gotlama 09.05.06, 10:20 Szuka któraś pracy? Niech na znalezienie nie liczy. Chcą nas zwyczajnie upupić moje panie. wiadomosci.onet.pl/1318787,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gotlama Re: jak kobietom zrobić "dobrze" 09.05.06, 10:23 Aż się wkurzyłam, to się dobrodzieje chromoleni znaleźli - dlaczego nie wprowadzą projektu,że zaden ojciec i żywiciel rodziny nie może być zwolniony przez ileś tam lat po urodzeniu dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
aktsieta Re: jak kobietom zrobić "dobrze" 09.05.06, 13:52 tym pomysłodawcom powinno się kazać rowy kopac Odpowiedz Link Zgłoś
forum101 Re: jak kobietom zrobić "dobrze" 13.05.06, 19:46 Jak SLD tam macza palce to juzz sie boje ze jakbym zatrudnil kobiete to potem przez x lat niemoglbym jej zwolnic,. wyplacac pensje a ona by nic nie robila, bo by ja prawo chronilo. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekpk Re: jak kobietom zrobić "dobrze" 14.05.06, 22:07 w tych zdaniach forum zawarłeś sedno antyfeminizmu. Logiczne i niepodważalne. Gdy słysze takie zdanie jestem jeszcze bardziej zażartym antyfeministą. Logiczne i prawdziwe tylko ze zaraz doraiany będzie do niego propagandowy feministyczny bełkot mający na celu zafałszowanie prawdy. Ten izm jest w tym mistrzem Odpowiedz Link Zgłoś
gotlama Re: jak kobietom zrobić "dobrze" 14.05.06, 22:36 Tomku - czy zrozumiałeś o co chodzi ? Właśnie mnóstwo pań deklarujących się jako zwolenniczki równouprawnienia ocenia projekt tej ustawy jako próbę OGRANICZENIA kobietom dostępu do pracy wskutek zadziałania mechanizmu opisanego przez forum. Jakbyś sie bełkotliwie na "izm" nie rzucił, też byś to zauważył. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: jak kobietom zrobić "dobrze" 09.05.06, 13:55 Moi drodzy - PiS w tej koalicji przez te parę lat spie.. tyle rzeczy, ze z sentymentem będą wszyscy wspominac Biedronia, Olejniczaka i Kalisza. Wspomnicie moje slowa za jakieś 3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: jak kobietom zrobić "dobrze" 09.05.06, 14:03 Ale dlaczego Biedronia? On kiedyś był w rządzie? Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: jak kobietom zrobić "dobrze" 09.05.06, 14:05 Nie, teraz jest w sejmie. Ale jeszcze sie nam tego wychowania patriotycznego odechce i zatęsknimy za polityczną poprawnością dla gejów. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: jak kobietom zrobić "dobrze" 09.05.06, 14:06 totalna_apokalipsa napisała: > Ale jeszcze sie nam tego wychowania patriotycznego > odechce Szczerze mówiąc, mi się go nigdy nie zachciało. Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: jak kobietom zrobić "dobrze" 09.05.06, 14:01 Az sie nie chce rwacac choc teskno, ech apokalipsa ma racje. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman No co... nie lubicie socjalizmu ? ;-)) 09.05.06, 15:37 Na Trygława ! ;-) Czy oni nie potrafia zrozumiec ze tylko liberalizacja rynku pracy daje szanse na zmniejeszenie bezrobocia oraz poprawe sytuacji kobiet po/przed urlopem maciezynskim it. Odpowiedz Link Zgłoś
atropa_belladonna Re: No co... nie lubicie socjalizmu ? ;-)) 10.05.06, 14:07 bleman napisał: > Na Trygława ! ;-) > Czy oni nie potrafia zrozumiec ze tylko liberalizacja rynku pracy daje szanse n > a > zmniejeszenie bezrobocia oraz poprawe sytuacji kobiet po/przed urlopem > maciezynskim it. Słusznie prawisz, jak zwykle. Lubię Cie za to ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski To jest antyfeministyczny absurd, chociaż na ... 09.05.06, 15:51 ... pierwszy rzut oka sprawia wrażenie pomagania matkom. Trzeba niestety trochę inteligencji, żeby zrozumieć zło takiego prawa. Trzeba zacząć od tego, że praca matki w domu: karmienie dziecka, opieka nad dziećmi, zakupy, gotowanie, sprzątanie, drobne naprawy i większe remonty - to jest w pełni wartościowa praca, ważniejsza i cenniejsza często od typowej pracy zawodowej. Praca ta powinna być więc równie sprawiedliwie wynagradzana. Teraz trzeba zrozumieć przez kogo. Z punktu widzenia ekonomicznego spytajmy: w co inwestuje ten, kto płaci na utrzymanie domu i dzieci? Skupmy sie na jednym aspekcie, który jest też tematem wątku - ustawodawca chce inwestować w dzieci, tak uzasadnia projekt ustawy. Mamy więc obiekt inwestycji, poszukajmy teraz przyszłych beneficjentów, czyli kto zarobi na tej inwestycji. Zarobi oczywiście dziecko, gdy dorośnie. zarobią jego przyszli pracodawcy. Wbrew pozorom nie zarobią jego rodzice - statystyki mówią, że nawet gdy dzieci pracują, to rodzice nadal im pomagają finansowo, inwestując we wnuki. Ostatecznie odpowiedź w pierwszym przybliżeniu jest taka: Jeżeli matka pracuje w domu jako opiekunka swoich dzieci, to ekonomicznie zainteresowani w utrzymywaniu ich są przede wszystkim przyszli pracodawcy jej dzieci i wnuków. Wbrew pozorom mąż i ojciec nie ma ekonomicznego interesu w utrzymywaniu żony i swoich dzieci. Wniosek jest więc taki, że ekonomicznie optymalny jest system, w którym gospodynie domowe z dziećmi dostają pensje z puli powstałej z podatku CIT. W optymalnym systemie pracodawca mógłby więc swobodnie zwolnić z pracy matkę, ponieważ wtedy budżet państwa powinien automatycznie przejąć obowiązek wypłacania pensji matce, dopóki nie znajdzie sobie nowej pracy. Propozycja PiS tylko oddala nas od tego optymalnego systemu, który i tak przecież musi powstać w wyniku działania praw wolnego rynku w globalizującym się wolnym świecie, w którym optymalne ekonomie muszą pokonać ekonomie nieoptymalne. Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Prawda, że temat jest trudny... ale naprawdę warto 09.05.06, 16:32 dokowski napisał: >Trzeba niestety trochę inteligencji, żeby zrozumieć zło takiego prawa teraz może być za późno, lepiej spróbujcie przeczytać rano Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 15:52 Owszem, ten pomysł jest niekorzystny dla pracodawców, ale dlaczego zakładacie, że nie będą zatrudniać kobiet? Czyżby każda kobieta była matką? Po prostu teraz kobieta będzie mieć czytelniejszy wybór: praca albo dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_naranjes Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 15:55 niestety nie jest to żaden wybór...jak możan postawic na szlai wybór praca czy dziecko.Feministycznie to mógł powiedziec tylko facet Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:02 Ale taka jest prawda - spójrz sobie na kobiety, które osiągnęły najwięcej w karierze zawodowej. Ponad połowa jest bezdzietna. Dzieci to zresztą przyczyna, dlaczego zarabiacie 20% mniej od mężczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:04 Wymień mi te kobiety - dokładnie tę ponad połowę, która osiągnęła i jest bezdzietna. Nie królowe Elżbiety , tylko kobiety z ostatnich 50 lat w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kukkurykku Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 12.05.06, 19:19 po pierwsze, dzieci czy praca to żaden wybór. Ma się dzieci, to trzeba na nie zarobić. Nie ma dzieci, można pracować jeszcze więcej. Po drugie, pracodawcy już teraz nie chcą zatrudniać kobiet. A) młoda, baezdzietna - wyjdzie za mąż, będzie pewnie kiedyś mieć dzieci, urlop, ustawa chroni, odpada. B) starsza, doświadczenie, ale dzieci ma - chorują, zwalnia się... odpada. C) stara, z duzym stażem... ale kto ją zatrudni? Po trzecie, dlaczego uważasz, że dzieci to przyczyna mniejszych zarobków? Zgodziłąbym się z tobą, ale tylko wtedy, jeśli to facetom nie chce się posiedzieć przy chorym dziecku. Urlopy "tatusińskie" to dobry pomysł. I do cholery, takie pomysły rządowe doprowadzają mnie do białej gorączki... Kinder, Kuche, Kirche, Kaczyński :/// Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.alex Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 25.05.06, 11:20 Udzielam sie tez na forum mam posiadajacych dwoje malych dzieci. Jedna z forumowiczek napisala ze wrocila z rozmowy kwalifikacyjnej, na ktorej wielka radosc wzbudzila informacja, ze ma juz dwoje dzieci. Bo pracodawca moze miec jakas gwarancje, ze juz nie zajdzie w ciaze. Nie wiem, czy dostala w koncu ta prace, ale rozumowanie jest logiczne - rzadko kto decyduje sie w tej chwili na wiecej niz dwoje dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 15:58 nie każda kobieta chce być matką - ale pracodawca nie wie o tym dopóki nie będzie za późno:). więc na wszelki wypadek w ogóle nie będzie zatrudniał żadnych kobiet. Tym sposobem wszystkie kobiety w wieku "produkcyjnym" będą miały więcej trudności w znalezieniu pracy. Być może niektóre zdecydują się wtedy na dziecko (na zasadzie: skoro i tak nie mogę pracować...) ale tylko te które będą miały oparcie w mężu, który je będzie utrzymywał. Więc z pewnością nie powiedziałabym że mają większy wybór bo jest akurat odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:03 Nie, tak nie będzie. Co najwyżej pracodawca będzie wymagał od kobiety gwarancji, że ta nie będzie mieć dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:05 Ale takie wymaganie jest nielegalne, więc nieegzekwowalne. W związku z tym pracodawcy będą woleli w ogóle unikać zatrudniania kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:10 w pewnym sensie brak dzieci to atut kobiety na rynku pracy (tak jak doświadczenie zawodowe, kwalifikacje itp), więc dlaczego niby pracodawca nie miałby prawa tego wymagać? To jest dopiero chore. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:17 Może w twoim chorym świecie kobiety robią sobie dzieci i wychowuiją je samoistnie do 18 roku zycia, wiec ich brak to zaleta. W moim dzieci mają ojców, którzy są za nie tak samo odpowiedzialni i tak samo maja w stosunku do nich obowiązki - tak wiec facet automatycznie powienien w takim razie podpisywać klauzulę nie spuszczania sie przez 20 lat pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:21 Jasne, trzeba przymuszać ojców, świetny pomysł. Naprawdę nie rozumiesz, że kobieta może zrezygnować z dziecka? Że macierzyństwo to wybór? Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:23 a podobno mamy katastrofę demograficzną i wszystkie mądre głowy zastanawiają się jakby tu zachęcić do posiadania dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:24 Naprawdę nie rozumiesz, ze bredzisz? Naprawddę nei dociera do ciebie , ze przy mega zabezpieczeniu mozna wpaść , a w Polsce jak sie wpada to wyboru nie ma ? Naprawdę jesteś aż tak głupi czy tylko udajesz? No i gdzie ta większość bezdzietnych Polek wybitnych w trakcie ostatniego wieku choćby, czekam? Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:26 I znowu ta sama brednia - kobieta, kobieta, kobieta. A wesz, w moim swiecie, to dwójka ludzi chce mieć dziecko, a nie kobieta. może żyjesz w innym świeci, gdzie kobiety robią sobie dzieci, a potem zmuszają ojców , a oni przecież nigdy nie chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:29 Naprawddę nei dociera do ciebie , ze przy > > mega zabezpieczeniu mozna wpaść , a w Polsce jak sie wpada to wyboru nie ma ? A to już inna sprawa, nie sądzisz? No i gdzie ta większość > bezdzietnych Polek wybitnych w trakcie ostatniego wieku choćby, czekam? Ja nic nie pisałem o wybitnych Polkach z XX wieku. Ja napisałem oczywisty fakt, że wśród najlepiej zarabiających kobiet co najmniej połowa jest bezdzietnych. Jak tak bardzo Ci zależy to znajdę Ci odpowiedni link. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:36 >A to już inna sprawa, nie sądzisz? Nie sądzę , bo to dokładnie ta sama sprawa. Ty ządasz, zeby kobieta dawała rekojmię w 100% na to, ze tabletki anty ją nie zawioda, a kazda firma farmaceutyczna daje 97 % pewności, bo 100% nie ma, a dowodem - dzieci. Ergo - sam nie wiesz o czym móiwsz. Nie dziwi mnie to,masz taką wiedze o antykoncpecji jak większosć polskich facetów. Ja nic nie pisałem o wybitnych Polkach z XX wieku. Ja napisałem oczywisty fakt, > że wśród najlepiej zarabiających kobiet co najmniej połowa jest bezdzietnych. Nie pisałeś o zadnych najlepiej zarabiających kobietach. Przeczytaj sie powyżej - napisałeś o "najwybitniejszych kobietach w danej dziedzinie". Plączesz sie w zeznaniach. Tak, proszę link i interesuje mnei Polska , bo nei mieszkam w Singapurze ani nei interesują mnei amerykańskie badania na kazdy mozliwy temat, który ma sie do realiów Polski jak bambus do kartofli. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:37 A dokładniej o "kobietach, które najwięcej osiągnęły w swojej dziedzinie ". sorry, ale to coś zupełnie innego niż kobieta która najwięcej zarabia:) Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=41505932&a=41528038 Faktycznie, karierę zawodową można zrozumieć albo w znaczeniu sukcesu finansowego, albo w znaczeniu spełnieniu się w pracy. Mi chodziło rzecz jasna o to pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:43 heretic_969 napisał: > Faktycznie, karierę zawodową można zrozumieć albo w znaczeniu sukcesu > finansowego, albo w znaczeniu spełnieniu się w pracy. Mi chodziło rzecz jasna o > to pierwsze. No to poprosimy o link udowadniający chociażby tę tezę. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:45 Skoro ci chodziło o to pierwsze to moze wreszcie ten link dotyczacy jasnego podania faktów: Ponad połowa bezdzietnych kobiet W Polsce zarabia najwiecej w swojej dziedzinie, w przeciwieństwie do tych z dziećmi. W Polsce, nei w Stanach, bo ja mieszkam w Polsce i mówimy o Polsce. Link proszę ! Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:47 Nie obiecywałem że link będzie dotyczył Polski. Ale poszukam. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:52 A mnie NIE INTERESUJA te, które Polski nie dotyczą, bo piszemy o Polsce, zyjemy w Polsce, a ciągle jacyś idioci wklejają tu linki ze stanów, które mają sie tak do rzeczy, jak np. linki o gettach muzułmańskich w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:54 Dobrze, przecież napisałem już, że poszukam czegoś o Polsce. Specjalnie poświęcę część nocy na szukanie odpowiedniego linka for Zdanka:) Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:56 Dziękuję, bedę zobowiązana, choć Taoja pewność co do tej "ponad połowy kobiet" dawała mi złudzenei, ze powinieneś mieć choć z 5 linków takich pod reką:) Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Re: A dlaczego ma być nielegalne? Przecież 09.05.06, 16:58 Poszukam i 10 linków, jeśli takie będą:) Taki rycerski jestem:) Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Linki. 09.05.06, 22:40 www.wynagrodzenia.pl/index.php?page=article&id=697 www.wprost.pl/ar/?O=42876 To tyle jeśli chodzi o Polskę, jak zwykle jest mało opracowań odnośnie tego tematu, więcej mi się szukać nie chcę. Teraz zagraniczne: www.genet.ac.uk/workpapers/GeNet2006p19.pdf www.womenandequalityunit.gov.uk/research/factsheets/briefing.pdf titan.iwu.edu/~econ/ppe/2001/alicia.pdf econ.ucsc.edu/faculty/lkletzer/waldfogel_familygap.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Linki. 10.05.06, 09:02 W zasasadzie mogę powiedzieć, z enie przytoczyłes zadnego linku - jak juz napisalam nie interesują mnie linki amerykańskie, a nazywanie kobietą , która najwięcej osiągneła finansowo Bakułę czy Czubaszek to jakieś nieporozumienie... Zdecyzuj się - raz piszesz o tych, które zarabiają najwięcej, a teraz przytaczasz link,do tych, które piszą, ze osiagneły najwięcej. O wiele więcej w tym kraju osiągneła i zarabia niejaka Irena Eris, włąsciwcielka firmy Eris, mająca dwójkę dzieci 100najbogatszych.wprost.pl/?b=-1&e=7&i=88 Czy Skrzydlewska ,trzesąca tą firmą do 2000, kiedy zajęły sie nią jej dzieci: www.skrzydlewska.pl/kwiaty/index_a.php3 I jeszcze taka sprawa - Torbicka nie może mieć dzieci i wcale nie jest z tego powodu szczęsliwa o czym rzadko, bo rzadko , ale wspomina. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:05 taka gwarancja nie ma mocy prawnej Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:11 Złamanie umowy powinno być równoznaczne ze zwolnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:12 Każdy sąd przywróci taką kobietę do pracy i jeszcze zasądzi na jej rzecz duże odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:13 Idiotyczne przepisy to nie moja sprawa. Pracodawca ma prawo wymagać od pracowników dyspozycyjności. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:19 Co ty nie powiesz - modelu tylko matka ma dziecko , a ojciec nie ma z tym nic wpólnego również ? --- nie ma wybawców, którzy wiodą tłum nie ma wybawców, którzy zbawią nas jest tylko układ wrogich sił Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:22 Bzdura totalna. Podobno jesteś liberałem? Od kiedy liberalizm oznacza, że jedna osoba może narzucać innym sposób życia?! Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:26 No właśnie tylko "podobno" jestem liberałem:))) A każda praca to narzucanie sposobu życia. Jeśli masz pracę powiedzmy od 8 do 16, to w tym czasie niczego innego nie możesz robi. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:27 A kto powiedział, ze w tym czasie coś innego robisdz ? Wg ciebiedziecko do 18 wymaga podcierania kupra? Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:28 zgadza się - ale TYLKO w czasie tych 8 godzin. Więc wytłumacz jeszcze raz: dlaczego nie moge łączyć pracy i macierzyństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:32 Możesz. Pod warunkiem, że układ taki będzie pasował Twojemu pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:34 więc mam się pracodwacy pytać czy mogę zajść w ciążę?! kurczę co to za urodzaj dzisiaj jakiś na prowokacje?! Najpierw tad z kobietami w rządzie, teraz Ty.... wiem że ostatnio nudnawo tutaj było, ale nie przeginajcie w drugą stronę! Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:37 > więc mam się pracodwacy pytać czy mogę zajść w ciążę?! Nie pytać. Po prostu powinnaś się liczyć z tym, że z tego powodu możesz wylecieć. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:41 A ja sądze, zpowinieneś sie liczyś z faktem, ze możesz wyleciec, bo sie zestarzałeś, czyli po 35 roku życia - wyjazd na kopach. Podobnie bo utyłeś albo wyłysiałeś - jesteś mało reprezentatywny - out. Bo masz problemy z prostatą , za dłuo siedzisz w kiblu w pracy - jesteś mało dyspozycyjny - out. I juz. Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:46 No i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:47 No i cool , czyli już mamy ustalone - w Polsce pracuje się do 35 roku zycia i tylko owłosieni faceci oraz bezdzietne kobiety , reszta won na ulicę:) Ciesze sie, ze sie porozumieliśmy. wreszcie jakaś porządna koncepcja wymarcia tej nacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:48 > Nie pytać. Po prostu powinnaś się liczyć z tym, że z tego powodu możesz wylecieć. No więc liczę się. Z bólem - bo uważam to za świństwo, ale liczę. A Ty przeczysz sam sobie: bo z jednej strony piszesz o "liczeniu się z możliwością zwolnienia" a z drugiej - popierasz pomysł zakazu zwolnień dla kobiet dzieciatych. przecież to się kuoy nie trzyma! Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:50 Ale to nei jest świństwo. On już ustalił, ze to jest nowy program eksterminacji w Polsce - pracują tylko młodzi, piękni i bezdzietni - reszta jest nieistotna, moze zdychać. Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:52 > No więc liczę się. Z bólem - bo uważam to za świństwo, ale liczę. Też to uważam za świństwo, ale taki jest świat:D > A Ty przeczysz sam sobie: bo z jednej strony piszesz o "liczeniu się z > możliwością zwolnienia" a z drugiej - popierasz pomysł zakazu zwolnień dla > kobiet dzieciatych. przecież to się kuoy nie trzyma! Nie. Kobieta która chce urodzić a kobieta co już urodziła to dwie różne kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:54 A kobieta w ciązy to jeszcze trzecia ? Ona sie zalicza do tych z zakolami, ale jeszcze nei całkiem łysych? Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:54 Dokładnie, dokładnie :D Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:54 No włąsnie co zrobić z takim gościem co prostata atakuje go co 4 dni - jego sie już zwalnia, czy jest jeszcze dyspozycyjny - tzreba to jakos ustalić przeciż. Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:55 Obciąć "małego" i po sprawie:) Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 09.05.06, 16:05 Gwarancji to mozna wymagać na magnetowid. Jedyną gwarancja jest wycięcie macicy. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 10.05.06, 11:16 I jak niby kobieta ma zagwarantować pracodowacy, że poza wszelką wątpliwość nie zajdzie nigdy w ciążę? Odpowiedz Link Zgłoś
ava40 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 11.05.06, 09:06 bri napisała: > I jak niby kobieta ma zagwarantować pracodowacy, że poza wszelką wątpliwość nie > > zajdzie nigdy w ciążę? Sterylizacja za granicą lub w kraju za łapówkę w prywatnej klinice:) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 11.05.06, 09:38 Ale sterylizacja w Polsce też jest nielegalna. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Adolf Hitler rulezzzzzzzzz 11.05.06, 10:12 Mamy dobre wzory. Np. Hitler. Aby stworzyć idealne pracownice, które będę orać przez krótkie zycie , a nastepnie sie nei rozmnoża, gdyż maja wyginać , jako podludzie, w Oswięcimu sterylizowano kobiety w róznoraki sposób. Od wstrzykniecia kwasu po napromieniowanie. Widać heretic chce do tego wrócić . Problem w tym, ze to juz nei bedzie dekokracja, a inny ustrój - totalitaryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
ava40 Re: Przecież nikt Ci nie każe zachodzić w ciążę. 12.05.06, 02:07 pavvka napisał: > Ale sterylizacja w Polsce też jest nielegalna. Ale kiedy kobita sypnie groszem, to nasze chore prawo lekarkę/lekarza już nie bardzo obchodzi:) Zresztą tak samo jest w przypadku aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
floric heretic ty durniu 10.05.06, 20:03 to, co piszesz nie ma nic wspolnego z tematem komentowanego artykulu! w artykule jest o gwarancji zatrudnienia dla matek, a nie o gwaranicji niezaciazenia pracownicy dla pracodawcow. co za debil, nawet czytac nie umie. do podstawowki wroc. Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Re: heretic ty durniu 10.05.06, 23:00 Do podstawówki? Rozumiem, że podobam Ci się, że chcesz ze mną być, ale... Ty nie w podstawówce, tylko w szkole dla czubków jesteś, coś Ci się pomyliło:) Odpowiedz Link Zgłoś
floric Re: heretic ty durniu 11.05.06, 20:38 heretic_969 napisał: > Do podstawówki? Rozumiem, że podobam Ci się, że chcesz ze mną być, dziękuje za propozycję, ale jestem heteroseksualny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zawias7 Re: jak kobietom zrobić "dobrze" 10.05.06, 21:13 "jak kobietom zrobic dobrze" jest jeden, jedyny sposob dac jej pieniadze!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: jak kobietom zrobić DOBRZE 15.05.06, 02:34 ale to moj sekret :) -- CEO Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_naranjes Re: jak kobietom zrobić DOBRZE 15.05.06, 22:54 drogie Panie, przywołam prxykład Austrii, gdize istnieja podobne rozwiązania ajk proponuje nasz rząd i nie rodzi się więcej dzieci. Powiecie,ze to inny kraj.Prawda ale rozwiazanie wprowadziły same kobiety. dal kobiet aby mogły miec większy komfort w wychowywaniu dzici ( rdzennych austraików nota bene) Odpowiedz Link Zgłoś