Dodaj do ulubionych

Znowu reklama

11.10.05, 19:04
Widziałem właśnie reklamę (sera, margaryny, masła? - nie pamiętam). Akcja
dzieje się w niebie. Występują kobieta (anielica? dusza?)i mężczyzna (też
trudno określić status). Kobieta opycha się chlebem z produktem X, mężczyzna
tyra (przynosi pranie, po czym oznajmia, że ma ochotę na prasowanie). Teraz:
z czym mamy do czynienia? Czy jest to reklama przełamująca schematy, czy też
mamy do czynienia z mizoginizmiem (że niby - kobiety dopiero w niebie
doczekają się takich cudów...). Dla mnie jest to świetna reklama w dobrym,
patriarchalnym stylu. A co sądzą bywalczynie forum? (pewnie też to
widziały).
Obserwuj wątek
    • ticoqp Re: Znowu reklama 11.10.05, 19:15
      ten ser musi byc do dupy bo tylko debil go kupi
      • zlotoslanos Re: Znowu reklama 11.10.05, 19:19
        Dla mnie istotę sprawy jednak oddaje reklama Heinekena.Chłopak zauważy ;-)
        zmierzy ;-) podejdzie ;-) sięgnie;-) narobi nadziei :-) i ..i tak wybierze
        piwo.Temu tad nie dziw się,że atencję i robotę obok, zostawiają wam na niebo:-)
        • ticoqp Re: Znowu reklama 11.10.05, 19:24
          to super bo ja ide do piekla:)))) i co lyso wam?:)
          • zlotoslanos Re: Znowu reklama 11.10.05, 19:33
            Łyso będzie Tobie.Towarzystwo extra.I poza tym niezapominaj o " koooooniec
            przerwy na papierosa * .....zanurzenie " * :D:D:D:D:D
            • ticoqp Re: Znowu reklama 11.10.05, 19:35
              i to jest ten wasz relatywizm moralny:) tam na dole ta laska jest za karę...
              dobra dobra nie pale:)
              • zlotoslanos Re: Znowu reklama 11.10.05, 19:38
                Ooo ,żeby laska.Nie znasz szczegółow widzę :D Siedzieli se w kociołkach
                wypełnionych gówn..em I se człek pomyślał "spoko dam radę,nic nie robią ,ognia
                nie ma, smoły ,palą se fajeczki" nie pomyślał,że trafił na przerwę na
                papieroska ;D
                • ticoqp Re: Znowu reklama 11.10.05, 19:41
                  to nie ten kawal ja mowie o tym jak kowalski zobaczyl w piekle orgie i mu sie
                  spodobalo:)
                  • zlotoslanos Re: Znowu reklama 11.10.05, 19:50
                    No było jeszcze o mnichach .Stary wprowadza nowego jak fajnie mają w każdym
                    dniu inna balanga z tym,że w czwartek ma dyżur w szafie ,z gołą wypiętą życią :D
                    • ticoqp Re: Znowu reklama 11.10.05, 19:57
                      też znam:) cygara jak lodzie podwodne we wtorek:)
                      niestety muszę się zmywać
                      pzdr.:)
                  • tad9 Wszyscy żonaci idą do nieba 11.10.05, 19:55
                    Skoro już mowa o niebie, piekle, kobietach, mężczyznach - wtrącę swoje 3
                    grosze. Zacznijmy od egzegezy biblijnej. W przerażającej księdze Hioba uderza
                    jeden fakt - nieszczęsny Hiob w wyniku zakładu sił wyższych, doświadczyć musi
                    wszelkich nieszczęść, pozbawiony więc zostaje wszystkiego, co dla człowieka
                    cenne: zdrowia, dzieci, majątku. Nie zostaje pozbawiony żony. Narzuca się tu
                    wniosek: żona potraktowana została przez nadprzyrodzone potęgi jako
                    nieszczęście, które dotknęło Hioba jeszcze ZANIM doszło do zakładu. Czyż można
                    odmówić mądrości starożytnym Hebrajczykom, wśród których księga Hioba
                    powstała?
                    • zlotoslanos Re: Wszyscy żonaci idą do nieba 11.10.05, 20:00
                      A se tad przygotował ripostę :-) Toż mówiłam miszcz celnej riposty :-) Dobranoc
                      tym optymistycznym akcentem - choruję coś.I na koniec " Mężczyżni ŻEŃCIE SIĘ
                      NIEBO CZEKA " :D:D:D
                    • kocia_noga Re: Wszyscy żonaci idą do nieba 11.10.05, 20:15
                      tad9 napisał:

pozbawiony więc zostaje wszystkiego, co dla człowieka
                      > cenne: zdrowia, dzieci, majątku. Nie zostaje pozbawiony żony. Narzuca się tu
                      > wniosek: żona potraktowana została przez nadprzyrodzone potęgi jako

...oddzielny człowiek , tadziu , nie jako własnośc ( jak majątek) , właściwośc
                      ( zdrowie) i potomstwo Hioba.
                      Czyż można
                      > odmówić mądrości starożytnym Hebrajczykom, wśród których księga Hioba
                      > powstała?

Nie można . Zwłaszcza w tych momentach , gdy JHWH mu wieloryba pokazuje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka