andziulindzia 17.03.07, 22:43 Dostałam od koleżanki, to ulubiona gra jej córeczki. Normalnie bez komentarza: www.gry.pl/game40338.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sir.vimes Re: Gra idealna dla dziewczynki 18.03.07, 10:21 Niestety. Znam tę stronę. U mnie "przebojem" było to : myscene.everythinggirl.com/games/roommakeover/roommakeover.aspx Dla mnie - do wyrzygania. Zgodziłam się jednak na 20 minut "dekorowania" obrzydliwego kiczowatego pokoju Barbie 2 razy w tygodniu. Po kilku miesiącach dziecię przerzuciło się na Ikeowski program do planowania kuchni ;) Myślę, ze jeżeli dziewczynka ma koleżanki nie da się całkowicie uniknąć obecności tych wszystkich kiczów. Wychodzę z założenia , ze nie warto się oburzać i zabraniać - bo zrobi się z tego owoc zakazany. Najgorsza akurat na tej stronie jest kolorystyka - bo samo dekorowanie pokoju, ubieranie lalek czy nawet ten nieszczęsny manikiur z tipsami do podłogi to element normalnych zabaw lalkami (ja na lalkach nauczyłam się szyć). Odpowiedz Link Zgłoś
falafala Re: Gra idealna dla dziewczynki 18.03.07, 10:27 Przynajmniej malowanie na czysto, bo ostatnio cora z rok starsza kolezanka pomalowaly sobie paznokcie wraz z polowa palcow i nie daly sobie zmyc. W koncu musza byc piekne ;) Niestety, przynajmniej w temacie urody, nie mam wplywu na gust mojej corki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Gra idealna dla dziewczynki 18.03.07, 13:04 Okropnie mi przykro, ale jak zaczęłam zmieniac fryzury, to nie mogłam przestać. Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: Gra idealna dla dziewczynki 18.03.07, 13:44 No właśnie, strasznie to wciągające. A takie beznadziejnie głupie. Moja córcia jakoś bardzo się tą grą nie fascynuje. Woli teletubisiowe gry na stronach BBC. Generalnie, zabranianie dzieciom czegokolwiek na siłę może przynieść efekt odwrotny od zamierzonego. Ale zadziwia mnie kto to w ogóle wymyśla. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Gra idealna dla dziewczynki 18.03.07, 13:51 A stronę Elma zna? www.sesameworkshop.org/sesamestreet/?scrollerId=games Ja ją bardzo lubię. A ulubioną grę moją i dziecięcia mam w wizytówce. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Gra idealna dla dziewczynki 18.03.07, 13:53 A wymyślają te barbiowe gry osoby wspierające sprzedaż lalek, duperelek dla lalek, obrzydliwych ubrań , ręczników, piórników , ramek i wszelkiego śmiecia spod znaku Barbie. Po prostu wychowują sobie małe odbiorczynie - i myślę, że to się świetnie opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
falafala Re: Gra idealna dla dziewczynki 18.03.07, 15:55 Ale, ale... znacie bajki z Barbi. Barbi z Jeziora Labedziego, Barbi jako Roszpunka itd. Jest mi wstyd, ale przyznaje sie jestem pozytywnie zaskoczona tymi bajkami. Jak mi corka od kolezanki przyniosla rewelacje, ze chce taki film to mnie wykrecilo. Ale jak obejzelismy to serio, one s madrzejsze od Disneya. Generalnie bohaterka jest aktywna, walczy, kombinuje, jest glowna bohaterka w sensie aktywnosci, a w nagrode dostaje ksiecia ;). Do tego sympatyczna sciezka dzwiekowa z muzyka powazna, dosc milo sie oglada :) No oczywiscie idzie za tym przemysl lalek do kupienia, ale to juz druga strona, ufff.. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Gra idealna dla dziewczynki 18.03.07, 16:01 Ja nie znam - wrzuć mi jakiś link. Odpowiedz Link Zgłoś
falafala Re: poproszę. 18.03.07, 18:18 O tu znalazlam Animacja jest komputerowa, jednak duzo prostrza niz Shrek. Jak Ci sie uda cos zobaczyc napisz co myslisz ;) www.punkt44.pl/index.php?sort=&strona=&film=168 www.punkt44.pl/index.php?film=1117 www.punkt44.pl/index.php?film=216 Ich tam jest wiecej, (wpisz Barbie) ale innych nie widzialam choc corka mnie meczy o Barbi w Dziadku do Orzechow :D Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: poproszę. 18.03.07, 21:11 W niedziele albo soboty (nie pamiętam) na minimini są bajki o barbie. Dość prosta grafika komputerowa, ale fakt, to kobiety (o ile barbie kobietą można nazwać) są postaciami aktywnymi, zdecydowanymi i odważnymi. Wcale niegłupie bajeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: Gra idealna dla dziewczynki (prywata) 18.03.07, 21:08 verdano, wyslalam ci wlasnie maila pelnego prosb i blagan :) Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Gra idealna dla dziewczynki (prywata) 20.03.07, 13:19 Odpowiedziałam, aczkolwiek nie wiem, czy prawidlowo! Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: Gra idealna dla dziewczynki (prywata) 20.03.07, 22:32 to ty tu robisz za eksperta, poza tym nie doszlo jeszcze (albo i wcale, bo wyswietla jakies komunikaty o braku mozliwosci polaczenia z serwerem pocztowym). moglabys na wszelki wypadek wyslac ponownie? Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: Gra idealna dla dziewczynki (prywata) 20.03.07, 22:40 juz doszlo :) Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: Gra idealna dla dziewczynki (prywata) 25.03.07, 15:55 przeslalam ci gotowy artykul. Odpowiedz Link Zgłoś
skrzydlate Re: Gra idealna dla dziewczynki 20.03.07, 13:16 spkojnie, z tego sie wyrasta szybciej niz myslicie, musialam scierpiec rozne cuda, bo wiadomo ze na ksiezycu nie zyjemy i malenstwa moje podlegaly indoktrynacji ze strony szkolu, podowrka, rodziny, mediów i tak dalej, ale z tego sie wyrasta i na koniec jest zupelnie inaczej :) chociaz pewnie nie zawsze i nie we wszystkim moje zdesperowane dzieciaczki uszyly sobie kiedys pistolety z gałganków bo ja im nie kupowalam... coż.. mlodosc ma swoje przywileje.. w tym i popełnianie roznych malych glupotek ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: Gra idealna dla dziewczynki 20.03.07, 13:32 skrzydlate napisała: > moje zdesperowane dzieciaczki uszyly sobie kiedys pistolety z gałganków bo ja > im nie kupowalam A co, klocków nie mieli?:) Bo moi z klocków robili. I z patyków. Odpowiedz Link Zgłoś
skrzydlate Re: Gra idealna dla dziewczynki 20.03.07, 17:17 galganka w lapke latwiej mozna bylo wziąść, nawet mam zdjecia z tymi kałachami ;) Odpowiedz Link Zgłoś