illiterate 16.05.06, 21:40 serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,3339599.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heretic_969 Nie masz racji, 17.05.06, 02:05 to zjawisko jest czymś powszechnym, także w Polsce. I nie widzę niczego w tym złego (oczywiście nie popadając w skrajności). Prawdę powiedziawszy, ten tekst przypomina mi pod kilkoma względami wiele bliskich mi kumpli, a nawet siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Little Boy 16.05.06, 22:00 Jak to zwykle bywa , najlepsza jest dyskusja pod tekstem. Winne sa głupie suki;/ PS. Przepraszam, ale ja nie lubie czytać Bator. Jak na etnologa to ona pisze jak bedeker i nie lubie tego. Po jej ksiazce o Japonii czułam sie jakbym przeczytała ksiązkę o Słowacji;/ A samo zjawisko ...hmmm:)))) no tak...;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Little Boy 16.05.06, 22:21 Tak, wypowiedzi tych frustratow i apele, zeby kobiety sie wreszcie opamietaly bardzo mnie ubawily ;) Nie do konca chodzi mi o artykul Bator (chociaz w swietle tego michalka o hikikomori, ktorego przepisalam gdzies w watkach ponizej to jest bardzo interesujace). Samo zjawisko wpisuje sie dosc mocno w moje obserwacje, dotyczace jak najbardziej naszej rzeczywistosci - przeciez to problemy z meska tozsamoscia po japonsku - tyle, ze w wersji ultraztechnicyzowanej i umedialnionej. Ponurawa wizja przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Little Boy 16.05.06, 23:08 Ponurawa > wizja przyszlosci. Przydalo by sie temu ejdnak jakos zaradziac , nie sadzisz ? I w tym tez jest interes feministek. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Little Boy 16.05.06, 23:14 Ja np. nie mam pojecia czego tak naprawde chca kobiety, to wy same wiecie, dlatego powinnyscie nas jakos uksztaltowac a nie tylko narzekac ze chlopy warioja i juz.... Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Re: Little Boy 16.05.06, 23:16 Nie wiesz czego chcą kobiety? :) mypetjawa.mu.nu/archives/119541.php Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Re: Nie dziala :P 16.05.06, 23:20 Może teraz: www.hiphopmusic.com/inane/archives/2005/09/interesting_stu.html Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Little Boy 17.05.06, 01:43 bleman napisał: > dlatego powinnyscie nas jakos uksztaltowac a nie tylko narzekac ze chlopy > warioja i juz.... A co to bylby za zwiazek kulawy - Pigmalionicy i jej ulegnietego dziela, komu to i na co, kazde z nich nieszczesliwe. Ktos niedawno przypomnial: 'Badz soba, a obcy beda cie unikac'. Wiec miej odwage i zdobadz wiedze, kim jestes, reszta zadzieje sie sama. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Little Boy 17.05.06, 06:14 > Ktos niedawno przypomnial: 'Badz soba, a obcy beda cie unikac'. Wiec miej > odwage i zdobadz wiedze, kim jestes, reszta zadzieje sie sama. Nie sadzisz ze wlasnie z tym "kim jestes" robi sie problem... ? Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Little Boy 17.05.06, 08:27 Przeciez o tym napisalam powyzej ;) Ale nikt za Ciebie Twojej tozsamosci nie odnajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus do totalnej o Joannie Bator 24.05.06, 16:47 a czy Bator to nie jest ta rzekoma feministka z Wysokich, co opisala jak dzieki nieoczekiwanej ciazy tuz przed rozpoczeciem doktoratu odkryla w sobie prawdziwe powolanie kobiety i porzucila fem. ideologie? (K. Dunin odpowiedzala fajnym felietonem i u Agnieszki Graf tez cos na ww temat czytalam) i czy to nie Bator pisala tez w Wys. art. o wyborze opiekunki dla dzieci, strony dwie o tym, ze opiekunka nie powinna byc za stara, ani za mloda i oddac sie ofiarnie rodzinie? (do art. byl fajny komentarz kelnerki z W-wy: takim klientom plujemy do zupy z satysfakcja na zapleczu.) czy to ta sama?? bo ja tez jej art. nie lubie, wyznam szczerze i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza To mi przypomina... 16.05.06, 23:22 jak były prezydent Lech W. rzekomo reklamował firmę OTAKE ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 No więc: 17.05.06, 02:08 "Fenomen otaku zaczął wzbudzać rosnące zainteresowanie w Europie Zachodniej i USA, gdzie fascynacja Japonią dawno już wyszła z niemowlęcej fazy ikebany i ceremonii herbacianej. Charakterystyczną cechą zachodniej recepcji otakuizmu jest nacisk na pozytywne aspekty tego zjawiska: skrajny indywidualizm i odrzucanie tak zwanego normalnego życia przez singli, którzy nie chcą być ani macho, ani metroseksualni. Niemodnie ubrani, zamknięci w sobie i niemający najmniejszego zamiaru dostosowywać się do ideału "on, ona plus dwoje słodkich maleństw". Nie marzą ani o domu z ogródkiem, ani o samochodzie. Nie chcą być najlepsi i najszybsi. Przeciwnie, tworzą alternatywną rzeczywistość, gdzie bycie małym niegrzecznym chłopcem jest jedynym sposobem na horror świata bez kierunku, sensu i wartości." Tekst pasuje do mnie w 100% (jeśli pominąć "nie chcą być najlepsi" - pod jakim względem?) Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: No więc: 17.05.06, 08:30 heretic_969 napisał: > Tekst pasuje do mnie w 100% (jeśli pominąć "nie chcą być najlepsi" - pod jakim > względem?) Podejrzewam, ze chodzi o odmowe udzialu w wyscigu szczurow. A jak wyglada Twoja alternatywna rzeczywistosc? Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: No więc: 17.05.06, 09:19 Od odmowy brania udziału w wyścigu szczurów do siedzenie w ciemnym pokoju, nie zarabiania ani grosza, zbierania laleczek i braku kontaktu z innymi ludzmi droga jest cholernie daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: No więc: 17.05.06, 09:22 Ale nawet najdalsza droga zaczyna się od pierwszego kroku - powiedział pavvka filozoficznie. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: No więc: 17.05.06, 09:25 e, nei sadzę :) Mozna np. siedzieć przed kompem non stop, ale zarabiać tym i wpadać np. na fora laleczkomaniaków w międzyczasie:) A troche inną sprawa jest taka alienacja, ze nei masz ani jednego kumpla, czy znajomego od japonskiego piwa(ale ono jest paskudne, próbowałam:))))) i zyjesz w swiecie: ty-laleczki- komiksy. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: No więc: 17.05.06, 14:00 ekiparycie.ovh.org/flash/Loituma_ER.swf Odpowiedz Link Zgłoś