Dodaj do ulubionych

jak kobietom zrobić "dobrze"

09.05.06, 10:20
Szuka któraś pracy? Niech na znalezienie nie liczy.
Chcą nas zwyczajnie upupić moje panie.
wiadomosci.onet.pl/1318787,11,item.html
Obserwuj wątek
    • gotlama Re: jak kobietom zrobić "dobrze" 09.05.06, 10:23
      Aż się wkurzyłam, to się dobrodzieje chromoleni znaleźli - dlaczego nie
      wprowadzą projektu,że zaden ojciec i żywiciel rodziny nie może być zwolniony
      przez ileś tam lat po urodzeniu dziecka?
      • aktsieta Re: jak kobietom zrobić "dobrze" 09.05.06, 13:52
        tym pomysłodawcom powinno się kazać rowy kopac
      • forum101 Re: jak kobietom zrobić "dobrze" 13.05.06, 19:46
        Jak SLD tam macza palce to juzz sie boje ze jakbym zatrudnil kobiete to potem
        przez x lat niemoglbym jej zwolnic,. wyplacac pensje a ona by nic nie robila, bo
        by ja prawo chronilo.
        • tomekpk Re: jak kobietom zrobić "dobrze" 14.05.06, 22:07
          w tych zdaniach forum zawarłeś sedno antyfeminizmu. Logiczne i niepodważalne.
          Gdy słysze takie zdanie jestem jeszcze bardziej zażartym antyfeministą.
          Logiczne i prawdziwe tylko ze zaraz doraiany będzie do niego propagandowy
          feministyczny bełkot mający na celu zafałszowanie prawdy. Ten izm jest w tym
          mistrzem
          • gotlama Re: jak kobietom zrobić "dobrze" 14.05.06, 22:36
            Tomku - czy zrozumiałeś o co chodzi ?
            Właśnie mnóstwo pań deklarujących się jako zwolenniczki równouprawnienia ocenia
            projekt tej ustawy jako próbę OGRANICZENIA kobietom dostępu do pracy wskutek
            zadziałania mechanizmu opisanego przez forum.
            Jakbyś sie bełkotliwie na "izm" nie rzucił, też byś to zauważył.
    • totalna_apokalipsa Re: jak kobietom zrobić "dobrze" 09.05.06, 13:55
      Moi drodzy - PiS w tej koalicji przez te parę lat spie.. tyle rzeczy, ze z
      sentymentem będą wszyscy wspominac Biedronia, Olejniczaka i Kalisza. Wspomnicie
      moje slowa za jakieś 3 lata.
      • pavvka Re: jak kobietom zrobić "dobrze" 09.05.06, 14:03
        Ale dlaczego Biedronia? On kiedyś był w rządzie?
        • totalna_apokalipsa Re: jak kobietom zrobić "dobrze" 09.05.06, 14:05
          Nie, teraz jest w sejmie. Ale jeszcze sie nam tego wychowania patriotycznego
          odechce i zatęsknimy za polityczną poprawnością dla gejów.
          • pavvka Re: jak kobietom zrobić "dobrze" 09.05.06, 14:06
            totalna_apokalipsa napisała:

> Ale jeszcze sie nam tego wychowania patriotycznego
            > odechce

Szczerze mówiąc, mi się go nigdy nie zachciało.
    • evita_duarte Re: jak kobietom zrobić "dobrze" 09.05.06, 14:01
      Az sie nie chce rwacac choc teskno, ech apokalipsa ma racje.
    • bleman No co... nie lubicie socjalizmu ? ;-)) 09.05.06, 15:37
      Na Trygława ! ;-)
      Czy oni nie potrafia zrozumiec ze tylko liberalizacja rynku pracy daje szanse na
      zmniejeszenie bezrobocia oraz poprawe sytuacji kobiet po/przed urlopem
      maciezynskim it.
      • heretic_969 Idź się leczyć n/t 09.05.06, 15:43

• bleman Komuś byś gdzieś ? 09.05.06, 15:45
          Rozwin swoja mysl.
      • atropa_belladonna Re: No co... nie lubicie socjalizmu ? ;-)) 10.05.06, 14:07
        bleman napisał:

> Na Trygława ! ;-)
        > Czy oni nie potrafia zrozumiec ze tylko liberalizacja rynku pracy daje szanse n
        > a
        > zmniejeszenie bezrobocia oraz poprawe sytuacji kobiet po/przed urlopem
        > maciezynskim it.

Słusznie prawisz, jak zwykle. Lubię Cie za to ;)
        • bleman Wiem ze slusznie ;-) 10.05.06, 19:02
          Ja tez cie lubie ;-)
    • dokowski To jest antyfeministyczny absurd, chociaż na ... 09.05.06, 15:51
      ... pierwszy rzut oka sprawia wrażenie pomagania matkom. Trzeba niestety trochę
      inteligencji, żeby zrozumieć zło takiego prawa.

Trzeba zacząć od tego, że praca matki w domu: karmienie dziecka, opieka nad
      dziećmi, zakupy, gotowanie, sprzątanie, drobne naprawy i większe remonty - to
      jest w pełni wartościowa praca, ważniejsza i cenniejsza często od typowej pracy
      zawodowej. Praca ta powinna być więc równie sprawiedliwie wynagradzana. Teraz
      trzeba zrozumieć przez kogo.

Z punktu widzenia ekonomicznego spytajmy: w co inwestuje ten, kto płaci na
      utrzymanie domu i dzieci? Skupmy sie na jednym aspekcie, który jest też tematem
      wątku - ustawodawca chce inwestować w dzieci, tak uzasadnia projekt ustawy.
      Mamy więc obiekt inwestycji, poszukajmy teraz przyszłych beneficjentów, czyli
      kto zarobi na tej inwestycji.

Zarobi oczywiście dziecko, gdy dorośnie. zarobią jego przyszli pracodawcy.
      Wbrew pozorom nie zarobią jego rodzice - statystyki mówią, że nawet gdy dzieci
      pracują, to rodzice nadal im pomagają finansowo, inwestując we wnuki.

Ostatecznie odpowiedź w pierwszym przybliżeniu jest taka: Jeżeli matka pracuje
      w domu jako opiekunka swoich dzieci, to ekonomicznie zainteresowani w
      utrzymywaniu ich są przede wszystkim przyszli pracodawcy jej dzieci i wnuków.
      Wbrew pozorom mąż i ojciec nie ma ekonomicznego interesu w utrzymywaniu żony i
      swoich dzieci.

Wniosek jest więc taki, że ekonomicznie optymalny jest system, w którym
      gospodynie domowe z dziećmi dostają pensje z puli powstałej z podatku CIT. W
      optymalnym systemie pracodawca mógłby więc swobodnie zwolnić z pracy matkę,
      ponieważ wtedy budżet państwa powinien automatycznie przejąć obowiązek
      wypłacania pensji matce, dopóki nie znajdzie sobie nowej pracy.

Propozycja PiS tylko oddala nas od tego optymalnego systemu, który i tak
      przecież musi powstać w wyniku działania praw wolnego rynku w globalizującym
      się wolnym świecie, w którym optymalne ekonomie muszą pokonać ekonomie
      nieoptymalne.
      • dokowski Prawda, że temat jest trudny... ale naprawdę warto 09.05.06, 16:32
        dokowski napisał:

>Trzeba niestety trochę inteligencji, żeby zrozumieć zło takiego prawa

teraz może być za późno, lepiej spróbujcie przeczytać rano
    • heretic_969 Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 15:52
      Owszem, ten pomysł jest niekorzystny dla pracodawców, ale dlaczego zakładacie,
      że nie będą zatrudniać kobiet? Czyżby każda kobieta była matką? Po prostu teraz
      kobieta będzie mieć czytelniejszy wybór: praca albo dziecko.
      • ewa_naranjes Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 15:55
        niestety nie jest to żaden wybór...jak możan postawic na szlai wybór praca czy
        dziecko.Feministycznie to mógł powiedziec tylko facet
        • heretic_969 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:02
          Ale taka jest prawda - spójrz sobie na kobiety, które osiągnęły najwięcej w
          karierze zawodowej. Ponad połowa jest bezdzietna. Dzieci to zresztą przyczyna,
          dlaczego zarabiacie 20% mniej od mężczyzn.
          • zdanka1 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:04
            Wymień mi te kobiety - dokładnie tę ponad połowę, która osiągnęła i jest
            bezdzietna. Nie królowe Elżbiety , tylko kobiety z ostatnich 50 lat w Polsce.
          • kukkurykku Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 12.05.06, 19:19
            po pierwsze, dzieci czy praca to żaden wybór. Ma się dzieci, to trzeba na nie
            zarobić. Nie ma dzieci, można pracować jeszcze więcej.

Po drugie, pracodawcy już teraz nie chcą zatrudniać kobiet.
            A) młoda, baezdzietna - wyjdzie za mąż, będzie pewnie kiedyś mieć dzieci, urlop,
            ustawa chroni, odpada.
            B) starsza, doświadczenie, ale dzieci ma - chorują, zwalnia się... odpada.
            C) stara, z duzym stażem... ale kto ją zatrudni?

Po trzecie, dlaczego uważasz, że dzieci to przyczyna mniejszych zarobków?
            Zgodziłąbym się z tobą, ale tylko wtedy, jeśli to facetom nie chce się
            posiedzieć przy chorym dziecku. Urlopy "tatusińskie" to dobry pomysł. I do
            cholery, takie pomysły rządowe doprowadzają mnie do białej gorączki... Kinder,
            Kuche, Kirche, Kaczyński :///
            • dorota.alex Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 25.05.06, 11:20
              Udzielam sie tez na forum mam posiadajacych dwoje malych dzieci. Jedna z forumowiczek napisala ze
              wrocila z rozmowy kwalifikacyjnej, na ktorej wielka radosc wzbudzila informacja, ze ma juz dwoje dzieci.
              Bo pracodawca moze miec jakas gwarancje, ze juz nie zajdzie w ciaze. Nie wiem, czy dostala w koncu ta
              prace, ale rozumowanie jest logiczne - rzadko kto decyduje sie w tej chwili na wiecej niz dwoje dzieci!
      • nihiru Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 15:58
        nie każda kobieta chce być matką - ale pracodawca nie wie o tym dopóki nie
        będzie za późno:). więc na wszelki wypadek w ogóle nie będzie zatrudniał
        żadnych kobiet. Tym sposobem wszystkie kobiety w wieku "produkcyjnym" będą
        miały więcej trudności w znalezieniu pracy.
        Być może niektóre zdecydują się wtedy na dziecko (na zasadzie: skoro i tak nie
        mogę pracować...) ale tylko te które będą miały oparcie w mężu, który je będzie
        utrzymywał. Więc z pewnością nie powiedziałabym że mają większy wybór bo jest
        akurat odwrotnie.
        • heretic_969 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:03
          Nie, tak nie będzie. Co najwyżej pracodawca będzie wymagał od kobiety gwarancji,
          że ta nie będzie mieć dzieci.
          • pavvka Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:05
            Ale takie wymaganie jest nielegalne, więc nieegzekwowalne. W związku z tym
            pracodawcy będą woleli w ogóle unikać zatrudniania kobiet.
            • heretic_969 A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:10
              w pewnym sensie brak dzieci to atut kobiety na rynku pracy (tak jak
              doświadczenie zawodowe, kwalifikacje itp), więc dlaczego niby pracodawca nie
              miałby prawa tego wymagać? To jest dopiero chore.
              • zdanka1 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:17

Może w twoim chorym świecie kobiety robią sobie dzieci i wychowuiją je
                samoistnie do 18 roku zycia, wiec ich brak to zaleta. W moim dzieci mają ojców,
                którzy są za nie tak samo odpowiedzialni i tak samo maja w stosunku do nich
                obowiązki - tak wiec facet automatycznie powienien w takim razie podpisywać
                klauzulę nie spuszczania sie przez 20 lat pracy.
                • heretic_969 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:21
                  Jasne, trzeba przymuszać ojców, świetny pomysł.
                  Naprawdę nie rozumiesz, że kobieta może zrezygnować z dziecka? Że macierzyństwo
                  to wybór?
                  • nihiru Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:23
                    a podobno mamy katastrofę demograficzną i wszystkie mądre głowy zastanawiają
                    się jakby tu zachęcić do posiadania dzieci...
                  • zdanka1 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:24
                    Naprawdę nie rozumiesz, ze bredzisz? Naprawddę nei dociera do ciebie , ze przy
                    mega zabezpieczeniu mozna wpaść , a w Polsce jak sie wpada to wyboru nie ma ?
                    Naprawdę jesteś aż tak głupi czy tylko udajesz? No i gdzie ta większość
                    bezdzietnych Polek wybitnych w trakcie ostatniego wieku choćby, czekam?
                    • zdanka1 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:26
                      I znowu ta sama brednia - kobieta, kobieta, kobieta. A wesz, w moim swiecie, to
                      dwójka ludzi chce mieć dziecko, a nie kobieta. może żyjesz w innym świeci,
                      gdzie kobiety robią sobie dzieci, a potem zmuszają ojców , a oni przecież nigdy
                      nie chcieli.
                    • heretic_969 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:29
                      Naprawddę nei dociera do ciebie , ze przy
                      >
                      > mega zabezpieczeniu mozna wpaść , a w Polsce jak sie wpada to wyboru nie ma ?

A to już inna sprawa, nie sądzisz?

No i gdzie ta większość
                      > bezdzietnych Polek wybitnych w trakcie ostatniego wieku choćby, czekam?

Ja nic nie pisałem o wybitnych Polkach z XX wieku. Ja napisałem oczywisty fakt,
                      że wśród najlepiej zarabiających kobiet co najmniej połowa jest bezdzietnych.
                      Jak tak bardzo Ci zależy to znajdę Ci odpowiedni link.
                      • zdanka1 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:36
                        >A to już inna sprawa, nie sądzisz?

Nie sądzę , bo to dokładnie ta sama sprawa. Ty ządasz, zeby kobieta dawała
                        rekojmię w 100% na to, ze tabletki anty ją nie zawioda, a kazda firma
                        farmaceutyczna daje 97 % pewności, bo 100% nie ma, a dowodem - dzieci. Ergo -
                        sam nie wiesz o czym móiwsz.
                        Nie dziwi mnie to,masz taką wiedze o antykoncpecji jak większosć polskich
                        facetów.

Ja nic nie pisałem o wybitnych Polkach z XX wieku. Ja napisałem oczywisty fakt,
                        > że wśród najlepiej zarabiających kobiet co najmniej połowa jest bezdzietnych.

Nie pisałeś o zadnych najlepiej zarabiających kobietach. Przeczytaj sie
                        powyżej - napisałeś o "najwybitniejszych kobietach w danej dziedzinie".
                        Plączesz sie w zeznaniach. Tak, proszę link i interesuje mnei Polska , bo nei
                        mieszkam w Singapurze ani nei interesują mnei amerykańskie badania na kazdy
                        mozliwy temat, który ma sie do realiów Polski jak bambus do kartofli.
                        • zdanka1 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:37
                          A dokładniej o "kobietach, które najwięcej osiągnęły w swojej dziedzinie ".
                          sorry, ale to coś zupełnie innego niż kobieta która najwięcej zarabia:)
                          • heretic_969 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:40
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=41505932&a=41528038
                            Faktycznie, karierę zawodową można zrozumieć albo w znaczeniu sukcesu
                            finansowego, albo w znaczeniu spełnieniu się w pracy. Mi chodziło rzecz jasna o
                            to pierwsze.
                            • pavvka Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:43
                              heretic_969 napisał:

> Faktycznie, karierę zawodową można zrozumieć albo w znaczeniu sukcesu
                              > finansowego, albo w znaczeniu spełnieniu się w pracy. Mi chodziło rzecz jasna
                              o
                              > to pierwsze.

No to poprosimy o link udowadniający chociażby tę tezę.
                            • zdanka1 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:45
                              Skoro ci chodziło o to pierwsze to moze wreszcie ten link dotyczacy jasnego
                              podania faktów:

Ponad połowa bezdzietnych kobiet W Polsce zarabia najwiecej w swojej
                              dziedzinie, w przeciwieństwie do tych z dziećmi.
                              W Polsce, nei w Stanach, bo ja mieszkam w Polsce i mówimy o Polsce. Link
                              proszę !
                              • heretic_969 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:47
                                Nie obiecywałem że link będzie dotyczył Polski. Ale poszukam.
                                • zdanka1 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:52
                                  A mnie NIE INTERESUJA te, które Polski nie dotyczą, bo piszemy o Polsce, zyjemy
                                  w Polsce, a ciągle jacyś idioci wklejają tu linki ze stanów, które mają sie tak
                                  do rzeczy, jak np. linki o gettach muzułmańskich w Polsce.
                                  • heretic_969 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:54
                                    Dobrze, przecież napisałem już, że poszukam czegoś o Polsce. Specjalnie poświęcę
                                    część nocy na szukanie odpowiedniego linka for Zdanka:)
                                    • zdanka1 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:56
                                      Dziękuję, bedę zobowiązana, choć Taoja pewność co do tej "ponad połowy kobiet"
                                      dawała mi złudzenei, ze powinieneś mieć choć z 5 linków takich pod reką:)
                                      • heretic_969 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:58
                                        Poszukam i 10 linków, jeśli takie będą:) Taki rycerski jestem:)
                                        • heretic_969 Linki. 09.05.06, 22:40
                                          www.wynagrodzenia.pl/index.php?page=article&id=697
                                          www.wprost.pl/ar/?O=42876
                                          To tyle jeśli chodzi o Polskę, jak zwykle jest mało opracowań odnośnie tego
                                          tematu, więcej mi się szukać nie chcę. Teraz zagraniczne:

www.genet.ac.uk/workpapers/GeNet2006p19.pdf
                                          www.womenandequalityunit.gov.uk/research/factsheets/briefing.pdf
                                          titan.iwu.edu/~econ/ppe/2001/alicia.pdf
                                          econ.ucsc.edu/faculty/lkletzer/waldfogel_familygap.pdf
                                          • zdanka1 Re: Linki. 10.05.06, 09:02
                                            W zasasadzie mogę powiedzieć, z enie przytoczyłes zadnego linku - jak juz
                                            napisalam nie interesują mnie linki amerykańskie, a nazywanie kobietą , która
                                            najwięcej osiągneła finansowo Bakułę czy Czubaszek to jakieś
                                            nieporozumienie... Zdecyzuj się - raz piszesz o tych, które zarabiają
                                            najwięcej, a teraz przytaczasz link,do tych, które piszą, ze osiagneły
                                            najwięcej. O wiele więcej w tym kraju osiągneła i zarabia niejaka Irena Eris,
                                            włąsciwcielka firmy Eris, mająca dwójkę dzieci
                                            100najbogatszych.wprost.pl/?b=-1&e=7&i=88
                                            Czy Skrzydlewska ,trzesąca tą firmą do 2000, kiedy zajęły sie nią jej dzieci:
                                            www.skrzydlewska.pl/kwiaty/index_a.php3

I jeszcze taka sprawa - Torbicka nie może mieć dzieci i wcale nie jest z tego
                                            powodu szczęsliwa o czym rzadko, bo rzadko , ale wspomina.
          • nihiru Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:05
            taka gwarancja nie ma mocy prawnej
            • heretic_969 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:11
              Złamanie umowy powinno być równoznaczne ze zwolnieniem.
              • pavvka Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:12
                Każdy sąd przywróci taką kobietę do pracy i jeszcze zasądzi na jej rzecz duże
                odszkodowanie.
                • heretic_969 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:13
                  Idiotyczne przepisy to nie moja sprawa. Pracodawca ma prawo wymagać od
                  pracowników dyspozycyjności.
                  • zdanka1 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:19
                    Co ty nie powiesz - modelu tylko matka ma dziecko , a ojciec nie ma z tym nic
                    wpólnego również ?

---
                    nie ma wybawców, którzy wiodą tłum
                    nie ma wybawców, którzy zbawią nas
                    jest tylko układ wrogich sił
                  • nihiru Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:22
                    Bzdura totalna. Podobno jesteś liberałem? Od kiedy liberalizm oznacza, że jedna
                    osoba może narzucać innym sposób życia?!
                    • heretic_969 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:26
                      No właśnie tylko "podobno" jestem liberałem:)))
                      A każda praca to narzucanie sposobu życia. Jeśli masz pracę powiedzmy od 8 do
                      16, to w tym czasie niczego innego nie możesz robi.
                      • zdanka1 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:27
                        A kto powiedział, ze w tym czasie coś innego robisdz ? Wg ciebiedziecko do 18
                        wymaga podcierania kupra?
                      • nihiru Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:28
                        zgadza się - ale TYLKO w czasie tych 8 godzin. Więc wytłumacz jeszcze raz:
                        dlaczego nie moge łączyć pracy i macierzyństwa?
                        • heretic_969 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:32
                          Możesz. Pod warunkiem, że układ taki będzie pasował Twojemu pracodawcy.
                          • nihiru Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:34
                            więc mam się pracodwacy pytać czy mogę zajść w ciążę?!

kurczę co to za urodzaj dzisiaj jakiś na prowokacje?! Najpierw tad z kobietami
                            w rządzie, teraz Ty....
                            wiem że ostatnio nudnawo tutaj było, ale nie przeginajcie w drugą stronę!
                            • heretic_969 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:37
                              > więc mam się pracodwacy pytać czy mogę zajść w ciążę?!

Nie pytać. Po prostu powinnaś się liczyć z tym, że z tego powodu możesz wylecieć.
                              • zdanka1 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:41
                                A ja sądze, zpowinieneś sie liczyś z faktem, ze możesz wyleciec, bo sie
                                zestarzałeś, czyli po 35 roku życia - wyjazd na kopach. Podobnie bo utyłeś albo
                                wyłysiałeś - jesteś mało reprezentatywny - out. Bo masz problemy z prostatą ,
                                za dłuo siedzisz w kiblu w pracy - jesteś mało dyspozycyjny - out. I juz.
                                • heretic_969 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:46
                                  No i dobrze.
                                  • zdanka1 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:47
                                    No i cool , czyli już mamy ustalone - w Polsce pracuje się do 35 roku zycia i
                                    tylko owłosieni faceci oraz bezdzietne kobiety , reszta won na ulicę:) Ciesze
                                    sie, ze sie porozumieliśmy. wreszcie jakaś porządna koncepcja wymarcia tej
                                    nacji:)
                              • nihiru Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:48
                                > Nie pytać. Po prostu powinnaś się liczyć z tym, że z tego powodu możesz
                                wylecieć.

No więc liczę się. Z bólem - bo uważam to za świństwo, ale liczę.
                                A Ty przeczysz sam sobie: bo z jednej strony piszesz o "liczeniu się z
                                możliwością zwolnienia" a z drugiej - popierasz pomysł zakazu zwolnień dla
                                kobiet dzieciatych. przecież to się kuoy nie trzyma!
                                • zdanka1 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:50
                                  Ale to nei jest świństwo. On już ustalił, ze to jest nowy program eksterminacji
                                  w Polsce - pracują tylko młodzi, piękni i bezdzietni - reszta jest nieistotna,
                                  moze zdychać.
                                • heretic_969 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:52
                                  > No więc liczę się. Z bólem - bo uważam to za świństwo, ale liczę.

Też to uważam za świństwo, ale taki jest świat:D

> A Ty przeczysz sam sobie: bo z jednej strony piszesz o "liczeniu się z
                                  > możliwością zwolnienia" a z drugiej - popierasz pomysł zakazu zwolnień dla
                                  > kobiet dzieciatych. przecież to się kuoy nie trzyma!

Nie. Kobieta która chce urodzić a kobieta co już urodziła to dwie różne kobiety.
                                  • zdanka1 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:54
                                    A kobieta w ciązy to jeszcze trzecia ?
                                    Ona sie zalicza do tych z zakolami, ale jeszcze nei całkiem łysych?
                                    • heretic_969 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:54
                                      Dokładnie, dokładnie :D
                                    • zdanka1 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:54
                                      No włąsnie co zrobić z takim gościem co prostata atakuje go co 4 dni - jego sie
                                      już zwalnia, czy jest jeszcze dyspozycyjny - tzreba to jakos ustalić przeciż.
                                      • heretic_969 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:55
                                        Obciąć "małego" i po sprawie:)
          • zdanka1 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:05
            Gwarancji to mozna wymagać na magnetowid. Jedyną gwarancja jest wycięcie macicy.
      • bri Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 10.05.06, 11:16
        I jak niby kobieta ma zagwarantować pracodowacy, że poza wszelką wątpliwość nie
        zajdzie nigdy w ciążę?
        • ava40 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 11.05.06, 09:06
          bri napisała:

> I jak niby kobieta ma zagwarantować pracodowacy, że poza wszelką wątpliwość nie
          >
          > zajdzie nigdy w ciążę?
          Sterylizacja za granicą lub w kraju za łapówkę w prywatnej klinice:)
          • pavvka Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 11.05.06, 09:38
            Ale sterylizacja w Polsce też jest nielegalna.
            • totalna_apokalipsa Adolf Hitler rulezzzzzzzzz 11.05.06, 10:12
              Mamy dobre wzory. Np. Hitler.

Aby stworzyć idealne pracownice, które będę orać przez krótkie zycie , a
              nastepnie sie nei rozmnoża, gdyż maja wyginać , jako podludzie, w Oswięcimu
              sterylizowano kobiety w róznoraki sposób. Od wstrzykniecia kwasu po
              napromieniowanie. Widać heretic chce do tego wrócić . Problem w tym, ze to juz
              nei bedzie dekokracja, a inny ustrój - totalitaryzm.
              • heretic_969 Re: Adolf Hitler rulezzzzzzzzz 11.05.06, 15:35
                No wiesz co:(
            • ava40 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 12.05.06, 02:07
              pavvka napisał:

> Ale sterylizacja w Polsce też jest nielegalna.
              Ale kiedy kobita sypnie groszem, to nasze chore prawo lekarkę/lekarza już nie
              bardzo obchodzi:) Zresztą tak samo jest w przypadku aborcji.
    • floric heretic ty durniu 10.05.06, 20:03
      to, co piszesz nie ma nic wspolnego z tematem komentowanego artykulu!
      w artykule jest o gwarancji zatrudnienia dla matek, a nie o gwaranicji
      niezaciazenia pracownicy dla pracodawcow.

co za debil, nawet czytac nie umie. do podstawowki wroc.
      • heretic_969 Re: heretic ty durniu 10.05.06, 23:00
        Do podstawówki? Rozumiem, że podobam Ci się, że chcesz ze mną być, ale... Ty nie
        w podstawówce, tylko w szkole dla czubków jesteś, coś Ci się pomyliło:)
        • floric Re: heretic ty durniu 11.05.06, 20:38
          heretic_969 napisał:

> Do podstawówki? Rozumiem, że podobam Ci się, że chcesz ze mną być,

dziękuje za propozycję, ale jestem heteroseksualny :-)
    • zawias7 Re: jak kobietom zrobić "dobrze" 10.05.06, 21:13
      "jak kobietom zrobic dobrze"
      jest jeden, jedyny sposob
      dac jej pieniadze!!!!!
    • dziewice Re: jak kobietom zrobić DOBRZE 15.05.06, 02:34
      ale to moj sekret :)

--
      CEO
      • ewa_naranjes Re: jak kobietom zrobić DOBRZE 15.05.06, 22:54
        drogie Panie, przywołam prxykład Austrii, gdize istnieja podobne rozwiązania
        ajk proponuje nasz rząd i nie rodzi się więcej dzieci.
        Powiecie,ze to inny kraj.Prawda ale rozwiazanie wprowadziły same kobiety.
        dal kobiet aby mogły miec większy komfort w wychowywaniu dzici ( rdzennych
        austraików nota bene)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka