nietakasama 26.09.05, 23:12 Polecam deser: w tej chwili wlasnie trwa na dwojce debata prezydencka dwoch najsympetyczniejszych kandydatów. Palce lizać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stephen_s Re: Debata na dwójce 26.09.05, 23:32 Widziałem Słomkę, a ten drugi to kto..? Ojciec mnie wygonił od TV i nie zdążyłem podejrzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
nietakasama Re: Debata na dwójce 26.09.05, 23:41 Bubel i Korwin Mikke :) Och jak słodko... "Ja wiem, że Pani Bochniarzowa wzięła kredyt, i pewnie dała w łapę wam, z=służalcom reżymowej telewizji, ja wiem, ale ten kto chce znac rzeczywiste poparcei, to nie powinien oglądac tych waszych sondazy, tylko wejśc na moją stronę". I teraz Mikke ma znowu chwile dla siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
margot_may Re: Debata na dwójce 26.09.05, 23:43 w debacie na jedynce przed wyborami jego ulubionym słowem było: korytko. szkoda, że nie kopytko. :) ale i tak było śmiesznie. :D Odpowiedz Link Zgłoś
nietakasama Re: Debata na dwójce 26.09.05, 23:52 JKM: Pani sie domaga od nas żebyśmy naprawiali to co oszołomy zniszczyły. Trzeba te szpitale sprzedac z takim stanem prawnym jaki maja i juz za złotowkę albo za milion, ja nie wiem. Byc może część z tych szpitali upadnie, ale to nie jest problem. Trupa dobic a pieniądze rozdac ludziom, niech sobie za siebie płacą... To mi przypomina pomysł JKM z niedawnej kampanii sejmowej, kiedy to znalazł świetny sposób na to jak podnieść renty: skoro za PRLu nie odkladało się na emerytów, tylko za te pieniadze budowało fabryki, to teraz trzeba sprzedać fabryki, i rozdać pieniądze emerytom... Szkoda że to byl spot wyborczy i nikt się go nie spytał, co bedzie jak się fabryki na sprzedaż skończą... Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Debata na dwójce 27.09.05, 01:44 Korwin muwi smiesznie, pajacuje itd. Ale wąłsciwie on mowi prawde, taki Stańczyk 3RP ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nietakasama Re: Debata na dwójce 27.09.05, 02:00 Jako komik jest świetny, zgadza się- ma talent do tragfnego wytykania wielu rzeczy, choć w 80% tak przedobrza, że wychodzi z tego teatrzyk zielona gęś. Ale już kwestia jego autorskich pomysłów na naprawę sytuacji jest...hmmm... to juz nie jest śmieszne, może tak powiem ;) Szkoda że zestawili Bubla z JKM, bo na tle JKM Bubel wypadł przyzwoicie. A gdyby zestawić go w debacie z kimkolwiek innym , znowu byłoby się z czego pośmiac ;) bo on jest też komikiem pierwszego talentu- taki bubel polityczny. Pamiętam jak lata temu obserwowalam jego start do prezydentury, byłam wtedy jeszcze w podstawówce, i jako dziecko byłam szczerze ubawiona jego wypowiedziami w debacie politycznej...liczyłam na powtórke z rozrywki :) Odpowiedz Link Zgłoś
micra Re: Debata na dwójce 27.09.05, 07:11 Deser jak nic. Ciekawe jakbyś się poczuła na jego (JKM) miejscu? Facet od kilkunastu lat nie zmienia poglądów - to nie jest argument, ale skoro TVP twierdzi, że dokonała podziału wzdłuż procentów sondażowych, to albo p. Bochniarz i p. Giertych powinni być wczoraj, a Mikke z pozostałymi kandydatami, albo p. Mikke powinien od razu być z tamtą grupą. Durczok w wieczorze wyborczym dopiero po chwili wyjaśnił, że te pozostałe procenty przypadające "innym partiom" to w rzeczywistości w większości dla PJKM. To nic, że pokazali słupki partii po 0,1 i 0,2 procenta. Tobie też się wydaje, że JKM prześladuje mania, że go nie chcą wpuszczać do mediów. Odpowiedz Link Zgłoś