16.01.06, 10:15
Międzywydziałowe Koło Naukowe Gender UW zaprasza na debatę:

"Kobiety w nowej rzeczywistości politycznej"

Piątek, 20.01.2006
Godz. 18:00
Stary BUW - Aula
Główny kampus Uniwersytetu Warszawskiego

W jaki sposób konkretne rozwiązania polityczne wpływają na życie kobiet w
Polsce?
Czy obecna polityka prorodzinna odpowiada na rzeczywiste potrzeby polskich
kobiet?
Co zrobić, żeby kobietom w Polsce żyło się lepiej?

W debacie wezmą udział:

prof. Małgorzata Fuszara (ISNS, współzałożycielka Gender Studies UW)

dr Agnieszka Graff (Ośrodek Studiów Amerykańskich UW, publicystka)

Agnieszka Grzybek (Zieloni 2004, była szefowa Fundacji OŚKa)

Joanna Piotrowska (szefowa Fundacji Feminoteka)

dr hab. Magdalena Środa (Filozofia UW, była Pełnomocniczka Rządu ds. Równego
Statusu Kobiet i Mężczyzn)
Obserwuj wątek
    • johnny-kalesony Re: debata 16.01.06, 13:39
      O materdeju ... znowu te same nazwiska co zwykle ...
      Kolejne występy z cyklu "Bicie piany za pieniądze podatnika".
      Warto jednak przyjść, żeby posłuchać tej komicznej femi-nowomowy. Ja nie
      przyjdę, bom od Warszawy daleko.

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • bitch.with.a.brain Re: debata 16.01.06, 19:34
        Szkoda,może byś zmienił zdanie gdybyś choć raz przyszedł na taka debatę.
        I muszę cię zmartwić:nikt tu nie używa pieniędzy podatników.
    • bleman haha pójde sobie a co! ha! 16.01.06, 19:38
      > Co zrobić, żeby kobietom w Polsce żyło się lepiej?
      A dlaczego nie o tym co zrobic zeby rowniez mezczyznom te zmiany wyszly na
      lepsze :> ? hę ?
      • bitch.with.a.brain Re: haha pójde sobie a co! ha! 16.01.06, 19:39
        jest miejsce na pytania z sali.Możesz zapytać o wszystko co cie nurtuje.
        A jeśli nie czujesz sie usatysfakcjonowany taką debata możesz zorganizowac lepszą
        • bleman Hmmm...mozna wlasne pytania zadawac...hmmm 16.01.06, 19:40
          Ciekawe :>
          • bitch.with.a.brain Re: Hmmm...mozna wlasne pytania zadawac...hmmm 16.01.06, 19:41
            tak, po debacie prowadzonej przez moderatorki każdy z sali będzie mógł zadać
            pytanie.Co w tym dziwnego?Zwykle tak jest
            • bleman Nie wiem jak jest, nie chodze na debaty 16.01.06, 19:44
              ani inne "imprezy"
              • bitch.with.a.brain Re: Nie wiem jak jest, nie chodze na debaty 16.01.06, 19:45
                no tak,jesteś niesmiały:))))
                • bleman Re: Nie wiem jak jest, nie chodze na debaty 16.01.06, 19:47
                  > no tak,jesteś niesmiały:))))

Jaki to zimne i wyrachowane z twojej strony ;-)

P.S.
                  A ty masz grube nogi :P
                  • bitch.with.a.brain Re: Nie wiem jak jest, nie chodze na debaty 16.01.06, 19:49
                    I jeszcze jesteś niezdecydowany - wczesniej mówiles,że nie grube:)
                    • bleman Re: Nie wiem jak jest, nie chodze na debaty 16.01.06, 19:50
                      > I jeszcze jesteś niezdecydowany - wczesniej mówiles,że nie grube:)

Z grzecznosci...nie pochlebiaj sobie ;-)))
                      • bitch.with.a.brain Re: Nie wiem jak jest, nie chodze na debaty 16.01.06, 19:51
                        a nagle przestałeś byc grzeczny?;)
                        • bleman Re: Nie wiem jak jest, nie chodze na debaty 16.01.06, 19:53
                          > a nagle przestałeś byc grzeczny?;)

Wlasciwie to tylko 2 razy z premedytacja i zdenerwowaniem napisalem ci cos "nie
                          milego" ;-)
                          A tak normalnie to jestem "grzeczny" ;-)))
    • bleman Czy duzo ludzi bywa zazwyczaj na takich debatach ? 17.01.06, 23:57

• bitch.with.a.brain Re: Czy duzo ludzi bywa zazwyczaj na takich debat 18.01.06, 16:46
        to pierwsza debata organizowana przez koło, okaże się.a co,chcesz sie polansować?:P
        • bleman Re: Czy duzo ludzi bywa zazwyczaj na takich debat 18.01.06, 21:13
          > to pierwsza debata organizowana przez koło, okaże się.a co,chcesz sie polansowa
          > ć?:P

Raczej wtopic w tlum :]
          Jak bedzie duzo ludzi to bede anonimowy, a jak bedzie tylko paredziesiat osob to
          moge sie wybijac z tlumu ;-)
          • bitch.with.a.brain Re: Czy duzo ludzi bywa zazwyczaj na takich debat 18.01.06, 21:14
            pewnie facetów będzie niewielu,wiec i tak sie bedziesz wyróżnial:)
            • bleman Hehe ;-) 18.01.06, 21:18
              Trudno zacisne zeby i jakos przetrwam ostrzal(spojrzeniami) ze strony feministek ;-)
              • bitch.with.a.brain Re: Hehe ;-) 18.01.06, 21:19
                na pewno,tylko beda cie podziwiały:)Całą debate zepsujesz,bo zaproszone panie
                nie będa mogły się skupic:)
                • bleman O to niestety nie moge sie martwic :((( 18.01.06, 21:20

• bleman Który to jest stary budynek BUW ? 18.01.06, 22:59

• bitch.with.a.brain Re: Który to jest stary budynek BUW ? 18.01.06, 23:23
        Trzeba wejść przez bramę główna, mniej wiecej ten budynek naprzeciwko wejscia.Sa
        drogowskazy.
    • bleman Jak dlugo to ma trwac ? I czy bedzie after party ? 20.01.06, 12:57

• bitch.with.a.brain Re: Jak dlugo to ma trwac ? I czy bedzie after pa 20.01.06, 12:57
        pewnie 2-2,5 godziny.
        After party we własnym zakresie:)
        • bleman A czy aula jest ogrzewana ? ;-) 20.01.06, 12:58
          > After party we własnym zakresie:)

:((((
          • bitch.with.a.brain Re: A czy aula jest ogrzewana ? ;-) 20.01.06, 13:02
            o ogrzewaniu trudno mi coś powiedziec,ale w obecności tylu kobiet powinno Ci być
            ciepło:)
            • bleman Napewno ;-) 20.01.06, 13:04

• bleman Zawiodlem sie :/ 20.01.06, 21:26
      Wlasciwie to nie do konca byla debata :/ bo 2/3 czasu poswiecono na stwierdzanie
      oczywistych faktow i przytakiwanie sobie nawzajem :/
      Takie kolko wzajemnej adoracji :/
      • zlotoslanos Re: Zawiodlem sie :/ 20.01.06, 21:29
        Byłeś ?????
        • bleman Byłem 20.01.06, 21:30

• zlotoslanos Re: Byłem 20.01.06, 21:31
            Widziałeś się z bitch ??
            • bleman Nie widzialem jej, to znaczy, moze byla w zasiegu 20.01.06, 21:36
              mojego wzroku, ale niemialem okularow, wiec i tak bym jej nie rozpoznal, chyba
              zeby byla kilka metrow odemnie :/
              • abaddon_696 Re: Nie widzialem jej, to znaczy, moze byla w zas 20.01.06, 21:39
                A czy ona wie jak Ty wyglądasz?
                • bleman NIe :] ale....mogla sie latwo domyslic ktory to ja 20.01.06, 21:40

• abaddon_696 Re: NIe :] ale....mogla sie latwo domyslic ktory 20.01.06, 21:41
                    I nie przywitała się?
                    • zlotoslanos Re: NIe :] ale....mogla sie latwo domyslic ktory 20.01.06, 21:44
                      Po czym? Nie było ,żadnego samca? :D
                      • abaddon_696 Re: NIe :] ale....mogla sie latwo domyslic ktory 20.01.06, 21:46
                        Było ich pewnie niewielu, a w dodatku jeszcze mniej z nich miało bardzo długie
                        włosy.
                        • zlotoslanos Re: NIe :] ale....mogla sie latwo domyslic ktory 20.01.06, 21:52
                          Blem ma długie???
                          • abaddon_696 Re: NIe :] ale....mogla sie latwo domyslic ktory 20.01.06, 21:54
                            Z tego co pamiętam to bardzo długie.
                            • zlotoslanos Re: NIe :] ale....mogla sie latwo domyslic ktory 20.01.06, 21:56
                              A wyście się widzieli? :-)
                              • abaddon_696 Re: NIe :] ale....mogla sie latwo domyslic ktory 20.01.06, 21:58
                                Nie. Bleman napisał na forum, że ma długie włosy.
                                • zlotoslanos Re: NIe :] ale....mogla sie latwo domyslic ktory 20.01.06, 22:06
                                  Ale może nie na głowie ? A na taki odczyt chyba w gaciach poszedł?
                          • bleman Do pasa 20.01.06, 22:06

• zlotoslanos Re: Do pasa 20.01.06, 22:07
                              Dajżesz fotę. Od tyłu chociaż.
                              • bleman Nie mam takiej :] 20.01.06, 22:08

• zlotoslanos Re: Nie mam takiej :] 20.01.06, 22:09
                                  No to zrób. W czym problem u info? Ja stale zmieniam zaś mam nową.
                                  • bleman Nie mam aparatu cyfrowego :] 20.01.06, 22:09

• zlotoslanos Re: Nie mam aparatu cyfrowego :] 20.01.06, 22:12
                                      :-[
      • abaddon_696 Po co Ci to było? :) 20.01.06, 21:38
        Przecież "debaty" z tylko jedną opcją nie mają sensu. Ja lubię słuchać polemik
        między skrajnościami (a będąc lewicowcem wolę dyskutować z
        liberałami/konserwatystami niż np. z socjalistami).
        • bleman A poszedlem tam tak...w sumie be konkretnego 20.01.06, 21:40
          powodu :), pocwiczyc "smialosc" moze spotkac bitch , poza tym zobaczylem Graff
          na zywo :]
          • abaddon_696 Re: A poszedlem tam tak...w sumie be konkretnego 20.01.06, 21:41
            I jak Ci pani Graff przypadła do gustu?
            • bleman W jakim sensie ? ;-) 20.01.06, 22:07

• abaddon_696 Re: W jakim sensie ? ;-) 20.01.06, 22:11
                Zarówno wygląd:) jak i to, co mówiła.
                • bleman Re: W jakim sensie ? ;-) 20.01.06, 22:13
                  Wyglad - bardzo ok
                  A to co mowila...mocno nazekala na brak kobiet w mediach i na lansowanie
                  kobiety-matki itd....Standard ;-)
                  • abaddon_696 Re: W jakim sensie ? ;-) 20.01.06, 22:15
                    > Wyglad - bardzo ok

Ale chyba specjalnie wystrojona nie była? :)

> A to co mowila...mocno nazekala na brak kobiet w mediach i na lansowanie
                    > kobiety-matki itd....Standard ;-)

To która wg Ciebie najciekawiej mówiła?
                    • bleman Re: W jakim sensie ? ;-) 20.01.06, 22:33
                      > To która wg Ciebie najciekawiej mówiła?

Środa i ta duza z ośki ;-)
                      • totalna_apokalipsa Re: W jakim sensie ? ;-) 22.01.06, 12:57
                        No bleman, jestem pod wrażeniem:))))))))))))))))))))))))))))
                        Ale chorobcia , co to za debata, jak nie ma after party:))))))
                  • amaterasu1 Re: W jakim sensie ? ;-) 21.01.06, 10:27
                    bleman napisał:
                    lansowanie
                    > kobiety-matki

Już wcześniej z tym bardzo przeginali, ale to co ma teraz miejsce to już jest
                    upupianie na maksa. I nawet taką feministkę kanapową jak ja ta skala seksizmu
                    zaczyna poważnie niepokoić :( Szkoda tylko, że panie widzą co się dzieje, ale
                    nie mają jakiejś spójnej koncepcji, jak to spokojnie korygować. Takie
                    przynajmniej odniosłam wrażenie :/
                    • bleman Wiesz pokazywanie kobiety-matki 22.01.06, 14:13
                      nie jest zle, zle jest to ze nie pokazuje sie wogole alternatywnych wzorcow.
                      • amaterasu1 Re: Wiesz pokazywanie kobiety-matki 23.01.06, 11:35
                        bleman napisał:

> nie jest zle, zle jest to ze nie pokazuje sie wogole alternatywnych wzorcow.

Właśnie o to mi chodzi. Ja nie mam nic przeciwko, jeśli kobieta realizuje się w
                        macierzyństwie. I również ok, jeśli woli być kurą domową lub mieć wolny zawód.
                        Ale - litości - ta propaganda w tej chwili to mi trochę totalitaryzmem zajeżdża.
                        :(
                        Jeszcze bardziej pogłębi się ostracyzm tych, co to może nie mają ochoty na
                        powielenie wzorca 'matki-Polki'.
                        No i oczywiście kobiety nie mają głosu, niech siedzą w domu i ciasta pieką, a
                        ci wspaniali mężczyźni już im ustalą jak mają żyć :(
                        Ma-sa-kra
                        • bleman Re: Wiesz pokazywanie kobiety-matki 23.01.06, 15:12
                          Po pierwsze dlaczego uzywasz okreslenia "kura domowa " ?
                          Po drugie dlaczego utozsamiasz kobiete ktora jest matka z żałosnym mitem "matki
                          polki" ?
                          Po trzecie to masz ogolnie racje :)
                          • amaterasu1 Re: Wiesz pokazywanie kobiety-matki 23.01.06, 19:50
                            bleman napisał:

> Po pierwsze dlaczego uzywasz okreslenia "kura domowa " ?

Bo je lubię :P
                            jest słodkie
                            i naprawdę jeśli kobieta ma swoje pasje, to praca w domu też może być ok :)))

Po drugie dlaczego utozsamiasz kobiete ktora jest matka z żałosnym mitem "matki
                            > polki" ?

Nie ja, tylko osoby tworzące współcześnie dyskurs dotyczący ról społecznych.
                            Matka Polka zasuwała na 3 etaty - praca zawodowa, wychowywanie dzieci, służenie
                            mężowi. Oczywiście dla niej brakowało już czasu.

Tym panom jakby umknęło, że w innych krajach istnieje coś takiego jak
                            równouprawnienie płci :) i wciąż się ekscytują tym, że hodują w domu piątkę
                            młodych. A panie wciąż robią za matki polki i mają wyrzuty sumienia, jak coś
                            malutkiego dla siebie zrobią :( chore

promowanie macierzyństwa jest ok, ale dzieci ma DWOJE ludzi.
                            a kobiety też mają prawo do życia, a nie do kieratu

haha i oni zawsze mówią, że SZANUJĄ kobiety
                            bleeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    • bleman Prowadzaca popelnila pare bledow :] takich... 20.01.06, 22:34
      formalnych.
      Np. zwracanie sie na "TY" do zgromadzonych pań.
    • abaddon_696 Bitch, a jakie są Twoje wrażenia z debaty? 22.01.06, 12:47

• bitch.with.a.brain Re: Bitch, a jakie są Twoje wrażenia z debaty? 22.01.06, 12:55
        jestem zadowolona,w końcu to pierwsza debata.Nic mnie specjalnie nie zaskoczylo.
        Myśle,że kolejne będą jeszcze ciekawsze.
        • abaddon_696 Re: Bitch, a jakie są Twoje wrażenia z debaty? 22.01.06, 12:57
          Ale czy zgadzałaś się z wygłoszonymi poglądami?
          • bitch.with.a.brain Re: Bitch, a jakie są Twoje wrażenia z debaty? 22.01.06, 12:59
            zalezy którymi:)Były rózne poglądy.
            • abaddon_696 Re: Bitch, a jakie są Twoje wrażenia z debaty? 22.01.06, 13:02
              No to co Ci się spodobało, a co nie?
    • bleman Re: debata 22.01.06, 21:54

• bleman OK BWAB przyznaj sie gdzie siedzialas ? ;-) 22.01.06, 21:55

• bitch.with.a.brain Re: OK BWAB przyznaj sie gdzie siedzialas ? ;-) 22.01.06, 23:18
        hahaha...moja słodka tajemnica:)
        • bleman Przeciez i tak cie nie widzialem ;-) 22.01.06, 23:28
          tzn. podejrzewalem ktora to ty ;-) ale ja ejstem slepy wiec nie moglem i tak cie
          rozpoznac ;-)

P.S.
          Bardzo sie rzucalem w oczy ?
          W koncu jako jedyny facet nie mialem marynareczki bądz rózowych gaci ;-))))))
          • bitch.with.a.brain Re: Przeciez i tak cie nie widzialem ;-) 22.01.06, 23:31
            podejrzewaj dalej która:)
            A ujawnię się latem jak będe lepiej wyglądać:)
            • bleman U gory z lewej strony patrzac w kierunku "katedry" 22.01.06, 23:34
              PS
              Rzucalem sie w oczy ? ;-)
              Bo w pewnej chwili pomyslalem ze wygladam jak jakis wszechpolak.
              • bitch.with.a.brain Re: U gory z lewej strony patrzac w kierunku "kat 22.01.06, 23:36
                nie no,wszechpolacy tak nie wyglądają:))))Gdybyś wygladal jak typowy wszechpolak
                od razu bym zauważyła:)
                • bleman Re: U gory z lewej strony patrzac w kierunku "kat 22.01.06, 23:38
                  > nie no,wszechpolacy tak nie wyglądają:))))

ufff ;-)
                  Poprostu pomyslalem sobie ze policyjny sweterek ;-) to nie odpowiednie ubranie
                  na taka impreze ;-))))

Gdybyś wygladal jak typowy wszechpola
                  > k
                  > od razu bym zauważyła:)

A tak to nie od razu mnie zaowazylas ? ;-)
                  • bleman No kurcze, BWAB napisz cos, nasyc moj narcyzm 22.01.06, 23:51
                    i potrzebe bycia adorowanym ;-) no...no...!
                    • bitch.with.a.brain Re: No kurcze, BWAB napisz cos, nasyc moj narcyzm 22.01.06, 23:53
                      ze swoją potrzebą bycia adorowanym zwróć sie do jakiejś wysokiej brunetki:)
                      • bleman Z braku "laku"(lol) niska szatynka tez moze mnie 22.01.06, 23:53
                        adorowac ;-)
                        • bitch.with.a.brain Re: Z braku "laku"(lol) niska szatynka tez moze m 22.01.06, 23:54
                          na szczęscie mnie laku nie brakuje i nie musze adorować długowłosych:P
                          • bleman Dlugie wlosy oznaczaja sile \m/ witalnosc \m/ 22.01.06, 23:57
                            mlodosc i potege \m/ ;-))))))))))))))))))))))))))))))))
                            • kocia_noga Re: Dlugie wlosy oznaczaja sile \m/ witalnosc \m/ 23.01.06, 09:16
                              bleman napisał:

> mlodosc i potege \m/ ;-))))))))))))))))))))))))))))))))

No jasne, weź takiego Samsona, choć może nie jest to najlepszy przykład, bo on
                              niespecjalnie kumaty był.
                              • bleman Wiesz ale np. przed takim kolesiem to full respect 23.01.06, 15:15
                                g.sheetmusicplus.com/Look-Inside/covers/5881230.jpg
                                ;-)))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka