Dodaj do ulubionych

wstyd mi czasem.....

25.03.06, 01:42
wiem, ze sprawa jest moze raczej błaha, ale wkurza mnie i mam ochote to
gdzies napisac. pomyslalam o tym przed chwila, przegladajac forum (jestem tu
pierwszy raz). wchodze sobie na dzial "spoleczenstwo" a tam pod-
dzial "mezczyzni". mysle sobie, skoro sa mezczyzni, to dlaczego nie ma
kobiet?? odpowiedz na to pytanie przyszla, kiedy wyszlam z powrotem na liste
glownych dzialow. okazalo sie, ze kobiecie poswiecono caly wielki dzial, a
kiedy weszlam do niego, widze: uroda, moda, piekne wlosy, poradnik domowy,
pogaduszki, kosmetyki i uroda... no dobra, wiem, ze sa tez powazniejsze
dzialy, jak ten o porodzie, o zdrowiu (chociaz czy np. zdrowie mezczyzn jest
mniej wazne, ze nie ma swojego dzialu na forum?) czy o feminizmie ;) ale czy
naprawde musi byc az tyle dzialow poswieconych... wygladowi? nie wystarczylby
jeden?

no dobra, ale w sumie to sprowadza sie do czegos, co juz zauwazylam jakis
czas temu. otoz w pewnym hipermarkecie (a wszystkie sa do siebie podobne)
podeszlam sobie do polek z prasa. i widze, ze sa podzielone tematycznie. no i
jest regal z wielkim napisem KOBIETA, a obok regal z wielkim napisem
MEZCZYZNA. pod haslem KOBIETA znajduja sie wszelkiego rodzaju czasopisma
kobiece typu Olivia, Naj, i tym podobne bzdety, ktorych strony wypelniaja
przewaznie wielkie zdjecia modelek prezentujacych jakies ubrania na nowy
sezon, recenzje kosmetykow, plotki z zycia tzw. "gwiazd", ewentualnie jakies
lzawe historyjki, porady domowe dot. kwiatkow doniczkowych, i z calej
grubasnej makulatury mozna wysuplac moze 3% sensownej tresci. natomiast
obok, pod haslem MEZCZYZNA znalazlam Przekroj, Polityke, Angore, Wprost,
Gazete Prawna itp. a nawet - Wiedze i Życie!! no, do tego ze dwa magazyny
motoryzacyjne i sportowe.

nie musze dodawac, ze zgrabnym lukiem ominelam regal przeznaczony mojej plci,
a zabralam sie za przegladanie, co tam ciekawego pisza w prasie "meskiej".
tylko, przepraszam bardzo, czy ja jestem jakas dziwna? czy naprawde
wiekszosc kobiet woli czytac o tym, ile kosztuja perfumy takie a takie, a nie
o tym, co sie dzieje w kraju i na swiecie??
nie twierdze, ze zaineteresowania kobiet i mezczyzn sie nie roznia, ok, prasa
kobieca to prasa kobieca. dla mnie prasa meska to wlasnie motoryzacja,
sport, no i oczywiscie Playboye i CKM-y. ale czy nad gazetami prezentujacymi
biezace wydarzenia lub popularnonaukowymi nie moglby sie znajdowac jakis inny
napis?

bo nie moge oprzec sie wrazeniu, ze kobiety sprowadza sie do roli slodkich
idiotek, ktorym tylko ciuszki w glowie, a powaznymi rzeczami zajmuja sie
tylko mezczyzni...

ot, takie rozwazania, bo i tak w koncu kazdy czyta to, co mu sie podoba :)
Obserwuj wątek
    • heretic_969 Ciekawą kwestię poruszyłaś... 25.03.06, 02:00
      Od razu zaznaczę jednak, że ten Twój hipermarket był dosyć specyficzny, bo ja
      np. często bywam w Empikach i nigdy nie zauważyłem, by pisma o tematyce
      polityczno-społecznych były pod "męskim" regałem. Prasa męska właśnie mi się
      kojarzy z CKM, Playboy i tego typu głupotkami, po które bym się wstydził sięgnąć.
      IMO to wielki skandal, ze poważna prasa jest w regale męskim. I właśnie rolą
      feministek powinno być napiętnowanie tego typu przejawów seksizmu.
      A co do prasy kobiecej, to... czytam (czasem) i musze stwierdzić, że nie jest
      ona wcale taka zła. Tzn. są w niej ciekawe teksty, choć oczywiście na piękne
      dziewczęta też patrzę:)
      • gytha_ogg Re: Ciekawą kwestię poruszyłaś... 25.03.06, 02:06
        fakt, ze w Empiku tez czegos takiego nie zauwazylam. ale w Tesco i owszem :P
        • heretic_969 Re: Ciekawą kwestię poruszyłaś... 25.03.06, 02:52
          Takie sprawy powinny być napiętnowane przez środowiska feministyczne. Naprawdę,
          to są bardzo łatwe punkty do zdobycia - ciekaw jestem, kto by oponował...
          • tgmen Re: Ciekawą kwestię poruszyłaś... 25.03.06, 10:26
            Pani Ogg napisała:

>ale czy
            >naprawde musi byc az tyle dzialow poswieconych... wygladowi? nie wystarczylby
            >jeden?

Wyobraź sobie 100 naukowców, specjalistów swojej branży. I wyobraż sobie konferencję naukową bez określonego tematu. To się będzie działo?

I masz odpowiedź! Praca w podgrupach gwarantem postępu społecznego!
            • gytha_ogg Re: Ciekawą kwestię poruszyłaś... 25.03.06, 11:31
              > Wyobraź sobie 100 naukowców, specjalistów swojej branży. I wyobraż sobie
              konfer
              > encję naukową bez określonego tematu. To się będzie działo?
              >
              > I masz odpowiedź! Praca w podgrupach gwarantem postępu społecznego!

krotko i wezlowato: istnieje cos takiego, jak TYTUŁ TOPIKA, w ktorym
              zamieszczamy konkretny temat i po klopocie..
              • tgmen Re: Ciekawą kwestię poruszyłaś... 25.03.06, 12:53
                Pani OGG Pani mnie nie zrozumiała...

Dlatego na F Kobieta jest tyle Podforów bo i specjalistek milijon...

• gytha_ogg Re: Ciekawą kwestię poruszyłaś... 25.03.06, 13:05
                  tgmen napisał:

> Pani OGG Pani mnie nie zrozumiała...
                  >
                  > Dlatego na F Kobieta jest tyle Podforów bo i specjalistek milijon...
                  >

zrozumialam, zrozumialam.... wiesz, czemu temat brzmi "wstyd mi czasem.."?
                  to na widok ilosci tematow w tych, jakze glebokich i istotnych dziedzinach
                  zycia...

;)
                  • tgmen Re: Ciekawą kwestię poruszyłaś... 25.03.06, 14:08
                    Pani Ogg...moja uroda też jest dla mnie wielce istotna....

Tyle że JA nie konsultuję się...ale to kwestii mistrzostwa...nie każy jest...

W kwestii dowodu- zapraszam do wizytówki!

:-))))))))))))))))))))))))))))))

----------------------------
                    to sobie pociurlałem......
          • tad9 Re: Ciekawą kwestię poruszyłaś... 25.03.06, 10:44
            heretic_969 napisał:

>ciekaw jestem, kto by oponował...

Ja. Czy właściciele sklepu nie mają prawa opatrywać stoisk napisami uznanymi
            przez nich za stosowne (o ile nie łamią one prawa)?
            • bitch.with.a.brain Re: Ciekawą kwestię poruszyłaś... 25.03.06, 10:46
              Maja. Zauwaz,że nikt tu nei postulował wprowadzania odgórnego nakazu tytułowania
              działów. Moze jeszcze kontrole i kary dla nieposłusznych? W warunkach
              wolnorynkowych konsumenci mają prawo legalnymi środkami wywierac wpływ na
              sprzedawców. Np pisaniem maili z protestem czy bojkotując daną sieć.
              • tgmen Re: Ciekawą kwestię poruszyłaś... 25.03.06, 10:52
                bitch.with.a.brain napisała:
                >maili z protestem czy bojkotując daną sieć.

Lady with.a.brain:
                Bedronka. Napisz milion listów, zrób milion wieców. Bojkotuj z całą swoją rodziną. A Biedronka zrobi pomidora za 1,20 za kg. i w komin to wszystko!

• bitch.with.a.brain Re: Ciekawą kwestię poruszyłaś... 25.03.06, 10:55
                  Ale biedronka ma jakieś problemy z prawem,to inny temat.
                  ja mówię o sieci ktora działa legalnie, natomiast mnie sie cos tam nie
                  podoba.Jesli znajdzie sie wiele osob którym sie nie podoba to Empik może
                  stracicf. Szczegolnie że jest to sieć głownie w duzych miastach, a tam ma spora
                  konkurencje. Jesli konkurencja wprowadzi np lepszy podzial na działy to sporo
                  osóbn może zacząc kupowac wlasnie tam.

Zreszta nie chodzi mi tu o skutecznosc, raczej o wytlumaczenie Tadowi,że
                  konsumenci maja prawo do wywierania wplywu na sprzedajacych
              • zlotoslanos Re: Ciekawą kwestię poruszyłaś... 25.03.06, 10:53
                Podobal mi sie fragment o dzieleniu prasy, rzeczywiscie tak sie dzieje ale
                slusznie zauwazylas , ze w hipermarketach. Porzadny salon prasowy, empik c h y
                b a tego nie stosuje. Chyba bo w moim miescie akurat stwierdzono ze mlodziezy
                i chcacych poczytac cos ponad kiosk ruchu nie ma i zlikwidowali.
                • bitch.with.a.brain Re: Ciekawą kwestię poruszyłaś... 25.03.06, 10:56
                  W empikach za to erotyka jest w dziale mężczyzna.Zawsze płosze panów
                  przeglądajcych gazetki jak tez ide poogladac:)
                  • tgmen Re: Ciekawą kwestię poruszyłaś... 25.03.06, 10:59
                    A to inna kwestia...hihihi

------------------------
                    jak jelenie przez zagony...uciekają...
                    • zlotoslanos Re: Ciekawą kwestię poruszyłaś... 25.03.06, 11:05
                      W Katowicach jest piekny empik.
                  • bleman Ty zal ty niedobra ;-) biedni panowie gotowi 25.03.06, 12:28
                    impotencji sie nabawic rpzez takie stresy ;-)
                    • bitch.with.a.brain Re: Ty zal ty niedobra ;-) biedni panowie gotowi 25.03.06, 14:09
                      najbardziej sie płoszą tacy po 60,wiec juz im nic nei zaszkodzi:)
                      • bleman Re: Ty zal ty niedobra ;-) biedni panowie gotowi 25.03.06, 14:32
                        JA wlasnie nie rozumiem tej hipokryzji.

Tak samo jak ja kiedys przegladalem w empiku album aktu, bez zadnego ukrywania
                        sie na srodku przejscia, to ludzis ei jakos dziwnie ogladali ;-)
                        A jak zaczalem z bratem rozmawiac uzywac takich slow jak piersi,posladki,wagina
                        to stojaca w poblizu staruszka szybko uciekla.
                        • bitch.with.a.brain Re: Ty zal ty niedobra ;-) biedni panowie gotowi 25.03.06, 14:33
                          Albym aktu to jeszcze nic. ale jak w arkadii podchodze do półki Prasa dla panow
                          i tam zasliniony staruszek oszczedza pieniądze i ogląda rozkracozne panienki a
                          ja staję sobie obok i też po cos sięgam:) Zawsze robi się koło mnie pusto,
                          wszyscy panowie odchodza:)
                          • bleman Re: Ty zal ty niedobra ;-) biedni panowie gotowi 25.03.06, 14:37
                            > Albym aktu to jeszcze nic. ale jak w arkadii podchodze do półki Prasa dla panow
                            > i tam zasliniony staruszek oszczedza pieniądze i ogląda rozkracozne panienki a
                            > ja staję sobie obok i też po cos sięgam:) Zawsze robi się koło mnie pusto,
                            > wszyscy panowie odchodza:)

Hehe ;-)
                            Powinnas w 1 kolejnosci siegac po jakis hardcore ;-)
                            To bys ich odrazu o zawal rpzyprawila i nie zdazyli by sie odsunac ;-)

Smieszna reakcje zaobserowalem u osob obok mnie kiedy z ciekawosci zaczalem
                            przegladac jakies anglojezyczne czasopismo BSDM
                            ;-))))))))))))))
                            • bitch.with.a.brain Re: Ty zal ty niedobra ;-) biedni panowie gotowi 25.03.06, 14:56
                              a myslisz że ja playboya przegladam:)
                              Ostatnio sie jakis ochroniarz zaczerwienił. I po co zerkał mi przez ramie?:)
                              • bleman Re: Ty zal ty niedobra ;-) biedni panowie gotowi 25.03.06, 15:01
                                > a myslisz że ja playboya przegladam:)

Zaloze sie ze playboya czy ckm w przerwch miedzy innymi("dogłebnie penetrujacymi
                                temat") czasopismami przegladasz ;-)

> Ostatnio sie jakis ochroniarz zaczerwienił. I po co zerkał mi przez ramie?:)

Co ty tak tych ochroniarzy czerwienisz ;-)
                                Zostaw biedakow w spokoju ! ;-)))
                                • bitch.with.a.brain Re: Ty zal ty niedobra ;-) biedni panowie gotowi 25.03.06, 15:14
                                  Playboya tez przegladam neiraz nawet kupuje wiec masz racje.

Nic temu ochroniarzowi nei zrobilam. Po co sie tam krecil?:) Myslał że schowam
                                  te sexolatki do kieszeni i ukradne?:)
                                  • bleman Re: Ty zal ty niedobra ;-) biedni panowie gotowi 25.03.06, 15:18
                                    > Playboya tez przegladam neiraz nawet kupuje wiec masz racje.

A facet ci podczytuje(przez ramie) ;-) ?

> Myslał że schowam
                                    > te sexolatki do kieszeni i ukradne?:)

Moze to byl ostatni egzemplarz, i bal sie ze dla niego nie zostanie.
                                    Chlopak chcial sie po rpacy zrelaksowac, "koń ,browar, serial"
                                    • bitch.with.a.brain Re: Ty zal ty niedobra ;-) biedni panowie gotowi 25.03.06, 15:21
                                      mój mezczyzna mi nei podczytuje przez ramie, czasem razem ogladamy zdjecia,on
                                      woli ambitniejsze gazety.Chyba że je zostawie w lazience to czyta w wannie
                                      niezaleznie co to jest,czy Playboy czy Cosmo:)
                                      • bleman Re: Ty zal ty niedobra ;-) biedni panowie gotowi 25.03.06, 15:22
                                        No nie mow ze cosmo kupujesz ??????
                                        • bitch.with.a.brain Re: Ty zal ty niedobra ;-) biedni panowie gotowi 25.03.06, 15:25
                                          Kupuje regularnie,jestem od tej gazety uzalezniona:)A kiedys kupilam archiwalne
                                          numery na allegro i mam prawie cala kolekcje:)
                                          • bleman Re: Ty zal ty niedobra ;-) biedni panowie gotowi 25.03.06, 15:36
                                            Przeciez to najdebilniejsze czasopismo na rynku.

Prosze napisz ze czytasz to ze wzgledu na absurdalnosc i ze lubisz smiac sie z
                                            glupot ktore tam pisza.

Bo nie uwierze ze czytacz to na "poważnie"
                                            • bitch.with.a.brain Re: Ty zal ty niedobra ;-) biedni panowie gotowi 25.03.06, 15:39
                                              czytam z róznych powodów.Niektore rzeczy traktuje poważnie np porady
                                              kosmetyczno-urodowe.Czesto z tego korzystam. Inne artykuły są
                                              zabawne,szczegolnie o seksie:)
                                              I lubię zdjecia,podobaja mi sie modelki
                                              • bleman Re: Ty zal ty niedobra ;-) biedni panowie gotowi 25.03.06, 15:46
                                                > czytam z róznych powodów.Niektore rzeczy traktuje poważnie np porady
                                                > kosmetyczno-urodowe.Czesto z tego korzystam. Inne artykuły są
                                                > zabawne,szczegolnie o seksie:)
                                                > I lubię zdjecia,podobaja mi sie modelki

Modelki modelkami ;-)

Ale te teksty :
                                                " Rysunki na męskim ciele są nie tylko piekielnie sexy - możesz z nich także
                                                odczytać,
                                                jaki facet ma charakter i czego się po nim spodziewać... w łóżku."

LOL ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Najsmieszniejesze ze umnie w LO niektroe dziewczyny traktowaly cosmo jako
                                                powazne czasopismo ;-)))))))))))))
                                                • bitch.with.a.brain Re: Ty zal ty niedobra ;-) biedni panowie gotowi 25.03.06, 15:55
                                                  no takie teksty sa smieszne:)ale artykuły o urodzie sa dosc rzetelne
                          • kochanica-francuza Re: Ty zal ty niedobra ;-) biedni panowie gotowi 25.03.06, 14:39

> Albym aktu to jeszcze nic. ale jak w arkadii podchodze do półki Prasa dla panow
                            > i tam zasliniony staruszek oszczedza pieniądze i ogląda rozkracozne panienki

A potem na leki w aptece skubaniec nie ma!!! :-)
                            • bleman Albo co gorsza na wódke nie ma i tanie wina musi 25.03.06, 14:40
                              kupowac ;-))))
                              • tgmen Re: Albo co gorsza na wódke nie ma i tanie wina m 25.03.06, 14:44
                                Bo taki dziadzio w kwestii kontaktu z Babcią ciągle stawia na zaskakiwanie czymś nowym...A pewnie skoro inwencji brak to i trzeba sięgnąć po literaturę fachową...

-----------------------------
                                To się naciurlałem...
            • tgmen Re: Ciekawą kwestię poruszyłaś... 25.03.06, 10:50
              tad9 napisał:

> Czy właściciele sklepu nie mają prawa opatrywać stoisk napisami uznanymi
              > przez nich za stosowne (o ile nie łamią one prawa)?

Mają, tak jak Lady ma prawo czuć się wkurzona że jej ulubiony "Świat motocykli leży w sekcji "Meskie". Ale to dyskusja rzeczywiście ideologiczna bo prawo na to nic nie powie.

• tad9 Re: Ciekawą kwestię poruszyłaś... 25.03.06, 10:51
                tgmen napisał:

> Mają, tak jak Lady ma prawo czuć się wkurzona że jej ulubiony "Świat motocykli
                > leży w sekcji "Meskie". Ale to dyskusja rzeczywiście ideologiczna bo prawo na
                >to nic nie powie.

Jasne, że może czuć się wkurzona na to, że została "wykluczona". A co powiesz o
                reklamie z hasłem "Nie dla idiotów"?
                • tgmen Re: Ciekawą kwestię poruszyłaś... 25.03.06, 10:54
                  To podobno była kampanie skierowana do extremalnie wąskiego targietu:
                  A Leppera

• zlotoslanos Re: Ciekawą kwestię poruszyłaś... 25.03.06, 10:55
                  Cieniutka sugestia , ze tylko ktos bez rozumu pojdzie kupic tam gdzie drogo i
                  gorszej jakosci sprzet. To nie dyskryminacja tylko aluzja , a ze cieniutka i
                  dotykajaca ego?
      • bleman Wstydzisz sie przejrzec ckm ? albo playboya ? 25.03.06, 12:29
        Czy masz jakis problem z ogladaniem nagich kobiet ?
        • heretic_969 Re: Wstydzisz sie przejrzec ckm ? albo playboya ? 25.03.06, 13:01
          Nie, po prostu poziom tych pism oraz wizerunek "mena" który kreują jest dla mnie
          żenujący.
          A nagich kobiet nie oglądam - po co oglądać kogoś, kogo nie mozna dotknąć? :)
          • bleman Re: Wstydzisz sie przejrzec ckm ? albo playboya ? 25.03.06, 13:04
            > Nie, po prostu poziom tych pism oraz wizerunek "mena" który kreują jest dla mni
            > e
            > żenujący.

Poziom "merytoryczny" owszem, a wizerunek hmm... w sumie amsz racje, zenujacy.

> A nagich kobiet nie oglądam - po co oglądać kogoś, kogo nie mozna dotknąć? :)

W sumie racja, to tak jak lizanie lodow przez szybe ;-)
    • totalna_apokalipsa Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 10:34
      Szczerze, to jakoś nie zwracam na to uwagi - po prostu wchodzę na Wiadomości, a
      potem odwiedzam cudowna spluwaczkę polską pt. Aktualności i media:))))To jest
      dopiero hardcor!
      • totalna_apokalipsa Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 10:36
        A co do gazet - to pierwsze syszę - zazwyczaj podzial jest taki jak wyżej
        podano, a coraz częsciej widze inny, o wiele lepszy: dom/ogród/ uroda/ Hobby
        itp
    • atropa_belladonna Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 10:34
      Mnie też te stereotypy wnerwiają, ponieważ kolorowe badziewie kupuję wyłącznie
      jeśli w środku jest dobry film :) Po coś do poczytania chodzę do działu męskiego.
      • bleman Czytasz CKM i Playboya ? 25.03.06, 12:27
        Po coś do poczytania chodzę do działu męskieg
        > o.
        • atropa_belladonna Re: Czytasz CKM i Playboya ? 25.03.06, 17:06
          Nieeee, Wprost i Najwyższy Czas ;)
    • bitch.with.a.brain Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 10:44
      Podział ze względu na płeć jest bezsensowny, znacznie lepiej (i wygodniej dla
      kupujących) zrobic działy tematyczne
      Np:
      Zdrowie i Uroda
      Publicystyka
      Kultura i Sztuka
      Erotyka
      itp

W empiku do ktorego chodzę dział męski ma zupełnie inne półki, sa znacznie
      wyższe, tak,że zasłaniają czasopismo prawie w calosci, wystaje tylko tytuł. Na
      tych przegródkach jest napis: Tylko dla dorosłych.
      Zastanowiło mnie, bo jesli jest to prasa po prostu dla dorosłych to dlaczego
      nazwali ją męska?Nie jest dla dorosłych kobiet?
      Najlepsze jest to,że oni wrzucają tam wszysktie pisma kojarzace się z
      męzczyznami i w takiej przegrodce smetnie tkwi np czasopismo Logo:)
      • tgmen Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 10:57

> Zastanowiło mnie, bo jesli jest to prasa po prostu dla dorosłych to dlaczego
        > nazwali ją męska?Nie jest dla dorosłych kobiet?

Ale nie wchodźmy aż tak z ideologią. Powiedz ile kobiet kupuje NOWY WAMP albo inne porno- magazyny...? Jeśli udział rozkłada się 50/50 to możemy wrócić do tematu!

Czy mnie wkurza że książki kucharskie są w dziale kobiecym? Czy to ma ze mnie zrobić bojownika o prawa mężczyzn?

• bitch.with.a.brain Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 11:02
          nie robilam badań na ten temat.znam sporo takich, ktore kupuja. Ale wkurza mnie
          że jak chce kupić to musze isc do działu mężczyzna.
          Zresztą znam facetów którzy sa wkurzeni,że empik sprowadza ich zainteresowania
          do rozkraczonych panienek.
          • tgmen Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 11:05
            Och...kwestia wrażliwości:

DLA DOROSŁYCH KOBIET I MĘŻCZYZN...ciekawe czy to by wystrczyło...

A co do wrażliwych mężczyzn...Ci którzy widzą pornomagazyny i przez ich obezność
            czują się przypisywani do fanów rozkraczonych Madame-ów...Ot przewrażliwienie! Do dzaiłu motoryzacja! Już!
            • bitch.with.a.brain Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 11:07
              Tak,jestem wyjątkowo wrazliwa na głupotę i bezsensowne szufladkowanie:)
              Wystarczy zatytułowac dzial erotyka i już każdy wie co tam jest

Równie zabawne jest dla mnei umieszczanie magazynow ślubnych w dziale Kobieta.
              Na razie do ślubu potrzeba kobiety i mezczyzny.
              • tgmen Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 11:14
                Oj...w tej kwestii wolę być biernym uczestnikiem...żona i mamusia wystarczą...

Oj...odżyły wspomnienie...FE! tak przy śniadaniu!

:-)
          • heretic_969 Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 13:02
            > Zresztą znam facetów którzy sa wkurzeni,że empik sprowadza ich zainteresowania
            > do rozkraczonych panienek.

Bingo:)
            • bleman Ja jakos nigdy nie zwrocilem na to uwagi ;-) 25.03.06, 13:03
              Moze dlatego ze przegladam tylko dzialy publicystyczne, fotografie, i czasami
              muzyke ;-)
      • dziewice Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 11:02
        Lego?

--
        CEO
        • bitch.with.a.brain Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 11:03
          Logo:)Pismo dla mężczyzn znających się na rzeczy:)
          • dziewice Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 11:05
            aha.. to za chwile poszukam i udziele Ci komentarza (nieodplatnie).

--
            CEO
            • dziewice Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 11:09
              tak tak.. to trzeba miec 30-40 lat i byc samotnym desperatem zeby to czytac :)

serwisy.gazeta.pl/logo/1,66945,3185906.html
              ".."
              Psychilogia - "Nie ufam kobietom"
              ".."

kom; ufam mamusi :)

--
              CEO
              • bitch.with.a.brain Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 11:10
                tak samo mądra gazeta jak Avanti, ja ją nieraz przeglądam.
                ale umeiszczenie jej za wielkim ostrzeżeniem Tylko dla dorosłych jest smieszne
                • tgmen Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 11:16
                  To jest teraz najbardziej pożądany target na rynku....SINGIEL...

(niektórzy uogólniają- GEJ- nieupoważnienie moim zdaniem)
              • dziewice Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 11:11
                "..."
                Zakupy w internecie - przegląd najlepszych internetowych sklepów z winami
                "..."

ciekawostka; to musi byc hit :) hehe jak znieczulic Kobiete

--
                CEO
          • dziewice Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 11:06
            www.logo.pl/ ?

--
            CEO
            • bitch.with.a.brain Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 11:08
              suzkaj dalej
    • bleman Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 12:24
      > bo nie moge oprzec sie wrazeniu, ze kobiety sprowadza sie do roli slodkich
      > idiotek, ktorym tylko ciuszki w glowie, a powaznymi rzeczami zajmuja sie
      > tylko mezczyzni...

Dobre masz wrazenie
      • gytha_ogg Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 12:48
        bleman - nawet nie wiesz, o czym napisalam pierwszego posta, wiec nie obraz
        sie, ale zignoruje twoje pytania :P
        • bleman To ja gdzies o cos pytalem ?? 25.03.06, 12:55

• gytha_ogg Re: To ja gdzies o cos pytalem ?? 25.03.06, 13:07
            tak, tutaj:

Wstydzisz sie przejrzec ckm ? albo playboya ?
            Autor: bleman ☺
            Data: 25.03.06, 12:29

--------------------------------------------------------------------------------
            Czy masz jakis problem z ogladaniem nagich kobiet ?
            • bleman Ale to bylo do heretic'a vel abaddona ;-) 25.03.06, 13:11

• gytha_ogg Re: Ale to bylo do heretic'a vel abaddona ;-) 25.03.06, 14:04
                a to przepraszam :) myslalam, ze pijesz do tytulu topika.
    • bri Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 17:08
      Haha, też mnie to kiedyś wkurzało, że Fantastyka była tylko na męskim. Teraz
      jak kupuję prasę w hipermarkecie to przekładam czasopisma z działu "męskie"
      do "kobiecych" i odwrotnie. Nie raz już zebrałam ochrzan od pracowników ale
      wojna o równouprawnienie to nie je bajka ;)
      • bri Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 17:14
        Jak mnie na tym przyłapują to mam już przygotowany tekst: "Proszę pani ale ja
        jestem kobietą i to czytam to znaczy chyba, że powinno być w dziale KOBIECE,
        nieeee????"
        • atropa_belladonna Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 17:22
          I jak reagują?
          • bleman Pewnie, bija ja piala kiszka, wsadzaja do suki 25.03.06, 20:39
            i wioza na komisariat gdzie, wprawiony oficer operacyjny wyciaga z niej
            zeznania, KTO i Dlaczego kazal jej przenosic czasopisma miedzy działami.
            • bitch.with.a.brain Re: Pewnie, bija ja piala kiszka, wsadzaja do suk 25.03.06, 20:40
              jeszcze gorzej jak przenosiła Gazety lub Czasopisma:)
              • bleman Pracownicy ministra Ziobry, napewno z niej 25.03.06, 20:42
                wyciagna prawde o grupie trzymajacej "waaadze" ;-)
        • bri Re: wstyd mi czasem..... 25.03.06, 22:32
          Eeee, no co Wy? ;)
          Reagują różnie, jak to ludzie. Niektórych to śmieszy, inni się trochę wkurzają.
          Nie czekam zazwyczaj aż ktoś zrobi awanturę. Zresztą mają jednak wpojone,
          że "klient nasz pan" bo nic oprócz słownego upomnienia i srogiej miny za to
          mnie nie spotkało.
      • pavvka Re: wstyd mi czasem..... 27.03.06, 10:51
        Żeby jeszcze można było tak przekładać fora między kategoriami... Dlaczego np.
        forum o aparatach ortodontycznych jest w kategorii "Kobieta"?
    • dokowski Naprawdę tak jest we wszystkich supermarketach? 27.03.06, 11:05
      gytha_ogg napisała:

> w pewnym hipermarkecie (...) pod haslem KOBIETA znajduja sie wszelkiego
      > rodzaju czasopisma kobiece typu Olivia, Naj, i tym podobne bzdety,
      > (...) pod haslem MEZCZYZNA znalazlam Przekroj, Polityke, Angore, Wprost,
      > Gazete Prawna itp. a nawet - Wiedze i Życie!!

Nie chodzę do supermarketów, nie znam sklepów z podziałem na część dla mężczyzn
      i dla kobiet (za wyjątkiem przymierzalni - a propos, pamiętam dyskusję jak
      jakiś kretyn awanturował się, że go nie chcą wpuścić do damskich przymierzalni,
      i ze złości nie pozwolił żonie kupić ubrania)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka