzdura. poczytaj "inteligencję emocjonalną" Goldmana. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 21.06.05, 10:40 Filozofia (sztuka myślenia) to domena mężczyzn. Tak jest we wszystkich dziedzinach naukowych, więc o czym tu gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 21.06.05, 10:45 słyszałes kiedys o rozkładzie gaussa ynteligentna istoto? Z czego ty własciwie jesteds tak dumny bubku, jaka twoja zasługa w tym, ze wśrod męzczyzn zdarzaja się geniusze? Aniech ci nawet będzie ze czesciej niz wśrod kobiet. ale takż eczęsciej zdarzaje się wsród nicg debile i psychopaci - z nich i ich wkładu tez taki dumny jesteś? A takiego np. hitlera do której kategorii wybitnych mężczyzn zaliczasz? Wkład w cywilizacje miał ogromny - dumny jestes z niego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MANKIND Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: 213.192.80.* 21.06.05, 10:52 Hitlera, Stalina, wszelkiej maści socjalistów-ateistów, zaliczam do tego samego grona, do którego należy zaliczyć 60 milionów kobiet (a przynajmniej większość z nich), które co roku usuwają ciążę. Genetycznie mężczyzna jest "słabeuszem" ALE TYLKO MĘŻCZYZNA MA GENO-TYP, KTÓRY ULEGA STOSUNKOWO SZYBKIM MUTACJOM (żeński jest niezmienny i dlatego może służyć do studiowania historii pochodzenia człowieka) I DLATEGO JEDYNIE MĘŻCZYZNA MOŻE BYĆ UZNANY ZA TWÓRCĘ CYWILIZACJI LUDZKIEJ 9z nielicznymi i wątpliwymi kobiecymi wyjątkami). Kobiecie należy się jedynie miłość. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 21.06.05, 10:57 Zapomniałes dodac ze "męzczyzna jest przedstawicielem ludzkosci". bardzo mnie te "wątpliwe wyjątki" zaciekawiły - możesz podac jakis przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrid Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: *.devs.futuro.pl 21.06.05, 11:18 A skąd ty czerpiesz te sensacyjne dane?? Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 26.06.05, 22:23 ateistow... to znaczy ze Ty wierzysz w Boga?? a wiesz ze kosciol nie popiera wolnych zwiazkow... ze nie popiera feministek i ze nie popiera homo i ze nie popiera Ciebie :) i ze nie popiera pogoni za szmalem i w ogole stwierdza ze kobieta to zlo?? Genetycznie mężczyzna jest "słabeuszem" haaaaaaaahaaaaaaaaaahaaaaaaaaa a kobiety okradaja na ulicach kobiety... > ALE TYLKO MĘŻCZYZNA MA GENO-TYP, KTÓRY ULEGA STOSUNKOWO SZYBKIM MUTACJOM > (żeński jest niezmienny i dlatego może służyć do studiowania historii a) co to ma wspolnegoi z temaatem b) niech do tego sluzy skoro sie nadaje :P Odpowiedz Link Zgłoś
margot_may Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 28.06.05, 00:22 > ALE TYLKO MĘŻCZYZNA MA GENO-TYP, KTÓRY ULEGA STOSUNKOWO SZYBKIM MUTACJOM za mutacje odpowiada zjawisko crosssing-over zachodzące przy cięciu materiału genetycznego. zaś dorosły osobnik ma w swoim życiu około 1-2 mutacji. > (żeński jest niezmienny i dlatego może służyć do studiowania historii > pochodzenia człowieka) I DLATEGO JEDYNIE MĘŻCZYZNA MOŻE BYĆ UZNANY ZA TWÓRCĘ > CYWILIZACJI LUDZKIEJ 9z nielicznymi i wątpliwymi kobiecymi wyjątkami). > Kobiecie należy się jedynie miłość. natomiast studiowanie historii genotypu człowieka polega na badaniu mitochondrialnego dna mężczyzn, ponieważ każdy mężczyzna dostaje jego kod od kobiety, i tylko kobiecy kod mitochondrialnego dna jest przekazywany potomkom. mankind przekręcasz wszystko jak leci, i to na wątku o tym, czyj umysł jest doskonalszy... nie wstyd ci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MANKIND Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: 213.192.80.* 28.06.05, 09:59 .... nie nie przekręcam, ale przyznam, że ze względu na ogólnikowość tego forum (czas, miejsce, auditorium) przeslizgnąłem się jedynie po temacie. Jest tak, że tylko męski genotyp ulega stosunkowo szybkim utacjom (również tym chorobowym - dlatego więcej chorób genet. przenosi mężczyzna). Ma to fenomenalne znaczenie dla rozwoju cywilizacji. W telegraficznym skrócie, to mężczyzna odpowiada za zejście człowieka z drzewa ... . Dlatego jest fenomenem a nie kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Co za rewelacje :) 28.06.05, 18:32 Biorąc pod uwagę, że chromosom Y jest po prostu "pusty" i tylko dlatego u mężczyzn ujawniają się cechy recesywne, zakodowane na "pełnym" X- niesamowita i odkrywcza myśl we współczesnej genetyce :)) I jakież to "choroby" mamy zwiazane z męską płcią ??? : 1. Łysienie ( oprócz plackowatego ), 2. Daltonizm, 3. Hemofilia, Są to 3 główne "choroby" jak je nazywasz, które są związane z meską płcią ( zapewne jest ich znacznie wiecej - lecz skala ich występowania pozwala uznać je za nieistotne w rozwoju cywilizacji) Błagam Cię, wskaż mi któraż z tych "chorób" miała naistotniejszy wpływ na rozwój cywilizacji :))) Wiesz co ?? Może jednak przestań zajmować się genetyką a pozostań przy sprawdzaniu pisowni :))Bardzo INTELIGENTNIE to ująłeś :)) Ale może poczekamy aż się co nieco douczysz w tym temacie. Padam do nóżek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
margot_may Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 29.06.05, 00:18 męski chromosom jest tylko jeden nie ma pary, nie ma zmiennika, który by zastąpił geny, których mutacja powoduje wadliwe działanie całego organizmu. stąd więcej chorób, które mają podłoże genetyczne u mężczyzn. natomiast te mutacje, które nie powodują problemów nie muszą być niczym zasępywane, więc nie ma róznicy pomiędzy ich ilością u mężcyzn i u kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
bigus-dickus Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 21.06.05, 10:56 monikaannaj napisała: > słyszałes kiedys o rozkładzie gaussa ynteligentna istoto? Z czego ty własciwie > jesteds tak dumny bubku, jaka twoja zasługa w tym, ze wśrod męzczyzn zdarzaja > się geniusze? Aniech ci nawet będzie ze czesciej niz wśrod kobiet. ale takż > eczęsciej zdarzaje się wsród nicg debile i psychopaci - z nich i ich wkładu tez > > taki dumny jesteś? A takiego np. hitlera do której kategorii wybitnych mężczyzn > > zaliczasz? Wkład w cywilizacje miał ogromny - dumny jestes z niego? O co Ci chodzi? Jestes pewwna ze to ja jestem adresatem tego wybuchu gniewu?? Pza tym pisz wyraxniej, bo ciężko Cie rozczytać Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 21.06.05, 11:02 Nie ty, tylko baltazarus. (przeciez dopisałam się pod jego postem) i nie gniewu wcale, bez przesady. "Pza tym pisz wyraxniej, bo ciężko Cie rozczytać" - chyba wyraźniej miało być? Ale masz rację, okropnie niechlujnie mi wyszło, przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 26.06.05, 22:24 PS kobiety sa lepszymi estetykami co widac... Pisza ladniej ale mniej sensownie co potwierdza poprzedni post :) Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 21.06.05, 11:50 Pewnie, że wśród mężczyzn jest więcej psychopatów i idiotów, ale jest masa geniuszy oraz osób zwyczajnie inteligentych, których wśród kobiet albo nie ma, albo jest śladowa ilość. Dlatego mężczyźni pchają ten świat do przodu, a kobiety muszą wymyślać równouprawnienie by coś znaczyć. Hitlerem jak każdym lewakiem gardzę, zdenerwowana dziewczynko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: *.devs.futuro.pl 21.06.05, 12:01 ale jest masa > geniuszy oraz osób zwyczajnie inteligentych, których wśród kobiet albo nie ma, > albo jest śladowa ilość. Hmmm, jest śladowa ilość kobiet zwyczajnie inteligentnych? Jakoś w mensie jest mniej więcej tyle samo kobiet ile mężczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 21.06.05, 12:07 Ale to śladowa ilość na tle całej populacji kobiet. Najbardziej liczy się inteligencja praktyczna, którą widać po osiągnięciach naukowych np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: *.devs.futuro.pl 21.06.05, 12:12 po pierwsze przez wiele lat kobiety nie miały dostępu do nauki, a wiec nie miały możliwości miec zadnych osiągniec naukowych. W tym momencie bardzo duzo kobiet jest pracownikami naukowymi i pracuje na uczelniach i ma osiągnięcia. A ponadto przeciez o inteligencji człowieka wcale nie swiadczy to czy ma jakies osiągniecia, albo jaki zawód wykonuje. Ktoś może być stolarzem i mieć 170 IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MANKIND Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: 213.192.80.* 21.06.05, 12:28 Co za bełkot !. Już od dobrych 150 lat dpouszczono kobiety do wyższych uczelni. I z jakim skutkiem ? W najlepszym wypadku mizernym. Chociaż nie można do końca kategorycznie stwierdzić, że były to poieniądze wyrzucone w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 21.06.05, 12:44 Już od dobrych 150 lat dpouszczono kobiety do wyższych uczelni. > > I z jakim skutkiem ? Trudno nie zauwazyc ze ten okres pokrywa się z największym w historii przyspieszeniem rozwoju technicznego ludzkości. Istniej więc kilka możliwych wyjasnien: kobiety jednak maja w tym bezposredni udział, albo męzczyzni przestraszyli się konkurencji i w dalszym ciagu nie dopuszczając kobiet do swoich poczynań sami dali niemożebnego dubla (wpływ kobiet posredni, albo co za zbieg okolicznosci! PS Czyje pieniądze????????? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 21.06.05, 13:34 monikaannaj napisała: > Trudno nie zauwazyc ze ten okres pokrywa się z największym w historii > przyspieszeniem rozwoju technicznego ludzkości. bo w końcu miał kto parzyc kawe naukowcom ;) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 21.06.05, 13:38 Mysłisz że wczesniej kobiety nie bywały kawiarkami? To co do diaska robiły przed tymi 150 laty? naprawde tylko siedziały i pachniały? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 22.06.05, 20:52 bywały, ale kawiarka w instytucie naukowym w końcu zyskała status naukowca :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: *.devs.futuro.pl 21.06.05, 13:45 Oj, biedactwa;)) to wczesniej oni nie pili kawy?:P Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 22.06.05, 20:55 pili, ale albo musieli to robic sami, lub musieli "na miasto" wychodzic ;) Co odbijało sie na wynikach anukowych, bo czas tracili :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 23.06.05, 09:23 Czyli jednak wkład kobiet w rozwój nauki był istotny! :D Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 25.06.05, 21:42 monikaannaj napisała: > Czyli jednak wkład kobiet w rozwój nauki był istotny! :D oczywiscie :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 21.06.05, 14:02 Ten rozwój wiąże się z powstaniem systemu kapitalistycznego, a kobiety nie miały w tym udziału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MANKIND Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: 213.192.80.* 21.06.05, 15:01 "....okres pokrywa się ...", tak u ciebie szczególnie dokuczliwy jest pokryty okres ... Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 technologia dla MonikiAnnyJ :) 27.06.05, 00:12 JUZ PREDZEJ UWIERZE ZE NA ZIEMIE PRZYLATUJE UFO I ZDRADZA LUDZIOM SWE SEKRETNE TECHNOLOGIE NIZ ZE TO KOBIETY SIE DO TEGO PRZYCZYNILY HEHEHEHEHE!!! ok dobra... technologia rozwija sie chocby dlatego ze : srednio co 4 lata wchodzi nowa generacja urzadzen cyfrowych... tzn np procesory co 4 lata kilkukrotnie zwiekszaja swoja moc obliczeniowa zachowujac lub zmniekjszajac gabaryty :). Przeciez nie skonstruowalby nikt telefonu komorkowego mieszczacego sie w kieszeni przesylajacego dane z kolorowym wyswietlaczem na procesorze 486 prawda??? Dlatego wlasnie rozrost jednej galezi determinuje nastepna... Wiele pomyslow ludzie mieli wczesniej ale nie wprowadzali ich w zycie bo koszta by byly zbyt ogromne... Dzis gdy procesory sa produkowane na ogromna skale, mozliwe jest stosowanie ich w innych dziedzinach po niskich kosztach co sie oplaca (bedzie jakis zbyt...) masz wiec odpowiedz na pytanie co determinuje rozrost technologiczny... do tego... wiele teorii ktore byly wymyslone wczesniej dzis dopiero sa testowane gdyz wczesniej byly to teorie ktore nie byly sprawdzone bo nie bylo sprzetu a wymyslili je faceci... dlatego sie rozwija technologia Aha jeszcze jeden powod... Firmy takie jak Microsoft, Intel, Motorola, IBM i podobne potentaty technologiczne maja tyle kasy ze mogaa sobie pozwolic na dalsze badania i to faceci wynalezli komputery, faceci na nich zarobili kupe kasy i faceci dalej pracuja nad rozwojem technologii. Koniec kropka :) Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Re: technologia dla MonikiAnnyJ :) 27.06.05, 13:30 Juz predzej uwierze ze ludzkosc kupuje od UFO technologie i daje im w zamian ziemianki (kobiety nie braki na ziemniaki :P) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: *.devs.futuro.pl 21.06.05, 12:58 oczywiście, ze je dopuszczano. Ale nie wszedzie od 150 lat. Ponadto chociaz kobiety mogły studiować to duża część kobiet nie miała w praktyce dostępu do wielu kierunków studiów i obszarów aktywności zawodowej. To że miały mozliwość studiowania to wcale nie znaczy, ze miały tak samo łatwo jak mężczyźni. Ponadto tak jak i napisałam wczesniej można być stolarzem albo sprzataczką i miec 170 IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 obiecajcie mi jedno 27.06.05, 00:15 Ze jak was dopuscilismy teraz do sztuki to ze zrobicie cos na prawde co pozwoli wam sie utrzymac a jak nie to sobie zejdziecie z areny politycznej i wrozicie do domkow bo mi zimno w lozeczku... pa kochane kocice moje :* Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 27.06.05, 00:01 Gość portalu: bn napisał(a): > po pierwsze przez wiele lat kobiety nie miały dostępu do nauki, a wiec nie > miały możliwości miec zadnych osiągniec naukowych. > W tym momencie bardzo duzo kobiet jest pracownikami naukowymi i pracuje na > uczelniach i ma osiągnięcia. maaaaa??????????? jakie?? cos chyba marne bo nic o nich nie slyszalem... > A ponadto przeciez o inteligencji człowieka wcale nie swiadczy to czy ma jakies > > osiągniecia, albo jaki zawód wykonuje. > Ktoś może być stolarzem i mieć 170 IQ. jak jest stolarzem z takim IQ to znaczy ze na tescie sciagal :P Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 odp na post Baltazarusa 26.06.05, 23:58 tu Ci przyznam racje i powiem ze to faceci sa panami swiata... Ale bez kobiet nigdy bysmy tego nie osiagneli :) dlatego jeszcze raz powtarzam ze dla dobra panstwa kobieta powinna wspierac faceta duchowo, emocjonalnie by ten mogl dorobek ludzki pomnazac :) Nie ujmujmy zaslug kobiet wlasnie to ze one siedza w domu a facet zarabia i kreuje swiat powoduje ze idziemy do przodu. Jak juz pisalem musimy sie uzupelniac... A nie rywalizowac... Dlatego jestem przeciwny feminizmowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 26.06.05, 23:54 pewnie walczyly o to zeby bylo tyle samo... jak w zarzadach firm :) Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 21.06.05, 12:05 Chłopcze! Możesz sobie uwazac co chcesz na temat stada genialnych mężczyzn pchajacych swiat ku... czemus tam, co oczywiscie wydaje im się najlepsze. mozesz sobie wyobrażac że wtym czasie kiedy oni pchali - ci geniusze, to resczta facetów - tych przeciętniaków - kibicowała im goraco. kobiety natomiast siedziały i pachniały. Pław się w tych wizjach na zdrowie. jescze jedno - geniuszy jest niewielu. bardzo inteligentnych wiecej - ale "masy" to sa przeciętniakow. "sladowa ilosc zwyczajnie inteligentnych kobiet" - dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 27.06.05, 00:18 A Ty sie zaliczyasz do tej masy niestety... aha chyba juzz pisalem ze jak facet nie ma kobiety na stale tylk lata za babkmi na imprezkach albo musi latac za babka zeby ja wyrwac to traci czas... Facet mysli jak ja zdobyc a ona sie uczy... I w ten wlasnie sposob nasze niekochane feministki chwala sie teraz ze sa madrzejsze bo faceci zamiast sie uczyc i pchac swiat fdo przodu to musza sie za nimi uganiac bo niby rownosc ale jak facet chce to musi sie postarac :) Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 29.06.05, 15:58 a kiedy nie musiał się starać, biedny matołku?:) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 21.06.05, 13:36 zgadza sie... niemniej jednak to geniusze pchają świat do przodu :) co do gaussa... ech te parametry ;) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Przezywacz Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: 195.69.82.* 22.06.05, 15:39 > słyszałes kiedys o rozkładzie gaussa ynteligentna istoto? Ja slyszalem, i to sporo. A co? > A takiego np. hitlera do której kategorii wybitnych mężczyzn zaliczasz? Wkład w cywilizacje miał ogromny - dumny jestes z niego? Dumny jestem z niego, mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 26.06.05, 22:19 rozklad gausa dotyczy elektornow... a dokaldniej w fizyce stosuje sie do okreslania gdzie moga znajdowac sie elektrony w krzemie... A propo Hitlera to juz pisalem ze Wy sie zachowujecie jak Hitler z tym doborem naturlnym... Pozatym... Hitler popelnil samobojstwo jak wiesz (przynajmniej takie sa spekulacje...) i nie wiemy co nim kierowalo... Powiem tylko ze srodki jakie powial byly (nie wiem jak to okreslic sami wiecie napisze barzo bardzo zle) bardzo bardzo zle. Wiele tajemnic mieli Hitlerowcy... Do dzis sporo jest nieodkrytych... a Ty widac ze sie unioslas bo Twoja duma ucierpiala... A jesli Ty naazywasz facetow z mniejszym IQ od Twojego glupimi to ja nazywam Ciebie skonczona kretynkaa ignorantka niedouczka cwacniaczka oszustka i wszystko co najgorsze w tym temacie... Dziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 21.06.05, 16:16 Co było pierwsze - jajo czy kura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: 80.48.252.* 22.06.05, 10:30 mężczyzny czy kobiety? Andrzeja Leppera czy Marii Curie-Skłodowskiej? Einsteina czy Renaty Beger? prof. Marii Janion czy Andzrzeja Gołoty? oto jest pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 22.06.05, 11:03 Wyliczaj tak dalej, po pewnym czasie zabraknie Ci wybitnych kobiet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiowa Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 16:52 brak takich kobiet mozna zawdzieczac takim (jak ty) zakompleksionym mesk szowinistom ktorzy w calej historii uniemozliwiali kobietom osiagniecia w tym polu. kobiety dostep do edukacji maja dopiero od 100 lat, a uniwersytet jagiellonski istnieje od 600 lat. nie udal ci sie ten argument. taki zarzut wobec kobiet to czysty kretynizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Przezywacz Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: 195.69.82.* 22.06.05, 18:38 > kobiety dostep do edukacji maja dopiero od 100 lat I nic a nic im to nie pomoglo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiowa Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 20:14 i vice versa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Przezywacz Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: 195.69.82.* 22.06.05, 21:47 Gość portalu: gosiowa napisał(a): > i vice versa Nie uzywaj slow, ktorych znaczenia nie rozumiesz, stuletnia kobieto. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 26.06.05, 00:42 A po 100 latach wolności kobiety nie mają wielu osiągnięć naukowych. W ilu dziedzinach naukowych przodujecie? Co wynalazłyście? A 100 lat to 4-5 pokoleń. Powtarzam: mózg kobiety ma mniejsze możliwości analitycznego i abstrakcyjnego myślenia. Kobiety mają lepszą pamięć i większą podzielność uwagi, ale ich myślenie determinują wcześniej wymienione cechy oraz słabszy refleks czy nielogiczność myślenia na rzecz poddawania się emocjom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiowa Re: !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 22:11 A po 100 latach wolności kobiety nie mają wielu osiągnięć naukowych. W ilu > dziedzinach naukowych przodujecie? Co wynalazłyście? a dzieki komu korzystasz teraz z kompuetrea? kto byl pierwszym programista komputerowym na swiecie ? KOBIETA - Ada Lovelace, stworzyla pierwszy program komputerowy 100 lat temu, od jej imienia wlasnie jezyk programowania nazwano ADA. dzieki jej opisowi progr tworzy sie dzisiejsze programy komputerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: !!!!!!????? 26.06.05, 22:36 Nie przesadzaj. Nie przeczę, że wkład Lovelace był duży, ale żeby twierdzić, iż dzięki niej mamy komputery to przesada: "W dziewięć miesięcy, w latach 1842-1843, Ada przetłumaczyła dla Babbage'a rozprawę włoskiego matematyka Louisa Menebreana na temat najnowszej propozycji Babbage'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiowa Re: !!!!!!????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 22:44 proponuje jakies kompetentne zrodlo nie polski szajs, poczytaj cos wiecej na ten temat na zagranicznych stronach, w encyklopedii brytannica np. Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Re: !!!!!!????? 27.06.05, 00:29 Encyklopedia brytanica z tego co pamietam stwierdza ze Enigme rozpracowali Alianci (do tego Anglicy) a prada ejst taka ze byli to Polscy matematycy, ktorzy mieszkali wtedy w Anglii moja droga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiowa Re: !!!!!!????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 22:46 poza tym widze ze ty chyba jestes slepy, i slepy pozostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiowa Re: !!!!!!????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 23:25 w artykule ktory zacytowales jest wiele pzreklaman i wiele brakow. chosiazby to ze nie "przetlumaczyla", ale "napisala wlasny artykul, dzisiaj uznanyz a historyczny, w ktorym opisuje swoj pomysl stworzenia sztucznej inteligencji i przedstawia schematy pierwszych na swiecie programow graficznych i muzycznych. Ada Lovelace jest uwazana za pierwsza na swiecie programistke komputerowa. 10 grudnia 1980 r. Ministerstwo Obrony U.S. zatwierdziło jej opis nowego języka programowania i nazwalo go na jej czesc, od jej imienia "Ada". Jej podobizna widnieje na hologramach autentyczności produktów Microsoftu. Ja i Jej odkrycie opisano w ksiazce The Difference Engine napisanej przez Bruce'a Sterlinga i Williama Gibsona, która opisuje świat w którym maszyny Babbage'a weszły do masowej produkcji i era komputerów zaczęła się o wiek wcześniej. Tak na marginesie, Ada żyła w wieku nietolerancji. Jako kobieta nie miała wstępu do biblioteki Royal Society i marzyła o wślizgnięciu się tam. Podpisywała swoją pracę tylko inicjałami, żeby nikt nie mógł odgadnąć jej płci. przez 100 lat wymazywano ja z historii, gdyby nie ta nietolerancja i dyskryminacja byc moze era komputerwo zaczelaby sie juz 100 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Re: !!!!!!????? 27.06.05, 00:33 Gość portalu: gosiowa napisał(a): > w artykule ktory zacytowales jest wiele pzreklaman i wiele brakow. chosiazby t > o > ze nie "przetlumaczyla", ale "napisala wlasny artykul, dzisiaj uznanyz a > historyczny, w ktorym opisuje swoj pomysl stworzenia sztucznej inteligencji i > przedstawia schematy pierwszych na swiecie programow graficznych i muzycznych. > Ada Lovelace jest uwazana za pierwsza na swiecie programistke komputerowa. Nie znaczy ze rozumiala to co pisze. Sprawdz na Wikipedii masz linka co tam jest napisane... > 10 grudnia 1980 r. Ministerstwo Obrony U.S. zatwierdziło jej opis nowego języka > programowania i nazwalo go na jej czesc, od jej imienia "Ada". > > Jej podobizna widnieje na hologramach autentyczności produktów Microsoftu. > > Ja i Jej odkrycie opisano w ksiazce The Difference Engine napisanej przez > Bruce'a Sterlinga i Williama Gibsona, która opisuje świat w którym maszyny > Babbage'a weszły do masowej produkcji i era komputerów zaczęła się o wiek > wcześniej. > > Tak na marginesie, Ada żyła w wieku nietolerancji. Jako kobieta nie miała wstęp > u > do biblioteki Royal Society i marzyła o wślizgnięciu się tam. Podpisywała swoją > pracę tylko inicjałami, żeby nikt nie mógł odgadnąć jej płci. przez 100 lat > wymazywano ja z historii, gdyby nie ta nietolerancja i dyskryminacja byc moze > era komputerwo zaczelaby sie juz 100 lat temu. jesli tak to dlaczego teraz mialiby umniejszac jej zaslugi... 100 lat temu?? bo programistka cos wymyslila?? jak jest na Wikipedii nikt nie zbudowal tej maszyny... A jesli nawet... to nie wiele by to przyspieszylo... Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: !!!!!!????? 27.06.05, 07:38 Masz rację. Dalej widzę, że 99% czołowych naukowców i wynalazców to mężczyźni, a było przynajmniej 100 lat na pokazanie swoich możliwości... Swoją drogą, zobacz jak w ciągu 100 lat zmieniła się Japonia. Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Augusta Ada King, hrabina Lovelace ULALA klamiemy 27.06.05, 00:27 Augusta Ada King, hrabina Lovelace (10 grudnia 1815 - 27 listopada 1852) jest głównie znana z tego, że opisała mechaniczny komputer Charlesa Babbage'a, tzw. maszynę analityczną. W dziewięć miesięcy, w latach 1842-1843, Ada przetłumaczyła dla Babbage'a rozprawę włoskiego matematyka Louisa Menebreana na temat najnowszej propozycji Babbage'a Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 27.06.05, 00:23 baltazarus napisał: > A po 100 latach wolności kobiety nie mają wielu osiągnięć naukowych. W ilu > dziedzinach naukowych przodujecie? Co wynalazłyście? A 100 lat to 4-5 pokoleń. > Powtarzam: mózg kobiety ma mniejsze możliwości analitycznego i abstrakcyjnego > myślenia. Doookladnie tak > Kobiety mają lepszą pamięć i większą podzielność uwagi, ale ich > myślenie determinują wcześniej wymienione cechy oraz słabszy refleks czy > nielogiczność myślenia na rzecz poddawania się emocjom. DOoooooooooooooookladnie tak... Emocje u was rzadza a u nas poped plciowy :) wystarczy nas zaspokajac i swiat bedzie szedl do przodu w odpowiednia strone :) Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 27.06.05, 00:21 Bo juz wtedy ludzie wiedzieli ze nie ma sensu was posylac do szkol... a teraz sie cofamy w rozwoju by odkryc to na nowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: *.toya.net.pl 26.06.05, 00:02 PRZIECIEZ KOBIETY NIE MAJA MOZGU !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jezyk7 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 26.06.05, 13:49 Odpowiem cytatem z mojej koleżanki. "Słyszałaś o tym, ze ludzie, którzy uzywają komórek są mniej inteligentni? To się bierze stąd, że bardzo długo czekają na smsa i to zajmuje połowę ich mózgu. U kobiety to jeszcze pół biedy, bo połowa zostaje, a u faceta: połowa seksem, połowa komórką i nic nie zostaje" :D :D pzdr. jezyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 26.06.05, 15:22 Ciekawe kiedy faceci mieli czas by wymyśleć komórki i inne urządzenia, których nigdy nie wymyśliłyby kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś
neferetete Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 26.06.05, 17:23 Mysle,ze z punktu widzienia mozliwosci, umysl kobiety ma przewage nad umyslem mezczyzny.Nauka udowodnila, ze gatunek moze przetrwac bez samca.Natura broni co jest lepsze. Panowie maja sklonnosci do wyciagania: fizykow, matematykow itd., ja codziennie widze panow spod budki z piwem. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 26.06.05, 21:40 Gatunek panów spod budki z piwem też przetrwałby bez nauki, tak jak pań stojących przy drodze... Jaką to przewagę ma umysł kobiety nad umysłem mężczyzny, w czym się ona przejawia? Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 27.06.05, 00:35 jaka ma przewage?? jesli nawet to faceci maja sile wiec wiesz... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: *.toya.net.pl 26.06.05, 21:01 nawet jesli inteligentniejszych facetów jest wiecej to co z tego?! co z tego ze jest ich wiecej w twoje plci, co z tego ze jest ich wiecej w czyims kolorze wlosów, a moze oczu o danej cesze lub o danym sposobie zachowania. ponoc wsród palaczy jest wiecej geniuszy. NO i co z teg???? na tej podsawie nie jestes jeden z drugim w stanie okreslic czy dana osoba jest mniej lub bardziej inteligentna. niech kazdy martwi sie o siebie. co z tego ze ja jestem facetem (lub nie) bo moze wcale nie jestem taki zdolny. jedyne co moge osognac to jechac na opinii facetów. bedzie mi latwiej, inni odwalili robote, startuje z lepszzego pulapu. kobieta bedzie miala gorzej bo ona musi pierw udowodnic, czasem zwiazany z tym stres spowoduje ze niektóre odpadna i tak dalej i tak dalej wiec jesli chcecie prawdy to taka ona jest: faceci maja pod tym wzgledem lepiej, to prawda uogolniona na cala populacje, wiecej powiedziec nie mozna Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 26.06.05, 21:36 Nie mozesz mowic o tym ktory jest doskonalszy... One sa rozne... I wg mnie nie wolno tego mieszac... Faceci sa lepsi w obliczeniach, kobiety sa lepszymi humanistkami (mam na mysli ze maja wyczucie... instynkt, lepiej sie sprawdzja jako dekoratorki wnetrz... jako kosmetyczki... itp) Wiec o tym ktory jest lepszy zalezy do czego... bo przeciez wszystko jest wzgledne... Ktos napisal ze kobiece IQ jest w miare rowne... U facetow jest inaczej... Jedni sa bardziej wybitni od od reszty inni sa mniej zdolni... Nie we wszystkim jestesmy lepsi hehehehe :) (mam na mysli ze nie we wszystkich dziedzinach... ale jak znajdziecie np lepszej matematyczki od matematyka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
braun_finger Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 27.06.05, 00:29 gadanie... wiadomo, ze kobiet nie jest niedoskonalszy tak jak nie mezczyzn doskonaly jest nie, tylko jest jedno ale - mezczyzn jest niedoskonaly tak jak kobiet jest doskonaly. to proste,... no :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: 195.205.73.* 29.06.05, 15:52 Wiadomosc dla forum101 - czytajac Twoje wypowiedzi, czyje sie gleboko zazenowany, ze jestem mezczyzna, a wiec przedstawicielem tej samej grupy, co Ty... Przepraszam za Ciebie swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Starling1 Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz IP: *.net.autocom.pl 28.06.05, 10:12 Co na forum kobiecym robią tak marne wytwory męskie jak MANKIND?Idź sobie pobluzgać gdzie indziej.To,że mniej kobiet posiada zdolności w kierunku nauk ścisłych,nie znaczy że mają mniej doskonały umysł.Jest wręcz odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 28.06.05, 10:38 Idiotyczne pytanie. Równie dobrze mógłbyś zapytać, jaki samochód jest najdoskonalszy. Przykładowo - najnowszym modelem ferrari nie wystartujesz w rajdzie terenowym. Umysły kobiet i mężczyzn różnią się między sobą (statystycznie, rzecz jasna) ale ocenianie na tej podstawie, czyj jest lepszy a czyj gorszy uważam za bzdurę. A już totalnym idiotyzmem jest sugerowanie przez niektórych forumowiczów, że skoro kobiety mają mniej talentu do nauk ścisłych, to wysyłanie ich na studia (jakiekolwiek) jest pomyłką... Odpowiedz Link Zgłoś
zajefajny Re: Czyj umysł jest doskonalszy-kobiety czy mężcz 28.06.05, 15:46 Tiaaaaa...... qrwa..... Kopernik też była kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś