alek06 18.10.06, 19:31 Kochane ,popatrzmy i uwierzmy w nasze naturalne piękno ;-) youtube.com/watch?v=qdSAYS05iQA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
johnny-kalesony Re: Coś nie z naszego podwórka 18.10.06, 20:08 Nie wiedziałem, że agencja Ogilvy & Mather jeszcze istnieje jako jednolita struktura. David Ogilvy to jedna z najważniejszch postaci (dla mnie - absolutnie najważniejsza), które stworzyły współczesną reklamę. Niezwykle barwny, obdarzony bogatą wyobraźnią człowiek. Zaczynał swoją działalność w skromnej kawalerce w powojennym Londynie, mając na stanie majątkowym jeszcze motocykl z koszem z demobilu i maszynę do pisania. Wkrótce potem zbudował całą koncepcję kompleksowych działań reklamowych z wykorzystaniem uzupełniających się przekazów w różnych mediach. Po więcej informacji odsyłam do Warszawy na Plac Bankowy (jeśli ciągle tam znajduje się siedziba polskiego oddziału). Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
turbomini Re: Coś nie z naszego podwórka 18.10.06, 21:45 O Dove było już nie raz i nie dwa. Ale filmik z youtube jest fajny. Bo przecież tak to właśnie wygląda w praktyce - kobiet z reklam nie spotkacie na ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Coś nie z naszego podwórka 18.10.06, 21:46 Bo na ulicach nie działa fotoszop :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Coś nie z naszego podwórka 18.10.06, 22:13 Od dawna wiadomo że tak to własnie wygląda.ale pewnei jest jeszcze garstka naiwnych ktorzy w to wierzą Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Coś nie z naszego podwórka 19.10.06, 01:37 Ależ nic podobnego - podczas pierwszych sekwencji ta pani wygląda wręcz GORZEJ niż w rzeczywistości, ponieważ niedoświetlony kadr filmowy wydobywa to, co zazwyczaj jest niewidoczne. Innymi słowy - w rzeczywistości modelka nie wygląda zarówno tak źle jak na początku, ani tak perfekcyjnie, jak po wykonaniu wszystkich zabiegów charakteryzacyjnych. Teraz zaistniała moda na "autentyczność", która rozumiana jest jako oszpecanie się; im brzydziej, im gorzej - tym lepiej i bardziej trędi. Ciekawe kiedy zobaczymy "wczorajszą" damę z warszawskiej Pragi, z pomiętym niedopałkiem w ustach, reklamującą jakąś koleżankową markę ... Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
ola5777 Re: Coś nie z naszego podwórka 19.10.06, 16:01 Dla mnie bomba.Jak łatwo jest wyleczyć się z kompleksów oglądajac coś takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
yia Re: Coś nie z naszego podwórka 19.10.06, 18:01 Bardzo dobra reklama. Ciekawe czy ta kampania jest skuteczna marketingowo? Bo z drugiej strony to zabawne, że żeby sprzedać produkt koncern przekonuje nas, że reklamy kłamią.:) Ale to działa, nie powiem, można się dowartościować. Odpowiedz Link Zgłoś
k.goslawska Re: Coś nie z naszego podwórka 19.10.06, 19:06 Oj można sie dowartościowac, to fakt. Niełatwo jest czasami w cos takiego uwierzyc kiedy ciagle jestemy my kobiety karmione pieknem i idealnym wyglądem modelek...a tu prosze szczera prawda.Fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
konto119 Re: Coś nie z naszego podwórka 08.11.06, 09:53 jeśli ktoś jest piekny to zasługuje na to żeby tak o sobie myśleć ... Odpowiedz Link Zgłoś
hirondelle123 Re: Ale rysy twarzy, te naturalne ma ladne 19.10.06, 22:31 W ogóle jest ładna, wcale nie brzydsza od swojej wersji z plakatu. Wystarczy jej tylko korektor na ślady po wypryskach, trochę pudru i grzebień. Odpowiedz Link Zgłoś
turbomini Re: Ale rysy twarzy, te naturalne ma ladne 19.10.06, 22:48 No, brzydotę to ma akurat też dorobioną, jak tu ktoś zauważył. Odpowiedz Link Zgłoś
ola5777 Re: Ale rysy twarzy, te naturalne ma ladne 20.10.06, 13:20 W sumie to prawie tak jak my sie na codzien malujemy. Przeciez na jakies wieksze wyjscia tez odwiedzamy fryzjera,kosmaetyczke... Odpowiedz Link Zgłoś
groszekifasolka Re: Coś nie z naszego podwórka 19.10.06, 22:23 wyobrazcie sobie, ze przecietna kobieta w anglii nosi rozmiar 16 co w polsce jest 46. polki sa co prawda szczuplejsze od angielek ale nie sadze zeby przecietny rozmiar polki byl mniejszy niz 42. tymczasem modelki nosza rozmiar 36 a w sklepach najwiecej wisi ubran z metka 38. dla takiej 40-stki jak ja to strasznie irytujace i pewnie dlatego cala swoja garderobe zmieszcze w malej torbie podrecznej. coraz wiecej firm zaczyna rozumiec, ze aby sprzedac swoj produkt musza przestac odstreczac takich klientow jakim jestem ja i z mojego punktu widzenia bardzo dobrze. mam ladna, kobieca pupe i wkurza mnie fakt, ze nie moge kupic sukienki, ktora by ja podkreslala a nie uciskala ze wszyskich mozliwych stron. pozdrowienia dla odwaznych kluseczek Odpowiedz Link Zgłoś
turbomini Re: Coś nie z naszego podwórka 19.10.06, 22:33 youtube.com/watch?v=qdSAYS05iQA ... i ciąg dalszy. Naprawdę, coraz bardziej fascynuje mnie prostota tego pomysłu na reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
alek06 Re: Coś nie z naszego podwórka 23.10.06, 16:38 No proszę, niezły filmik, a ten drugi wydaje sie nawet być nie reżyserowany. Odpowiedz Link Zgłoś