evita_duarte 15.12.05, 05:57 Zwolniono ja bo byla za gruba.... Coraz wiecej takich spraw wychodzi na swiatlo dzienne. Czuje jakies takie zadowolenie jak czytam, ze z czyms takim mozna wygrac:) wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3067841.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evita_duarte PS. 15.12.05, 05:59 Moze to sprawa drugorzedna, ale jak zobaczylam tytul to pomylalam, ze chodzi o kogos naprawde grubego, ze babeczka wazy co najmniej 110 kilo, a ta co najwyzej jest odrobine puszysta to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
muszek0 Re: Za gruba 15.12.05, 06:43 taki niezdrowy trend. bądż ładna, zgrabna - osiągniesz sukces. na pokazach mody szkieletowate modelki o biodrach jak facet łażą sztywno w cudacznych ubraniach. reklamy pełne kremów do zmarszczek antymimicznych. stare baby w miniówkach robiące z siebie idiotki. głupi pracodawcy myślący, że jak w sklepie bedzie wypindowana lala z duzymi cyckami to sprzedaz automatycznie wzrośnie. i potem wchodzę do sklepu, gdzie siedzi taka zblazowana lalunia, zła na cały świat, że zarabia 1000 złotych i generalnie ma cię w dupie. a swoją drogą faktycznie, na zdjęciu jest normalna kobieta. myslałem, że chodzi o jakiegoś pontona z discovery channel, którą ładuja windą do ciężarówki, żeby zawieść do szpitala na operację wycięcia sadła. Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: Za gruba 15.12.05, 07:20 muszek0 napisał: > taki niezdrowy trend. bądż ładna, zgrabna - osiągniesz sukces. na pokazach mody > > szkieletowate modelki o biodrach jak facet łażą sztywno w cudacznych ubraniach. > > reklamy pełne kremów do zmarszczek antymimicznych. stare baby w miniówkach > robiące z siebie idiotki. głupi pracodawcy myślący, że jak w sklepie bedzie > wypindowana lala z duzymi cyckami to sprzedaz automatycznie wzrośnie. Zwlaszcza ze miala sprzedawac babskie torebki, wiec to kobietom musiala sie podobac. Akobietom podobaja sie zwykli ludzi jak sa mili... > i potem wchodzę do sklepu, gdzie siedzi taka zblazowana lalunia, zła na cały > świat, że zarabia 1000 złotych i generalnie ma cię w dupie. > a swoją drogą faktycznie, na zdjęciu jest normalna kobieta. myslałem, że chodzi > > o jakiegoś pontona z discovery channel, którą ładuja windą do ciężarówki, żeby > zawieść do szpitala na operację wycięcia sadła. Ja tez tak sobie pomyslalam. Mam znajomych, a wlsciwie tylko jedna, ktora jest naprawde grubasna. Myslalm ze chodzi o kogos jej gabarytow ale nie. Ciesze sie ze ten komentarz napisal mezczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
spinelli A jakby byla "naprawde grubasnym" "pontontem" 16.12.05, 03:30 to byloby w porzadku, ze ja wyrzucili? >na zdjęciu jest normalna kobieta. myslałem, że chodzi o jakiegoś pontona z discovery channel, którą ładuja windą do ciężarówki, żeby zawieść do szpitala na operację wycięcia sadła. > Mam znajomych, a wlsciwie tylko jedna, ktora jest > naprawde grubasna. Myslalm ze chodzi o kogos jej gabarytow ale nie. Ciesze sie > ze ten komentarz napisal mezczyzna.< Spinelli Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Nie byloby... 16.12.05, 04:33 spinelli napisała: > to byloby w porzadku, ze ja wyrzucili? > > >na zdjęciu jest normalna kobieta. myslałem, że chodzi o jakiegoś pontona z > discovery channel, którą ładuja windą do ciężarówki, żeby zawieść do szpitala n > a > operację wycięcia sadła. > > > Mam znajomych, a wlsciwie tylko jedna, ktora jest > > naprawde grubasna. Myslalm ze chodzi o kogos jej gabarytow ale nie. Ciesz > e sie > > ze ten komentarz napisal mezczyzna.< > > Spinelli Nie, nie byloby w porzadku. Z reszta moja wypowiedz nie byla w cale w tym tonie. To bylo raczej opszczenie rak na wiesc, ze kogos takiego nazywa sie grubym. Bo w takim razie 80% populacji to ludzie grubi. Chodzilo raczej o to co napisal muszek. Wymaga sie od ludzi by coraz nienaturalniej wygladali, dazyli do jakiejs dziwnej komputerowej doskonalosci... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Muszek! Niech Cię uścisnę! 15.12.05, 16:20 muszek0 napisał: > taki niezdrowy trend. bądż ładna, zgrabna - osiągniesz sukces. na pokazach mody > > szkieletowate modelki o biodrach jak facet łażą sztywno w cudacznych ubraniach. > > reklamy pełne kremów do zmarszczek antymimicznych. stare baby w miniówkach > robiące z siebie idiotki. głupi pracodawcy myślący, że jak w sklepie bedzie > wypindowana lala z duzymi cyckami to sprzedaz automatycznie wzrośnie. > i potem wchodzę do sklepu, gdzie siedzi taka zblazowana lalunia, zła na cały > świat, że zarabia 1000 złotych i generalnie ma cię w dupie. > mymi grubymi ramionami, hehe ;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
edka-schizofredka tragedia :(((((... i to jeszcze w Łodzi :((((... 15.12.05, 08:42 Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: tragedia :(((((... i to jeszcze w Łodzi :(((( 15.12.05, 09:27 Skąd takie zdziwienie Łódź nas zaskakuje co rusz to czym innym, a to handel skórami,a to śmierć Brayana,a to wyczyny policji.Mnie już nic w Łodzi nie zdziwi.Czy to nie za sprawą rozpadu włókienniczej mekki i bezrobocia? Nie wiem.Moje miasto jest pierwsze w rankingu na inwestycje,przedsiębiorczość,tworzenie miejsc pracy.A rozpadło się tu wszystko co mogło rozpaść od włókiennictwa,przez fabryki maszyn po FSM. Odpowiedz Link Zgłoś
edka-schizofredka Re: tragedia :(((((... i to jeszcze w Łodzi :(((( 15.12.05, 09:36 Nie wiem :))))... Ja spod Lodzi i zawsze zdziwiona jestem :))))... Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa O nie mogę ...Butik Marconi- śmiech na sali!!!! 15.12.05, 10:10 Hhehehehehhehehe...dawno mnie tak zaden artukuł nie rozsmieszył...Butik Marconi w Galerii Łódzkiej!!! Otóż butik Marconi to mała kanciapa, w ktorej człowiek nie ma jak sie obejrzeć dobrze gdziekolwiek , bo tyle tego stoi na tak małej pzrestrzeni...tam by człowiek w rozmiarze 36 miał problemy z poruszaniem sie w tym torebkowym badziewiu(bo powiecmy szczerze, piękne to te torebki Marconi nie są , tanie też nie są -------------------> przez 2 lata raz podobała mi sie jedna... I ta kobieta, ktora przyszla sobie ocenić człowiak, powinna raczje ocenić to, że w sklepie nie ma miejsca, żeby się dobzre przejrzeć z tą torebką , bo pod jedynym lustrem kłębi się dziki tłum. Żenada i degusta, jak to mówią...Butik, cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: O nie mogę ...Butik Marconi- śmiech na sali!! 15.12.05, 10:13 Aha i ja bym raczej zajęla się sprzedawcami tej marki na Piotrkowskiej, ktorzy jak widzą, że człowiek ma 164 i odstawia jakieś karkołomne sztuki, żeby ściągnąć torebkę z góry, a sami mają 175 + obsacy 8 cm, to nawet nie pomyśla , żeby podejść tylko sie gapią...A jest się jednym z dwóch ludzi w sklepie. Tak sie składa, że "piękne modelkowate damy" nigdy w niczym nie chca człwoiekowi pomóc,jakby go nie było normalnie,a takie kobiety, jak ta z artykułu - zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: O nie mogę ...Butik Marconi- śmiech na sali!! 15.12.05, 11:46 Ta kierowniczka głupia była, że coś takiego powiedziała (już nie mówiąc o tym, że niekulturalna) - sama ściągnęła na siebie ten wyrok. A przecież miała prawo nie przedłużać umowy bez tłumaczenia się. Zresztą może w ogóle tusza nie była prawdziwym powodem, tylko kierowniczka chciała się na dziewczynie wyżyć... A w ogóle to na pewno jest mnóstwo sytuacji, w których ludzie z powodu tuszy nie dostają jakiejś pracy lub ją tracą, tylko sprawy nie trafiają do sądów, bo nigdzie wprost nie jest powiedziane, że taki był powód. Tylko ja się tak zastanawiam, czy prywatny pracodawca nie powinien jednak mieć prawa kierować się przy decyzjach kadrowych wyglądem pracowników. Może kierowniczka nie ma racji uważając, że atrakcyjność ekspedientki wpłynie na sprzedaż, ale ma chyba prawo do takiej opinii? Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: O nie mogę ...Butik Marconi- śmiech na sali!! 15.12.05, 13:16 . Tylko ja się tak > zastanawiam, czy prywatny pracodawca nie powinien jednak mieć prawa kierować > się przy decyzjach kadrowych wyglądem pracowników. Może kierowniczka nie ma > racji uważając, że atrakcyjność ekspedientki wpłynie na sprzedaż, ale ma chyba > prawo do takiej opinii? A stąd bardzo juz blisko do opini, że zatrudniam tylko młode, piękne, 170/5- blondyny w mini. a jak blondyna kończy np. 25 lat, wywalam i zatrudniam nastepna , bo mam do tego prawo. a reszta brunetek, 160, itp- ---------> wyjazd, bo nie wcielacie idealnego wzorca. I z takim podejściem, to nigdy niebędzie sie miało dobrej obsługi w sklepie, bo owe piekne modelki, sa praktycznie permanentnie wsciekłe i odstarszaja klientów. Nie wiem, dlaczego to tak działa, ale tak działa. Wchodzilam już do Pani modelki do sklepu, ktora własnie doklejała sobie tipsy i rześko mnie poinformowala, że teraz nie może mnie przecież obsłuzyć, do Pani, której sama musialam powiedzieć co ma w ofercie jej dostawca, bo ona teo nie wie, a internet jej niepotzrebny, to nie sprawdza, do pań,u których byłam jedynym klientem w sklepie, pily kawę , na dzień dobry nie odpowiedziały i prze całą moja wiizytę opowiadały sobie imprezę, dopóki wreszcie nie stanełam przed nimi i nie poprosiłam o pokazanie czegoś po 15 minutach...Wtedy jedna w zbolały sposób, zniesmaczona moja impertynencją to zrobiła. Zatrudniania 19 letnich primadonn, to chyba najgorsza krzywda jaką może sobie wyrzadzić szef firmy...jakimś dziwnym trafem im obsługa jest mniej wymalowana i wytapirowana, a przede wszystkim im starsza, tym lepiej czuję się w takim sklepie,bo wiem, że sprzedawca jest dla mnie, a nie ja przeszkadzam sprzedawcy w jakiejś dziwnej czynności typu, malowanie się itp... Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: O nie mogę ...Butik Marconi- śmiech na sali!! 15.12.05, 14:36 > A stąd bardzo juz blisko do opini, że zatrudniam tylko młode, piękne, 170/5- > blondyny w mini. a jak blondyna kończy np. 25 lat, wywalam i zatrudniam nastepn > a > , bo mam do tego prawo. a reszta brunetek, 160, itp- ---------> wyjazd, bo > nie > wcielacie idealnego wzorca. Mi się też to nie podoba, ale i tak nie uważam, żeby uzasadniona była ingerencja w decyzje prywatnego pracodawcy. Chcesz zarządzić odgórnie, że na każdą jedną piękną i młodą ekspedientkę sklep musi zatrudnić jedną starą, grubą i bezzębną? ;-) > I z takim podejściem, to nigdy niebędzie sie miało > dobrej obsługi w sklepie, bo owe piekne modelki, sa praktycznie permanentnie > wsciekłe i odstarszaja klientów. > Zatrudniania 19 letnich > primadonn, to chyba najgorsza krzywda jaką może sobie wyrzadzić szef > firmy...jakimś dziwnym trafem im obsługa jest mniej wymalowana i wytapirowana, > a > przede wszystkim im starsza, tym lepiej czuję się w takim sklepie,bo wiem, że > sprzedawca jest dla mnie, a nie ja przeszkadzam sprzedawcy w jakiejś dziwnej > czynności typu, malowanie się itp... Ale w takim razie sklepy zatrudniające primadonny powinny upadać i być wypierane przez te ze starszą i mniej wymalowaną obsługą. Jeśli tak się nie dzieje, to może jednak uroda ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: O nie mogę ...Butik Marconi- śmiech na sali!! 15.12.05, 15:03 > Ale w takim razie sklepy zatrudniające primadonny powinny upadać i być > wypierane przez te ze starszą i mniej wymalowaną obsługą. Jeśli tak się nie > dzieje, to może jednak uroda ma znaczenie? Wiele takowych sklepów zresztą upada, bo klientakami sa kobiety, które chcą kupować przede wszystkim u obsługi FACHOWEJ i MIŁĘ, a nie pieknej...Obsługe piękną chce mieć szef, który ma zerowe pojęcie o psychologii sprzedazy.Przynajmniej w Łodzi takie butiki otwierają sie , strasza lustrami i marmurami pól roku i zamykają się. Obsługa pieknie wymalowana swietnie nadaje się do sklepów z męską odzieżą - może przyciągac klienta- męzczyzne. Zatem primadonny też są zwalniane, jesli obrót leci na łeb na szyję. Kobieta , którą zwolniono, nie byla ani stara, ani bezzębna, ani monstrualnie otyła. Jeśli prywatny prcodawca ma pełne prawo okreslić , że zyczy sobie kogoś wyglądającego tak a tak-to powinien to zawrzeć w umowie podpisywanej na samym wstepie. Inaczej może zwolnić kogoś, bo nie śwaidczył mu usług seksualnych, a powinien był w jego mniemaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: O nie mogę ...Butik Marconi- śmiech na sali!! 15.12.05, 15:30 totalna_apokalipsa napisała: > Wiele takowych sklepów zresztą upada, bo klientakami sa kobiety, które chcą > kupować przede wszystkim u obsługi FACHOWEJ i MIŁĘ, a nie pieknej...Obsługe > piękną chce mieć szef, który ma zerowe pojęcie o psychologii > sprzedazy.Przynajmniej w Łodzi takie butiki otwierają sie , strasza lustrami i > marmurami pól roku i zamykają się. Czyli teoretycznie problem powinien zniknąć z czasem. > Kobieta , którą zwolniono, nie byla ani stara, ani bezzębna, ani monstrualnie > otyła. Jeśli prywatny prcodawca ma pełne prawo okreslić , że zyczy sobie kogoś > wyglądającego tak a tak-to powinien to zawrzeć w umowie podpisywanej na samym > wstepie. Zgadzam się, jak już wcześniej napisałem, że zwalnianie z powodu tuszy jest nie do przyjęcia, jeśli pracownik miał nadwagę już w momencie przyjmowania do pracy. Widziały gały co brały. > Inaczej może zwolnić kogoś, bo nie śwaidczył mu usług seksualnych, a > powinien był w jego mniemaniu. Wymaganie od pracowników świadczenia usług seksualnych jest z zasady nielegalne, więc to trochę inna kwestia. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: O nie mogę ...Butik Marconi- śmiech na sali!! 15.12.05, 14:57 pavvka napisał: Tylko ja się tak > zastanawiam, czy prywatny pracodawca nie powinien jednak mieć prawa kierować > się przy decyzjach kadrowych wyglądem pracowników. Może kierowniczka nie ma > racji uważając, że atrakcyjność ekspedientki wpłynie na sprzedaż, ale ma chyba > prawo do takiej opinii? Oczywiście, ze prywatny pracodawca ma prawo wybrać dowolną osobę na podstawie dowolnych kryteriów. Rzecz w tym, że dowolność panuje przy wyborze kandydata, natomiast nie ma i być nie powinno takiej dowolności już po nawiązaniu stosunku pracy. Jeżeli uważali że jest za gruba to powinni byli po prostu jej nie zatrudniać. Poza tym nie przytyła po rozpoczęciu pracy, tylko taka była już wcześniej. Zresztą tak naprawdę większym skandalem było twierdzenie firmy, że kobieta pracowała tylko tydzień, skoro pracowała dłużej i zmuszanie jej do podpisania niekorzystnej umowy, niezgodnej na dodatek ze stanem faktycznym (oczywiście tak jak sąd przyjmujemy że to kobieta mówi prawdę). Kwestią do dyskusji jest dopuszczalność wypowiedzenia lub rozwiązania umowy , kiedy np. szczupła i elegancka pracownica-ekspedientka „zapuści się” poważnie, znacznie przytyje, rzadko będzie myć włosy itp. Tutaj można by bowiem uznać, że pracownica została wybrana właśnie ze względu na swoje cechy i „kwalifikacje” wizualne, i skoro się tych cech pozbyła to wystąpiły powody do rozwiązania stosunku pracy. Jest to jednak interpretacja raczej kontrowersyjna, ciekaw jestem jak w takich sprawach orzekają sądy pracy… Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: O nie mogę ...Butik Marconi- śmiech na sali!! 15.12.05, 15:23 jurek7 napisał: > Jeżeli uważali że jest za gruba to powinni byli po prostu jej nie zatrudniać. > Poza tym nie przytyła po rozpoczęciu pracy, tylko taka była już wcześniej. Zgadzam się. Ale właśnie dlatego mam wątpliwości, czy tusza była prawdziwym powodem zwolnienia, czy chodziło np. o to, żeby zwolnić miejsce np. dla kuzynki właściciela sklepu. > Zresztą tak naprawdę większym skandalem było twierdzenie firmy, że kobieta > pracowała tylko tydzień, skoro pracowała dłużej i zmuszanie jej do podpisania > niekorzystnej umowy, niezgodnej na dodatek ze stanem faktycznym (oczywiście tak > > jak sąd przyjmujemy że to kobieta mówi prawdę). Oczywiście zgoda, ale to już inny problem. > Kwestią do dyskusji jest dopuszczalność wypowiedzenia lub rozwiązania umowy , > kiedy np. szczupła i elegancka pracownica-ekspedientka „zapuści się” > ; poważnie, > znacznie przytyje, rzadko będzie myć włosy itp. Tutaj można by bowiem uznać, że > > pracownica została wybrana właśnie ze względu na swoje cechy i „kwalifika > cje” > wizualne, i skoro się tych cech pozbyła to wystąpiły powody do rozwiązania > stosunku pracy. Jest to jednak interpretacja raczej kontrowersyjna, ciekaw > jestem jak w takich sprawach orzekają sądy pracy… Też jestem ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Za gruba 15.12.05, 13:58 Najgorsze to,że nei chcieli jej dac umowy itp. ale w koncu pracodawca zatrudnia kogos kto mu sie podoba (i chodzi tu o rozne rzeczy) Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 16:24 Po pierwsze - właścicielka ma prawo zatrudniać takich pracowników jakich chce, po drugie jest to zmuszanie klientów do oglądania utuczonych ekspedientek. Panna zamiast się odchudzić, zaczyna się procesować. Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 16:42 akurat zatrudnianie kogoś bez umowy jest przestepstwem,wiec proces sluszny Odpowiedz Link Zgłoś
micra Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 17:42 To, że właścicielka ma prawo zatrudniać kogo chce to fakt - zresztą tutaj właścicielka chcąc utrzymać salon musi liczyć się z opinią firmy dającej logo i towar. Z drugiej strony prawo jakie jest każdy widzi i kobieta skorzystała z tegoż prawa. Ludzie za bardzo przywiązują uwagę do cielesności, za mało do innych cech - ważniejszych, ale nie widocznych na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 17:55 micra napisał: > Ludzie za bardzo przywiązują uwagę do cielesności, za mało do innych cec > h - ważniejszych, ale nie widocznych na zewnątrz. A niby jakie cechy ekspedientki są ważniejsze niż cielesność? Fachowość? Zgoda. Ale cielesność jest na drugim miejscu. Klient nie chce się z ekspedientką żenić czy zwierzać się jej ze swoich sekretów. Chce być sprawnie obsłużony, a jeśli przy tym ma satysfakcjonujące doznania estetyczne, to tym lepiej. Ta pani ma sporą nadwagę. To fakt, któremu nie sposób zaprzeczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 18:11 tad9 napisał: > micra napisał: > > > Ludzie za bardzo przywiązują uwagę do cielesności, za mało do innych cec > > h - ważniejszych, ale nie widocznych na zewnątrz. > > A niby jakie cechy ekspedientki są ważniejsze niż cielesność? Fachowość? Zgoda. > Ekspedientka ma sie znac na swojej pracy i byc sympatyczna i pomocna. > Ale cielesność jest na drugim miejscu. Klient nie chce się z ekspedientką żenić > > czy zwierzać się jej ze swoich sekretów. Chce być sprawnie obsłużony, a jeśli > przy tym ma satysfakcjonujące doznania estetyczne, to tym lepiej. Ta pani ma > sporą nadwagę. To fakt, któremu nie sposób zaprzeczyć. To nie burdel tylko skled z damskimi torebkami. Co oznacza termin spora nadwaga? Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 18:18 > To nie burdel tylko skled z damskimi torebkami. Co oznacza termin spora nadwaga > ? > Spory nadmiar wagi ciala ? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 18:29 bleman napisał: > > To nie burdel tylko skled z damskimi torebkami. Co oznacza termin spora n > adwaga > > ? > > > > Spory nadmiar wagi ciala ? ;-))) A konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 18:32 evita_duarte napisała: > A konkretnie? Konkretnie? Oblicza się to dzieląc wagę przez wiek, czy przez wysokość ciała, nie pamiętam jak to jest. Pozostaje faktem, że bohaterka wiadomości jest utuczona i mogłaby zrzucić kilkanaście kilo. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 19:20 Utuczona to może byc świnia, a nie bohaterka. Uwazam, ze wielu ludzi powinno mieć mniejszenosy, wlosy na głowie itp, ale nie zastzrega sie w umowie, że nauczyciel nie ma prawa być łysym , a urzędnik nie moze mieć 10 kg nadwagi. Dopóki ktoś podpisując taką umowę nie robi aneksu i sam aneks nie zostanie zaskarżony(bo i tak można!) to nadwaga tej kobiety nie ma sie nijak do jej pracy. A ty Tad chyba nie wiesz, co to znaczy nadwaga, jesli uwazasz tę kobietę za "utuczoną" W wiku krynolin i gorsetów, ktory ci tak odpowiada przeciętna kobieta wązyła około 30-stki 80-kg. Brak ruchy przez krynoliny , gorsety i ciągłe siedzenie w domu robił swoje:P Odpowiedz Link Zgłoś
micra Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 20:51 > A niby jakie cechy ekspedientki są ważniejsze niż cielesność? Fachowość? Zgoda. > Ale cielesność jest na drugim miejscu. Klient nie chce się z ekspedientką żenić Jeżeli chcę kupić telewizor to nie pójdę na stoisko gdzie uroda będzie na pierwszym miejscu (ok, ma znaczenie), a cena z kosmosu, fachowość też daje ciała (choć przy telewizorze nie oczekuję wynurzeń na temat kierunku ruchu elektronów) to jednak wybiorę stoisko/sklep, gdzie kupię go taniej i na prawdę uroda będzie miała dla mnie 10-cio rzędne znaczenie. Powiem więcej, wolę miłą rozmowę niż ładną rozmowę. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 21:20 > Powiem więcej, wolę miłą rozmowę niż ładną rozmowę To jest oczywiste, tylko dlaczego ty i wiele innych osob stawiacie w opozycji urode i inteligence ? To bezsens, mila rozmowa moze byc rowniez "ładna" rozmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
micra Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 21:24 hmm, ja nie stawiam w opozycji urody i inteligencji, ale denerwuje mnie przedkładanie urody nade wszystko... ba, nie urody ale i powierzchowności, jakby ta miała zastąpić inteligencję. To, z czym się nie zgadzam w tym, co powiedział tad to fakt, że wedługo niego uroda sprzedawczyni jest na 1 lub 2 miejscu, a ja myślę inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 21:25 > tad to fakt, że wedługo niego uroda sprzedawczyni jest na 1 lub 2 miejscu, a ja > myślę inaczej. Swiadomie. A podświadomie ? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 21:34 U sprzedawdczyni wazna jest powierzchownosc,ale raczej w znaczeniu milego usmiechu i ogolnie sympatycznego wrażenia.nadeta mina psuje wrażenie bardziej niż nadwaga. Ja jutro idę wlasnie do takiej fajnej pracy w butiku i musze szukac jakich ciuchow eleganckich:/Ale dobrze,że glodowki nie musze robic... Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 21:39 > U sprzedawdczyni wazna jest powierzchownosc,ale raczej w znaczeniu milego > usmiechu i ogolnie sympatycznego wrażenia.nadeta mina psuje wrażenie bardziej > niż nadwaga. Tez prawda, poza tym wiadomo ze do sprzedawania roznych rzeczy inne "typy"(modele) sprzedawcow sie przydaja. Dziewczyna jak z obrazka, sprzedajaca np. lampy albo potencjometry ;-) dwygladala by dziwnie, jakos wieksze zufanie mial bym do zarosnietego faceta z brzuchem ,petem w gebie i lutownica w rece. > Ale dobrze,że glodowki nie musze robic... Dziwnym by bylo gdybys musiala. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 21:42 wiesz,ale to też czasem w druga strone dziala - męcze sie, pokazuje facetowi torebki bo chce prezent dla zony, pokazuje kazda,opowiadam - a ten nie słucha,wpatruje sie we mnie i nagle :"Jakie pani ma piękne oczy":/ No normalnie wsciec sie mozna czasami. A zarosnieci faceci nigdy nie wzbudzaja mojego zaufania. Co innego łysy napakowany ktory sprzedaje odżywki sportowe:D Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 21:45 > wiesz,ale to też czasem w druga strone dziala - męcze sie, pokazuje facetowi > torebki bo chce prezent dla zony, pokazuje kazda,opowiadam - a ten nie > słucha,wpatruje sie we mnie i nagle :"Jakie pani ma piękne oczy":/ > No normalnie wsciec sie mozna czasami. Mezczyni mysla caly czas o seksie a w przerwach na tematy okoloseksualne, tacy juz jestesmy. > A zarosnieci faceci nigdy nie wzbudzaja mojego zaufania. > Co innego łysy napakowany ktory sprzedaje odżywki sportowe:D LOL Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 21:48 No ja też mysle o seksie czesto,a już szczegolnie przy tych odżywkach:) W pracy też mi sie zdarza,o ile nie mysle ile zarobie:) I nie LOL tylko <rozmarzona> Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 21:50 > No ja też mysle o seksie czesto,a już szczegolnie przy tych odżywkach:) Wiesz o tym ze regularny duzy wysilek fizyczny(np. silownia) dziala niekorzystnie na poped u mezczyzn. ;-) > I nie LOL tylko <rozmarzona> Ale łysy,niby wysoki poziom testosterunu przyspiesza lysienie...ale łysy ? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 21:53 Taaa,mialam z takim doświadczenia to cos wiem.Popęd to może był gorzej z realizacją:P Łysy nie dlatego,że wylysial tylko taki ogolony maszynką.Jak się takiego głaszcze...mmm a zreszta wysilek to chyba tak źle nei dziala,gorzej doping Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Skandaliczny wyrok! 16.12.05, 02:07 > Łysy nie dlatego,że wylysial tylko taki ogolony maszynką.Jak się takiego > głaszcze...mmm Mogę Cię zapoznać z paroma dresami, skoro lubisz. Kilku skinów też znam. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Skandaliczny wyrok! 16.12.05, 08:21 A dziekuje za pomoc,mam duży wybór na osiedlu:) skini mnie nie kręca.Musi być napakowany dresiarz:D Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: ;-)))))))))))) 16.12.05, 10:40 Po dłuższym zastanowieniu stwierdzam: w miarę dobrze zbudowany weszpolak tez ujdzie:D Odpowiedz Link Zgłoś
bleman ??? 16.12.05, 10:41 www.studencka.pl/templates/artykuly/14/images/duze/filip_chrzanowski_cyprian_gutkowski.jpeg ;-)))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: ??? 16.12.05, 10:55 niee, za bardzo przypomina mojego byłego:) pub.wszechpolacy.pl/parada/MW/DSC_2446%20copy.jpg Pierwszy z lewej. pub.wszechpolacy.pl/parada/MW/DSC_2687%20copy.jpg To też nieźli są,fajny przegląd:) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: ??? 16.12.05, 11:06 bitch.with.a.brain napisała: > niee, za bardzo przypomina mojego byłego:) > > pub.wszechpolacy.pl/parada/MW/DSC_2446%20copy.jpg > Pierwszy z lewej. > > pub.wszechpolacy.pl/parada/MW/DSC_2687%20copy.jpg > To też nieźli są,fajny przegląd. Może któryś z nich to tad9 ? Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: ??? 16.12.05, 11:05 bleman napisał: > www.studencka.pl/templates/artykuly/14/images/duze/filip_chrzanowski_cyprian_gutkowski.jpeg > ;-)))))))))))))))))))))) dołączam : :))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Skandaliczny wyrok! 16.12.05, 16:22 > A dziekuje za pomoc,mam duży wybór na osiedlu:) Myślałem, że już wszystkich osiedlowych zaliczyłaś:))))) Kiepska jesteś:))) > skini mnie nie kręca.Musi być napakowany dresiarz:D No dobra... o gustach się nie dyskutuje... Swoją drogą, skoro lubisz dotykać ogolonej czaszki, to przecież w sumie sama możesz się tak ostrzyc... Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Skandaliczny wyrok! 16.12.05, 23:17 Strzyge tak mojego faceta i przyjaciółkę.Wiec wystarcza glaskania:) Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Skandaliczny wyrok! 16.12.05, 23:42 Dobrze wiesz, że to nie jest argument. Skoro lubisz "łysość" u innych, to chyba logiczne, że sama też powinnaś się ogolić. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Skandaliczny wyrok! 16.12.05, 23:44 argument jak najbardziej.A czy jak facet lubi duze piersi to powinien sobie implanty zrobic?:P Swoje wlsoy lubie dlugie i żaluje że scielam, lubie jak przesuwaja mi sie po ramionach.Też przyjemne doznanie. A do glaskania wystarcza mi te 2 osoby Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Skandaliczny wyrok! 16.12.05, 23:47 > argument jak najbardziej.A czy jak facet lubi duze piersi to powinien sobie > implanty zrobic?:P Ale z włosami to trochę łatwiejsza sprawa:) > Swoje wlsoy lubie dlugie i żaluje że scielam, lubie jak przesuwaja mi sie po > ramionach.Też przyjemne doznanie. > A do glaskania wystarcza mi te 2 osoby Trochę dziwny masz gust... Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Skandaliczny wyrok! 16.12.05, 23:48 Co jest dziwnego w moim guście? Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Skandaliczny wyrok! 16.12.05, 23:49 Generalnie jest tak, że jak coś lubimy u innych, to sami też chcemy to mieć (w miarę możliwości ofkorz) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Skandaliczny wyrok! 16.12.05, 23:51 Hmm..mnie raczej pociaga odmienność.l nie chcę też miec rozwinietej muskulatury:) Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Skandaliczny wyrok! 16.12.05, 23:54 Bo do rozwiniętej muskulatury trzeba włożyć dużo wysiłku:) Trenować conajmniej godzinę dziennie 4-5 razy w tygodniu, żeby dało jakieś efekty. Swoją drogą, łyse kobiety Ci się podobają? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Skandaliczny wyrok! 16.12.05, 23:55 Zalezy od ksztaltu glowy. Moja przyjaciolka ma ladna,zreszta nie jest calkiem lysa, 3 mm wlosow:) Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: Skandaliczny wyrok! 16.12.05, 09:03 bitch.with.a.brain napisała: > No ja też mysle o seksie czesto,a już szczegolnie przy tych odżywkach:) > W pracy też mi sie zdarza,o ile nie mysle ile zarobie:) To i nawet dobrze, że oddzielasz tak mocno myślenie o seksie od myślenia o tym ile zarobisz... Odpowiedz Link Zgłoś
micra Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 21:43 Świadomie, świadomie :). Miejsca, gdzie akurat najczęściej korzystam z pomocy sprzedawcy mają się nijak do urody, bo to sami faceci na stoiskach ze sprzętem z niewielkimi wyjątkami, a tam gdzie mam do czynienia ze sprzedawczynami to na prawdę nie patrzę na ich urodę. Chcesz mi powiedzieć, że nie kupisz czegoś, bo kobieta sprzedawczyni nie jest w Twoim typie? No nie żartuj. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 21:47 > Miejsca, gdzie akurat najczęściej korzystam z pomocy sprzedawcy mają się nijak > do urody, bo to sami faceci na stoiskach ze sprzętem z niewielkimi wyjątkami, a > tam gdzie mam do czynienia ze sprzedawczynami to na prawdę nie patrzę na ich ur > odę. Ja tez, a niektorzy sprzedawcy, sprzedawczynie denerwuja mnie nie uroda tylko ignorancja i momentami debilizmem. > Chcesz mi powiedzieć, że nie kupisz czegoś, bo kobieta sprzedawczyni nie jest w > Twoim typie? No nie żartuj. Bez przesady, ale statystycznie atrakcyjnosc lub poprostu podpasowanie wygladu sprzedawcy do produktu daje pozytywne efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 21:49 Z tym dopasowaniem to jest tak,że ja np nie moge sie jutro w oberwane dzinsy ubrać czy jakas fajna koszulke bo to nie house czy inny cropp. I musze w spódniczke wskoczyc Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 21:51 >bo to nie house czy inny cropp Mow do mnie jeszcze, nie mam pojecia co to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 21:56 Cropp Town to sklep w ktorym ubieraja sie cool 15latki i ja:) House podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus a gdzie ubieraja sie cool kobitki po 30? 15.12.05, 22:00 w W-wie, jak mniemam, zamieszkujesz, wiec? Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 22:06 bluzy z kapturem, minioweczki, rozowe kurteczki ... no tak dla cool 15latek. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 22:35 no fajne ciuszki maja,co chcesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 22:54 Takie "ciuszki" rażą w moje poczucie estetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 23:06 No nie moge cały dzień w spzilkach, gorsecie i pończochach:D Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Skandaliczny wyrok! 15.12.05, 23:53 Nie o to chodzi. Poprostu takie ciuszki z cropp town(niektore rzeczy sa tam nawet ladne...ich strone internetowa odwiedzilem), nie podobaja mi sie. Na codzien wole jak dziewczyny nosza cos innego np. www.osis.pl/kolekcja2/7.jpg www.osis.pl/kolekcja2/10.jpg ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Konkrety !! 16.12.05, 12:56 Dobrze wiedzieć o czym mówimy. Otóż, jak podała TV ta pani mając 164 cm wzrostu waży "osiemdziesiąt kilka kilogramów" (!!!). To chyba wiele wyjaśnia? Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Konkrety !! 16.12.05, 13:06 No włąsnie podała, że waży dokładnie 80 kg, czyli ma 16 kg nadwagi, a nie 50 kg nadwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: Konkrety !! 16.12.05, 13:16 totalna_apokalipsa napisała: > No włąsnie podała, że waży dokładnie 80 kg, czyli ma 16 kg nadwagi, a nie 50 kg > nadwagi... Podawano, że 80 kilka kilo. 16 kilo nadwagi to niemało ... Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Konkrety !! 16.12.05, 13:21 Niemało to jest 35-40-50 kg nadwagi i znam takową osobę, która przechodziła ostatnio z powodu nadwagi około 60 kg operację wszadzania balonu w brzuch. Owszem, to była osoba z nadwagą i jej waga sprawiałaby kłopot w kazdej pracy. 16 kg nadwagi to jest bardzo mało - to jest dokładnie tyle, ile da sie zrzucić bezproblemowo w 4 m-ce. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: Konkrety !! 16.12.05, 13:44 totalna_apokalipsa napisała: > 16 kg nadwagi to jest bardzo mało - to jest dokładnie tyle, ile da sie zrzucić > bezproblemowo w 4 m-ce. Skoro tak, pojawia się pytanie: dlaczego ta pani ma nadwagę? Przy okazji - jaki jest ten wzór na nadwagę? Dzieli się coś przez coś. Chyba jedną ze zmiennych jest wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Konkrety !! 16.12.05, 14:35 Nie wiem , dlaczego ta Pani ma nadwagę. Może za duzo jeść, mieć nadwagę od dziecka, a z tym nie tak łatwo sobie poradzić, może mieć niedoczynnośc tarczycy, albo problem z metabolizmem tłuszczu - przyczyny moga być rózne. Prosze bardzo: kaliszok.republika.pl/bmi.htm Wiek nie ma nic do rzeczy, raczej stosunek tłuszczu do mięsni i kosćca. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Konkrety !! 16.12.05, 14:48 totalna_apokalipsa napisała: > Nie wiem , dlaczego ta Pani ma nadwagę. Może za duzo jeść, mieć nadwagę od > dziecka, a z tym nie tak łatwo sobie poradzić, może mieć niedoczynnośc tarczycy > , > albo problem z metabolizmem tłuszczu - przyczyny moga być rózne. > > Prosze bardzo: > kaliszok.republika.pl/bmi.htm > Wiek nie ma nic do rzeczy, raczej stosunek tłuszczu do mięsni i kosćca. A może lubi być "przy kości"? Może tak jest jej ładnie? Odpowiedz Link Zgłoś
micra cielesnosc 15.12.05, 20:55 Cielesnosc mają znaczenie w przypadku prostytutki (i żigolaka), wieszaka na ubrania płci żeńskiej lub męskiej i jeszcze paru innych zawodów. Uroda przemija. Uroda na prawdę ma małe znaczenie i nie każdy ma taki dar. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: cielesnosc 15.12.05, 21:19 Uroda ma znaczenie. Uroda to oznaka zdrowia(symetryczna twarz, odpowiednie proporcje, zdrowa cera), dbania o siebie. Naprawde ... nawet "srednia"(ze tak pozwole sobie okreslic) dziewczyna ktora o siebie dba moze wygladac fenomenalnie. wieszaka na > ubrania płci żeńskiej lub męskiej i jeszcze paru innych zawodów. A to juz smieszne kanony wymyslone przez gejow na potrzeby ciuchorubstwa. Zaden normalny mezcyzna nie spojrzy na "wieszak"(skrajnie chude modelki). A co do przemijalnosci owej urody, to ona wcale tak szybko nie musi przemijac, poza tym ludzie starsi maja chyba troche inne podejscie do wygladu(mniej sexualne). Odpowiedz Link Zgłoś
micra Re: cielesnosc 15.12.05, 21:38 Trochę może obraziłem modelki i modeli mówiąc o nich wieszaki - myślałem również o osobach pokazujących ciało - nie koniecznie całe. Wieszaki to skrajny przypadek w tym zawodzie. Dziewczyna, kobieta której dotyczy artykuł i temat wątku nie koniecznie nie dba o siebie - ot, taka po prostu jest - jej organizm taką ma strategię - odkładać ile się da w postaci tłuszczu. Wystarczy spojrzeć na Ewę Bem - schudła, piła wodę i chyba znowu jest utyta. No cóż, wielu facetów jest bardzo krytycznych w stosunku do urody kobiecej - przynajmniej we własnym gronie - mało która jest dla facetów ładna, wiele określanych jest ohydnymi określeniami. Kobiety śmieją się chyba częściej z cech charakteru i zachowania facetów niż z ich fizyczności (tak mi się wydaje). Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: cielesnosc 15.12.05, 21:42 > No cóż, wielu facetów jest bardzo krytycznych w stosunku do urody kobiecej - > przynajmniej we własnym gronie - mało która jest dla facetów ładna, wiele > określanych jest ohydnymi określeniami. Ja jestem krytyczny, ale nigdy bym kobiety nie okreslil w sposob nie mily. > Kobiety śmieją się chyba częściej z cec > h > charakteru i zachowania facetów niż z ich fizyczności (tak mi się wydaje). Ale to wynika z innych strategii reprodukcyjnych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: cielesnosc 15.12.05, 22:00 Nikt mi nie wmówi, że bycie miłym dla dziewczyny i nazywanie jej za jej plecami pasztetem czy paszczurem , w gronie swoich idiotycznych kumpli to strategia reprodukcyjna. To chamstwo. Mam wrażenie, że dziewczyny przyzwyczaja sie do bycia ochłapem mięsa na targu dla kazdego oblesnego typa.Typ może oceniać , a ty siedż cicho. Tadowe myślenie jest tego bliskie, jakby to facet byl "otyły" to powiedz\iałby, że to spisek feministyczny na niego zapolował.. Kumpela kiedyś opowiadala mi, że jechała autobusem, a obok siedzial jakis gośc pod 50-siąt. Jada, jadą ,nagle jego łaapa na jej piersi. No to kolezanka grzecznie ją odstawiła. Jada dalej- trzy przystanki, znów jego łapa na jej nodze. No to sie zerwała i wrzasnęła: - lapy przy sobie cholerny zboczeńcu. A on na to : -Miałbym też co obłapiać! Przeciez to ludzkie pojęcie przechodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: cielesnosc 16.12.05, 12:58 micra napisał: > Uroda przemija. Uroda na prawdę ma małe znaczenie i nie każdy ma taki dar. Do reality show, który polega na "przerabianiu" urody uczestników zgłosiło się kilkadziesiąt tysięcy chętnych kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: cielesnosc 16.12.05, 13:04 Tad, też bys się zgłosił, jakby za darmo zaproponowali ci wstawienie licówek i wkrętów na krzywe zęby, co kosztuje około 7 tys :P, a potem zrobili laserowa orekcję wady wzroku.... Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: cielesnosc 16.12.05, 13:15 pavvka napisał: > A facetów nie będą przerabiać? Chyba będą, nie wiem. Mówili o kilkudziesięciu tysiącach kobiet, które zgłosiły chęć ... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: Za gruba / W GW MUSZA BYC PIEKNE I LATWE 15.12.05, 22:51 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=33512041&a=33514960 hehe cala prawda o polsce.. ciekawe czy ktos to sledzi i sciga Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Bardzo dobrze, wszystko jest w porządku 16.12.05, 15:12 Mamy dobre prawo i sprawiedliwy wyrok, a z drugiej strony za gruba pracownica nie pracuje już w miejscu, w którym powinni pracować tylko ludzie przystojni. Mam nadzieję, że racje obu stron będą rozumiane prze ludzi, że nie dojdzie do sytuacji, że kogoś nie przyjmą do seksji koszykówki z powodu 170 cm wzrostu, a dostanie odszkodowanie za dyskryminację ze względu na niski wzrost Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Bardzo dobrze, wszystko jest w porządku 16.12.05, 15:29 tak sie składa, że w NBA grał gośc, który miał 165 cm wzrostu i był ulubieńcem kibiców i drużyny, ze względu na ruchliwośc, która jest tak samo wazna w koszykówce , jak wzrost, a możei wazniejsza. Inaczej goście chorzy na gigantyzm spokojnie byliby Jordanem, a jednak nie sa, bo bigaja, jakby szli ze względu na chorobę. Spzredawczynie nie była ani baletnica, ani łyżwiarką! Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Dlatego należało jej się odszkodowanie 16.12.05, 15:46 totalna_apokalipsa napisała: > w NBA grał gośc, który miał 165 cm wzrostu kiedy to było? > Spzredawczynie nie była ani baletnica, ani łyżwiarką! Dlatego dostała odszkodowanie. Nie zapominajmy o tym, że zakres praw człowieka wg zachodnich standardów jest naprawdę bardzo szeroki. Jest dla mnie oczywiste, że kilka miliardów ludzi na planecie tak małej nie może współżyć bezkonfliktowo mimo nawet dobrej woli wszystkich i zawsze. Zawsze okaże się, że sporadycznie czyjeś interesy wejdą w konflikt cudzymi interesami i ktoś złamie czyjeś prawo z pełną świadomością odpowiedzialności. Od tego są sądy i odszkodowania, żeby wyrównywać rachunki krzywd. Pracodawca, który wyrzuca grubą babę z pracy, ma swoje interesy, z którymi ona koliduje. Być może czasem opłaca mu się zaryzykować, a wtedy rolą sądu jest sprawić, aby jej się opłaciło zostać skrzywdzoną przez takiego pracodawcę. A jeżeli pracodawca nie umie z pokorą przyjąć wyroku, to dopiero wtedy pokazuje, że jest szmatą. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Dlatego należało jej się odszkodowanie 16.12.05, 15:54 Jesli sprzedawcy "gruba baba" koliduje z interesami( nie wiem, w czym, bo jak napisałam w tej kanciapie kupują tylko kobiety, bo to sklep z torebkami i na dodatek tak beznadziejnie usytuowany, ze żadne facet tam nie zabładzi, a kobiety generalnie nie lubią kupowania u "ekstra lasek lat 20" (wystarczy poczytac sobie forum moda )--------> tak więc , jesli sprzedawcy "gruba baba" koliduje z interesami to mógł na dzień dobry w rozmowie i umowie o pracę !!! zażyczyć sobie 100-50-90 /175, blond do pasa, silikon w wargach, usta, które nigdy sie nie domykają i nie miałby problemów. A nie zatrudnia, a po 7 dniach nagle gruba sie stała i przestała odpowiadać...Spzredawca jest kretynem, jesli nie wie , co koliduje z jego interesami na samym wstepie, przyjmując te kobietę. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Dlatego należało jej się odszkodowanie 16.12.05, 17:22 > generalnie nie lubią kupowania u "ekstra lasek lat 20" (wystarczy poczytac sobi > e > forum moda ) BWaB apokalipsa nic od ciebie nie kupi ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Nie każdy sprzedawca musi być inteligentny 17.12.05, 19:35 totalna_apokalipsa napisała: > Spzredawca jest kretynem, jesli nie wie , co > koliduje z jego interesami Ten pokazał swój kretynizm prowokując sprawę, którą musiał przegrać. Jest kretynem do kwadratu, bo odwołuje się od wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: Dlatego należało jej się odszkodowanie 16.12.05, 16:05 dokowski napisał: > totalna_apokalipsa napisała: > > > w NBA grał gośc, który miał 165 cm wzrostu > > kiedy to było? Kilka lat temu. Niejaki Bogues był pierwszym rozgrywającym Charlotte Hornets. Miał on 159(sic!) cm wzrostu. Nie wiem czy kiedyś nie załapał się do konkursu gwiazd. Pod koniec lat 80. niejaki Spud Webb wygrał konkurs wsadów. I to z samym mistrzem Dominikiem Wilkinsem. Niemniej jednak oczywiście zgadzam się z konkluzją dotyczącą uprawnień pracodawcy. Musi on jednak ponieść konsekwencje nietrafnego wyboru pracownika, szczególnie że wiedział że zatrudnia osobę z nadwagą. Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski To oczywiście ciekawostka przyrodnicza, ale nie... 17.12.05, 19:37 ... jest to argument, żeby przyjmować niskich do koszykówki Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Bardzo dobrze, wszystko jest w porządku 16.12.05, 15:47 > tak sie składa, że w NBA grał gośc, który miał 165 cm wzrostu i był ulubieńcem > kibiców i drużyny, ze względu na ruchliwośc, Chodzi ci o Boguesa ? Czy Spud Webba ? www.nba.com/media/allstar2003/spud_webb_260x380.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Bardzo dobrze, wszystko jest w porządku 16.12.05, 15:55 Nie mam pojącia:)))Ale grał jeszcze całkiem niedawno i naprawdę wymiatał. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Bardzo dobrze, wszystko jest w porządku 16.12.05, 16:18 A co jeszcze o nim wiesz? Jeśli wygrał konkurs wsadów, to był to Spud Webb. Mugsy Bogues był jeszcze słynniejszy, bo miał tylko 159 cm, a Webb aż 170. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Bardzo dobrze, wszystko jest w porządku 16.12.05, 16:44 No to chyba chodzi o tego mniejszego , tak myślę...Bo jak ogladałam, to on im sięgał praktycznie do pasa, ale był szybki jak błyskawica, praktycznie między nogami im przelatywał:) Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Bardzo dobrze, wszystko jest w porządku 16.12.05, 16:55 No tak, ale mimo wszystko niski wzrost nie jest wcale pożądany w koszu. Dryblować można nieźle, ale punktów za wiele się nie zdobędzie, za to można dostać wiele "czap", np. od takich jak ja, mam 199, hehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Bardzo dobrze, wszystko jest w porządku 16.12.05, 17:20 > dostać wiele "czap", np. od takich jak ja, mam 199, hehe:) Hehe Dlatego rzucam z dystansu, zeby wysocy mnie nie blokowali :> Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Bardzo dobrze, wszystko jest w porządku 16.12.05, 17:23 Przy bliskim kryciu nie tak łatwo rzucić z dystansu... Ile masz wzrostu, swoją drogą? Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Bardzo dobrze, wszystko jest w porządku 16.12.05, 17:34 Ale dryblasy zazwyczaj kreca sie pod koszem. 175cm Ale swego czasu(kiedy bylem w lepszej formie) dawalem rade "prawie" zaladowac do kosza :D Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Bardzo dobrze, wszystko jest w porządku 16.12.05, 17:38 > 175cm > Ale swego czasu(kiedy bylem w lepszej formie) dawalem rade "prawie" zaladowac d > o > kosza :D To super wyskok miałeś, coś koło metra... Mi wystarczy do wsadu 65-70 i tyle mniej więcej mam, ale w przyszłym sezonie będę mieć więcej:) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Bardzo dobrze, wszystko jest w porządku 16.12.05, 17:39 No dotkniecie obreczy, skaczac z miejsca to nie byl problem. Teraz(kurcze przytylem) daje rade z miejsca tylko dotknac tablicy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Bardzo dobrze, wszystko jest w porządku 16.12.05, 17:46 No ja nigdy za chudy nie byłem. Teraz ważę koło 100 ale po zimie pewnie będzie więcej:( Bo przez trening na siłowni kilogramów raczej nie ubędzie... Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Bardzo dobrze, wszystko jest w porządku 16.12.05, 17:55 no to ja waze 75 kilo !!! A kiedys wazylem 65 :/ Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: Bardzo dobrze, wszystko jest w porządku 16.12.05, 17:40 abaddon_696 napisał: > Przy bliskim kryciu nie tak łatwo rzucić z dystansu... Za to takiemu jak ja (173cm) łatwo jest wtedy minąć przeciwnika, który ma 199 cm. Wiem coś o tym :)) Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Bardzo dobrze, wszystko jest w porządku 16.12.05, 17:44 Nie jestem ślamazarą:) Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: Bardzo dobrze, wszystko jest w porządku 16.12.05, 17:56 abaddon_696 napisał: > Nie jestem ślamazarą:) Myslę jednak, że mając co czynienia ze mną unikałbyś bliskiego krycia. Oczywiście pomijając to, że gralibyśmy prawie na 100% na innych pozycjach :) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Bardzo dobrze, wszystko jest w porządku 16.12.05, 17:55 Hehe no własnie :) Te dryblasy nie potrafia sie ruszac :P Odpowiedz Link Zgłoś